Mitsubishi Club Turkey
http://www.mitsubishiclubturkey.com/

Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=42&t=7510
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yazar:  parhelion [ 27 Kas 2013 23:26 ]
Mesaj Başlığı:  Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Arkadaşlar 2011 asx'imi alalı yaklaşık 1 ay oldu. 24000kmde iken aldım. Motor gayet iyi. Genel olarak da memnunum. Aracımda avatarımda gördüğünüz 18 jant ve 235/50/r18 dört mevsim lastik mevcut. Aldığımda sıfırladığım yol bilgisayarı verilerine göre toplam 600 km gitmişim ve manuel moddaki karma yakıt tüketimim 7.0 lt görünüyor. yaklaşık 200kmsi şehiriçidir sanırım. Sizce bu değer doğru mudur güvenebilir miyiz? Orjinal 17 jant ve lastiklerle manuel ortalamasını siz kaç görüyorsunuz?

Ayrıca otomatik moddaki yakıt tüketimi çok farklı. Zamanla düşüyor fakat ilk çalıştırma esnasında havalar da soğuk zaten anormal yüksek değerlerle başlıyor. Örneğin sabah okuluma gidiyorum (toplam 2-3kmlik inişli yokuşlu bir yolculuk oluyor) 50 lt'lerle başlıyor okula geldiğimde 10-12 lt ile sonlanıyor. Aynı şekilde bu değerler de güvenilir midir ve normal midir? Sanki biraz fazla gibi geldi bana??

Eğer normal değerler değilse bunun sebebi lastikler mi yoksa ben aracı kullanmayı halen öğrenemedim mi? Çok da sert kullanmıyorum kalkışlar harici genelde 2500 devir civarı geziyorum halbuki.

Yazar:  akerimoglu [ 27 Kas 2013 23:55 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Ynt: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Degerleriniz cok normal. Ozellikle soguk havada ilk km' lerde 80-90 lt tuketimleri de gorebilirsiniz. Nihayetinde yol bilgisayarinin mantigi cok basit. Tuketilen yakiti katedilen mesafeye boluyor. Mesafe arttikca payda buyudugunden kesir sonucu kuculuyor. Tersi durumda da buyuyor.

HUAWEI P6-U06 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yazar:  onderalb [ 28 Kas 2013 11:01 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız cezasız sürüşler temenni ederim. yakıt değerleri normal 45000 km de benim aracım manuel yolla ortalamaya baktığımda 6.5 görünüyor. sizde ilerleyen dönemlerde bu değeri yakalarsınız. ilk çalışmada bahsettiğiniz değerler normal. Ali beyin bahsettiği olaydan kaynaklı. daha kısa mesafelerde 25-30 lt lerde bıraktığım bile oldu ama dediğimiz gibi ilk çalışmada motor ısınana kadar zaten 1200-1300 devirlerde çalışıyor ve genel olarak çok yavaş gidersiniz ya da hiç gitmezsiniz o sebepten çok gösterir. tekrar aracınız hayırlı olsun.

Yazar:  Hydepark [ 28 Kas 2013 11:07 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

yakıt değerleri çok normal, tamamen mesafenin kısalığından dolayı, benim işim eve yaklaşık 18km mesafede, bahsettiğiniz 2-3 km'ye kadar benim yakıt göstergesi 12-15lt arası görünürken işe vardığımda genelde 6lt'nin altına gelmiş oluyor...

Yazar:  parhelion [ 28 Kas 2013 23:19 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

sağolun arkadaşlar zaten yakinda depo fulleme yapacağım her şey gün yüzüne çıkacak ama insan tedirgin oluyor işte hayal kirikligina uğramaktan :)

Yazar:  czk [ 29 Kas 2013 01:50 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Hayırlı olsun aracınız. O jant ve lastikler fabrika verisinin %5-10 üzerinde yakmasına neden olur tahminimce.

Yazar:  henien [ 04 Ara 2013 16:19 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Hayırlı olsun ASX'iniz.
Öncelikle 4 mevsim lastik diye bir şey yok. Takın kışlıklarınızı, güvenle kullanın.
İkinci olarak da otomatik/manuel mod nedir yahu, 1 senedir kullanıyorum bu arabayı, bilmediğim bir şey mi var, ne olur aydınlatın beni.

Yazar:  zivrisinek [ 05 Ara 2013 12:02 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Bende sakin kullanabilsem keşke dediğiniz 6.5 lt verileri görebilsem :) Ruhumda var bir asilik ASX'te karşılık verince o değerler bana hayal gibi geliyor:D

Yazar:  meseckin [ 05 Ara 2013 14:06 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

şehir içi şehir dışı 110 120 km ile 6,0 6,1 ortalama ile gidiyorum ben.

Yazar:  get1187 [ 06 Ara 2013 11:38 ]
Mesaj Başlığı:  Re: Yol bilgisayarı ve Yakıt tüketimi

Kış yavaş yavaş gelmeye başlayınca rüzgardı, yağmurdu derken birde kış lastiklerini takınca 4000 km ortalamam olan 6,2 l/100 km 5500 km de ortalama 6,3 l/100 km ye çıktı birden

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) Tüm zamanlar UTC + 3 saat
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/