Zaman: 16 Eki 2025 21:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: lastik seçimi yardım
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 15:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alphan
Araç: Colt 1.3 instyle
Meslek: B.T
_opeth yazdı:

Ellerinde bu lasitkten yokmuş maalesef

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 22:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Lastik alacak arkadaşlara hafta sonu uludağ tecrübemi anlatmak istiyorum.
Malumunuz benim aracın Turanza er30, lastik ölçüsü 195-50-15 ve zincir takılmıyor. O yüzden benim aracın lastiklerine güvenmediğimden
2011 clio continental lastik ve zincir takımı ile yola çıktık. Zincirlerimiz bagajda olmasına karşılık yollar gayet açıktı. Uludağın kıvrımlı yollarını tırmanmaya başladık ve bir noktadan sonra yollarda kar görülmeye başladı. Haliyle beni acaba araba kayacak mı, dursak kalkabilecek miyiz gibi bir korku saldı. Zincir takmayı gerektirecek bir kar yoktu contilerin yol tutuşu gayet iyiydi. Her köşe başını tutan zincircilere inat varacağımız noktaya vardık. Zincir yüzünden ince yanak lastiğini yemiş honda civic de gördüm bu arada.

Neyse gece dönüş için biraz daha kar vardı ve contilerin tutuşuna hayran kaldım desem yeridir. Diğer markaları bilmem ama benim nazarımda continental lastikler sınıfı geçmiştir.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 03:19 
Kullanıcı avatarı

205/45/16 lastik arayışındayım bir süredir ve HB'nin kampanyasına denk geldim lastik aldığımda 100TL hediye çeki +85TL world puan kazanyoruz. yani 185TL indirime tekabul ediyor.
Sitede dikkatimi çeken lastik ise "DUNLOP 205/45 R16 83W SP SPORT LM703" 169TL olarak liste fiyatından kampanya fiyatını düşersem adet fiyatı 122.75TL'ye geliyor.
Sizce bu lastik nasıldır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 03:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Hepimizin dilinin ucunda önerilecek bir lastik markası ve modeli mutlaka vardır. Ama lastik tavsiyesi isteyen arkadaşların sağlıklı bir seçim yapabilmeleri ve bizim de yerinde bir öneride bulunabilmemiz için önemli birkaç noktanın belirtilmesinde fayda var bence. İklim yapısı açısından şehir, ağrlıklı olarak şehir içi-dışı kullanım durumu, araç kullanım şekli (agresif, sakin) ve beklenti (performans veya ekonomi) gibi kriterlerin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Amaç basitçe en ucuza en iyi lastiği bulmak olsa bile, hangi açıdan en iyi lastiği lastiğin arandığını belirtmek burada önerilecek 10 alternatifi 3 e indirgeyebilir ve siz de kafanız karışmadan ihityaç ve beklentinize göre en sağlıklı seçimi yapmış olursunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 15:22 
Kullanıcı avatarı

hakanov07 yazdı:
Hepimizin dilinin ucunda önerilecek bir lastik markası ve modeli mutlaka vardır. Ama lastik tavsiyesi isteyen arkadaşların sağlıklı bir seçim yapabilmeleri ve bizim de yerinde bir öneride bulunabilmemiz için önemli birkaç noktanın belirtilmesinde fayda var bence. İklim yapısı açısından şehir, ağrlıklı olarak şehir içi-dışı kullanım durumu, araç kullanım şekli (agresif, sakin) ve beklenti (performans veya ekonomi) gibi kriterlerin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Amaç basitçe en ucuza en iyi lastiği bulmak olsa bile, hangi açıdan en iyi lastiği lastiğin arandığını belirtmek burada önerilecek 10 alternatifi 3 e indirgeyebilir ve siz de kafanız karışmadan ihityaç ve beklentinize göre en sağlıklı seçimi yapmış olursunuz.

Çok mantıklı bir yaklaşım:)
Tavsiye için:
Lastik ölçüsü: 205/45/R16
Ağırlıklı kullanım: Şehiriçi
Kullanım şekli: Sakin kullanım
Beklenti: Konfor ve ekonomi
Bütçe: 180TL ye kadar ucuz yollu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 03:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Yaklaşım mantıklı ama tavsiyem yok :) Ben lastiğimi aşağıdaki bilgiler ışığında seçmiştim. Umarım sana da faydası olur.

LASTİK DOT KALİTE NOTLARI
Tüm lastiklerin üzerinde lastiğin kalitesini anlatan yazılar mevcuttur.Bu notların anlamlarını bilmek size lastik seçiminde fikir verecektir.
TREADWEAR : Bu değer lastiğin üzerinde genellikle 180-380 arası rakamsal verilerle gösterilir. Kısaca lastiğin aşınma değeri olarak adlandırılır. Rakam küçüldükçe kauçuk yumuşar ve tutunma kabiliyeti artar. Yüksekdikçe ise lastik ömrü artar ancak tutunması azalır. İyi bir ultra yüksek performans lastiğinin treadwear değeri genellikle 300’ün altında olur.
TRACTION : Traction, lastiğin yere teması sırasında sağladığı kavrama değeridir. Ürünün test ortamında ve olması gereken çalışma koşullarında (hava,lastik ve asfalt sıcaklığı, basınç değerleri vs.) elde edilmiştir. Üreticinin kendi ürünleri arasında belirlediği, diğer üreticiler ile karşılaştırılmayan bir değerdir. Bu değer rakamsal olarak değil, en iyiden en kötüye AA - A - B - C şeklinde harfler ile belirtilir...
TEMPERATURE : Isı değeri skalasıdır. En yüksek A en düşük C olarak adlandırılır. A değerindeki bir lastik, yüksek sıcaklıklarda çalışmaya ve yüksek sıcaklıkları tahliye etmeye uygundur. Düşük gruplu lastikler yüksek sıcaklıklara karşı dirençsiz olur ve bu lastik ömrünü kısaltır. Traction değerinin aksine bu değer uluslararası standartlara göre sınıflandırılır.
LASTİK ÜRETİM ZAMANI : Lastik yanaklarında bulunan dört haneli rakam, lastiğin üretildiği hafta ve yılı belirtir. Kimisinde DOT 4606 şeklide, kimisinde ise sadece 4606 olarak yazabilir. Bu yılın 46. haftasında ve 2006 senesinde üretildiği anlamına gelir. Üretim tarihi 5 yılı geçmiş olan lastikler, satın alınmamalıdır. Aracınızın üzerinde 5 yaşını doldurmuş lastik var ise değişim zamanları gelmiş demektir.

Benim lastiğimin üretim tarihi 3112 (2012 31.hafta), Treadwear 240, Traction A, Temperature A Michelin 4 mevsim. Antalya'da yaşayınca kış lastiği vs ihtiyaç olmuyor. 8 ayda bir ön-arka değiştir geç. Antalya'da yaşadığım için TEMP A aldım. Bilhassa da Treadwear değeri düşük lastik aldım. Kauçuk yumuşuyor ve hızlı aşınıyor ancak yol tutuşum artıyor. Zaten doğru dürüst frene basmayacak kadar sakin kullanırım aracı. İleride kırmızı ışığı görüyorsam ayağımı gazdan çekip planör moduna geçiyorum. Yılda 8000 km yaptığım için de değiştirilecek kadar aşınınca zaten lastiğin ömrü yıl olarak dolmuş oluyor. Lastik rafta da dursa yıl bazında ömrü var biliyorsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
tigria yazdı:
hakanov07 yazdı:

Çok mantıklı bir yaklaşım:)
Tavsiye için:
Lastik ölçüsü: 205/45/R16
Ağırlıklı kullanım: Şehiriçi
Kullanım şekli: Sakin kullanım
Beklenti: Konfor ve ekonomi
Bütçe: 180TL ye kadar ucuz yollu

Güzel sıralama Teşekkürler:
Lastik ölçüsü: 195/50/R15 82H (colt kullanım el kitapçığı-gerçi son hız 180-190 nerede H=210 yeterli bence hatta daha yumuşak olur)
Ağırlıklı kullanım: Kışın şehiriçi ağırlıklı yazın uzun yol
Beklenti: Az Konfor, normal ekonomi, çok performans
Bütçe: 160TL ye kadar ama 110-120 TL ye buna yakın olursa hemen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:55 
Kullanıcı avatarı

Genel baktığımda önceleri Toyo öneren çok, bu aralar Nokian öneren çok yerli ise lassa-petlas-starmaxx, tek tük de ise işte bilirsiniz kumho, sava, syron, Falken ziex, barum, vb. markalar.

Yalnız asıl sorun Michelin ile başlayıp Continental, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Dunlop ve bir kaç marka. Ya arkadaş bu nedir ya, felsefe yaparken bile bu kadar zorlanmadım ve arada kalmadım, şüphe duymadım.

Artık inanmak istediğim bunların hepsi aynı malzeme, aynı teknoloji, aynı üretim tekniği ama PAZARLAMA TEKNİKLERİ farklı yoksa işin içinden çıkamayacağım.

En son olarak ise aklımda Bridgestone Turanza ER300 (155 TL ye var) var ama işte Continental ContiPremiumContact 2 (165 TL ye var) ve Pirelli Cinturato P1 Verde (130 TL ye var) ve Michelin Pilot Exalto PE2 (175 TL ye var) ve ......

Sanırım çok param olsaydı hiç sorun olmazdı ama çok param yok bu yüzden fiyat performans tahtasının orta hedefini ilk atışta vurmam lazım. Ve yardım lazım.Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2013 12:45 
Kullanıcı avatarı

Son gelişmelere göre, continental CPC 2 için fiyat aldığım bayilerde hep BARUM tavsiye ettiler tabii fiyatına göre. Beylikdüzünde CPC 2 için 165 TL ve Barum için 135 TL, Bağcılarda CPC 2 için 160 TL vr Barum için 115 TL ye bırakırız dediler, en son Etilerde CPC 2 için 150 TL kampanya varmış kotayı doldurmak için ama Continental bayisi olmayan yerlerde 180-200 TL fiyat veriyorlar. Bridgestone Turanza ER300 82V için 150 TL fiyat verdiler.

Yalnız yerli markalar 120 ile 150 TL arasında fiyat veriyorlar. Şimdi aklım karışık. Barum markası Continental tarafından satın alınıp bünyesine katılmış ve fiyat performans olarak öne çıkıyor. Zaten en fazla 1-2 yıl daha aracımı kullanıp satmayı düşünüyorum. Hatta yeni Mitsubishi Space Star(Mirage yani Colt diyebiliriz) uygun fiyatla Temmuz gibi gelirse almayı düşünüyorum.

Bu aralarda Nokian, Toyo, Hankook ara ara tavsiye ediliyor. Şimdi tekrar tavsiyelerinizi bekliyorum.

En son sevgibilgi tarafından 05 Mar 2013 16:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2013 15:08 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
sevgibilgi yazdı:
Son gelişmelere göre, continental CPC 2 için fiyat aldığım bayilerde hep BARUM tavsiye ettiler tabii fiyatına göre. Beylikdüzünde CPC 2 için 165 TL ve Barum için 135 TL, Bağcılarda CPC 2 için 160 TL vr Barum için 115 TL ye bıakırız dediler, en son Etilerde CPC 2 için 150 TL kampanya varmış kotayı doldurmak için ama Continental bayisi olmayan yerlerde 180-200 TL fiyat veriyorlar. Bridgestone Turanza ER300 82V için 150 TL fiyat verdiler.

Yalnız yerli markalar 120 ile 150 TL arasında fiyat veriyorlar. Şimdi aklım karışık. Barum markası Continental tarafından satın alınıp bünyesine katılmış ve fiyat performans olarak öne çıkıyor. Zaten en fazla 1-2 yıl daha aracımı kullanıp satmayı düşünüyorum. Hatta yeni Mitsubishi Space Star(Mirage yani Colt diyebiliriz) uygun fiyatla Temmuz gibi gelirse almayı düşünüyorum.

Bu aralarda Nokian, Toyo, Hankook ara ara tavsiye ediliyor. Şimdi tekrar tavsiyelerinizi bekliyorum.

http://soyseloto-continental-lastikleri ... %9Fim.html

Şuraya istediğiniz Conti' nin fiyatını bi soruverin. Yönkar Gıda (Fırın İStanbul' dan arıyorum deyin). İSim olarak beni hatırlamayabilirler ama firma adını hatırlarlar.

Son sözüm de Contiden şaşmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2013 18:29 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler verdiğiniz öneriler için.

Sanırım Türkiye yollarında Michelin sakız gibi yumuşak hamurlu, Bridgestone taş gibi sert hamurlu, ee ikisinin ortası inşallah dedikleri gibi Continental'dır. Birde kim ne derse desin çift şeritli çift yönlü devlet yollarından çıkıp otobana girdiğinizde zurnanın zort dediği yeri çok iyi anlıyorsunuz. 10 yıllık lastik, 100 bin km deki lastik bile kaymak gibi oluyor. Gerçi zaman geçtikçe kaymak gibi olan yollar kurtlanmış kaymak gibi oluyor o da devletimizin firmalara, müteahhitlere gösterdiği iyi niyet ve hatır işi fobisi olsa gerek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2013 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
sevgibilgi yazdı:
Genel baktığımda önceleri Toyo öneren çok, bu aralar Nokian öneren çok yerli ise lassa-petlas-starmaxx, tek tük de ise işte bilirsiniz kumho, sava, syron, Falken ziex, barum, vb. markalar.

Yalnız asıl sorun Michelin ile başlayıp Continental, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Dunlop ve bir kaç marka. Ya arkadaş bu nedir ya, felsefe yaparken bile bu kadar zorlanmadım ve arada kalmadım, şüphe duymadım.

Artık inanmak istediğim bunların hepsi aynı malzeme, aynı teknoloji, aynı üretim tekniği ama PAZARLAMA TEKNİKLERİ farklı yoksa işin içinden çıkamayacağım.

En son olarak ise aklımda Bridgestone Turanza ER300 (155 TL ye var) var ama işte Continental ContiPremiumContact 2 (165 TL ye var) ve Pirelli Cinturato P1 Verde (130 TL ye var) ve Michelin Pilot Exalto PE2 (175 TL ye var) ve ......

Sanırım çok param olsaydı hiç sorun olmazdı ama çok param yok bu yüzden fiyat performans tahtasının orta hedefini ilk atışta vurmam lazım. Ve yardım lazım.Teşekkürler.

Dostum f/p lastik istiyorsan Hankook K425 Kinergy Eco

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 02:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
ömer bey valla boşuna yaptığınız bunca sıkıntı. eğer 150 160 a turanza er300 yada cpc2 bulduysanız hiç düşünmeyin 20-30 tl düşüğünü alternatifiniz çok.
sizin lastik ölçüsü 195 50 r15 olması lazım.
ya biz ne napalık 205 45 r16 lastik ölçüsü olanlar. coltumu aldığımda ön 2 lastiği yeni değiştirmiş eski sahibi orijinal olsun diye turanza er 30 taktırmış. torpidoda faturayı bir gördüm lastiğin tanesine 280 tl vermiş ohhaaa dedim.eğer 150 civarı size pahalı geliyorsa size kumho yu öneririm eski lancerimde kumho kh 11 vardı harika lastikti ne sert ne yumuşak tam orta düzeyde yol bozukluklarını çok iyi absorve edior yazın en sıcak günlerinde lastik ötme sesi yapmıyor yol tutuşu iyi abs nin devreye girdiğini bile pek hatırlamam yani.

şimdi biraderin eski seat cordobasında kumho ku 31 vardı onun lastiklerde hoşuma gitmişti.
şimdi birkaç öneride ben verim.
ucuz yollu istersen

1-kumho ecsta ku 31 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-j ... 3415/detay
2-petlas pt 711 fiyatını bulamadım.

biraz daha pahalı

1-turanza er300 arkadaşın astrasında var çok sessiz ve yumuşak lastik beğenmiştim.
2-cpc2 şirkette corsa araçlarda kullanıyoruz çukur ve bozuk yol absorvesi çok iyi okadar çukura girdik balon oluşmadı.
3-goodyear efficent grip yeni bir lastik bayağı test leri vardı bi ara araştırdım arkadaş lacettisine aldı baya memnundu. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-j ... 9428/detay

bunlardan biri alınabilinir fazla düşünmeden. ben lastikleri değiştirsem hiç düşünmeden kumho ku 31 alırdım http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 9778/detay zamanında araştırmıştım bayağı hemde bizim lastik ölçüsünde f/p olarak bu iyi gibiydi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 15:12 
Kullanıcı avatarı

Tekrar Merhaba Arkadaşlar. Yoo korkmayın öneride bulunmanızı istemiyecem. Sadece aldığım lastiği yazıp gidecem.

En son mevcut durumum içinde dört adet Barum Bravuris 2 195/50R15 82V aldım. Peşin 115 TL, ben taksitle 120*4=480 TL aldım, axess'e 10 taksit.

Aracı uzun süreli yani en az 1-2 yıl kullansaydım Continental CPC2 alırdım ya da Bridgestone yeni modellerini.

Herkese çok teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 15:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
hayırlısı olsun tabanınız düz bassın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2013 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Eray
Araç: 2005 Lancer 1.6 plus
Meslek: Doktor
Zamanım çok kısıtlı olduğu için yani fırsatım az olduğu için size danışacağım şeyi forumda çok araştıramadım.Muhakkak paylaşılmıştır ama meşgul edeceğim yine biraz sizi.Bende 1 yıllık 2 tane yazlık lastik var(maxxis marka).Diğer ikisi orjinal üstündeki bridgestone lar yani 7 yıllık yalan olmuş durumdalar :) . 4 tane lastik alamam şu an durumun müsait değil.Ama alındımı 4 tane alın diyorlar.Eğer iki tane kaliteli(michelin,bridgestone vs ) marka aldığımda 2 tane olduğu için bir anlamı olmaz alma derseniz 2 tane çıkma alıp arkaya atar idare ederim.Yok 2 tanede olsa diğer lastiklerin zaten 1 yıllıkmş sen yinede al öne takarsın ve verdiğin paraya değer dersenizde yeni iki tane iyi lastik alacam.(uzun yol yapıyorum).Biraz uzun tuttum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(195/60/15 lastiklerim.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2013 08:06 
Kullanıcı avatarı

Eğer iki tane yeni lastik alınacaksa uzmanların da tavsiye ettiği gibi arkalara takmak daha mantıklı.

Siz şanslısınız çünkü 1 yıllık lastik demek yeni lastik demek. Bu yüzden ister öne takın ister arkaya içinizin rahat olması açısından.

Ve 1 yıl sonrada tekrar ön arka tekrar değiştirirsiniz. Bu sizi bir kaç yıl idare eder.

Uzun lafın kısası ön çekişli arabalarda ön lastikler daha fazla aşınır. Ve yine önden çekişli araçlarda arka lastikler eskiyse kendini daha fazla bırakır.

Hepinize iyi günler, iyi çalışmalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2013 17:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
başka başlıkta yazdım ama cevap gelmeyince buraya da yazayım dedim. 225/45/17 lastik lazım ama performans lastiği olarak aramıyorum. ıslak zeminde fren ve yoltutuş iyi olsun birde mümkünse UCUZ olsun :) bilecikteki lastikçilerin sunduğu ürünler: federal marka 210TL. güçlendirilmiş yanak vs. deyip daha pahalıya gerek yok ama 300TL kampanyadan goodyear var dedi. nedir bu federal lastik?
başka lastikçi aradığım özellikleri söyleyince 280TL hankook K117 ile 240 TL ye toyo PXT1 SPORT dedi. hankook daha yumuşak dedi. ama TOYO benim kulağıma herzaman şiir gibi gelir hemde daha uygun fiyat bursada ise 210TL tigra (mişlen 2. kalitesi garanti belgesinde mişlen servisi yazıyormuş)
ali abi benim gibi yengeç galiba tuttuğunu bırakmıyor :D Conti diyecek yine (ben de diyorum ama fiyatı önemli şuan)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 11:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

pirelli P7 aldım.lastiklerimi takan elemana basıncını sorduğumda hepsi 32 yaptık demişlerdi ama önceki lastiklere göre yanak kalınlığı biraz azalmış gibi geldi.belki yeni ve daha yumuşak olduğu için olabilir. 225/45/17 için ideal basınç nedir? 33 veya 34 yapsam nasıl olur. lastikçiler genelde konfor için düşük basınç yapıyorlar. basınçları 33neya 34 yapsam yol tutuş ve virajlarda etkisi ne olur? lastiğin dayanıklılığına (balonlama vs.) zararı/faydası olur mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 12:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben de 33 düşünüyordum. fikirdaş bulmak güzel oldu.teşekkürler

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye