Zaman: 23 Kas 2025 11:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: bir fikir ...
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 13:58 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Turgut Abi son gönderini de okudum.
Okuyunca çok güzel, ama bilişim işleri çoğu zaman kağıt üzerindeki gibi olamayabiliyor Abi.
Benim kurumumda bir çalışma yapıldı, yaklaşık 1milyon dolar ve 3 yıllık bir emek ile.
Sonra başarısız oldu :(

Keşke bir araya gelip yüz yüze konuşabilsek bu konuyu.

Timuçin, bende dediğin veya latitude gibi alt yapıları ilk etap kullanmanın hem kendimizi görme hemde geliştirme bakımından anlamlı olacağını
düşünüyorum kardeşim.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 14:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
İcerik olarak konuyla ilgili bilgim yok ancak yardımcı olabileceğim bir durum varsa elimden geleni yaparım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 14:31 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Aha Toygun'u unutmuşuz :)

Aslında başka diğer arkadaşlarda var güzel bir ekip olabileceğimiz...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 15:46 

İsim: ali
Araç: veli
Tabi yazılım/bilişim forumda epey arkadaş var. Onlardan da fikir alabiliriz. Toygun'da bu işlerin içinde :)

Konu özetle şu aslında; forum üyelerinin interaktif bir şekilde mobil ortamda haberleşmeleri, konumlarını görmeleri ve birbirlerini takip etmeleri ile alakalı. Turgut abi'nin daha özel bazı fikirleride var aslında ama onun fikri olduğu için burda paylaşmayayım diyorum :) Kendi istediği zaman genel olarakda açıklar sanırım.

Yazılım işi biraz şans işi aslında. Tabi konsantrasyon, emek ve sermayede var. Ben maddi kısmını geçtim çok zaman alan bir iş ve öyle bir dönemdeyimki zaman çok önemli benim için :oops: En kısa yoldan ihtiyacı karşılayan bir çözüm bulabiliriz ona kafa yoruyorum. İncelemeler yapıyorum yakın zamanda bir kaç alternatif ortaya koyarız ;) Latitute ve WhatsUp gibi yada benzer aplikasyon çözümleri yada web tabanlı çözümler üzerine odaklandımm şu anda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 16:39 
Kullanıcı avatarı

Wuu, fikir güzel ancak tek başına bir proje olarak düşününce oldukça büyük.
aynen hocam, hazırı var, gayet işimizi de görür bu iki uygulama.

tabi o zaman da forumdan kaç kişi kullanmak ister, kötüye kullanım olma ihtimali var mı (bu aralar sürekli fraud projelerinde çalışıyorum :D ) vs.
düşününce İstanbul'da kaç aydır toplanamadık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 16:45 

İsim: ali
Araç: veli
Kötüye kullanma dedinde aklıma hemen muziplik geliyor :D Biri fake lokasyon verir felan mesela gideriz kimse yok :LOL:

Burdan projeye doğrulama modülü felanda eklemenin şart olduğunu teyit etmiş oluyoruz. Plaka, Tc Kimlik ve GSM No ile doğrulama yaparız :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 18:27 
Kullanıcı avatarı

Hahah aramızda muzip arkadaslar kesin vardır :)

Yup, Mernis'den de webservice çağırır teyit ederiz :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2014 11:00 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Heralde bizim hanımlar daha çok kullanır, nerde bizimkisi diye :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2014 12:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: turgut
Araç: 2013 lancer 1,6
Meslek: doktor
Kan grubu: ARh+
sizlere bir kaç örnek buldum;
http://www.apkmania.co/2013/07/family-t ... 3-apk.html
http://sourceforge.net/projects/geosearch/
http://sourceforge.net/p/geo5/wiki/Home/

çalışmaya gönüllü insanlarla birlikte olabileceğimiz ve bu forumu rahatsız etmeden aramızda konuşabileceğimiz başka bir çalışma forumu kursak, daha iyi olmazmı.
"mctproje" gibi bir alan adı alarak ben yapmaya çalışabilirim, eğer sizlerde olur derseniz.
Bakarsınız başka konularda başka başka fikirlerde çıkar ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2014 13:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet KARATAŞ
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 Comfort 2005
Meslek: Serbest
Kan grubu: 0RH-
Sonuçları bekliyorum

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2014 14:13 
Kullanıcı avatarı

bilmem belki bana kızacaksınız ama yine fikrim geldi :)
ileride düzenlenecek organizasyonlar için,
yapılacak yerel yada ulusal etkinlikler için,
ürün yada servislerden indirimli yada daha özellikli faydalanmak için,
sponsor bulmak yada sponsor ilişkilerimizin düzenlenebilmesi için,
ufak da olsa bir gelirimizin olması için,
sıkıntı şikayet yada memnuniyetlerimizi direkt olarak mitsubishi, temsa yada ilgili firmalara iletebilmek için,
bir dernek kursak ve bir çatı altında toplansak ne dersiniz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2014 12:53 
Kullanıcı avatarı

bmw' nin açılış sayfasında çok güzel ifade etmişler ne olduklarını. önce internet üzerinde bir topluluk kurulmuş sonrada bmw tarafından tanınmış ve sonunda da dernek çatısı altına girmişler. bana sorarsanız aynı şekilde hareket edebiliriz. temsa'da şu sıralarda biraz hareketlenme var gerek reklam açısından gerek yeni ürün açısından. bence adamlar tanıtımlarına yön verecek, mevcut kullanıcılarla birlikte yeni kullanıcı adayları için değişik fikirler arıyorlar. kendi içimizde iyi organize olabilirsek biz kullanıcılar olarak daha güçlü olabiliriz diye düşünüyorum.
aslına bakarsanız bence temsayıda geçip daha büyük oynayarak mitsubishi-motors la bağlantı kurmanın yollarını aramalıyız. bizim bmw den neyimiz eksik. mesela adamlar borusan otomotiv ile değilde direkt bmw tarafından onaylanmış bir topluluk ve dernek oluşturmuşlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2014 15:04 
Kullanıcı avatarı

Valla ne yalan söyliim bu dernek kurma konusu çok tartışılır sanmıştım ama belkide sen haklısındır çok talep oluşturacak birşey değildir yada insanlar tatilde pek ilgilenmek istemiyorlardır.
İşin açıkcası ben büyük bir grup olduğumuzu ,her meslek grubundan insan olduğunu ve hizmet üreten herkesin dernekleşme fikrine sıcak bakarak, gelen üyelere indirimler yada kolaylıklar sağlarım demesini beklemiştim. Böylelikle grupta büyüme, insanların aradıkları her neyse ulaşmalarının kolaylaşması, katılımcı ve destekçilerin artması ileride düşünülebilecek değişik atılım ve etkinlikler için bir güç birliği sağlanabilir diye düşünmüştüm.
yinede ümidim kırılmış değil belki birgün ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2014 10:17 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Dernek kurmak kolay iş değil. Epey zor iş. Bir sürü tanıdığa çevreye rağmen Yahyalılar derneğini kurmak için 1 seneden fazla uğraş verildi. Dernek kurmanın maliyeti ve bürokratik zorlulukları var. Şube açmak gerekiyor vs. Bu siteyi kurduğumuzda düşündüklerimin yanına bile yaklaşamamışken dernek olayı bana anlamsız geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2014 10:36 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
BMW Car Club Turkey gibi olmamızda imkansız. Yıl 2010 du sanırım gittik temsadan yetkililerle görüştük, yazışmalar yaptık destek istedik. Kendileri bu tarz oluşumları desteklemeyi uygun görmediler. Yaptıkları tek destek Autoshow için bedava bilet göndermek oldu. BMW Car Club Turkey'in durumu çok farklı hem Türkiye'de hem de Almanya'da resmi olarak tanınıyor maddi manevi destek alıyorlar. Adamlar BMW olmasına rağmen en iyi reklamın kullanıcı deneyimi olduğunu idrak etmiş buna göre gerekli düzenlemeleri yapmış durumdalar. Bizim Temsa'da mala bağlamış oturuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2014 12:18 
Kullanıcı avatarı

Küçük bir kıssa;

bir ayakkabı şirketinin sahibi pazar araştırması için görevlendirdiği bir pazarlamacıyı Afrikaya gönderir. Bir süre sonra araştırmasını bitiren pazarlamacı geri döndüğünde hazırladığı raporunun son cümlesi olarak
“burada bizim için hiç bir fırsat yok çünkü hiç kimse ayakkabı giymiyor” diye yazar ancak aldığı rapordan çok tatmin olmayan patron bir başka pazarlamacıyı yeni bir araştırma yapması için Afrikaya yollar. Pazarlamacı gidişinin üçüncü gününde patronunu arayarak
“ kusura bakmayın heyecandan rapor yazmayı bekleyemedim ama bizim için burada müthiş fırsatlar var çünkü burada hiç kimsenin ayakkabısı yok” der.

Bence burada olmak ve bu konuşmayı yapmak bile bizim için büyük bir fırsattır heleki 5000 in üzerinde bir kayıtlı kullanıcıya hergün alınan binlerce tıklanmaya sahip bu büyük forumda. Buraya üye olan insanlar ilgi alanlarına, bilgilerine yada mesleklerine göre sahip olduklarını bir şekilde diğerlerine yardım etmek yada paylaşımda bulunmak için oldukça açıklar. Üstelik bizi ortak paydada buluşturan markanın kullandığımız ürünlerinin önüne geçmiş buradaki dostluk ve arkadaşlık.
Çeşitli organizasyonlar yapılıyor, yardımlar toplanıyor, alış verişler yapılıyor. İnsanlar hiç görmedikleri insanların doğum günlerini kutluyorlar. Bence bütün bunlar çok güzel şeyler. Benim düşündüğümde bütün bunları daha organize olarak, daha planlı olarak yada daha düzenli bir halde yapabilmek için toplanmaktı. Bunun için dernekleşmek sanki olurmuş gibi gelmişti bana ama yasal olarak yükümlülükleri veya oluşumdaki zorlukları pek bilgim olmadığı için öngörememiş olabilirim. Ama hala bir birliktelik olmaktan yanayım. Bu dernek olmazda özellikli bir grup olur, okul aile birlikleri gibi bir birlik olur yada sizlerin aklında başka ne varsa olur.
Şöyle düşünsek nasıl olur ;
üye insanlar ve kurgulanacak bir oluşumda yer almak isteyenler kendi mesleklerine göre verdikleri hizmeti grup üyelerine daha ayrıcalıklı ve maddi açıdanda daha uygun yapsalar. Bence hem hizmet alan deli gibi “şu nerde, bu kaça, en iyisi nerde” diye aramaktan yorulmaz, hemde hizmet veren kişinin müşterisi olur böylelikle her iki tarafta kazançlı çıkar. Üstelik bu sadece araçlarımızın ihtiyaçları için sınırlı kamayacaktır. Mesela ben bir doktor olarak sağlıkla ilgili danışmanlık hizmeti verebilirim veya çalıştığım poliklinikten hizmet almak isteyenlere gerek maddi gerekse ilgili bölüm muayenelerinde yardım edebilirm. Bir başkası tatil için turlar oteller ayarlayabilir, avukatlar, öğretmenler, yada diğer meslek gruplarıda ellerinden geleni yapabilirler.
Bence tüm bunların sonucunda ortaya iki büyük sonuç çıkar.
Birincisi birbirine yeten büyük, güçlü ve dünyada benzeri olmayan bir oluşum ortaya çıkar
ikincisi, değil temsa mitsubishinin kendisi bu oluşumun içine girmek ve sponsor olmak için bizim kapımıza gelir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: