Zaman: 17 Eki 2025 02:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: lastik seçimi yardım
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2013 00:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
işte bu yüzden bir bilene sormak lazım denir :) yanak ölçüsünün sabit olmadığını, tabanın oranı olduğunu hatırladım, haklısınız.

sanırım orjinal boyutlarında tutmak en iyisi olacak.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 19:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Arkadaşlar lastik hakkında teknik bir detay sormak istiyorum;
Lastikte taban genişliği olan ölçü ( 185, 175, 195 vb..) küçüldüğünde veya büyüdüğünde yol tutuşu, yakıt tüketimi vb. durumlar nasıl etkileniyor veya başka hangi unsurlar etkileniyor ??Teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 20:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Bildiğim kadarı ile rakam büyüdükçe yol tutuş artar ancak sürtünme de arttığı için ses ve yakıt tüketimi de artar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2013 13:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Evet öyle. frenlerde kısalır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2013 15:06 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
O kadar kolay değil.

Geniş taban lastiğin yere daha çok temas eden yüzeyi vardır fakat taban genişledikçe birim alana düşen basınç azalır. Bunun optimum bir ölçüsü vardır. Zaten araç üreticileri bu optimum ölçüye göre (kimi zaman da ekonomik kaygılarla, buldukları en hesaplı lastik markasıyla) ayarlarlar.

Yani 155 taban kullanan araca 205 taban takıldığında fren mesafesinin kısalmasını beklemek yanlış olur.

Çap büyüdükçe ise tutuşun arttığı doğrudur. Zira, çap büyüdükçe yerle temas eden yüzey artar. Tabi geniş çapı döndürmek için krank daha çok yorulur, dolayısıyla yakıt tüketimi artar. İvme kazandıktan sonra ise daha az enerjiyle daha fazla yol katedilir.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: lastik seçimi yardım
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 11:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Kuru yolda fren mesafesi kisalir yagmurlu havada uzar. Yakit tuketimi artar

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

doğru. nedense hep yaz/kuru hava aklımıza geliyor. eminönüde yapılan alt geçit ( dal çık, bat çık)yeni yapıldığında ilk yağmurlarda resmen araba boyunda göl olmuştu. koskoca mühendis beyler bile eminönüne yağmur yağacağını bu yağmur sularının tahliyesini düşünememişlerdi. =@

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 12:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğretim Görevlisi
185/60/15 lastik var aracımın üzerinde, yeni lastiği 195/50/15 almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı yazabilir misiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:47 

demir yazdı:
185/60/15 lastik var aracımın üzerinde, yeni lastiği 195/50/15 almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı yazabilir misiniz?

Tekerlek çapınız 1,3cm küçülür, yere basan zemininiz büyür. Colt zaten oldukça sert bir araç, bu değişiklik yumuşak bir aracı bile epeyce sertleştirebilecek bir değişiklik. İyi düşünün derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğretim Görevlisi
Ama 2006 Colt'un orjinal lastiği 195/50/15. Ben aldığımda şu anki lastik üzerindeydi değişmedim. Sizce mühendisler dediğinizi düşünmemişler midir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:54 

demir yazdı:
Ama 2006 Colt'un orjinal lastiği 195/50/15. Ben aldığımda şu anki lastik üzerindeydi değişmedim. Sizce mühendisler dediğinizi düşünmemişler midir?

Tabi ki düşünmüşlerdir. Fakat biz dünyanın en kalite mühendislerinin ortaya çıkardığı araçlara illa ki sonradan eklemeler yapabiliyoruz, kullanım şartlarına bağlı olarak.

Demek istediğim şu anki halinden daha sert bir aracınız olacak. Taban genişlediği için şu an basmadığı zemine basmaya başlayacak, bunu hissedeceksiniz. Yanak inceldiği için ise sarsıntının emilimi azalacak. Ne kadar yanak, o kadar esneklik...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 20:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
akerimoglu yazdı:
demir yazdı:

Tabi ki düşünmüşlerdir. Fakat biz dünyanın en kalite mühendislerinin ortaya çıkardığı araçlara illa ki sonradan eklemeler yapabiliyoruz, kullanım şartlarına bağlı olarak.

Demek istediğim şu anki halinden daha sert bir aracınız olacak. Taban genişlediği için şu an basmadığı zemine basmaya başlayacak, bunu hissedeceksiniz. Yanak inceldiği için ise sarsıntının emilimi azalacak. Ne kadar yanak, o kadar esneklik...

Aracınızdaki hız, km ve yakıt göstergeleri 195/50R15 (ÇAP:576mm) lastik boyutuna göre ayarlı siz şimdi 185/60R15 (ÇAP:603mm) lastik kullanırsanız yapılan hesaba göre Km göstergesinde 1800 km yol gittiğinizde gerçekte 1900 km gitmişsinizdir. Bu durumda bakım vs. tüm ayarlamalar alt üst olur, aracınızı 15000 km de bakıma götürseniz gerçekte daha fazla km yapmışsınızdır.Radara yakalanmamak için 120 ile giderseniz gerçekte daha hızlı gidiyorsunuzdur. Sakat bir durum.
Sonuç olarak eğer 185/60R15 lastik taktığınızda servisten buna göre km, hız ve yakıt göstergeleri ayarlanbiliyorsa takılır, tam bilgim yok servise sormak lazım, eğer ayarları değiştirebiliyorlarsa benda takarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 10:56 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Arkadaşlar malum lastik arayışındayım. Kumho KU31 için 160 TL fiyat aldım(2013 20. hafta üretimi C-C etiket değerlerinde). Toyo konusunda İzmir'de ölçüden kaynaklanan bulunamama sorunu var. Merkezle görüşüp bayi listesi aldım. Tek tek aradım ama ellerinde Toyo yok. Toyonun özellikle yeni çıkan Proxes CF2'iyle ilgilendim. 200 TL civarında olursa onu tercih edeceğim ama bir Allah'ın kulu yardım etmiyor bu nasıl bir satıcılık anlamadım. Bunları araştırırken Hankook ve 245 TlL civarında bulduğum Continental Contact2 de ilgimi çekti. Tabi yerli olduğu için Petlas da seçenekler arasında. Üst sınıf lastikler ise fazla pahalı geldiği için elemeye giremedi bile.
Çok süratli araç kullanan biri değilim. Mecbur kalmadıkça 120i geçmiyorum. İzmir şehir içi yolları yer yer köstebek yuvası gibi, park sorunundan dolayı kaldırıma çıkma durumları da sıkça yaşanıyor. Dolayısıyla balon yapma potansiyeli olmayan ama konfor da sağlayacak bir lastik arıyorum. Güvenlik de önemli tabi. Gerek benim seçenekler gerekse sizin önerileriniz doğrultusunda güncel bir fikir teatisinde bulunmak istedim. Siz bu şartlarda ne düşünürsünüz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 11:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

üst sınıf lastikler pahalıya geldiğinden elemeye bile girememiş derken Conti yi alt sınıf sayıyorsan ali abey sana kızar :)
dedğin özelliklerde ve seçeneklerde alacağın lastik petlas: YANAKLARI ekstra güçlendirilmiştir türkiye yollarını iyi bildiklerinden. onun dışında conti tabii ki

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 12:33 

av.ilhami yazdı:
üst sınıf lastikler pahalıya geldiğinden elemeye bile girememiş derken Conti yi alt sınıf sayıyorsan ali abey sana kızar :)
dedğin özelliklerde ve seçeneklerde alacağın lastik petlas: YANAKLARI ekstra güçlendirilmiştir türkiye yollarını iyi bildiklerinden. onun dışında conti tabii ki

Conti tabiki üst sınıf lastik ama bulduğum model ekonomik ve orta sınıf lastiklere yakın olduğu için belirttim. Conti yaz ve kış lastiği olarak üretim yapıyor. Ben 4 mevsim denilen tarzda belki ıslak zemin performansı biraz daha kuvvetli olan birşey almak istiyorum. Şu an için erken tabi ama ufukta bir Karadeniz macerası görünüyor.
Balon yapma riski olmasa aslında etitek değeri en yüksek lastiği seçmeyi tercih ederim o zaman bin liranın üzerindeki fiyatlara da alım yapabilirim ama balon olursa zarar artacağı için girişmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 16:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Pirelli Yetkili Satıcılarında kullanabileceğiniz %20lik indirim şifresi : 5M2X-hhfu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 16:42 

Ahaa bir de Pirellimiz oldu Hadi çık işin içinden :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 17:07 

Cihat hocam benim ölçüdeki Pirellilerin etiket değerleri berbat. Kış lastiği var o da bana gereksiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 18:04 

Şahin Bey ıslak zemin performansı iyi lastik arıyorsunuz, kesinlikle Continental.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 18:04 

C C etiketli KU31, pek verimli olmayabilir bu arada, onu da söyleyeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 23:22 

akerimoglu yazdı:
C C etiketli KU31, pek verimli olmayabilir bu arada, onu da söyleyeyim.

Sağolasın. Zaten uygun fiyatlı bulmama rağmen hala almamış olmamın sebebi içime sinmemiş olması.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 469 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye