Zaman: 20 Ara 2025 05:21

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2011 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
990 TL taksitli fiyatı 50 TL simit tank farkını almıyorlar. ben nakit verdim 900 TL.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2011 14:46 
Kullanıcı avatarı

ilk depo tamamen hayal kırıklığı 25 lt lpg aldım şehirinde 90 km ve lpg bitti. bugun taktırdığım yer bakacak. sonrası ne olur bilmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2011 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
fazla yakmış diyemiyeceğim sanırım içmiş içmiş içemediğini yola filan dökmüştür sanırım.. :( geçmiş olsun ama halleder takan yer

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2011 11:24 
Kullanıcı avatarı

yeni ayar yaptılar bugun depoyu doldurdum bakalım neler olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2011 03:47 
Kullanıcı avatarı

değişen birşey yok gibi 25 km gittim ve ilk ışık söndü. ilk depoda böyle olmuşdu. yarın sabahda istanbuldan konyaya yola çıkacağım ve şuanki verilerime göre benzinle gitmek daha hesaplı oluyor. ayarlara yeniden atikerin fabrikasında baktıracağım, durumu anlattım yardımcı olacaklarını söylediler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2011 14:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Bahsedilen problem %100 sözde ustanın suçudur. Ben Atiker kullanıyorum. Ahanda bu problem atiker kitinden kaynaklanıyor denen bir olay daha yaşamadım.

Stop etmeler yaşadım kışın.. Ama geçiş ısısı 25-30 derecelerde gezdiğinden bunu yaşadım. 43 dereceye çıkardım.. yazın normal kışın ise 1km geç geçti LPG'ye ama sorun büyük oranda çözüldü.. Keza aynı sorunu BRC ve Landi Renzo sahipleri de yaşadı..

Amorti edecek bir sistemi alırken fiyat olarak pahalı da olsa daha iyi olanı almalısınız. Ancak burada bahsedilen tüketim değerleri ve sorunlarının Atiker ile alakası yok.

Ben 2 haftadır İstanbul'dayım.. 29lt alıyor depo.. 330km'nin altına düşmedim.. Güzergah da Yenibosna-Beşiktaş ve Sarıyer(20km yol - 40-90 dakka sürüyor) İStanbulun en yoğun güzergahlarından biri.. Özellikle de Barbaros bulvarı, İstinye sahil yolu ve Büyükdere caddesi..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2011 10:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
bende sonn depoda 340 km yol gidebildim 29 lt ile hepsi şehşr içi klima açık yokuşlu rampalı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2011 13:52 
Kullanıcı avatarı

Uzun yol deneyimi çok iyidi fakat LPG yapılan ayarlar çok kötü. konyaya uğrayıp Atikerin fabrikasında gösterdim ayarların çok kötü olduğunu söyledi. konyada bir yere yönlendirdiler fakat zaman olmadığı için istanbula hemen döndüm şimdi ayarlarını yaptıracağım burada fakat taktırdığım yerde yaptırmayacağım elbette. sorunlarım. gaza her bastığımda sanki bir borudan uğultu sesi çıkar gibi ses çıkarıyor. şehir içi kullanımda belirtiğim gibi lpg tüketimi çok fazla. 31 lt tank takıldı 26 lt gaz alıyor fakat 19 lt gazı kullana biliyorum ve buda söyle bir sorun oluşturuyor gaz bitmediği için benzine geçmiyor ve arabam yakıt bitmiş gibi yolda kalıyor stop edip çalıştırıp benzine alınca devam ediyor. fakat 19 lt ile 300 km yol yaptım yani 40 liraya 300 km şuana tek artısı bu oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2011 22:24 
Kullanıcı avatarı

aksam üzeri lpg takdırdığım yere arabayı bıraktım. sesi söyleyince bütün sorunların nedenini ortaya çıktı. kendileride test etti ve sorunun dönüşüm sistemin beyninden kaynaklandığını söyledi. azda olsa böyle arızalı parçaların çıktığını söylediler. aracada zarar veriyormuş. Allahtan erken fark ettik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2011 14:28 
Kullanıcı avatarı

lpg sistemin beyni değişti ve hiç bir sorunum kalmdı. arıza ışığı yanmıyor, şehir içi sehir dışı yakıt tüketimim normale döndü. istanbulda trafiğin en yoğun oldu zamanlarda 260 kmyol yaptım. sehir dışı 330 km. bu arada bazı lpg takan yerler arıza ışığını söndürmek için araçın beyninde bir takım sıfırlama yapıyorlar sonrasında aracın teybini aça bilmek kod girmeniz gerekiyor. bildiğim ikikişiye öyle yapmışlar fakat bende öyle bir işlem olmadı buda gerçekten takan kişinin ustalığına bağlı. ve bence italyan diye fazla para verip başka marka taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2011 15:45 
Kullanıcı avatarı

iDEA yazdı:
lpg sistemin beyni değişti ve hiç bir sorunum kalmdı. arıza ışığı yanmıyor, şehir içi sehir dışı yakıt tüketimim normale döndü. istanbulda trafiğin en yoğun oldu zamanlarda 260 kmyol yaptım. sehir dışı 330 km. bu arada bazı lpg takan yerler arıza ışığını söndürmek için araçın beyninde bir takım sıfırlama yapıyorlar sonrasında aracın teybini aça bilmek kod girmeniz gerekiyor. bildiğim ikikişiye öyle yapmışlar fakat bende öyle bir işlem olmadı buda gerçekten takan kişinin ustalığına bağlı. ve bence italyan diye fazla para verip başka marka taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Hocam değerler hala iyi değil.. biraz daha düşebilir.. Eğer çok kısa sürede kontak kapatmıyorsanız sürüş tarzınıza biraz daha dikkat edin..

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2011 17:50 
Kullanıcı avatarı

işte buda mitsibushinin ne kadar az yakıt tükettiğinin göstergesi olsa gerek. Çünkü iyi değil dedin değerleri 2001 clio 1.4 otomatik ve 2004 honda civic 1.6 otomatik benim bu değerlere göremediler bile benim istanbul trafiginde gördüğüm kilometreyi onlar sehirler arasında anca göre biliyorlar. ve depoları benimkinden büyük.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2011 23:34 
Kullanıcı avatarı

ikinci depom sehir içi 276 km. de bitti. yine değerler sizinkilere göre kötü fakat en son depoya göre 16 km arttı. klimada her zaman açık 300 km geçememede etkisi varmı yokmu bilemeyeceğim. fakat bu olay bir mitsubishi colt sahibinide aramıza katmaya vesile oldu. bugün silivri gümüşkayada denize gitmek için arkadaşlarla sözleşmişdik. bende aracımın lpg tüketimi denediğim için benim araçı aldık ve pazar günü 11 gibi yola çıktık 1 saat de gideceğimiz yere vardık trafik açıkdı. 18.00 de geridönüş için yola çıktık trafik felaketti 4 saat sürdü dönüşümüz.(daha önce yola çıktımadam en son depo ile önceden 99 km yol yapılmışdı) 200 km devirdikten sonra bende çok arkadaşın gözü km takılıyordu. çünkü kendisi clio 1.4 otomatik ile "şehirler arasında" 207 km yapmış ve CZ3'üm 210 km devirdi trafik milim milim ilerliyor klimada açık kesin şimdi biter ilk istasyondan gaz alalım sesleri yükselmeye başladı. km 220 geldi arkadaş telefonunu eline aldı hesap makinesi aldı hesaba başladı km ne kadar yakıyor diye 230..240..250 imkanı yok sesleri yükselmeye başladı 260..270..kendi aracını başladı kötülemeye ve satma kararını aldı. eve 200-300 mt kaldı kmde 276 km gösteriyordu lpg bitiyor diye ötmeye başladı ve hele şükür sesleri yükseldi. sonuç olarak arkadaşa colt bakıyoruz şuandan itibaren.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 00:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
bu başlığı görünce şunu yazmak istedim: ben hala düşünüyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 10:12 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
bu başlığı görünce şunu yazmak istedim: ben hala düşünüyorum :D

bende şu soruyu soruyorum kendime. aracımı ilk aldığımde neden lpg taktırmadım diye. 6 ay benzinle boşuna gezmisim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 16:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben de artık taktırmaya karar verdim ancak şimdi de neyi sorusunu sormaya başladım...biraz daha bekleyip sübap sorununa son veren teknolojiyi mi taktırsam acaba? yoksa aynı teknolojiye sahip olduğu söylenen MTMyi mi taktırsam ? ya da zavoli mi ? %) :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 16:39 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Sen sorularını sormaya devam ederken yakıt teknolojisi değişecek be Cihat :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 16:39 
Kullanıcı avatarı

subap erimisi motor arıza ışığı yanık dolaşanlarda oluşuyormuş fakir zengin karışımınından dolayı ama ne kadar doğru bilmiyorum. bence italyan olsun diye fazla para vermeye gerek bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 18:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
zavoliye nayır diyorum. sebebi cih@t

gözümsün :D

yuxu yazdı:
Sen sorularını sormaya devam ederken yakıt teknolojisi değişecek be Cihat :D

CNG sistemlerine mi baksam acaba :D

iDEA yazdı:
subap erimisi motor arıza ışığı yanık dolaşanlarda oluşuyormuş fakir zengin karışımınından dolayı ama ne kadar doğru bilmiyorum. bence italyan olsun diye fazla para vermeye gerek bence.

dostum, yaptığım araştırmalar kitin OBD versiyonlu olmasının daha iyi olacağı yönünde, bu sayede cihaza takılarak olası sorunlar çözüme kavuşturulabilirmiş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2011 19:22 
Kullanıcı avatarı

Bacey :kart: F1 yarışları LPG'li yapılsa yine taktırmaz :D

Bugün LPG'yi aldığım yere arabayı yıkatmak için girdim.. Adam diretiyo gaz almazsanız yıkayamayız diye.. Ben de ahanda 245km olmuş gaz alalı buranın gazı yani.. bitince yine alırım siz yıkayın diyorum.. adam da diyorki ohoo o zaten bitmiş 40km sonra biter diyo.. ben de daha 140km giderim bunla sen merak etme dedim.. adam yuhange şeklinde şaşırıp yıkayın abinin arabasını dedi :D

muhahahaha.. Yanlız araba yıkanırken bile motor çalışıyordu ve klima 2. seviyede çalışıyordu.. bakalım 360km görebilecez mi :)

Eski Colt'çu..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye