Zaman: 20 Ara 2025 08:48

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 10:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bir söylentiye göre ilkse gitmek şartmış, sonrakilerde gitmiyormuşsun :)

Şimdi önemli soru şu -Sabah erkenden MMO ya gidip, dönüşte muayene ettirip, ordanda eminiyete gitme işini bir günde halledebilimiyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 10:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
_opeth yazdı:
kasarsan olur. ama ruhsat sonraki güne kalır çıkarma işlemi

Kastırırız napalım. Saolasın Vedat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 14:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Arkadaşlar Merhaba,

2006 1.3 AMT Atiker kitli coltumu yaklaşık bir ay önce aldım. 40 binde takılmış ben 60 binde aldım. Atikerin Safe kiti değil. Bu bir problem oluşturur mu? Subaplar magnezyum alaşımlı olduğu söyleniyor, Motora bir zararı olur mu? Ne yapmalıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdilik bir şikayetim yok. Aracı Atiker ustasına gösterdiğimde enjektörlerin mercedes bmw gibi araçlara takıldığını söyledi. Bu araca bunu niye takmışlar gibi anlamadı. Pek birşeyden de anlıyora benzemiyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 09:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
uzun süre yüksek devirde kullanmamak sanırım çünkü arada 4-5 bin devire çıkmamız icap etmekte. Cevap için teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2012 13:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mert
Araç: Corolla
Meslek: Fw
Kan grubu: 0Rh+
LPG fiyatı bugün 1,92TL idi. fulledim.
gördüm ki 306km de 30lt LPG tüketmişim.

full şehiriçinde 9,8lt/100km yani 0,19kuruş yakıyor benim aracım.

yeni kasa , 2009 1,3 colt invite, düz vites

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2012 14:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
mert hocam full den alıyorum bende lpg yi kendi kartıyal 1,91 e geliyor lpg gaza basarken çok yakıcak diye korkmuyorum artık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2012 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
genel itibariyle landi tavsiye edilmiş. sizce landi mi lovato mu colta iyi gider?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2012 23:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Landi renzo! Landi renzo ile Landi farklı markalar, dikkat

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 13:17 
Kullanıcı avatarı

eyvallah hocam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 13:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Gebze - Karabük eskipazar

3 kişi artı bagaj. Klima kapalı.

310km 22 litre LPG ;-)

Genelde 110-120 ama tünel öncesi tırmanışta tünele kadar yardirking mode devrede 150-160 Allah ne verdiyse :-)

sent by Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 13:52 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Landi renzo! Landi renzo ile Landi farklı markalar, dikkat

tavsiye ettiğin bir yer var mı bacey kaç liraya hallederiz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 13:53 
Kullanıcı avatarı

istanbul anadolu yakasındaym ben

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2012 22:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
Arkadaşlar siz de takdir edersiniz ki son benzin zammıyla araca LPG sistemi taktırmak farz oldu. Bendeki araç 2011 Colt AMT. Bu başlıktaki 35 sayfayı genel olarak inceledim, şimdi de sorumu sormak istiyorum.

Öncelikle farkettim ki büyük bir kesim Landi Renzoyu önermiş. Ancak 'SynTheSizer' nickli kullanıcı şiddetle Atiker tavsiye ediyor, 35 sayfa boyunca da memnuniyetini dile getirmiş. Neticede ben çoğunluğun denediğinden yana kararımı vereceğimi düşünüyorum,yani Landi Renzo.

Sormak istediklerim şunlar,

1) Ankara'da yaşadığım için sistemi Ankara'da taktırmak istiyorum, bazı kullanıcılar Olgun lpgyi önermiş ama internet sitesinden gördüğüm kadarıyla Olgun LPG'nin Ankara'da birden çok bayii var, hangisini önerirsiniz hatta usta adı verebilir misiniz?

2) Yanlış hatırlamıyorsam 31 lt'lik tank takılınca koltukların hareketinde bir kısıtlama olmuyor, bu doğru mu? Doğru ise L.Renzo taktırılırken bu tank seçeneği var mı yoksa ne yapılmalı?

3) Eski arabama lpg takan yerle görüştüğümde bir yağlama sisteminden bahsettiler subap sorununu gidermek amacıyla, bunun gereği var mıdır, taktırırken bunu istediğimizi belirmeli miyiz?

4) Fiyat olarak uygundur diyebileceğiniz bir meblağ var mı?

5) Bu yazdıklarım dışında sistemi takacak bayiyi uyarmam gereken bir konu var mı? "Şunu unutmayın, bunu atlamayın, buna dikkat edin." gibi.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 01:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: oyman
Meslek: esnaf
Kan grubu: 0+
Daha önce dizel araç kullandığımdan benzine geçince afalladım diyebilirim :)

Denizhan'ın da dediği gibi zamlardan sonra lpg şart oldu. Ama ben Yalova'da yaşıyorum ve burda fazla seçenek yok. Atiker ve lovato aklıma yattı

burda gidip görüşmedim daha ama sizlerinde fikrini almak istedim. Denizhan benim soracağım soruları zaten sormuş oradan da takip edebilirim.

Şimdiden teşekkürler..:)

Birde araştırmalarıma göre belli bi devirden sonra benzine geçebiliyormuş tehlike yaratmaması için. Kimi zaman kopartmak geliyo içimden sıkıntı yaratmasın lpg :D Bu konuda kullananlar ve bilgisi olanlar bilgilendirebilirse sevinirim :)

I love JDM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 09:18 
Kullanıcı avatarı

denizhanxx yazdı:
Arkadaşlar siz de takdir edersiniz ki son benzin zammıyla araca LPG sistemi taktırmak farz oldu. Bendeki araç 2011 Colt AMT. Bu başlıktaki 35 sayfayı genel olarak inceledim, şimdi de sorumu sormak istiyorum.

Öncelikle farkettim ki büyük bir kesim Landi Renzoyu önermiş. Ancak 'SynTheSizer' nickli kullanıcı şiddetle Atiker tavsiye ediyor, 35 sayfa boyunca da memnuniyetini dile getirmiş. Neticede ben çoğunluğun denediğinden yana kararımı vereceğimi düşünüyorum,yani Landi Renzo.

1) Ankara'da yaşadığım için sistemi Ankara'da taktırmak istiyorum, bazı kullanıcılar Olgun lpgyi önermiş ama internet sitesinden gördüğüm kadarıyla Olgun LPG'nin Ankara'da birden çok bayii var, hangisini önerirsiniz hatta usta adı verebilir misiniz?

2) Yanlış hatırlamıyorsam 31 lt'lik tank takılınca koltukların hareketinde bir kısıtlama olmuyor, bu doğru mu? Doğru ise L.Renzo taktırılırken bu tank seçeneği var mı yoksa ne yapılmalı?

3) Eski arabama lpg takan yerle görüştüğümde bir yağlama sisteminden bahsettiler subap sorununu gidermek amacıyla, bunun gereği var mıdır, taktırırken bunu istediğimizi belirmeli miyiz?

5) Bu yazdıklarım dışında sistemi takacak bayiyi uyarmam gereken bir konu var mı? "Şunu unutmayın, bunu atlamayın, buna dikkat edin." gibi.

hocam merhaba bende 2009 yeni kasa amt colt mevcut. uzun araştırmalar sonunda servis ve garanti şartları daha iyi olduğu için brc de karar kıldım ve izmit derince de fs otogaz da brc dönüşüm kitini taktırdım. Şu anda çok memnunum herhangi bir sıkıntı yok brc yi de değerlendirmeni tavsiye ederim. sorduğun sorulara gelince

34 lt lik tank konuluyor stpne yerine. bizim bagajlar çift katlı olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. gerçi koltuklar eski kasalarda olduğu gibi ileri geri oynamıyor. sadece düz olarak yatırabiliyorsun. bunda sıkıntı yok.

Yağlama sistemi 2 tane farklı firmada mevcut bunlardan bir tanesi de landi renzo ama maliyeti biraz daha yüksek ancak yanlış bilgi de vermiyorum. Brc deki sistemde şu sekilde, bizim subaplar hassas olduğu için belirli devire gelince %20 benzin %80 lpg püskürterek subapları soğutuyor. Bunu istediğin devire göre ayarlayabiliyorsun ama brc nin tavsiye ettiği 4000 d/dak.

ben 6 ay önce 1550/12 taksit yaptırdım. World card a da erteleme yaptırmıştım.

montajı yaptıracağınız bayiyi ve ustayı iyi araştırmanızı tavsiye ederim. bu işte en büyük etmen montajı yapan ustadır. %70 ustalık %30 lpg kitinin kalitesi geliyor. Eğer iyi bir usta bulamazsanız hangi kiti taktırırsanız taktırın sanayiden çıkamazsınız. Aşşağıda yazdıklarım da Askale den Ramazan Bey'den aldığım bilgilerdir paylaşmak istedim umarım işinize yarar.

'' Öncelikle lpg nin aracınıza uzun ömürde verebileceği problemleri biliyorsunuzdur. Hiçbir yetkili servis montajı hakkında olumlu referanslar vermez. Fakat lpg taktırmak isterseniz İtalyan marka olması daha sorunsuz olacaktır. Örneğin brc, zavolli gibi. Yalnız şunu bilmenizi isterim lpg taktıran colt müşteri sayısı oldukça az.''

''Montaj sonrası eklenen su hortumları veya kelepçenin tam sıkılmadan takılmasından dolayı su sızıntı olabiliyor. Bu husuta çok dikkat etsin özellikle rica edin''

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 14:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
denizhanxx yazdı:

Ben atikeri şiddetle onermiyorum, bence landi renzo yapılmalı. Ama kullanıma dikkat edilmezse soğuk havalarda landi renzo bile stop edebilir.

sent by Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 20:15 
Kullanıcı avatarı

şimdi atiker yalovada var ve her zaman gidip gelebilirm. Ama landi reno kocaelinde var70 km bna ve her zamn gidemiyorum çalıştığım için. Atiker arıza lambası ve sık kontroller yüzünden soğuttu. Landi renzo taktırdıktan sonra ne aralıklarla gitmem gerekicek bu konu hakkında bilgi verebilr misiniz ?

I love JDM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 21:28 
Kullanıcı avatarı

Anladım çok teşekkürler.. Landi kafama yattı baya bi fiyat soruşturmasından sonra taktırma aşamasına geçebilirm inş..

BU konuda çok yardımcı oldunuz mitsubishi ailesi hepinize çok teşekkürler...

I love JDM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 21:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, özellikle rebeldeath nickli arkadaş güzel açıklamalarda bulunmuş sağolsun. Ancak Ankara'da bu işin erbabı birini önerirseniz çok sevinirim. Önceden peugeot 206 otomatik arabama taktırmıştım taktırdığım günden itibaren bir kere tık etmedi. Onu takan ustayı aradım görüştüm, ama daha önce Colt'a lpg sistemi takmamışlar, "getirin bakalım garanti veremezsek zaten ellemeyiz" falan dediler ama daha önce Colt'la çalışmış iyi sonuçlar almış bir yere taktırmak daha akıl karı geliyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2012 22:37 
Kullanıcı avatarı

denizhanxx yazdı:
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, özellikle rebeldeath nickli arkadaş güzel açıklamalarda bulunmuş sağolsun. Ancak Ankara'da bu işin erbabı birini önerirseniz çok sevinirim. Önceden peugeot 206 otomatik arabama taktırmıştım taktırdığım günden itibaren bir kere tık etmedi. Onu takan ustayı aradım görüştüm, ama daha önce Colt'a lpg sistemi takmamışlar, "getirin bakalım garanti veremezsek zaten ellemeyiz" falan dediler ama daha önce Colt'la çalışmış iyi sonuçlar almış bir yere taktırmak daha akıl karı geliyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

fs otogazdan faruk sevgili bey le görüş ankara da sana lpg işinde sıkıntı yaşamayacağın bir bayi söylesin...eğer bir sıkıntı olursa faruk bey i ara ona taktırmış olman gerekmiyor kiti sana mutlaka yardımcı olacaktır ki yanlış hatırlamıyorsam ankara da bu konuda çok iyi 2 tane bayi var bende araştırayım bulursam seni yönlendiririm...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 941 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye