Zaman: 16 Eki 2025 23:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX'i sattım...
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2013 10:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: omer faruk
Araç: asx İNTENSE
Meslek: doktor
Eylül 2012'de sıfır 2011 model ASX intense aldım. Beyaz renk istedim, bayi temsa'da hazır siyah renk ve kenwood multimedia sistemli (3000 tl fark) araç var dedi onu aldım.

Araç çok şık duruyor ve donanım olarak çok güzel, çoğu araçta bulamayacağım bir sürü ekstra donanım vardı. Deri koltuklar, panoramik tavan ve sayamadığım bir sürü şey... Aracın görüntüsü, motor sesi insana güven veriyor. Ama velakin...

Aracı bayiden almaya gittiğimde cam kenarlarında kireç izleri, boyasında haleler, dikiz aynalarında(güneşte çok beklemekten herhalde) solukluk vardı. İlk günden araçtan soğudum.

Aldığım günden itibaren arabanın içinden tıkırtılar gelmeye başladı.
Sol tavan çıtasındaki ses için servise gittim boydan boya cam contası (silikon gibi birşey) çekti, sonra sağ çıta ses çıkarmaya başladı başka bir servise gittim "fabrikadan iki sekmanlı geldiği için ses çıkarıyor ek sekman koyalım dedi" ses bir nebze giderildi.
Direksiyon kutusundan ses gelmeye başladı servis diz hava yastığının sebep olduğunu söyledi çift taraflı bant koydu ses bir kaç gün kesildi sonra tekrar başladı.
Ön camlar açıkken kırılacak gibi ses geliyordu servis kapıyı açtı cam sekmanlarını sıkıştırdı sorun giderilmedi.
Emniyet kemeri takılıyken çok rahatsız edici bir cızırtı vardı servis bir türlü gideremedi.

Araçta ses yalıtımı kötü, motor sesi belli bir devire kadar rahatsız etmese de özelikle lastik sesi çok rahatsız edici. 130 u geçince rüzgar sesi üstene eklenince tadından yenmiyor!

Performansa gelince gerçekten yakışmıyor Asx e, kapışmaya gelmez. Alanlar hayal kırıklığına uğramasın. Hızlı gidince araç güven vermiyor.

Yakıt tüketimi diğer araçlara göre iyi ama tasarruf için sakin ve yavaş kullanmak lazım yoksa tasarrufu unutun.

Aracıma fazla masraf yapmıştım ama her geçen gün değer kaybettiğini görünce 10 aylıkken bir ay önce yollarımızı ayırdık.
Hala çok seviyorum Asx'i bana önemli bir tecrübe oldu kısmet böyleymiş.

Ne zaman bir Asx intense görsem bir yakınımı görmüş gibi oluyorum hele siyahsa... :sorry:

5 gün önce sıfır Golf 7 1.6 TDI Highline aldım, gerçekten kalite farkı var araçtan aldığım zevk bambaşka... Çok memnunum

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASX'i sattım...
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 11:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
Belli ki sorunlu bir araca denk gelmişsiniz. Kabul edilemez bir durum. Ama ne yazık ki hangi marka-modelin forumuna girseniz benzer sıkıntıları yaşayan kullanıcılara rastlamak mümkün. Ama ben "Hızlı gidince araç güven vermiyor" a takıldım. Otobanda 170-180 direksiyonda tek elim, öbür elim kol dayamada gayet rahat yol yaptım defalarca. Acaba sizin hızlıdan kasdınız tam olarak kaç km/s ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 12:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
tıkırtı benimde hiç sevmediğim birşey.sanırım lancer en az tıkırdayan mitsuda.benim teyp kısmında vardı hallettim.ses yalıtımından sonra kapılarda taş gibi oldu.sağ A sütunundan arada bi tıkırtı geliyor sadece.ama artsa tıkırtılar değiştirim bende.golf tdi highline heryönüyle dört dörtlük bir araç.hayırlı olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 15:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: ASX
Meslek: Öğretmen
2013 nisan ayında 2012 model asx satın aldım. Aracım şu an 6000 km'de. Çok az da olsa bozuk yollarda bazı tıkırtılar geliyor. Ama o kadar büyütülecek bir ses değil. Aracım gerçekten 10 numara. Çevremdeki herkezin ilgisini çezbediyor. Araca 2500 km'de lpg uyguladık. Lpg'den sonraki 3 500 km'deki karışık yakıt tüketimim (benzin dahil) 21 kuruştur. Araç uzun yolda 17-18 kuruş, şehir içinde 24-25 kuruş yakıyor. Memnuniyetim kat kat artıyor. Böyle olunca araç tadından yenmiyor. Vesselam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2013 16:52 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Arkadaşımızın kötü tecrübesine üzüldüm. Herkesin bahsettiği gibi araba işi biraz da şans.

Fakat Golf ile tam kıyaslanmasa da, ASX üzerine Golf' ten olan memnuniyetinden bahsedilmiş.

95.000 TL' ye alınan bir GOLF' ten, bırakın da Wv sizi memnun bıraksın.

Araba işi tercih meselesi tabi ki. Fakat kendi adıma 95.000 TL ödeyerek GOLF almak, bu dünyada bana manasız gelir. 75.000 TL' ye Outlender CVT 2.0 alınır, tıkırtı ve rüzgar sesi duyulmaz. Konforsa konfor, keyifse keyif. Üstelik üste 20.000 TL kalır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 09:01 

Liste fiyatı Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Highline 74.200 TL

Ek özellikler,

Metalik Renk 950 TL
Elektrikli Açılır Panaromik Cam Tavan 2.700 TL
14 Yönlü ergoActive Koltuk 980 TL
LED Stop Lambaları ve Arka Plaka Aydınlatması 810 TL
17" Dijon Aluminyum Alaşım Jantlar (Comfortline Donanım) 480 TL
18" Durban Aluminyum Alaşım Jantlar 1.590 TL
Bi-Xenon Farlar ve LED Gündüz Farları 2.800 TL
Sürüş Konfor Paketi (Hız Sabitleyici + Ön-Arka Park Mesafe Sensörü) 1.270 TL
Radyo "Composition Media" 2.400 TL
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi "Keyless Access" 910 TL
Elektrikli Katlanabilir Yan Aynalar 730 TL

Toplam 15.620,00 TL,

Sahibinden.com' a bakarak 95.000 TL demiştim, o ilanlar da şunlardır,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2471/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 9775/detay

Netice itibarıyla dolusu 74.200,00 TL + 15.620,00 TL = 89.820,00 TL

Bana oldukça yüksek geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 10:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
95.000 TL param olsa 1 tane ASX, 1 tane Mirage alırım, şehir dışı - şehir içi kullanırım :)
En son alacağım araba golf dizel olur hatta böyle birşeyi düşünmem bile, belki yeni CRV olabilir..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 11:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
95 Bin liram olsa gider bir evo alırım. Neden? hala akıllanmadım çünkü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 11:25 

sinir kupu yazdı:
95 Bin liram olsa gider bir evo alırım. Neden? hala akıllanmadım çünkü.

"Beğen" butonunun yokluğunu hissettirdin Aydın Hoca :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 21:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Hocam 17 ve 18 olmak üzere 2 tane jant var. Bi-xenon higlinelarda standart.

Arkadaşım aldı 1.6 dizel higline filo alım satan galeriden aldı 68 e geldi araba ilk golf 7 geldiği zaman

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2013 21:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
[quote="omerfaruq"][/quote]

Ömer hocam yeni aracınız hayırlı olsun. Golf ü polo ile sürekli karıştırsamda:) kaliteli bir araç olduğunu biliyoruz.

Bu arada soyadınız 'kirgiz' ise galiba sizinle tanışıyoruz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2013 12:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Bahsettiğiniz sorunlara ağzım açık baktım sadece.Yahu ben çok şanslıydım heralde diyorum çoğu zaman,lansman aracı almıştım ben 2011'te ve bugüne dek ciddi bir sorun yaşamadım.Öncelikle bahsedilen hususlara bir açıklık getiriyim.

-Aracı ilk aldığımda Vialle LPG taktırdım o yüzden ben asla 30 kr. yakıt tüketimi görmedim:)Genel olarak 20-23 kr. arası yakıt tüketimi ile 115.000 km. yol yaptım bu yüzden yakıttan şikayet etsem taş olurum heralde;)
- Aracı aldıktan 1 sene sonra aracın tabanına içten ve dıştan izolasyon uyguladığım için yol sesi sorununa ciddi anlamda çözüm buldum,6 ay öncede kapı içlerine yaptırdığım izolasyonlarla rüzgar sesi sorunuda çözüldü.Kullandığım süre boyunca ne bir avans vurması nede camlardan gelen sese şahit oldum ancak servise bu sorunu sorduğumda birçok kullanıcının şikayeti olduğunu öğrendim,senin araçta böyle birşey yok diye onayladılar. Kısacası benim aracımda rahatsız edici bir ses yok
- Aracı ilk aldığımda motorun açılması için ciddi bir çaba sarfettim ve araç 15.000 km.'yi gördüğünde performans ile ilgili zerre sorun kalmadı diyebilirim(benim açımdan böyle ve önceki aracım 1.9 DID Carisma idi aynı zamanda şuanda 1.6 Lancer sahibiyim ayrıca). Aracıma her bakımda bor katkısı ekletiyorum muhtemelen onunda olumlu etkileri oluyordur. Şuanda aracımın ivmelenmesi ile ilgili sorun yaşadığımı söyleyemem
- Yol tutuş konusunda ASX'i eleştirmek bence vicdansızlık olur,hatta daha önceki yazılarımda Lancer'dan daha fazla güven verdiğini söylemiştim. 160-180 km hızlarda dahi hızı belli etmeyen ve güven veren bir tarafı var benim için (Land Rover Discovery ve Honda CR-V araçlarımda var). ASX kesinlikle CR-V'den daha fazla güven veriyor diyebilirim,Discovery ile uzun yol deneyimim olmadı

Son olarak Ömer bey sizin adınıza bende çok üzüldüm,sorunlu bir araca denk gelmişsiniz diye düşünüyorum inşallah yeni aracınızda böyle sorunlar yaşamazsınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 11:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Adem
Araç: Berlingo
Meslek: Fen ve Teknoloji Öğretmeni
Ciddi ciddi asx almayı düşünen birisi olarak kafamı karıştırmadı desem yalan olur bu konu. ancak hala mitsubishi firması ve ürettiği araçlara olan ilgim eksilmiş değil. sanırım parasını bulursam alacağım ilk araç olacak..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2013 14:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
immortalsoul yazdı:

Her ay 20 tane ASX satılmış olsa, 4 senede yaklaşık 1000 civarı ASX satıldığını düşünelim. internet ortamında ASX hakkında duyduğum şikayetler bir ya da iki tanedir. Hadi 20 tane sorunlu araç olduğunu varsayalım. yani %2 civarı sorunlu olmuş oluyor. Fazla mı iyimser oldum:) ?
Benim araç 8000 km oldu ve en ufak bir sıkıntı yok..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 10:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
dr79 yazdı:
immortalsoul yazdı:

Her ay 20 tane ASX satılmış olsa, 4 senede yaklaşık 1000 civarı ASX satıldığını düşünelim. internet ortamında ASX hakkında duyduğum şikayetler bir ya da iki tanedir. Hadi 20 tane sorunlu araç olduğunu varsayalım. yani %2 civarı sorunlu olmuş oluyor. Fazla mı iyimser oldum:) ?
Benim araç 8000 km oldu ve en ufak bir sıkıntı yok..

diri asfaltlı yollara çık bakalım ses geliyor mu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 12:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
1 Tane ASX kullanıp da ASX şöyle böyle denilmez bana göre.
Bir kaç ASX kullanır, bakarsın karşılaştırırsın. Hepsi böyle mi diye. Benzer sorunları yaşayanlar var mı araştırırsın.
200 km/h hızlarda bile neredeyse viskimi yudumlayıp puromu içecek hale geliyorum.
bknz:
Resim

Ayrıca 60.000 km'deki 2011 model aracımda yalnızca cam çıtırdaması var.Başka da bir tıkırtı yok şimdilik.
Yol ve motor sesi fazla. Bu tarz araçları tercih edenler sessiz bir sürüş ister. Bu konuda başarısız kesinlikle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 14:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
Ornek güzel olmuş :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 17:45 
Kullanıcı avatarı

bu forumda aynı sesten şikayetçi bir çok kişi var. daha 4 aylık araç diri asfaltta sesten rahatsız ediyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 18:13 
Kullanıcı avatarı

pişmanmısın dersen pişman değilim tabikide ama kronik tıkırtı problemi olmasa çok iyi olurdu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 00:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Meslek: Makine Mühendisi
Otomobil konusunda fazla hassas biriyseniz (benim gibi) ufacık önemsenmeyecek problemler bile birikerek araçtan soğumaya sebep oluyor.
Yol sesi konusunda yorumları zaten biliyordum test ederken de pek dikkat etmemiştim zaten kullandığım 97 astradan daha kötü olamaz diyerek önemsememiştim. Meğer astram bunun yanında aşırı sessizmiş.
Performans konusunda aşırı bir şey beklemiyordum. Yine 97 astram 1200kg ve 100hp di 1300kg 117hp elbet yeter diyerek performans eleştirilerini önemsemeyerek aldım ancak motor karakteristiği açısından alt devirler o kadar ölü ki başlarda arabada problem var sandım.
Şöför camından gelen ses müzik dinlerken baslarda kapılardan gelen zırıltılar kol dayamadan düz asfaltta bile giderken gelen zırıltı direksiyonu park esnasında çevirirlen gelen tıkırtılar. Üzerine araç daha 20bin km deyken geç çalışma problemi yüzünden motorun sökülüp parça değiştirilmesi. Şu anda deri koltuktaki deformasyonlar. Direksiyonun ve vites topuzunun daha 30bin km deyken gösterdiği anlamsız yıpranma ve bugün farkettiğim koltuk ısıtma düğmesinin ışığının bozulmuş olması.

Bunlar tek tek bakınca çok önemsiz duran detaylar (özellikle sonuncusu) ama hepsi üstüste geldiğinde acaba bu kadar ASX macerası yeter mi diye düşünmeden edemiyor insan.
Tabi bir yandan da hem sportif görüntüsü hem yüksek yapısı hem de zengin donanımı satmasam mı acaba dedirtiyor.
Bir yandan da led farlı panaromik sunrooflu yeni leon fr da aklımı çelmiyor değil.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: