Zaman: 17 Eki 2025 00:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2012 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Araç: ASX
Meslek: Turizm
Kan grubu: A +
Aracımı Aralık 2011 in sonunda almıştım, en üst paketini almıştım, birçok da eklenti eklettirmiştim. 9000 km yi doldurdum sayılır, aracı kullandıkça nasılda farklı bir araç olduğunu anlıyorsunuz.. Gerçektende kimisi sadece araba kullanır kimisi ise Mitsubishi asx kullanır.

Sürüşü, performansı çok keyifli bir araç..

Bu akşam Taksim'den Şişli'ye gitmek için taksiye bindim, park vs uğraşmak istemedim, taksici ile muhabbet ettik, adamın aracı dizel albealardan, 27-28 kuruş yaktığını söyledi.. Her benzin alışımda aracı fulleyip ne kadar yaktığını bizzat matematiksel olarak hesaplıyorum. Aracı biraz performanslı kullanırsam 6.3 - 6.8 lt arası yakıt tüketim ortalaması oluyor ki bu da 27 kuruş - 29 kuruş arası bir rakama denk gelir.. Taksici inanamadı.. Aracı devirsiz 80-90 km hızda kullanınca 5.0 lt yani 21-22 kuruş verilerini elde ettiğimi söyledim, bir kez daha şok geçirdi..

Birkaç küçük modifikasyonla sahibine üst düzey jeep kullanıyor havası veren ve bu kadar az yakan bir benzinli suv araç varken millet neden gider dizel alır anlamak imkansız.. Ama umarım bizim araçlar pek çoğalmaz, piyasada çok görülsün, bilinsin de istemiyorum açıkçası..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2012 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
:vauv: :MCT:
Katılmamak elde değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2012 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Çok güzel araç :) Kim ne derse desin, Mitsubishi az yakıyor abicim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2012 22:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Meslek: Makine Mühendisi
Biz başka araba mı kullanıyoruz anlamıyorum ki şehir içi normal kullanımda 9,5 litre yakıyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Alican sen öğrencisin ondan dolayıdır :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 11:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
3 haftadır iş için şehir dışındaydım. Dün eve döndüm. Şirket aracımı garaja bırakıp, ASX 'i çıkarttım. 3 hafta önce bıraktığımda benzin uyarı lambası yanıyordu ve geldiğimde alırım demiştim. Havada güzelken şöyle bir tur atayım ve depoyu doldurayım dedim. Lüks sayılabiliecek D sınıfı şirket aracımdan sonra ASX birden bire bana öyle keyifli ve konforlu geldiki tur işini biraz abartıp 1 saate yakın dolaştım. Gerçekten de Aykut Bey'in dediği gibi aracı kullandıkça ve zaman geçtikçe tadı artıyor. ASX, kullanımı ve keyfi ile D sınıfı lüks araçların bile üstünde bence. Artık yakıt konusunda pek bir şey söylemek istemiyorum. Performansta, beklentilerinize ve nasıl kullandığınıza bağlı bence. Dizel aracın verdiği torku ve hissi alamasanız da, gerektiğinde vites küçülterek öyle güzel hızlanıyor ki hiç te küçümsenecek bir performans değil. Fakat sürekli bu şekilde kullanınca da ortalmada 9 lt 'nin altına inmek biraz zor oluyor. Maalesef marka takıntısı ve ikinci el değeri gibi yaklaşımlar sebebi ile insanımız ASX 'in değerini ve kalitesini görmekte anlamakta zorlanıyor. Bizde kendi içinde kendini farklı hisseden, kaliteyi, güvenliği, performansı, yakıt tasarrufunu, araç sürmenin keyfini yaşayan ilginç bir azınlık olarak mesut mutlu bahtiyar yaşayıp gidiyoruz galiba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2012 01:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
souldemon yazdı:
Alican sen öğrencisin ondan dolayıdır :)

Aslında olay öğrencilikle cidden alakalı sanırım çünkü sabah trafiğin en yoğun olduğu saatte kalkıp okula gidiyorum o trafikte fazla yakıyor tabi sürekli dur kalk. Bir de kapalı otoparka 5 lira verip yakıtla bükülen belimi daha çok bükmemek için düzenli olarak 10 dk sokak aralarında park yeri arıyorum. Ortalama oluyor 9-10 :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2012 15:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Ne desem boş! Çok haklısınız Aykut bey. Son 2250 kmdeki ortalama yakıt tüketimim 6,5 litre kimse inanmıyor. Bende onları alıp gezdiriyorum. Gezi sonucu arabadan inen böyle rahat, üst donanım ve en üst düzey güvenliğe sahip bir aracın nasıl bu kadar az yaktığına tanık oldukları için hayretlerini saklayamıyorlar. Hemen kaça aldın? Şimdiki fiyatı ne? 2. eli var mı? 2. elleri kaça gidiyor sorularına boğuyorlar beni. Ben de tabi için için çok gururlanıyorum....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 07:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Aracımı brader kullandı.Genç arada ani hızlanmalar yaptı gereksiz vites değiştirmeler yaptığı halde bu değerlere ulaştık.Daha dün 45 tl lik gaz ile izmirden denizliye geldik.Başka da birşey demiyorum.:))))

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 18:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: SABİT
Meslek: OTOMOBİL
Kan grubu: A
BU DEĞERLERİ HERKESİN DUYMASINI İSTİYORUMMMMM. İNANIN BU ARAÇLARDAN PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 15:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: asx 2011
Meslek: teknisyen
Kan grubu: a(-)
arkadaşlar...32 litre benzin ile 650 km yol gittim..antalyaya 4 kişi artı bagaj dolu..yani 1 depo ile 1250,1300 km gider..110 km sabit hızla gittim genelde..22,23 kuruş yakıyor..saygılarımla..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

centiillmen yazdı:
arkadaşlar...32 litre benzin ile 650 km yol gittim..antalyaya 4 kişi artı bagaj dolu..yani 1 depo ile 1250,1300 km gider..110 km sabit hızla gittim genelde..22,23 kuruş yakıyor..saygılarımla..

4,9 lt/100 km muhteşem...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Evrim
Meslek: Reklam
Arkadaşlar bizim araçlarda klima farklı bir motordan güç alıyormuş bu nedenle klima yakıta çok bir etkisi yokmuş. Yeni öğrendim cahillik işte. Peki bu sistemin normal klimaya göre yakıta etkisi nasıldır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 12:04 
Kullanıcı avatarı

Kusura bakmayın ama klima motoru da motora bağlı ve etkisi yüksek. 45 derece sıcakta klima çalışırken yokuş çıkmaya çalıştınız mı hiç? O yokuşu çıkarken diğer araçlar yüzünden devirden düşüp tekrar gazladığınızda araç nasıl yekiniyor bir bilseniz. Bu arada ASX in en güzel özelliği klima motorunun devrini sürekli kontrol edip azaltıp çoğaltması. Yani klimayı ilk çalıştırdığınızda yüksek devirli çalışıor, içerinin ayarlamış olduğunuz derecesine göre motor devrini ayarlıyor. Bu da hem yakıtta hem çekişte faydalı oluyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 15:50 
Kullanıcı avatarı

Gültekin abi benim demek istediğim bazı klimaların gücünü direk motordan bazıları ise farklı bir elektrik motorundan alması. Bende tam olarak bilmiyorum kuzenime asx bakarken satış görevlisi söylemişti. Yakıtı ve çekişi çok az etkiliyor diye. Bu farkın ne kadar olduğunu merak ettim. Bilgilendirme için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ersin
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Mühendis
Kan grubu: ARh+
sirens yazdı:
Gültekin abi benim demek istediğim bazı klimaların gücünü direk motordan bazıları ise farklı bir elektrik motorundan alması. Bende tam olarak bilmiyorum kuzenime asx bakarken satış görevlisi söylemişti. Yakıtı ve çekişi çok az etkiliyor diye. Bu farkın ne kadar olduğunu merak ettim. Bilgilendirme için teşekkürler.

Satış temsilcisinin pazarlama taktiği olarak bakabilirsiniz olaya. Her arabada olduğu gibi ASX'te de klima, gücünü motordan alır.

O satıcıya sormak lazım; "peki o dediğiniz farklı elektrik motoru enerjisini nereden alıyor?" Farlar açıkken bile araçların yakıt tüketimi artar. Olay kısaca şöyle özetliyeyim; farlar enerjisini aküden alır. Aküyü de şarj dinamosu şarj eder, şarj dinamosu da hareketini motordan alır. Yani şarj dinamosu aküyü şarj edebilmek için motora ekstra yük bindirir, bu da ekstra yakıt tüketimi demektir. Ama tabi ki bu tüketim öyle çok fazla bir şey değildir.

Özetle, motora gelen ekstra her yük, tüketim demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 18:23 
Kullanıcı avatarı

Bilgilendirme için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 21:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
insanlar gücünü aküden alınca sanki zaten her zaman şarj oluyor demek ki motora yük binmiyor gibi düşünüyor genelde ondan bu tip bir karmaşa oluyor. enerjinin korunumu diye bir şey var. ever sarj dinamosu motora her daim bağlı ama eğer bir şeji şarj etmiyorsa yani akü doluysa sadece sürtünme kaybı filan etkisi olur. ama şarj ediyorsa yani akü dolduruluyorsa o zaman şarj dinamosu motordan güç çeker. o esnada sarj dinamosunun dönüşü de şar etmediği zamankine göre daha zor olur.
yani pirizde her zaman elektirk var ama açmadığın sürece tüketmiyor işte.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2012 12:48 
Kullanıcı avatarı

Aydın bence enerjiyi direk motordan almaktansa dinamo yoluyla alması tüketime iyi yönde etkisi olur diye düşünüyorum. Yoksa boşuna mı yapılmadı heralde. Ama açıklamalarınıza göre bu aradaki fark çok değil. Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 23:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Konu dağılmış beyler, size ASX i diğerlerinden ayrıcalıklı hissettiren ne varsa maddeler halinde yazarmısınız. Ben başlatıyım.

1- Yakıt-performans dengesi
2- Yüksekliğine rağmen dengeli yol tutuşu ve muhteşem frenleri
3- Kıvrak ve C sınıfı binek araç keyfinde sürüşü

Ses sistemi hastası birisi olarak kaliteli bir ses sistemi ile bu zevki bütünlemenizi öneririm

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: