Zaman: 16 Eki 2025 01:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 76 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Qashqai mı, Yeti mi, ASX mi, Tiguan mı
Anket 12 Eyl 2010 02:41 tarihinde bitecek
Qashqai 0%  0%  [ 0 ]
Yeti 0%  0%  [ 0 ]
ASX 67%  67%  [ 4 ]
Tiguan 17%  17%  [ 1 ]
Sportage 17%  17%  [ 1 ]
Toplam oy : 6
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 02:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: aa
Araç: ASX 2010
Meslek: aa
Kan grubu: Arh+
Aracımı akşamüstü teslim aldım. Öncelikle fiyatın makul olmasındaki etkenler tasarruf, ekonomik ve çevreci kimliğiyle alakalıdır. Yani bu sizleri yanıltmasın. Örneğin stepne yoktur bu seride yerine lastik tamir kiti veriliyor. Ön koltuk ayarlamaları motorlu değil elle manual ayarlanıyor. Motor içinde ve bazı aksamlarda kullanılan plastikler daha çevreci ve maliyeti düşük hammaddelerden yapılmış. Motorun yerleşimi vs mükemmel her parça ayrı ayrı görünüyor ve bu sayede arıza tespiti kolay. BUnları objektif gözle bakarak hesab edersek zaten 3-4.000 kadar maliyet düşürüyor. Bu rakiplerine fiyat konusunda fark atıyor. Birde lansman fiyatı olunca daha makul oluyor. Normal şartlarda 52.000 olması bu yapıdan geliyor. Lansman olarak 47,500 ödeme seçenekleri her türlü var. TEMSA ilede görüşün sadece bayiye kalmayın. TEMSA yetki verirse bayi ödeme seçeneklerini artırıyor.

Sürüş izlenimleri; Öncelikle amortisörler gerçekten konforlu. Daha öncede Clio Sport aracımla girdiğim kasislere ve Nissan Qashqai test sürüşşünde girdiğim kasisleri hafif hissediyor. Tabi bir 10-15 bin km sonra daha rahat belli olucak. Dış ses yalıtımı yani asfalttan gelen ses çok iyi şekilde yalıtılmış. Ancak ön motor altında açıklık çok fazla diğer araçlar gibi karter koruması var ancak bir nevi offroad a uyum çalışması yapılmış. kışın birçok kedi içeri rahatlıkla sızabilir. (pikaplardada aynı durum var.) Yol tutuşu şaşırttı gerçekten mükemmel birkaç kez ani dönüş yaparak denge sisteminide denedim anında devreye giriyor. Hızlanma konusunda benim gibi alışkanlıklarınız varsa beklenti içine girmeyin. (10 yıl böyunca clio sport ve megane sport kullanan biriyim bu nedenle alışkın değilim 9 sn üstüne 0-100 yapan araçları kullanmaya) Ancak şunu ifade edebilirim yeterli. Zaten kullanırken hızlı gitme gereği hissetmiyorsunuz sürüş rahatlığı nedeniyle. Dİreksiyon dönüş çapı yeterli hassaslık mükemmel. Auto start-stop kullanımı rahat zaten durunca boş vites + debriyajdan ayağı çekip + frene basınca devreye girme sesi geliyor. Ara ara alternatörden enerji alıyor. Yokuş yukarı hill asist gerçekten güzel belirli bir süre tutuyor aracın arkaya kaymamasını o açıdan çok mantıklı ayarlanmış. Genel olarak Yokohama lastikle geliyor. Ancak bazı servisler uyanıklılık yapıp ucuz lastik takar bilginize. Son yıllar FIAT, Renault bunu çok yapıyor. Kronik sıkıntıları az olan motorların çoğu mitsubishide mevcut. Diğer birçok otomobil markası gibi fazla kronik rahatsızlıkları olmuyor. AMa kul yapısı olabilir bu nedenle Temsa Dİyalog a güvenebilirsiniz. İlla bayilere güvenmek durumu olmasın. Bunu ben birçok otomobil markasında yaşadım bayi ve holding arasında uyum oluyor. Holding bayisini koruyor. Oysa burda durum değişebiliyor. Önce iyi gibi geliyor uyum olması. Ama objektif yaklaşan bir kurum bence daha önemli.

ELektronik, Ses, Konfor izlenimleri; KOltuklar çok rahat tek tip gelen kumaş terletmeyen rahat bir kumaş. Ses sisteminden beklentiniz şu şekilde olmasın. (Ford mondeo aracım var mükemmel bir bas mid tiz ve surround ı var.) Ancak şunuda belirtiyim ses sistemi çok temiz ve net şekilde tam bir japon işi olmuş. Arka bagajda 12v soket yok 1,8 modelinde olucak ancak. sadece ön orta kol dayamada usb, audioin soketleri var. İç lambalar çok kullanışlı. Araç bilgisayar ekranı birçok araca göre küçük olmasına rağmen kullanımı basit ve çok rahat. TÜm asg, hill asist, denge desteği, aribag ler iptal edilebiliyor. Ön torpido yazın soğuk kışın sıcak konulan gıdayı ısıtıp soğutuyor. Arka koltuk mesafesi çok rahat. Ön radio müzikseti ekranı küçük ama benim gibi sadeliği seviyrsanız yeterli sadece renginin kırmızı olması gösterge panelinin beyaz olmasıyla uyumsuz. Otomatik klima güzel çalışıyor. Sıkıntı yok. Bagaj hacmi yeterli alt kısımdaki özel raflar çok kullanışlı. Bir süre bandrol sıkıntısı çekebilirsiniz. Yeni araç olduğundan.

Bu arada bilgisayarım çöktü arkadaşlar. SÖz vermeme rağmen aksesuar kataloğunu yollayamadım. En yakın zamanda halledicem onu. Dediğim gibi her türlü bilgiyi ÇİZGİ Otomotiv Gökhan Bey'den alabilirsiniz. Birçok servis ve bayii ile görüştüm ancak ÇİZGİ bilgi ve oluşabilicek her türlü sıkıntı yönünden daha mantıklı geldi. (x bayisi aracı saçma bir taktikle pazarlerken, Realist bir bayi olabilicek her şeyi a dan z ye anlattı hatta servis katında servis danışmanlarından auto start stop konusunda olabilicek sorunlar ifade edildi. Objektif yaklaşım gibisi yok.)

Saygılar. 12 yıldır araç kullanıcısıyım. Tırmanma ve Drag deneyimim oldu. Motorsporları ve motoru olan her türlü araca özel ilgim vardır. Bu nedenle şunu belirtmek isterim. Kendi kendime farklı notlama ve tablo düzeni tutarak araçları sıralarım. Mitsubishi ASX şu haliyle sınıfındaki Tİguan'ı oluşabilecek turbo atmosferik ve dijital arıza ve yakıt tüketimi nedeniyle (doğuş otomotivin elinde binlerce arızalı 3-4 yıllık turbo motor var), Nissan Qashqai oluşabilecek Renault mk1 ve mk2 motoru arızaları ve 3 önemli konuda revizyon geçirmesiyle, Skoda YETİ gene turbo atmosferik moto arızası ve sıkıştırma oranıyla motorun erken yıpranabilmesi nedeniyle geride bırakmaktadır. (Genel değerlendirme). Tabiiki yakıt tüketimi, performans kriterlerine göre iş değişiyor. Ancak genel notu beklediğimize deydi.

Son olarak araç ışıkları off konumundayken sisler yani (avrupalıların daylight olarak kullandığı ışıklar yanıyor.) Bunu iptal edicek bir seçenek bulamadım. Ancak kullanım kılavuzunda bu konuda iptal için servisinize başvurun yazıyor. Bu bana göre bir sıkıntıdır. Acilen düzeltilmesi gerekli. Ülkemde trafik kanunlarına göre gündüz sis farı yakmak daha doğrusu hava şartları sisli, karlı, aşırı yağmurlu olmadığı sürece kullanmak cezaya tabi. Bunu bu haftaiçi konuşucam. Şayet diğer Mitsubishi modellerinde varsa bilgilendirilmek isterim.

Aksesuar fiyatları çok pahalı. Çeki demiri ve kablo sistemi 1400 tl aynı çeki demiri ve universal kablosu 7 pinli dünyanın en ünlü markalarından 400-700 tl yi geçmiyor.

SOnuçta dünya malı ama herkesin gönlünde yatan istediği araçlar olur. O araçlarada mutlu mesut aileleri sevdikleriyle biner inşallah.

Saygılar.

En son cooperada tarafından 06 Eyl 2010 12:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 02:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
hayırlı olsun o vakıt :) dertsiz sürüşler...bir günde 2 araç, Intense Lancerdan sonra ASX...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 03:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Hayırlı olsun. Paylaşımın resimlerle de desteklenmesini bekliyoruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 08:39 
Kullanıcı avatarı

Özellikle internette pek bulunmayan yönlerini fotoğraflayıp koyarım arkadaşlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 09:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ekim
Araç: Colt Invite MT 2009
Meslek: Avukat
Hayırlı olsun, yapacağınız diğer açıklamalar için de şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 10:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Güzel bir yazı olmuş. Keyifle okudum. Aracınız da hayırlı olsun. Bu aracı neden "Doblo" ile karşılaştırıyorlar onu anlamadım. Dobloya sanırım içeriden hiç binmemişler. Dıştaki lülks görüntünün altında içi çok minibüs edası olan bir araç. Yani ASX nireeee. Doblo niree.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 11:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Metin
Araç: ASX 1.6 MT
Meslek: Ne İş Olursa..
Kan grubu: ARH+
Hayırlı olsun, bir kaç kişi daha alsında bir buluşma düzenleyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 11:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ekim
Araç: Colt Invite MT 2009
Meslek: Avukat
Haklısınız Dobloyla karşılaştıran bendim, bugün ASX'i gördüm, alakası olmayan araçlarmış ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 13:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
mitsu ne kadar eleştirilsede hiçbir zaman bir tofaş fiat mamulüyle yanyana konamaz karşılaştırılamaz ancak kırmızılarda yanyana denk gelirler :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 13:44 
Kullanıcı avatarı

Ben şu anki gözlemimle şunu diyebilirim yıllarca japon arabası almamakla hata yaptığımı kabul ediyorum. Hoşbulduk diyorum artık :)

İlk izlenimlere eklemeler; USB girişi çalışıyor ancak unutmayın elektrik beslemeli tarzda tek usb girişlide olsa harddisklerle uyumsuzluk çıkar. Ipod, mp3 player, küçük flashdisk tarzı çalışıyor. Cd/Mp3 denemedim. Ancak radio daki "live" ses modu ayarı mükemmel oluyor. Ancak 1-2 sene içinde hoparlörlerin filtre aparatlarına ihtiyacı yada amper ohm uyumlu marka bir hoparlörlerle değişimi gerekebilir. Arka bagaj aydınlatması genişliğe göre az ışık yayıyor. Çift lamba yapılabilirdi. (gerçi bunada aynı volt ama güçlü watt gösteren beyaz renkli ampuller çözüm) Ayna ısıtıcı güzel. Yağmur sensörü ve ışık sensörü ayarları güzel. Özellikle optik farlar 5 yıl içinde ciddi boyutta teknolojisini arttırmış diyebilirim. Yatay açı ve netlik açısından mükemmel. Xenondan hoşlanmayanlar için çok ideal (ben mesela :) Direksiyon üzerindeki kumanda tuşları süper diyemem ama normal (eksiklik daha kaliteli bir tuş takımı olabilirdi. Basmaya verdiği tepki normal.) Umarım tahmin ettiğim sıkıntılar kemerlerde çıkmaz. Arka kemer gergileri bana hafif gibi göründü. Özellikle İngilteredeki birçok kullanıcı review inde son 2 yıldır. Birçok marka model araçta emniyet kemer sıkıntısı var. Başta gelen markalarda Nissan, mitsubishi, renault. Frenleri tam test edemedim. Malum alışmadan test etmek sıkıntı yaratır. 1,000 km içinde tekrar yorum katarım. Hızlanma içinde rodaj olması nedeniyle çok ekstrem birşey denemedim. Ancak yapılacak bir iş var oda lastik ölçüleri standarda uygun şekilde yanaktan 5 cm azaltıp tabandan 5-10 cm artırmak yarar sağlar gibi. Tam hesabı yapıp burda size bildiririm.

Boya koruma şart. Çünkü araçda bir nissan gibi plastik ve abs maddeli tampon boyutları az. Korunacak çok yer var. Alt koruması eğer diyorsanız 5 yıldan fazla kullanıcam 3.4. yılda yaptırın. Netekim kullanım kılavuzundada var reviewlerdede okudum sıkıntı olan araçlar olmuş yurtdışında.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 20:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdal
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: B(+)
kardeş hayırlı olsun, izlenimlerinizi paylaştığınız için de teşekkürler,devamını fotolarla beraber bekliyoruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 21:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
araç fotolarını ekledim
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=42&t=935

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 14:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
cooperada hayırlı uğurlu olsun kardeş iyi günlerde Allah kazasız belasız kullanabilmeyi nasip etsin inşallah... ASX in kusursuz bir araç olacağını tahmin ediyordum ben colt kullanıcısıyım ve mükemmel araçlar ürettiğini düşünüyorum mitsubishi nin... Allah daha iyilerinide nasip etsin inşallah hepimize Amin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 15:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Hayırlı olsun inŞallah Allah bizede nasip eder :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 15:50 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Hayırlı olsun inŞallah Allah bizede nasip eder :)

Sayın termin, toşu...
İNŞALLAH Kardeşim, daha iyileri daha güzelleri daha özelleri sizin olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 18:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
estağfirullah kardeş hepimize inşallah Rabbimiz en iyilerini güzellerini özellerini nasip etsin... insan olarak hepimiz iyiyi hak ediyoruz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2010 14:11 
Kullanıcı avatarı

ARKADAŞLAR MALUM ALIŞMA DÖNEMİ KULLANIM DETAYLARINI İNCELEME DÖNEMİ.

EKSİK KALAN YERLERİDE YAZİYİM BU ARADA SAYEMDE 2 ASX DAHA SATTIK. GÖNÜLLÜ ÇİZGİ OTOMOTİV ARAÇ SAHİBİ TANITICISI OLDUK :p

Yakıt tüketim 380 km yol yaptım. ortalama 65-67 km hızda. 100 kmde. 6,5 lt gibi bir hesap çıktı. Kullanım zamanla perf arttı malum rodaj aracın parçalarının birbirine uyumu vs.

Avrupa ve japon versiyonunda alarm standart ancak bu araçlarda yok. Işık ayarı hem kolay hem zor. alışmak lazım. Sİlecek yağmurda çok güzel çalışıyor. ARACIN YALITIMI Lancer a göre 2-3 kat daha iyi mükemmel diyebilirim. Kullanımdaki devir ve vites seçimi önemli malum düşük devir yüksek perf alışkınım.

Bu arada benden gene yeni haberler. (tabi tutup gene TEMSA yı arayıp olay edip boşuna germiyelim birbirimizi arkadaşlar. Daha öncede diğer arkadaşımın dediği gibi yalan yanlıiş haber vermedik tek suçumuz size erken söylemekti. )
NeoMarine alış veriş merkezi alışverişlerinden hediye şansı vericek ve 1 ASX kazanan olucak. Hatta Özel dış çekimleri için aracımı sergiliycem. Almayı düşünenleri orayada bekleriz. Yeni renkler geldi Çizgi Otomotiv'e bir bakın derim. Test sürüşü için beyazı veriliyor.

Diğer haberse; Maalesef Yılbaşına kadar ASX sayısı belirli adette getiriliyor. Otofuarında gene indirim söz konusu olucak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 09:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Beyler burada ve dh de konular açarak lancerlar ve diğer gürültü problemi olan araçlar için bir çözüm istesek temsadan, hiç olmadı maliyet fiyatından yardımcı olsalar çok bir şey tutacağını sanmıyorum(maliyet fiyatından) ücretsiz istesek belki sıcak bakmaz temsa sonuçta ama makul bir fiyattan kar beklemeksizin bir çözüm istiyoruz desek ve makul bir sayıya ulaşıp yazılı olarak bildirsek herhalde banane kardeşim demezler gibime geliyor... internetten öneri şikayet şikayet zımbırtısını kaç kere doldurdum 1 kere bile cevap gelmedi yazılı bir şekilde faxlasak en azından cevap alabiliriz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 17:04 
Kullanıcı avatarı

badboy87 yazdı:
Beyler burada ve dh de konular açarak lancerlar ve diğer gürültü problemi olan araçlar için bir çözüm istesek temsadan, hiç olmadı maliyet fiyatından yardımcı olsalar çok bir şey tutacağını sanmıyorum(maliyet fiyatından) ücretsiz istesek belki sıcak bakmaz temsa sonuçta ama makul bir fiyattan kar beklemeksizin bir çözüm istiyoruz desek ve makul bir sayıya ulaşıp yazılı olarak bildirsek herhalde banane kardeşim demezler gibime geliyor... internetten öneri şikayet şikayet zımbırtısını kaç kere doldurdum 1 kere bile cevap gelmedi yazılı bir şekilde faxlasak en azından cevap alabiliriz :)

İsmail kardeşim konu başlığı o konu değil ama sonuna kadar destek olmaya çalışırım. Temsa da yetkili tanıdıklarım var. İsim vermek istemiyorum. Ben durumu daha önce birebir söyledim ses yalıtımı ile olan sıkıntıyı. Ancak birebir yaşıyan sizler olunca (3 saatlık Lancer kullanmışlığım var.) durum değişiyor. Şayet siz bana yazılı metni verin. İlla imza vs gerek yok. Onu avrupa ve japonya merkezede çevirip yollarım. Tanıdıklarım kanalıylada iletirim. Şansımızı deneriz. Karşılaştırmak istemem ama Nissan Qashqai da oluşan sıkıntılar yıllarca müşterilerden alınan geri dönüşümle düzeltildi (emniyet kemeri arızası sonucunda son serilerde farklı marka seçildi, arka lastik kısmının yağmurlu havalarda çok ses çıkarması ve bazen su alması nedeniyle yeni seride yalıtım malzemesi kullanıldı basit bir strafor sünger karışımı....vs) Ancak Temsa ardından Mitsubishi Motors için durum nedir deneyerek öğrenicez. Saygılar.

Ancak şunuda belirtelim elektronik ve mekanik arıza dışındakileri pek önemsemiyor firmalar. Şayet sıkıntı yol, ses, asfalt..vs yalıtımsal arızaları müşteri memnuniyetinden tamir ettiklerini veya yeni bir parça ile giderdiklerini görmedim. Bu nedenle; araç alt karosere ses yalıtım yapan kullanıcılardan önce bir bilgi almak lazım gerçekten bu sıkıntı bu tip ürünlerle giderilebiliyor mu? Ben yardımcı olucam. Ama objektif değerlendirmem gerekirse işim gereği firmaların yönetimini analiz ederim. Ben firma olarak sadece ses yalıtımı yüzünden sıkıntı varsa müşteri memnuniyetini devreye sokmam. Anca servisimde bu ses yalıtım sistemini uyguna sunarım. Diğer aşama maliyetli ve tekrardan bir mühendislik gerektiriyor. Yeni bir üründe sorun olmaz ancak eski ürünlerin değişimi sorun olucaktır. Malum günümüz teknolojisinde hem ekonomik hem maliyeti düşürmek adına sac ve alüminyum ince ve esnek kullanılıyor. Aynı durum ses emici ve izole edici yapılar içinde ekonomik ürünler seçiliyor. Ayrıca günümüz kapitalist dünyasında bir aracın 10 yıldan fazla kullanılması pek düşünülmez. Tüketim dünyası ister onaylayın ister onaylamayın gerçekler bunlar. Netekim araçlardaki değişim ve geliştirimi 10 yıllık süreçlerle yavaşlatırlar. İstenildiğinde her yıl yeni bir teknoloji çıkabilir. Ancak bu kadar aracı satamazsınız. 10 yıllık değişim en ideali. Konu dağıldı kusura bakmayın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2010 20:36 
Kullanıcı avatarı

Bu arada bir sıkıntı ile daha karşılaştım. Çok önemli değil ancak radyo ayarlaması güzel yapılıyor kanallar tek tek ancak ben çözemedim sanırım direksiyondan kumanda bandı ilerletiyor. 1-2-3-4... diye kanalları ilerletemiyorum. Ben çözemediysem yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

Bir diğer sıkıntı ise far konumu "off" dayken, araç çalışır durumda sisler yanıyor. Kapatınca kontağı sönüyor. Hiçbir şekilde iptal edemedim kullanıcı kılavuzundada iptal gibi bir ibare yerine sadece servise başvurun yazıyor. Yolda gördüğüm diğer asx lerde aynı şekilde sisleri yanıkdı. Valla araçla birini takip etsek demekki direk deşifre olucaz :):)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 76 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye