Zaman: 17 Kas 2025 17:14

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 258 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 14:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
bacey yazdı:
0-75 kw kutup başları rengi yeşil, 75-110 kw siyah, 110 kw ve üzeri beyaz...

Demekki şuan aracımdaki siyah kutup başlığı normal. Ayrıca açıklamalarınıza göre geçen hafta arıza ışığı yanmasıda normal :) teyit ettim içim rahatladı...
bilgi olaraktan ben 1300/10 taksite taktırdım blue kiti ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 15:05 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
_opeth yazdı:
sonuç: bi fark yok. olgun lpg'nin adresi nedense server tarafından engelli olduğundan giremiyorum.

onu bizde yapıyoruz 5 dakka sonra yine aradığında meşgulse telefonu verin biz sizi arayalım diyoruz :D

İki tane sağlam virüs var. Dikkat etmek lazım.

Yazışmaların tamamını inceleyince gördüm ki; üstadlar LPG kitinde temel markaları ve bunların birbiri içindeki alternatiferini belirlemiş. Ben de her ne kadar yılda 10bin kmyi pek geçmeyeceğimi hesaplasam da daha uzun yıllar aracımı kullanma isteğinde olmamdan dolayı bir LPG kit uygulamasına sıcak bakmaya başladım. Fakat yine üstadların verdiği bilgilerde marka kadar önemli olan birşey varsa o da iyi bir usta bulmak. Ben marka işini çözdüm diyelim fakat İzmir'de LPG kit uygulamasını bizim araçlara en iyi uygulayabilecek usta kim acaba?(Forumda iki İzmirli kullanıcının aktif olduğunu bunlardan birinin ben diğerinin de dizel kullanan Ali olduğunu bildiğim halde bu soruyu buraya yazıyorum ya Allah bana akıl fikir versin ya hadi hayırlısı :) ! İyi ve güvenilir bir usta bulamazsak yetkili servise mi yaptırtsak ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 15:32 
Kullanıcı avatarı

İZMİR / TÜRKİYE
OLGUN OTO YEDEK PARÇA SAN. TİC. A.Ş
KAZIM DİRİK MAH. KİMYACILAR SİTESİ KAZIM BEY İŞ MERKEZİ 364/1 SOKAK 25/1 F BORNOVA

Tel: 0(232) 461 1303 Fax: 0(232) 461 1328
www.olgunlpg.com - izmir@olgunlpg.com

bu adamlar Landirenzo distribütörü devamlı Landirenzo ile ilgilendiklerini düşünürsek en kötü usta bile olsalar işin ehli olmuşlardır artık :)
Landirenzo düşünürseniz bence buraya gidebilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 15:48 

@mesuttgur - Öneri için teşekkürler tüm geri dönüşleri aldıktan sonra değerlendireceğim.
Sitelerinde tehlikeli bir virüs var server tarafından bloke ediliyor. http://global.sitesafety.trendmicro.com/result.php

@opeth - Marka landi renzo olsun usta konusunda şansına güven diyorsun öyle mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 15:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yuxu yazdı:
! İyi ve güvenilir bir usta bulamazsak yetkili servise mi yaptırtsak ne dersiniz?

İzmirde OLGUN lpg :vauv: ve LANDI RENZ0...sonuçta ana bayii...

evvet arkadaşlar,

SIVİK"in SIIVİİsinde artık LPG de var :)

araç akşama teslim edilecek...

Aslında olay şöyle oldu: Uludağ otogaz görüşmesi sonrası mekanik anlamda çok güvendiğimiz bir ustadan LPG usta ve adresi istedik ve onun da yönlendirmesi sonucu ULUDAĞı ama yeni sanayii şubesini seçtik...işin güzel tarafı Uludağ otogaz sahiplerinin şahsi araçlarından birisi de SIVİK ve LANDI RENZO kit takılı...montajı önceden görmüş olduk yani...

sonuç olarak şimdilik içim rahat...markadan ziyade ustalığa ve güvenilirliğe önem verdiğim için maalesef param olsaydı dahi TELEFLEX taktıramayacaktım...şu anda işçilik+güvenilirlik+marka üçlemesinin ağırlık merkezindeki SIVİKimizi akşam almak üzere servise teslim ettik...

ilk intibam bu ve sanırım en kısa zamanda Coltçuuuuma da LANDİ RENZO kitleyebilirim :) hava da sıcak gerçi :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 16:17 

Olgunlpg'ye mail atıp hem sitemizi tanıttım, hem güncel fiyat(peşin ve taksitli) bilgisi istedim hem de sitelerindeki bloke durumumunun giderilmesi yönünde uyarıda bulundum. Gelen cevabı sizinle de paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 16:58 
Kullanıcı avatarı

Olgunda Nurettin bey var. Ben orda taktırmadım ama LPG yi yinede çok yardımcı oldu bazı konularda Allah razı olsun.

bişey sormak istiyorum, LPG deyken yol bilgisayarındaki yakıt verileri (ortalama yakıt) doğru sonucumu veriyor?
Bu göstergenin ölçümleri ben tanktan itibaren diye tahmin etmiştim. LPG den sonra göstermez diyordum ama sanırım yaktığı yakıtı ne olursa olsun hesaplıyor. Doğruluğuna güvenemiyorum çünkü yaklaşık %23 gibi bir artış gösteriyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 17:02 
Kullanıcı avatarı

Çok hızlısın be yaaa :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 18:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
mesuttgur yazdı:
Olgunda Nurettin bey var. Ben orda taktırmadım ama LPG yi yinede çok yardımcı oldu bazı konularda Allah razı olsun.

bişey sormak istiyorum, LPG deyken yol bilgisayarındaki yakıt verileri (ortalama yakıt) doğru sonucumu veriyor?
Bu göstergenin ölçümleri ben tanktan itibaren diye tahmin etmiştim. LPG den sonra göstermez diyordum ama sanırım yaktığı yakıtı ne olursa olsun hesaplıyor. Doğruluğuna güvenemiyorum çünkü yaklaşık %23 gibi bir artış gösteriyor

LPG yakıtını gösteriyor ve son derece de doğru ölçüyor.
Eski colt'umu 15 bin km kadar LPG ile kullanmıştım.Çeşitli defalar hesapladım ve hesap hep tuttu.
LPG'yi benzine göre daha fazla yakıyor tabi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 21:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
mesuttgur yazdı:

Benzin enjektor zamanlarina gore gosteriyor. Yani arac hala benzin basiyor zannediyor. Ancak arac LPG ile calisirken karisim ayari degistiginden, bu degerler tam anlamiyla benzine karsilik gelmiyor. Cogu zaman LPG'ye de karsilik gelmiyor. Yarin LPG servisine gidip ayar yaptirirsaniz yine degisir. Kisacasi doldur bosalt km sifirla yontemiyle 5-6 kere denedikten sonra yol bilgisayarindaki tuketim degerinin LPG'ye gore kariligini siz bulacaksiniz. Ornegin bende %10 eksik gosteriyordu, yani yol bilg. gosterilenden %10 fazla LPG tuketiyordu. LPG'li kullandigim 2 sene boyunca her depoda sifirlayip olcum yaptim. (Ciddiyim) :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 00:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kit işi tamam :)

sıra geldi hangi LPG ürünü sorusuna ? :)

bir görüş diyor ki Aygaz Euro LPG +++ türü ürünleri kullan , diğer bir görüş ise; n kadar az katkılı olursa o kadar iyi olur derken bir başka görüşse şunu söylüyor ; ya hep katkılı kullan ya da katkısı az olan; yani değişiklik yapma...

üstadlar n buyurur ? :)

100 mesaj oluncaya kadar araç benzinde kullanılmaya devam edecek ve herhangi bir LPG ürünü alınmayacaktır :)

şaka şaka...

evvet hangi LPG ? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 01:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Haluk
Araç: Honda Jazz
Katkılı otogazdan uzak durun Cihatım.

LPG kullanımımda yaşadığım tek problem oydu.

Ama erken filtre değişimi ve bir daha katkılı otogaz almama sayesinde ucuz yırttım.

Total en iyisi.

Milangaz da iyi.

İpragaz da fena değil.

Shelli önermiyor Teleflexçiler.

Haluk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 09:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
6 yıldır sheellll kullanırım hem broadwayde hem de colttaa..... ben öneririm
yol bilg gelince manuelmodda sıfırlarım ve ölçüm yaparım yol bilg genelde 7.5-8 falan gösterir
ama gaz ortalamam her daim 9-9,5 lt olur yani 21 kuruş hiç şaşmadı şimdiye dek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 09:14 
Kullanıcı avatarı

yol bilgisayarı konusunda manuel ölçümler gerekecek anlaşılan :)

Ayrıca hangi LPG gazı konusunda bir başlık açılmıştı ve Shell en önerilen LPG olarak görünüyor ankette. Ayrıca shellin önerilmesinin nedeni katkısız olmasıydı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 11:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

haluk 23 yazdı:
Katkılı otogazdan uzak durun Cihatım.

LPG kullanımımda yaşadığım tek problem oydu.

Ama erken filtre değişimi ve bir daha katkılı otogaz almama sayesinde ucuz yırttım.

Total en iyisi.

Milangaz da iyi.

İpragaz da fena değil.

Shelli önermiyor Teleflexçiler.

Haluk

Antalyada 2.05 TL/ltden Milangaz var, öte yandan DOCO Total istasyonu var ancak LPG 2.27 TL/lt...

aradaki farka değer mi abi?

yani DOCOya her n kadar yabancı sermaye de olsa güveniyorum, bu cavurlar gerçekten dürüst ve temiz çalışıyor...

öte yandan forumlarda yazılıp çiziliyor; bazı pompalar eskiymiş, LPG yanında gaz da gönderiyormuş, gösterge sapması fazla oluyormuş vs...bu anlamda cavurların teknolojiyi daha iyi takip edeceğini düşünüyorum...

Ayrıca LPG ürününe artısı olduğu için değil ama bu DOCOlar istasyon marketlerinde kesinlikle alkol satmıyor (istasyonlarda alkollü ürünlerin satılmasını sistemin ikiyüzlülüğü olarak görüyorum...)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Uzun sure tecrube ettim degismez kaidedir ucuz gaz daha cok km goturuyor :D Onun disinda shell ve total iyidir, BP'yi kimse tavsiye etmiyor, PO ise burnundan kil aldirmiyor 50 mt yanindaki baska marka istasyondan bile 2-3 kr pahali satiyor neyine guveniyor anlayabilmis degilim. Opete gelecek olursak ne zaman opetten alsam %10-15 daha az km gittim tesaduf olmamasi icin cok sefer denedim bir daha da almadim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 16:59 
Kullanıcı avatarı

Cihatcım en iyisi bu Doco olanlar ve de Türkiyede sadece İstanbul Ankara ve Antalyada var.

Aslında çok şanslıyız - şanslısınız yani.

Eğer istasyon size çok uzak değilse bence değer.

Kafan çok rahat eder .

Bir de total kart çıkartırsınız.

opetten falan çok daha fazla puan veriyor.

Bir sıkıntı olursa (ki hiç sanmıyorum olsun) yakıt alımlarını karta işleteceğinden bir nevi garanti gibi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2011 17:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
catalyst yazdı:
Uzun sure tecrube ettim degismez kaidedir ucuz gaz daha cok km goturuyor :D Onun disinda shell ve total iyidir, BP'yi kimse tavsiye etmiyor, PO ise burnundan kil aldirmiyor 50 mt yanindaki baska marka istasyondan bile 2-3 kr pahali satiyor neyine guveniyor anlayabilmis degilim. Opete gelecek olursak ne zaman opetten alsam %10-15 daha az km gittim tesaduf olmamasi icin cok sefer denedim bir daha da almadim.

samsundada po ucuz lpg satıyor.diğerlerinden 10 kuruş felan ucuz.eski aracımda hep oradan alırdım mesafede diğerlerinden iyiydi.ve evet total de mesafe ve performans açısından iyiydi.benzinide şimdi total den alıyorum hep.kurumsal kartını aldım üniversite çalışanlarına yüzde 5 daha fazla puan veriyor.kurumsal kartla almaya başladığımdan beri 80 tl birikti 10-12 kez felan aldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2011 19:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Zavoli ve Lovato için n dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2011 22:42 
Kullanıcı avatarı

Cihatcım dh forumda sıkıntı var galiba pm yazamadım.

Bu arada landi renzo işi ne oldu?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 258 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye