Zaman: 24 Eyl 2025 23:34

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: sinir kupu
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2009 17:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Önceki sitede kendimi tanıtmamışım herhalde. Neyse tanıtalım.
29 yaşında evli hiç çocuk babasıyım. İstanbul Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünde hem doktoramı yapıyorum hem de 2004 yılından beri araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Eşim de aynı üniversitede Jeoloji mühendisliği doktorası yapıyor. Almanya doğumlu çeyrek tatar, çeyrek macar göçmeni, çeyrek gürcü ve çeyrek de bulgar göçmeniyim. Karışık biliyorum. Eşim ise Giresun'lu. Nerelisin diye sorulunca açıklaması zor oluyor. Çocukluğum, ortaokul ve lise yıllarım heybeliada'da geçtiği için ben adalıyım demeyi tercih ediyorum ama o zamanda rum ermeni filan zannedenlere laf anlatmaya çalışıyorum.
2001 yılında ehliyetimi almış olmama rağmen evliliğimin 1. yılında (2007) çok düşünüp taşındıktan ve uzunca bir süre ile honda jazz almak için kastıktan sonra şans eseri colt ile ilgilenmeye başladım. O da ilginçtir jazz bakmak için florya dod'a gitmiştim orada colt gördüm ama satılmış. e dedik bir de buna bakalım gittik florya mar'da bir colt ile test sürüşü yaptık. Yanımda işten anlayan bir arkadaş vardı ve aracı beğendi. Gerçi araç 1.5 güvenlik paketli sunroof'lu bişi idi. Ama meğer o araç satılmış. Bana sıfır vermeyi teklif ettiler. 22 lira ikinci ele vereceğine 25 e sana 3 kapı verelim dediler. Ben bir yandan aracı araştırdım bir yandan da başka bayilerden fiyat öğrenmeye çalıştım tass hocamızla yaptığım bir kaç yazışma sonucu araçtan emin olduktan sonra 25 e 5 kapılı invite Amt model için askaleden fiyat aldım ve aracı gidip oradan aldım.
Bir süre sonra yeni lancer ortaya çıktı. Çok beğenmeme rağmen halihazrda araç taksidi ödeyen bir kişi olarak bunu bir hayal olarak görmeye başladım. Sonra 2009 ilkbaharında aracımla küçük bir kaza yapınca nedense araçtan bir soğuma oldu. Satma düşüncesi beni aldı. (hoş sadece ön tampon değişmişti ya). Garantisi bitmeye yakın değiştirmeyi düşündüğüm aracımı değiştirmek için araştırmalara başladım. Çocuk sahibi olmadan daha büyük bir araba sahibi olmamız ve de model yükseltmemiz gerektiği çocuk olduktan sonra bunu yapamayacağımız söylerek eşimi de ikna ettikten sonra (sahi öyle miydi yoksa ben kendimle beraber eşimi de mi kandırdım inanın hala emin değilim) aracı ilana verdim. Ve başka bir araç araştırmaya başladım. c segmenti dizel otomatik araçlara baktım. Neler araştırmadım ki c4 dizel otomatik, c-max dizel cvt, opel dizel otomatik derken sonra benzinli impreza, cruise... ve bir den ibre lancer'a döndü. caramurat saolsun hem aracı aklıma o soktu hem de benim colt'u satmam esnasında çok yardımcı oldu. beni dizginledi. bana kalsa gözüme kestirdiğim aracı kaçırmamak için aracımımın fiyatını düşürecektim ama o bana bekle daha neler çıkar ezdirme aracını dedi ve haklı çıktı saolsun. hem aracımı istediğim fiyata çok da beklemeden (2 haftadan az) sattım hem de daha 2400 km de aksesuarları da bulunan şimdiki aracımı aldım.
Çok uzun yazdım farkındayım. Nasıl araç değiştirmek için kendimiş kandırıp kandırmadığımdan emin değilsem tekrar mitsubishi alırken de duygusal davranıp davranmadığımdan emin değilim. Araçtan memnunum. yakıtı evet colta göre fazla. hala atılgan'a (eski aracım) bağlı olduğum kadar bağlı değilim. belki o aracın ilk sahibi olmamdan belki de sahip olduğum ilk araç olmasından bilemiyorum. Satarken artık son ana geldiğimizde vazgeçmeyi bile düşündüm. yani bir aksilik çıksa üzülmeyecektim. ama hayat devam ediyor bir yandan da.
Umarım kazasız belasız günlerde sağlıklı, mutlu ,huzurlu araçlarımızı sürer güzel şeyler paylaşmaya devam ederiz.
mektup gibi oldu ama artık kestim.
Herkese selamlar.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: sinir kupu
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2009 23:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yuh o kadar yazdık söylediğine bak 8)
sen bu karikatürü diyorsun di mi aşağıdaki resmi değil. koyarık bea.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2009 19:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

al aga sana karikatür. yiğit özgür yav bayılıyorum o herife. gerçi bu kız sevgilisinden ayrıldı filan bunalım yaptı ara verdi. şimdi döndü ama eskisi gibi değil sanki. git gide iyileşiyor gibimi de geliyor. umarım yakında eski performansına kavuşur.
hatta benim karikatürün tümü:
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2009 19:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
sinir kupu yazdı:
yuh o kadar yazdık söylediğine bak 8)
sen bu karikatürü diyorsun di mi aşağıdaki resmi değil. koyarık bea.

kopyala yapıştır yapılmış kanımca :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2009 22:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

nassı yani?
anlamadım bacey

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2009 00:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yani demem o ki :)

daha evvel okumuştum bu üslupte bir yazınızı...belki de sizin blogtaydı tam hatıurlamıyorum...opethe de o kadar yazdık bu mu karşılığı deyince ben de copy paste dedim...esprik yaptımdı :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2009 10:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yav ben de karikatüre diyon sandım. ne olacaktı ki dedim kendi kendime ben mi çizecem :crazy:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: