Zaman: 02 Eki 2025 04:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2012 16:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
Arkadaşlar aracım 2011 colt mt elegance.ne kadar az yaksada yinede daha az yakması benim için daha iyi tabi.şimdi brc taktırmayı düşünüyorum hem aralarında en uygun fiyat hemde asg( dur kalk) sistemini destekliyor hem peşin fiyatına 12 taksit hem motor brc tarafından 100 bin km garantili.vs.vs.

şimdi size 2 sorum olacak. çok araştırdım çok bakındım 1 haftadır günde 4 saat bu konuyu araştırıyorum.lpg benzine göre%40 fark ediyormus yani 250 kuruş yakan bir araç 150 - 160 kuruşa kadar düşecek.bu benim için dahada iyi bir değer.tabi birde garantiyi iptal etme durumu var.garanti iptal olunca sadece motor garantisi iptal oluyor bildiğim kadarı ile.yine şanzumana vs. servis bakmaya devam ediyor değilmi?.zaten brc firması lpg den kaynaklanan arızalara direk garanti veriyor.100 bin km ye kadar.direk servisinde yaptıracağız dedi(sibop erimesi motorun yanması uçması kaçması vs. vs.) ne dersiniz 2 yıl garantim var. 1 yıldan fazladırda bu araca biniyorum aracımı tanıyorum sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.Taktırayımmı?.yılda 18000 km yapıyorum benzinde.lpg olursa 20000 ve üzeri yapacağım.gezeceğim açıkçası.

Yardımlarını esirgemeyin lütfen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2012 16:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
dostum,

kaygıların, LPG taktırma arefesindeki garantili araç sahiplerinin kaygıları ile birebir aynı...ben garanti süresinde gittim LPG taktırdım...dediğin gibi herhangi bir sorun olursa motor garantisi devredışı kalabilir...işte bu noktada da LPG kit garantisi devreye girer...395.000 KMde olup yaklaşık 350.000 Kmdir LPG kiti takılı olan Coltun varlığını duyduktan sonra LPG ile olan tüm önyargılarım kökten kurudu gitti...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2012 16:58 
Kullanıcı avatarı

Merhaba hocam.Öncelikle konuya hızlı bir şekilde cevap verdiğin için teşekkür ederim.tüm samimiyetinle yazmışsın belli.Yanlız araç bozulursa cebimde aracı yaptıracak 1 kuruş param yok.Eğer brc firması bi bahane uydurupda motordaki şu şu şu sorun bizden değil derse ciğerime saplanacak en kötü 1000 tl masraf benim hayatımı kaydırır onuda söyleyeyim.eşim beni evden atar büyük ihtimal. :fool:

birde uygun fiyatlı olarak ve strat stop sistemine uyumlu brc my11 kiti var.dur kalklarda hep gazla çalışıyor. mavidenizler otogaz ankarada ve donanım haberde yazan faruk sevgili beyle çok uzun telefon görüşmelerimiz oldu.kendilerine çok güveniyorlar bu brc firması. ama insan "ya herşey yalansa" demektende kendini alamıyor.Çünkü bir arıza anında arabayı yaptırmaya PARA YOK! PARAA! :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ozan
Araç: 2011 Colt Cz3 Sport
Meslek: Bilişim
Kan grubu: 0+
bende de 2011 cz3 var bende lpg geçiş arefesindeyim şubat ayı içerisinde 15.000 km bakımımı yaptırdıktan sonra brc taktıracağım a2 mühendislik bana oldukça yakın o yüzden brc yi tercih edeceğim. garanti kaygım benimde var ama akışına bırakacağım artık bir sorun olursa yaptırırım ama ne kadar tasarruf ederim bilemiyorum. Ama benzin zamlarından dolayı benzinden tiksindim desem yeridir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Arkadaşlar lpg taktırsammı taktırmasammı diye düşünürken geçen zamanda harcadığınız benzin parasına yazık.
Örn: Cihat hocam. :)

Şaka bi yana ben olsam garantisi devam eden araca kesinlikle lpg taktırmam, Cihat hocam taktırdıda nooldu daha belkide lpg kitinin parasını amorti etmeden şimdi aracı satıcam diyor.

Çok emin değilim ama Belki Vedat bile amorti etmeden sattı arabayı.

İyi düşünüp hızlı hareket etmek gerekiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:10 
Kullanıcı avatarı

Şu tiksindim lafı hoşuma gitti :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:14 
Kullanıcı avatarı

cihat hocaya ne oldu hocam bi açıklarmısınız.Bakın korktum şimdi.yada vedat? bu arkadaşlara ne oldu.

bu arada sizede uzun süre sonra konuma yazdığınız için teşekkür ederim hocam.

iyi düşünüp hızlı hareket edin demek ne demek hocam.gerilim filmi gibi konuşmayın lüfen :roll:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Aracım garantili olsaydı LPG taktırmazdım.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
Şuana kadar 3 farklı LPG'li aracım oldu. Çok şükür bir problem yaşamadım. Ancak son zamanlarda bir yere çarpıp alev topuna dönen LPG'li araç haberleri gözüme takılır oldu. Allah göstermesin hadi kendiniz kaçıp kurtuldunuz, arkada bebek koltuğunda bebeğiniz olsa nasıl kurtaracaksınız? Benzinle binmek gerçekten maliyetli, dizel arabalar pahalı, geriye tek seçenek LPG kalıyor. O da güvenli değil. Firmalar olası arızalarda yan çizebiliyor. Benim biraderde Corsa var 2011 model, Landi taktırdık o da motor garantisi veriyor. Ancak geçenlerde araçta bir sıkıntı fark ettik, gaz pedalına basılmadığı halde devir kendiliğinden yükseliyor ya da gazdan çekildiği halde devir takılı kalıyor. Opel servisi suçu LPG kitine atıyor, oraya gidiyorsun suçu motora atıyor, falan filan. Satarken herşey bal şeker, bozulunca yüzüne bakan yok.
Velhasıl taktır gitsin :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:38 
Kullanıcı avatarı

mustafa_atr yazdı:
Şuana kadar 3 farklı LPG'li aracım oldu. Çok şükür bir problem yaşamadım. Ancak son zamanlarda bir yere çarpıp alev topuna dönen LPG'li araç haberleri gözüme takılır oldu. Allah göstermesin hadi kendiniz kaçıp kurtuldunuz, arkada bebek koltuğunda bebeğiniz olsa nasıl kurtaracaksınız? Benzinle binmek gerçekten maliyetli, dizel arabalar pahalı, geriye tek seçenek LPG kalıyor. O da güvenli değil. Firmalar olası arızalarda yan çizebiliyor. Benim biraderde Corsa var 2011 model, Landi taktırdık o da motor garantisi veriyor. Ancak geçenlerde araçta bir sıkıntı fark ettik, gaz pedalına basılmadığı halde devir kendiliğinden yükseliyor ya da gazdan çekildiği halde devir takılı kalıyor. Opel servisi suçu LPG kitine atıyor, oraya gidiyorsun suçu motora atıyor, falan filan. Satarken herşey bal şeker, bozulunca yüzüne bakan yok.
Velhasıl taktır gitsin :)

ben taktırayımda mustafa hocam taktır gitsin diyorsunda sen olsan taktırırmısın ? :Search:

SynTheSizer hocam taktırılmamasının nedenini ibraz etseniz daha içten birşeyler yazsanız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 17:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
Yılda 20000 KM yapacaksan taktır, ciddi ekonomi yaparsın, ancak risk faktörünü unutma. Yani taktırıpta "lanet olsun nerden girdik bu işe" deme ihtimalin de var. Ama çok yüksek bir ihtimal değil. Zaten öyle olsa LPG li milyonlarca araç olmazdı yollarda. Devir ekonomi devri, niyet ettim LPG taktırmaya deyip, gözlerini kapatıp gireceksin olaya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 18:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

dizanteri yazdı:
cihat hocaya ne oldu hocam bi açıklarmısınız.Bakın korktum şimdi.yada vedat? bu arkadaşlara ne oldu.

iyi düşünüp hızlı hareket edin demek ne demek hocam.gerilim filmi gibi konuşmayın lüfen :roll:

sakin olun sakin olun, her şey kontrol altında :D Cihat Hoca iyi hem de çok iyi :D

Tolga Abi,

bu ülkede benzinli araca binmenin sonu mutlaka LPG ile kitlenmekten geçer...işin ehli bir servis, en az benzin kadar güvenli bir montaj yapabilir...ülkemdeki LPG antipatisinin suçlusu yine ülkemdir...kontrolsüz merdiven altı LPG kitleyenler genelde sorun yaşamışlardır...ameriKAn filmlerinde de patlar arabalar, inanın hiçbiri LPG kitli değildir :D Küresel güçlerin petrol hükümdarlarının ülkemde yaydıkları bir yaygaradır LPG tehlikesi...Kapalı alan yasağı uluslararası platformda karşılık bulmaz...ABde LPGye geçin kampanyaları vardır..LPG Millidir yereldir...Küresel patronlar bunu istemez...LPG çevrecidir, temizdir yeşildir :D...Bir sonraki aracım yine benzinli olacak ve yine kitleyeceğim LPGyi, hem de hiç vakit kaybetmeden...Haa elbette ki bile bile gidip de OPEL,CHEVROLET ya da muadil LPG sorunsalı ile meşhur bir marka almayacağım :D

Tolga Abi,

Colt yeni bir araç değil...sen bilirsin elbette ama ya sat Coltu git dizel al ya da en yakın LPG Kitçisine kitlettir :D Şu sizin Opel Corsa seni fena yormuş :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 18:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
dizanteri yazdı:

SynTheSizer hocam taktırılmamasının nedenini ibraz etseniz daha içten birşeyler yazsanız.

LPG taktırma ile ilgili baceyin konusu ansiklopedi gibi.. orada hesaplamadan, güvenliğine, kit karşılaştırmasından, güncel yakıt değerlerine herşey var. Bir daha yazmak lüzumsuz.

Aracım garantili olsa taktırmazdım çünkü garanti dediğiniz 2 yıl yada 100bin km.. Hangi araç garantilidir? Sıfır yada düşük km, yüksek modelde.. yani garantisiz araçlardan daha pahalı bir araçtan bahsediyoruz.. E siz garantiyi atacaksanız ne diye o farkı ödediniz ki?

LPG iyidir hoştur.. ama yepyeni araçta garantiyi delmeye değmez bence.. Ayrıca Colt ile LPG'fe AMT viteste ufak tefek aksaklıklar yaşamanız olası.. örneğin soğuk havalarda stop etme gibi.. Ben bunları sineye çekerim çünkü ayda 3-4 depo LPG bitiriyorum.. Benzinle baş olmaz.. Eğer motor arızalanırsa zaten cepten ödüycem, o yüzden LPG'nin yaptığı kara sayarım..

Peki ya siz kar etmeden arıza yaşarsanız ve satıcılar yan çizerse ne olacak?

En kusursuz LPG kiti bile çok basit sıkıntılar açabiliyor.. büyük dert değil ama "keşke" diyeceğiniz bi garantiniz varsa değmez bence..

Ayrıca LPG olunca bol bol gezersiniz yine benzin parası gibi mevla yakarsınız emin olun.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın.. LPG kitimle sorunum yok.. Sadece kendimi sıfır km bi Colt içinde düşünüyorum ve garanti ağır basıyor. Eğer garantiyi pek takmıyorsanız taktırın.. İşin sizde bitiyor.. daha ilk ayar bzukluğu yada stop etmede.. yada umduğunuz kadar az yakmama gibi durumla karşılaşırsanız.. Ah keşke diyecekseniz. hiç bulaşmayın.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2012 20:49 
Kullanıcı avatarı

dizanteri yazdı:

Cihat hocaya veya Vedat'a bişey olmadıda LPG taktırdıktan kısa bir süre sonra satmaya karar verince Lpg çokta karlı olmadı onlar için. "Daha uzun süre kullanmalarını isterdim"
Bende bundan önceki aracıma LPG taktırdım 1 ay sonra sattım arabayı. :kır:
sanırım ortalama 20.000km sonra kar etmeye başlıyorsunuz 35-40.000 km kullanırım diyorsanız sorun yok ama daha az kullanma ihtimaliniz varsa bu riski almaya değmez.

Konuya yorum yazdığım için teşekküre gerek yok bunun için buradayız, katkıda bulunacağıma inandığım her konuya birşeyler yazmaya çalışıyorum.

iyi düşünüp hızlı hareket etme konusuna gelince:
Garantisi devam eden araca LPG taktırmanızı tavsiye etmiyorum, karar verdim taktırıcam diyorsanız elinizi çabuk tutup derhal tasarruf etmeye başlamanız için ufak bi öneri.

Bu arada bundan sonraki aracımı sırf garantisi olsun kafam rahat kullanim diye sıfır alıcam
yani garanti benim için çok önemli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Başka markaları bilmemde mitsubishide yüzde kaçtır garanti sayesinde çok büyük masraftan kurtulan, tüp taktırmasanız dahi temsa yan çizmesini çok iyi biliyor böyle bir garantiye bel bağlayıp cepten yemek ne kadar mantıklı tartışılır, ne kadar kul yapısı olsada mitsubishinin bakımları aksatılmadığı sürece sürprizler yaşatacağını sanmıyorum. Tüpte masraf çıkarsa dahi zaten brc karşılıyor bu konuya bizzat şahidim serviste motoru yapılan 2 lancerında masrafını brc karşılıyor dedi usta bu konuda tek sıkıntı yaşamadığımız firma brc dedi, aracımı satıp sportback almayı düşünüyorum o zaman kesinlikle tüp taktırırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 12:05 
Kullanıcı avatarı

hocam ankarada ben 1. sıradayımda türkiye genelini bilmiyorum. Colt 1.3 elegance mt aracını ilk ben satın aldım. 1 yıldan fazladır elegance biniyorum.ben araç tırdayken bu aracı aldım ve azizoğlu sadece 1 adet vardı. ondan sonra baya bir süre elegence yoktu daha millet yeni yeni aldı dediğim gibi ben 1 yıldan fazladır biniyorum.

Neyse konumuza gelecek olursak aracı ilk aldığımda yazılı eski yazılım araç yeni olduğu için sanırım 1-2 kere oksijen sensörü arızası verdi (450tl kadar 4 adet değişti) garanti beni bu masraftan kurtardı.Ha oradaki usta bana demiştiki.sıfır arabalarda ilk 2-3 ayda arıza çıkarsa çıkar sonra birdahada çıkmaz.İlk aylarda arabayı sıkıştır,değişik kullan arıza garanti kapsamında iken çıksın bedava yapalım,garanti bittiğinde çıkarsa canın yanar demişti.şimdi 1 yıldır biniyorum hiçbişey yok arabamda maşallah.Amcamın oğlu ve yakınımızda oturab bu forumda olan ercan wrc arkadaşımda colt aldılar.onlara aynısını söyledim.arabayı biraz zorlayınca arızaları çıkıyor yapılıyor ve bitiyor.Ama daha onların hevesleri geçmediği için sıkıştırmıyorlar tabi arabayı.

neyse uzatmadan lpg konusuna dönersem,hanımla konuştum yakın arkadaşlarımla konuştum taktırayımmı dedim.herkes nötr kaldı yani tarafsız kaldı.kimse taktır koçum bu araba taş gibi 4000 deviri geçmedikce siboplar yanmaz (bunu mazda forumunda araştırırken gördüm 4000 deviri gecerek 40 bin km de sübaplar erirken (çoğu kişide böyle) 4000 deviri geçmeden kullanan insanlarda hala 70 bin olup arıza vermeyen araçlar var) bişey olmaz diyen görmedim.

Siz sevgili arkadaşlarım ve forum üyerine aklım karışık olduğu için danıştım.Sağolun sizde elinizden geldiği kadar yardımcı oldunuz.Sıra sanırım brc takan dükkana gidip güzel bi muhabbet etmekve ikna olabiliyormuyum ona bakmak,Arada servise gidip onların hal ve hareketlerine bakmak ve son olarakta taşın altına elimi tek sokmak yerine aile ile görüşmek.çünkü arıza çıkarsa kimse bana çıkarıpta al oğlum sana 1000 tl yaptır arabanı hadi koçum demez.işte böyle sevgili arkadaşlar.

içim daraldı yine.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 12:42 
Kullanıcı avatarı

Kafanın karışık olması normal sonuçta zor bir karar, neye karar verirsen ver umarım hayırısı olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 00:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
Lpg takılan araçların en büyük sıkıntısı, benzinden daha yüksek derecede yanma gerçekleştiğinden süpaplarda erime yada yanma meydana getirmesi. Bunun ne zaman olacağıyla ilgili de herhengi bir bilgi yok.Sonuçta Lpg takıldığında %40 kar etsek. Ortalama 0,28 TL/km yaktığımdan km de yaklaşık 0,11 TL kar edilecek diyelim. 50000 km de sorun çıkarsa zaten 5500TL karda olacağım. Bunun hadi fazla fazla 2000TL lpg kiti ve diğer masrafları olsun geriye 3500 TL kalır. Bununda 1000 TL sini de arıza için harcasam hala 2500 TL kar var demektir. Burada önemli olan bu 50000 km yi ne kadar zamanda katedeceğiz bu önemli.

Açıkcası bende sıfır aldım.Halen motor hariç garanti kapsamında aracım :)) Gözümü kararttım taktırdım BRC kiti.Size donanım haberden de msj attım.Ordada belirttim. Aga diyorsunki ben yıllık 18bin yapıyorum.sen 1. LPG taktırırsan bir seneye kalmaz verdiğin kit parasını amorti edersin. 2. Üç sene sonunda şayet aracın yukarda anlattığım gibi bir durum söz konusu olsa bile zaten her türlü karda oluyorsunuz. Tabi takdir sizin. Ben bu sene 13bin km yol yapmışım.Tüp amorti edildi.Nasipse bu yıl inşallah 16-17bin km olur.Bir sonraki senenin sonunda da sorun olsada yine karda olacağım.Tabi temennimiz o ki inşallah sorun çıkmaz.Servistekilerde diyor ki Hocam aracı zorlamazsan sorun yaşamazsın.Bunu zaten bende biliyor ve ona göre davranıyorum.Bakalım ilk bakımına inşallah şubatta maaşı alınca götürcem.O zaman usta dediki subaplarada bakacam hocam durumunu gözden geçirelim dedi. Sağolsun kontrol edecekler.Yoksa ilk bakımda motor kapağı sökülüp subaplar kontrol edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.Denizli servisi çok ilgili.Kendilerine teşekkür ediyorum.Sonucu yazarım burdan.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

En son yba_05 tarafından 21 Oca 2012 00:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 00:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

YUSUF Hocam,

bakımdaki sübap kontrol sonucunu merakla bekliyoruz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 00:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
bacey yazdı:
YUSUF Hocam,

bakımdaki sübap kontrol sonucunu merakla bekliyoruz...

Walla en çok ben merak ediyom :roll:

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: