Zaman: 02 Eki 2025 01:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 258 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 16:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
dizanteri yazdı:
brc my11 asg özellikli kit taktırsak araba garanti dışı kalıyor.acaba 3 yıllık garantiyi boşa sayıp lpg taktırmalımıyımki? ama bu brc my11 i taktırırsam ve siboblar erirse ve temsanın eline düşersek o zaman yanarız işte.ne yapsam acaba

Arkadaşım ben bu lpg ile ilgili bayağı bir araştırma yaptım.Temsa İstanbul mar oto, İzmir yükseliş ,+9Denizli Özpam hepsiyle görüştüm.Parası garantisi vs daha önce açtığım Konuda var. işte linki. viewtopic.php?f=48&t=2089&start=20 Bu ara kısaca şunu söyleyeyim.Temsa garanti bağlamında bir çalışma yapmaktaymış Vialle için.
Bana hocam 1 ay bekleyelim dediler servisten.Bu arada direkt bunu bana Denizli Özpam Mitsubishi patronu dedi.Bende bekliyorum.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 17:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Baceyim bence Türkiyede artık benzin olayı bitmiştir, benim şahsi kanaatim kesinlikle ve kesinlikle LPG ye geçilmesinden yana
hatta dünyadada artık benzin bağımlılığını bitirmeleri gerekli madem benzine alternatif çıktı neden fabrikadan LPG li araç çıkarmazlar anlamıyorum.
Tabi yukarda yazdıklarım garantisi bitmiş araçlar için geçerli :)
Garanti bitmeden hayatta orjinalliğini bozmam.
Tercih meselesi ama bu riske girilmez bence.
LPG nin sorun yaratacağından endişem yokta alakasız bi arızada olsa temsa lpg ye suç atacak.
senin yerinde olsam gündemimden çıkartırdım bu konuyu.
Garantin bitse bile artık satma zamanın yaklaşacağı için o arada kara geçemeyeceksin. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 17:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Vialle + colt yalan olur tanktan dolayi. Bence o denizlideki adamin pek bilgisi yok.

Ha hersey OK olsa bile bence Colta LPG taktirmak icin o kadar para verilmez o ayri konu. 1100 x 1.18 x 2.20 = 2855 TL yapiyor. 200-300 TL de ruhsat masrafi olur 3000 TL'yi bile geciyor. Amorti hesabina sokup yormayin beni artik, ilk bakista mantiksiz gibi geldi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
toşu yazdı:
Baceyim bence Türkiyede artık benzin olayı bitmiştir, benim şahsi kanaatim kesinlikle ve kesinlikle LPG ye geçilmesinden yana
hatta dünyadada artık benzin bağımlılığını bitirmeleri gerekli madem benzine alternatif çıktı neden fabrikadan LPG li araç çıkarmazlar anlamıyorum.
Tabi yukarda yazdıklarım garantisi bitmiş araçlar için geçerli :)
Garanti bitmeden hayatta orjinalliğini bozmam.
Tercih meselesi ama bu riske girilmez bence.
LPG nin sorun yaratacağından endişem yokta alakasız bi arızada olsa temsa lpg ye suç atacak.
senin yerinde olsam gündemimden çıkartırdım bu konuyu.
Garantin bitse bile artık satma zamanın yaklaşacağı için o arada kara geçemeyeceksin. :(

Tosucugum dogru haklisin benzin olayi bitti ama benim anlamadigim VW dahil bircok markanin avrupada direk fabrikasyon LPG (sonradan bayide takilan cakma BRC degil) LPG'li versiyonlari var ama bunlari neden distributorler TR'ye getirmiyor anlayabilmis degilim. Bir yerlerde cok fena bir mantiksizlik var ben akaryakit karteli + LPG donusumculer karteli + mafya vs. olaylarindan supheleniyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 18:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Sonunda benimde aklımı çeleceksinizz haa..
Geçenlerde son 6 aylık yakıt ortalamamı aldım aylık yaklaşık 375 TL yakıta para veriyorum. Lpg %40 kar ettirirse her ay 150 TL parayı istasyona değil kredi kartına yatıracağım.. 10 ay sonrada cebime yatıracağım bu parayı :D çok hemde çok mantıklı duruduğum kabahat...

Tek sıkıntım şuki bu 10 ay içerisinde kaşıntım tutarda aracımı tekrardan satışa çıkarırmıyım %) (modeli 2008 ama km si biraz fazla 81000 içime pek sinmiyor bu durum)

Konuyu birde saygıdeğer LPG ustalarına getirelim arkadaşar, karacoltumu gidip neüüdüğü bilmez tamircilere emanet etmek istemiyorum.. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 20:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
dizanteri yazdı:
hocam linki araştırıyprum AS&Gli sistemler için brc kiti diye yinede siz bulursanız koyarsanız sevinirim.2 kaşarlıda ben alayım :)

http://forum.donanimhaber.com/BRC_ile_S ... 925/tm.htm

dün gece 1 sularında gezdirmiştim inşAllah yanlış link değildir :)

Arkadaşlar,

garanti falan umrumda değil, bu araç motor yiyene kadar zaten ben motor parasını da çıkarırım :) kendini ispat etmiş Mivec motorların ömrü 1000.000 km ise varsın LPG yüzünden 500.000 km olsun hadi 200.000 KM olsun yani benim açımdan yaklaşık 10 yıl demek :)

öte yandan drmertin aracı da makyajlı Colt idi ve Landi Renzo simit tankı sorunsuz bir şekilde takılmıştı...

Landi Renzocular, şıkırtılardan n haber ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 20:54 
Kullanıcı avatarı

Baceyim ben zaten motora zarar vereceğini düşünmüyorum ama lpg taktırırsan ve 3 gün sonra şanzıman sorun çıkarırsa
üzülürsün, diyeceksin şanzımanla ne alakası var? yok... ama lpg den kaynaklanmasada neresinden ne çıkacağı bellimiki.
Sonuçta kul yapımı.
Garanti bitmesinede az kaldı sanırım 1 yıl daha beklemeni tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 22:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

11 ay daha sık dişini diyenler var demek :)

arkadaşlar,

konu şahsi değil...bu LPG konusunu nihayete erdirelim...benim garantim sürüyor ve beklemeliyim ama nereye kadar yani benzin 5 TL olunca da aynı düşünceyi koruyalım mı?...

öte yandan OPethcan,

Bu landide enjektör şıkırtısı nice ?

Synthejiim nerde yahu, konunun başı öne eğik kaldı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 22:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
kaputu açıp videoya çekicem. o kadar geldim antalyaya orda sormadın burda soruyon sende. motor ısınınca, müziği açınca ses mes kalmıyor şimdilerde lastik sesim daha gür zaten. :(

sen geldiğinde benzin 3 TL idi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 23:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
garantiyi bekle bence de kardeş. ya da aylık kullanımını hesapla kendini her ay amorti edecek bir hesaba gir. zaten kredin var bi de masraf etme. sonuçta bedava değil sistem. kar edeyim derken sıkıştırırsan kendini sonu kötü oluyor. bak benim lancer'a (1.5 olana) vialle taktırdım ama sonra da istemeyerek sattım. hesapta her ay kendini amorti ediyordu, etti de. ama işte hesaplar tutmadı ek bir masraf batırdı benim gibi memuru satmak zorunda kaldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
dizanteri yazdı:
hcaom lpg tamir kiti var stepne yok araçta.lakin o tamir kitini ordan çıkarıp simit tüp lpg yapılabilir.böylece bagaj normal olarak kalır.diye düşünüyorum ben.

ben bayide bir asx incelerken bagajına baktığımda stepne vardı.acaba ilk gelenlere tamir kiti koydularda sonradan gelenlere tekrar stepne mi koydular.bu arada bu konuylada ilgili ilginç bir duyum aldım.aslında ülkeye girmeden önce bu araçlarda stepne varmış ancak artık vergidenmidir nedir bilmiyorum aracın ağırlığını hafifletmek için stepneleri alıyorlarmış.tabi sonrasındada parayla satıyorla.bunu vw de çalışan birinden duymuştum.araçla beraber hem stepne hem tamir kiti hem sağlık çantası hemde lastiklere hava basmak için küçük kompresör tabi bunları alıp sonradan parayla satıyorlarmış.eniştem cady almıştı ona söylediler bu durumu tabi tanıdık olduğu için bize hepsini verdiler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 01:02 
Kullanıcı avatarı

Benzin 5 lira olsada garanti bitene kadar lpg taktırmam garanti bittimi ertesi gün takılmalı :)
Sıfır araba alsam zaten garantisi için alırım.
İllaki LPG taktırıcam derseniz sıfıra o kadar para vermeyin gidin 2-3 yaşında temiz bir araba alın taktırın.
İllaki sıfır alıcam derseniz ekonomide önemliyse dizel alın LPG derdi olmasın.
Bu arada benim çay gelmedi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 01:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

toşujuuum vakit geç oldu, kapattık ocağın altını, soğumuştur çay şimdi...dur sana kahve söyleyim, orta şekerliydi di mi?

arkadaşlar,

ben şimdilik garantinn bitimine kadar LPGsiz devam ediyorum ama konuyu şahsım için açmadım sadece, paylaşımlara devam...en azından babamın Civice bri LPG KİTlememiz gerekecek ilk fırsatta :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 09:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
arkadaşların yazdıkları mantıklı geldi.zaten benim arabada okadar fazla yakmıyor.garantinin birmesinede 34 ay var. bekleyeceğim artık hem sinirküpü arkadaşın dediği gibi belkide 3-4 yıl sonra satacağım 3000 tl hatta daha fazla tüp masrafı yapınca sanki arabayı 2014 yılında 24 değil 27 ye satabilecekmiyim.? Öyle bişeyde yok sanmıyorum.Hatta bazı insanlar türk miiletinde yaygın olarak tüp takılmamış abi bak bunun motoru bitmemiş diridir japın motorudur 1 milyon km gider gibi laflar işime gelir bu tüp olayını erteleyim bari

(not:vialli tüp motoru öldürmüyor ama bunuda piyasada bulunan 100 insandan 99 u bilmiyor.yaşasın araştırmamak yaşasın kahveye gidip anca tavla oynamak,yaşasın kulaktan dolma bilgiyle hareket eden milletim)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 09:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
arkadaşlar bende brc var şıkrtı sesi önemli değil farkedilmiyor bile
bagaj kaybı çok az performansta da ancak 1-2 beygir düşüş olmuştur
garanti olayını bilemem ama garanti yoksa her dakika zarar ediyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 10:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
dizanteri yazdı:
arkadaşların yazdıkları mantıklı geldi.zaten benim arabada okadar fazla yakmıyor.garantinin birmesinede 34 ay var. bekleyeceğim artık hem sinirküpü arkadaşın dediği gibi belkide 3-4 yıl sonra satacağım 3000 tl hatta daha fazla tüp masrafı yapınca sanki arabayı 2014 yılında 24 değil 27 ye satabilecekmiyim.? Öyle bişeyde yok sanmıyorum.Hatta bazı insanlar türk miiletinde yaygın olarak tüp takılmamış abi bak bunun motoru bitmemiş diridir japın motorudur 1 milyon km gider gibi laflar işime gelir bu tüp olayını erteleyim bari

(not:vialli tüp motoru öldürmüyor ama bunuda piyasada bulunan 100 insandan 99 u bilmiyor.yaşasın araştırmamak yaşasın kahveye gidip anca tavla oynamak,yaşasın kulaktan dolma bilgiyle hareket eden milletim)

aga benimle aynı fikirde olmana sevindim ama ben tam olarak senin dediğini demedim. lpg taktırıp 3-4 yıl bindikten sonra zaten lpg kendini amorti etmiş olur çoktan. yani yine lpg yokmuş parasına bile satsan karda olursun. benim demek istediğim erken satma durumuna düşülürse zarar edilebileceği yönündeydi. ha 3-4 yılda hala amorti edecek kadar km yapılmamışsa zaten ne demeye lpg taktırılsın ki?

@bacey
honda vialle takılıyor artık. babanın alete vialle taktırın derim ben. tabi hesap kitap yapıldıktan sonra. hesapsız olmaz bu işler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 10:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
precious yazdı:
dizanteri yazdı:
hcaom lpg tamir kiti var stepne yok araçta.lakin o tamir kitini ordan çıkarıp simit tüp lpg yapılabilir.böylece bagaj normal olarak kalır.diye düşünüyorum ben.

ben bayide bir asx incelerken bagajına baktığımda stepne vardı.acaba ilk gelenlere tamir kiti koydularda sonradan gelenlere tekrar stepne mi koydular.bu arada bu konuylada ilgili ilginç bir duyum aldım.aslında ülkeye girmeden önce bu araçlarda stepne varmış ancak artık vergidenmidir nedir bilmiyorum aracın ağırlığını hafifletmek için stepneleri alıyorlarmış.tabi sonrasındada parayla satıyorla.bunu vw de çalışan birinden duymuştum.araçla beraber hem stepne hem tamir kiti hem sağlık çantası hemde lastiklere hava basmak için küçük kompresör tabi bunları alıp sonradan parayla satıyorlarmış.eniştem cady almıştı ona söylediler bu durumu tabi tanıdık olduğu için bize hepsini verdiler

Merhabalar,

Konuyla ilgili kısaca yazmak isterim, binek araçlarda vergi sistemi sadece motor hacmi ve mal bedeliyle ilgili olduğu için ASX'de söylediğiniz şekilde bir durum söz konusu değildir. Crossover segmentinde küçük gelen bagaj hacmini kazanmak üzere, öncelikli önerilen versiyon stepnesiz ve çok düzgün şekilde yapılandırılmış, alt bölme ile gelen versiyonlar idi... Ancak ülkemizin coğrafik koşulları ve mesafe uzaklıkları nedeniyle, ihtiyaç doğrultusunda sonradan gelen ASX'lere stepne talep edilmiştir.

Bilgilerinize,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 10:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
brc nin my11 kiti var asg için tam uyumlu onumu taktırsamki.yılda 20000-22000 km civarı yapıyorum bana lpg lazımmı dersiniz.ne dersiniz? lpg den tasarruf ettiğim parayı herhangi bir motor arızasında mitsubishi servisine bayılmayalım.aha kar ettik derken mesela atıyorum bir motor kulakçık arızasında 500 tl geçmesin bize?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 11:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

dizanteri yazdı:
brc nin my11 kiti var asg için tam uyumlu onumu taktırsamki.yılda 20000-22000 km civarı yapıyorum bana lpg lazımmı dersiniz.ne dersiniz? lpg den tasarruf ettiğim parayı herhangi bir motor arızasında mitsubishi servisine bayılmayalım.aha kar ettik derken mesela atıyorum bir motor kulakçık arızasında 500 tl geçmesin bize?

Abi öyle 0 km araçlar alıyorlar ve ertesi gün LPG takıyorlar ki : Focuslar, Civicler, Corollalar...Artık bayiiler de dur yapmayın demiyor diyemiyor çünkü satılmayacak o araç o zaman...ben yılda 22.000 km yapıyor olsam hiç düşünmem gider takarım LPGyi...sırf garanti var diye de arabanın bana binmesine müsaae etmem...haa ekonomik durumun iyidir aylık 600 TL yakıt ödemek sana zor gelmiyorduro ayrı...işte o zaman yormazdım kafamı...catalyst öyle yapıyor :) ...teleflexi araştırmanı öneririm abi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Arkadaşlar birde nerelere güvenerek taktırırız şöyle deneyimli arkadaşlar tavsiye etseler diyorum..

Landirenzo Türkiye Distiribütörü Olgun Otomotivin sitesinden baktığım bayisi yeşil otomotiv var İkitellide. Güvenip taktırabilirmiyiz
1300 TL 10 Taksit diyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 258 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye