Zaman: 17 Nis 2026 22:33

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 11:16 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz bir haftadır bu forumun bir üyesiyim. Forumda bilgili, tecrübeli, iyi niyetli çok arkdaşa var. Hepsine teşekkür ediyorum. Fakat bir haftalık forum kullanım deneyimime göre, forumun benim gibi yeni kullanıcılar için pek de kolay anlaşılır olmadığını belirtmeliyim. Bununla ilgili bazı tespit ve önerilem var. Değerlendirilirse herkese daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

-"Forum ana sayfa"da bulunan sabit başlıklar çok iyi fakat alt klasörlere indikçe belirli başlıklar dışında bir dağınıklık var. Forum adminleri bu dağınıklığı önlemek için;
"Colt" Başlığı altına
*Colt Hakkında (tarihçe, modeller teknik detaylar vs konabilir)
*Servis (illere göre özel yada resmi Mitsubishi servisleri, iletişim bilgileri, yetkili bilgileri konabilir. Belki o servislerin çalışana yada yöneticileri de forumun parçaı yapılabilir. Buraya reklam verip foruma maddi destek sağlanıp bunların da toplu organizasyonların düzenlenmesinde, sticker gibi eşantiyon yapımlarını finanse etmesinde kullanılabilir)
*Sabit Başlıklar (buraya coltla ilgili değişmeyecek temel konular yerleştirilebilir)
*Sıkça Sorulan Sorular (bu başlığın altına alt başlıklar olarak sıkça sorulan temel soruların cevapları yazılabilir)
* Pratik Bilgiler-Deneyim Paylaşımı (Bu bölümde kullanıcılar yaptıkları pratikler neticesindeki deneyimlerini aktarır, deneyimli kullanıcılar yada adminler pratik bilgilerini aktarır)
* Serbest Kürsü (Bu bölümde hayata dair her konu paylaşıma açılır. Bayram, önemli gün, doğum günü kutlamarı vs buradan yapılır. Forumda dikkatimi çeken bir nokta da çok fazla özel paylaşıma ait mesajların konuların içinde yer alması. Bu ilgili konunun dağılmasını, tarihçesinin uzayıp başığın anlaşılmasının zorlanmasına sebep oluyor. Bu başlık özel paylaşımların buradan yapılmasına olanak verirken forumun düzenini de koruyacaktır.)
* Ayrıca forum adminleri hallolduğunu düşündükleri konuları kilitleyip konunun gereksiz yere uzamasını engelleyebilir, biz kullanıcılar da konunun başını ve sonunu rahatça takip edebiliriz.
*Forum yöneticileri yanlış yere açılmış başlıkları, moderatörlük yaparak ilgili konu başlığı altına koyup, bunu yapan kişiyi de uyarabilir.

Belkide forumda böyle bir düzen vardır ve ben bunu farketmemişsem, bana forumu kullanma noktasında yol göstermenizi beklerim. Bunun dışında önerilerim forumu daha kullanışlı bir yer haline getirmek içindir. Jandarmalık yapılmasını tabiki istemiyorum fakat burada aktarılan faydalı bilgilere daha rahat ulaşılmasını istiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Şahin Bey öncelikler önerileriniz için teşekkürler.
Serbest kürsü bölümü yerine Mitsubishi Kıraathanesini kullanıyoruz. Bunu belirtmek isteriz. Yani sizin bahsettiğiniz "Bayram, önemli gün, doğum günü kutlamaları" gibi konuların yeri burasıdır. :)
Forumumuz her geçen gün siz üyelerimizin bize bildirimleri sayesinde daha da iyi olacak. Burada adminimizden moderatörlerine kadar herkesin bir çalışma hayatı var. Ve forumumuza işlerimizden ve özel hayatımızdan arta kalan zamanlarda bakabiliyoruz. Başta adminlerimiz olmak üzere diğer yönetici arkadaşlarla beraber elimizden gelen düzeltmeleri yapmaya çalıştığımız gayet açıktır.
Formumuzda giderek artan üye sayısı bahsettiğiniz gereksiz mesajların doğmasına neden olabilir. Bunları gördükçe zaten gerekli işlemleri yapıyoruz.
Servisler ilgili bilgilere ise Mitsubishi Türkiye'nin web sayfasından erişilebildiğini düşünerek böyle bir konu açmamıştık. Yakın bir zamanda bu konuyu açacağım... Özel servisler içinse diğer arkadaşlarımla ortak bir neticede buluşacağıma inanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 16:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Sevgili yuxu
öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.
ben ne adminim nede mod. ama ilk kurulduğu günden beri paylaşımlarımla destek vermeye çalışıyorum.

Reklam olayına gelince biz hepberaber donanımhaberforum sitesinde mitsubishi başlığı altında paylaşımda bulunurken orada alınan gereksiz ve rahatsız edici reklamlardan sıkılıp bu siteyi kurduk.

Sitemizin kurucusu _opeth (Vedat) askerde
diğer arkadaşlarda zaten işinde gücünde.

burası daha çok reklamlarla dolu profesyonelce yönetilen bir işletme olmaktan öte
hepimizin kendimizi rahat hissettiği, Ailenin bir parçası olduğumuzu bildiğimiz.
hatasıyla günahıyla sevabıyla, amatör ruhun verdiği mutlulukla yazıştığımız ve paylaşımda bulunduğumuz bir site.

sizin söylediklerinizi bende çok düşündüm
söylediklerinizin yapılabilmesi için sanırım birisinin sürekli bu işleri takip etmesi gerekmektedir.
dolayısı ile buradan bir gelir elde etmesi gerekiyor,buda altta-üstte, sağda-solda olmadık yerlerde reklam demek oluyor. ilk sitenin kuruluş amacına aykırı iş yapmış oluyoruz.

Umarım yanlış birşey yazmamışımdır.

NOT: İlerde sitemize reklam alınmasına karşı değilim.
sonuçta vakit ve emeğini esirgemeyen arkadaşlar var.
Hepsine tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 20:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
evet bir mod olarak yazılanlara katılıyorum. bunu ben de düşündüm ama toşu'nun da dediği gibi hepimizin ayrı işi gücü de var. ben her ana başlığın içine statik şeyler koymanın ya da güncel olacak şekilde en önemli konuların linklerinin toplandığı bir havuz yapmanın ya da ya da sıkça sorulan sorular deyip linkleri koymanın nasıl olacağını düşündüm. sonra da her türk gibi bir ara yaparım dedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 21:04 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Sitenin üzerinde en çok vedatın emeği vardır. Ben sadece kurulum hosting ve domain desteğini veriyorum. Hangi siteye girersek zaten reklam dolu. O yüzden bu siteye reklam alınmasına sonuna kadar karşıyım. Bunun yanında Aydın'ında dediği gibi işlerden pek fırsat olmuyor. 3 haftadır akşamları mesaideyim sabaha kadar da sürdüğü oluyor. Teknik konularda yapmayı düşündüğüm bir kaç şeyi bile yapacak fırsatım olmadı. Anlayın halimizi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2010 09:58 

Bir kaç noktaya açıklık getirmem gerekiyor. Aslında amacım sadece -kendimce- forumun kullanışılılığını artırmaktır. Yazdığım başlıklar vs. de öneri mahiyetindeydi. Zaten alışılagelmiş bir düzen var ve çoğunluğunda bundan memnun olduğunu görüyorum. Memnun olunan bir düzeni bozmak niyetinde değilim. Yeni bir kullanıcı olduğum için bu düzeni tam olarak anlayamadım. Ben de amatör bir ruhla, ortak bir amaç etrafında toplanmış bir gruba düşünsel destek vermek istedim. Admin vurgusunu yaparken amacım hedef göstermek falan da değildi. Sadece önerilerin gerçekleştirilmesini onlar sağlayabileceği için onları işaret ettim. Reklam meselesini yanlış anlatmışım sanırım, olur olmadık yerde dönen bannerlar vs değildi reklam önerim. Servislerin yapacağı kampanya, indirim, yeni donanımlara dair duyuruların sürekli güncelenerek verilebileceği bir duyuru bölümüydü. Etkin kullanılırsa bir çok şirketin bu potansiyel müşterileri atlamayacağını ve sadece bu müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik kampanyalar yapmak isteyeceğini anlatmak istemiştim. Düşüncemi daha da açmak istedim. Alınganlık gösterdiğim düşünülmesin lütfen. Herkese keyifli hafta sonları dilerim.

En son yuxus tarafından 10 Eki 2010 01:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2010 10:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
_opeth yazdı:
ocak ayı gelsin tek tek önerileri değerlendirmeye çalışırım. (askerlik bitince yani.)

Gel teskereeeeee
gel teskereeeeee
bitsin bu hasreeeet :D

Hadi be vadat naapıyon orda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2010 16:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Herocum,

Başlıklar ile ilgili mesajını aldım, arz ederim... :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 17:50 

Başlığı yeni girdiğim dönemde açmıştım. İsteği takip etmen beni sevindirdi. Sağolası opeth. Forum ana sayfada arama özelliği göremedim. Aramayı seçilen başlık altında yapabiliyoruz sadece. Bu da aradığımız bilginin hangi başlık altında olduğunu bilmediğimiz durumda bize sorun yaratıyor. Bu konuda birşey yapabilir misin? :drink:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 17:57 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

yuxu yazdı:
Başlığı yeni girdiğim dönemde açmıştım. İsteği takip etmen beni sevindirdi. Sağolası opeth. Forum ana sayfada arama özelliği göremedim. Aramayı seçilen başlık altında yapabiliyoruz sadece. Bu da aradığımız bilginin hangi başlık altında olduğunu bilmediğimiz durumda bize sorun yaratıyor. Bu konuda birşey yapabilir misin? :drink:

herhangi bir başlık seçmezseniz zaten tüm forumda arama yapar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 18:25 

Janissary yazdı:
yuxu yazdı:

Hmmm, enteresan. Forum ana sayfasında arama seçeneği olmayınca ben de açıkladığım gibi bir fikir yürütmüştüm. Sorun giderildi benim için. Fakat yine de forum ana sayfası altında yada üsütünde bir aram seçeneği olursa kullanışlık daha da artar. Ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 18:30 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

yuxu yazdı:
Janissary yazdı:
yuxu yazdı:

Hmmm, enteresan. Forum ana sayfasında arama seçeneği olmayınca ben de açıkladığım gibi bir fikir yürütmüştüm. Sorun giderildi benim için. Fakat yine de forum ana sayfası altında yada üsütünde bir aram seçeneği olursa kullanışlık daha da artar. Ne dersiniz?

Uygun tasarımda ekleriz google search kutusunu. Daha önce denedim ama patlatıyordu tasarımı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 19:45 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Aylık olarak indexi yenilemek gerekiyor. Arada unutuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 00:07 

_opeth yazdı:
http://www.mitsubishiclubturkey.com/search.php

aramada biraz sıkıntılar var sanırım bazen ben bile aradığımı bulamıyorum. olmadı şöyle yapılabilir.

http://www.google.com.tr/advanced_search?hl=tr link üzerinden bizim web sitesi yazılarak google search kullanılabilir. Bulunamama durumuna karşı.

İşte çalışmanın, düşünmenin çözüme dönüştüğü yer... :MCT: Eyvallah arkadaşlar.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: