Zaman: 25 Eyl 2025 01:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Bursa'dan Selamlar.
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2015 17:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fattih
Araç: yok
Meslek: muhasebe
Kan grubu: ab+
Merhaba ,

Adım Fatih Bursa'dan aranıza katılıyorum.
3 yıl 99 model twingo kullandıktan sonra yollarımızı ayırdık.
Şu anda elime biraz daha para geçti ve hiç aklımda olmayan hatta öcü gibi korktuğumuz bir araca yöneldim ''Colt'' :)

tek kapı olan modelinden buldum bir adet 90.000 km , otomatik, değişensiz, 5 parça boyalı, benzinli, kırmızı.İstenen fiyat 21.500 almalı mıyım almamalı mıyım?

Eğer araca 21.500 verirsem kıyıda köşede hiç para kalmayacak, herhangi bir masraf yapma olasılığına karşı tedirginim.

slmlar.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Bursa'dan Selamlar.
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2015 20:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: sabri
Araç: 2014 attrage 1.2 cvt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: b+
Hoşgeldiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2015 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
Üstat hoşgeldin... Twingo tipiyle ve boyutuyla tam zevk aracı. Üsküdar'da coltumu almadan önce bulmuştum temizinden 13'e ama hanım istememişti. Hala içimde uhtedir. Ahtım var, eğer lotodan totodan para çıksın 3-5 bakmadan temizini alacağım. Hatta yurtdışında kullanıldığını gördüm, yeni modeline daha bi hasta oldum ama Türkiye'ye maalesef ikame olarak twizy geldi. İnşallah gelir Türkiye'ye...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2015 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Selam hoşgeldiniz, inşallah gönlünüze göre temiz bir colt bulursunuz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 09:07 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Alacaginiz aracta uzun sure birsey masraf cikartmayabilir cikartabilir de. Ayni fiyat seviyelerindeki baska araclarada bakin inceleyin. En basitinden lastikleri bitik arac alirsaniz 4 lastik yenilemek 1000 lira civarina geleceginden alacaginiz araci incelerken bu yonden bakmaya calisin.

Twingo fun club'ta takildiysaniz Mengen bulusmasina coltumla katilmistim fotolari gorebilirsiniz.

Coltumu ben 99 bin kmde aldim kendi kasintilarim haricinde tek masrafim lastiklere hic bakmadan yolda giderken lastigi yarmam oldu. Satana kadar baska buyuk bir problem yasamadim.

Tşkler. alacağım aracın üzerinde şu anda kışlık lastikler var. ve radyo ekranı çalışmıyor. bu durumu kullanıp fiyatı düşürmeye çalışacağım.
twingofanclub'te hala devam eden bursa yöneticiliğim duruyor, kolay kopamıyorum oradan her sabah pc açılınca direkt bi göz atıyorum..

Mengen 'de ben yoktum ama fotolar mevcut,hemen inceleyeceğim fotoğrafları.

canerkaraman yazdı:
Selam hoşgeldiniz, inşallah gönlünüze göre temiz bir colt bulursunuz :)

tşkler hoşbuldum, sizlerin de yardım ve desteği ile bulacağız inşallah :)

hsyn_erdgn yazdı:
Üstat hoşgeldin... Twingo tipiyle ve boyutuyla tam zevk aracı. Üsküdar'da coltumu almadan önce bulmuştum temizinden 13'e ama hanım istememişti. Hala içimde uhtedir. Ahtım var, eğer lotodan totodan para çıksın 3-5 bakmadan temizini alacağım. Hatta yurtdışında kullanıldığını gördüm, yeni modeline daha bi hasta oldum ama Türkiye'ye maalesef ikame olarak twizy geldi. İnşallah gelir Türkiye'ye...

tşkler, benımde hanım aldırmıştı twingoyu sonra 3 yıl kullandık 35.000 km yol yaptık :)

eflan yazdı:
Hoşgeldiniz

tşkler hoşbuldk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 09:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Hoşgeldiniz Fatih bey. Keyifli forumlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 09:14 
Kullanıcı avatarı

eflan yazdı:
Hoşgeldiniz

tşkler hoşbuldum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 09:28 
Kullanıcı avatarı

hakanov07 yazdı:
Hoşgeldiniz Fatih bey. Keyifli forumlar.

hoşbuldukkk :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 10:28 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Alacaginiz aracta uzun sure birsey masraf cikartmayabilir cikartabilir de. Ayni fiyat seviyelerindeki baska araclarada bakin inceleyin. En basitinden lastikleri bitik arac alirsaniz 4 lastik yenilemek 1000 lira civarina geleceginden alacaginiz araci incelerken bu yonden bakmaya calisin.

Twingo fun club'ta takildiysaniz Mengen bulusmasina coltumla katilmistim fotolari gorebilirsiniz.

Coltumu ben 99 bin kmde aldim kendi kasintilarim haricinde tek masrafim lastiklere hic bakmadan yolda giderken lastigi yarmam oldu. Satana kadar baska buyuk bir problem yasamadim.

fotoğraflar maalesef silinmiş :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 13:50 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Radyo ekrani ayni zamanda yol bilgisayari ekrani 400TL'lik yenilemesi var. Ucuz yontem olarak lehimleri yenilemek kurtarabilir

eski bir colt kullanıcı arkadaşım ile görüştüm de , ''kaskosuz bineceksen biraz üzebilir'' dedi.

biraz soğuttu beni araçtan ya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2015 15:27 
Kullanıcı avatarı

baktığım araç satılmış şimdi aradı.

bana 21.5 son demişti . şimdi arıyor ''notere gidiyorum kardeş naptın ? '' diyor :) bende ulaşamadım sizin rakama dedim. sattım ben arabayı 22 bine diyor :)

hayırlsıı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 10:18 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Kaskosuz agir bir kazada ki yasamis olan arkadasimiz var havayastigi acilmamasina ragmen 5-6 bin liralara hazirlikli olmak lazim. Kasko bizim araclar icin sart diyemem ama yedek parcalar da renault gibi olmayacagini kabul etmelisiniz

Teşekkürler,

istediğim araç satılınca 2005 Clio bakmıştım hatta biri ile anlaştım .

Cuma günü çok yoğun olduğum için notere gidemedik aracı alamadım. Akşamüstü eşim aradı işkurdan mesaj gelmiş aldığı işsizlik maaşı ile ilgili güncelleme olmuş. Telefon açtığımızda öğrendiğimiz eski isvereni iş çıkışını istifa olarak değiştirmiş, hal böyle olunca da işkur yatırdığı parayı geri istiyor. Mecburen ödenecek bir para olduğu için ödeyeceğiz. 4-5 bin lira civarı çıkacaktır.

Yani tüm olumsuzluklar üst üste geldi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 21:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
Fevcin yazdı:
_opeth yazdı:
Kaskosuz agir bir kazada ki yasamis olan arkadasimiz var havayastigi acilmamasina ragmen 5-6 bin liralara hazirlikli olmak lazim. Kasko bizim araclar icin sart diyemem ama yedek parcalar da renault gibi olmayacagini kabul etmelisiniz

Teşekkürler,

istediğim araç satılınca 2005 Clio bakmıştım hatta biri ile anlaştım .

Cuma günü çok yoğun olduğum için notere gidemedik aracı alamadım. Akşamüstü eşim aradı işkurdan mesaj gelmiş aldığı işsizlik maaşı ile ilgili güncelleme olmuş. Telefon açtığımızda öğrendiğimiz eski isvereni iş çıkışını istifa olarak değiştirmiş, hal böyle olunca da işkur yatırdığı parayı geri istiyor. Mecburen ödenecek bir para olduğu için ödeyeceğiz. 4-5 bin lira civarı çıkacaktır.

Yani tüm olumsuzluklar üst üste geldi..

Eğer ilk başvuru yaptığınızda iş akdini işveren fesih ettiyse yani eşinizi işten çıkardılarsa ve daha sonradan değişikliğe gittilerse; ellerinde eşinizden alınmış istifa dilekçesi var mı? Eğer yok ise işkur'da bunu bildirerek hakkınızı arayın. Eğer var ise yani istifa ederek anlaşmalı bir çıkarılma gibi çıkış işlemi yaptıysanız, maaşı tekrar ödeyecekseniz ki bunun yanında ceza-i yaptırım ve faize maruz kalabilirsiniz ki işveren bu değişikliği yaptıysa elindeki kanıtı işkur istemiştir, geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 22:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Fevcin yazdı:
_opeth yazdı:
Radyo ekrani ayni zamanda yol bilgisayari ekrani 400TL'lik yenilemesi var. Ucuz yontem olarak lehimleri yenilemek kurtarabilir

eski bir colt kullanıcı arkadaşım ile görüştüm de , ''kaskosuz bineceksen biraz üzebilir'' dedi.

biraz soğuttu beni araçtan ya.

Vedat abi yazmış, 10ay önce annem araçla kaza yaptı, airbagler açılmadı, tek tesellim hiçbir sağlık problemi yaşamamış olmamasıydı. Aracı gördüğümde bir kaç cam parçalarının annemin elini çizmesi/kesme dışında hiçbir şeyinin olmamasına şükrettim. Asıl şaşırdığım nokta ise aracın hala tek parça, arıza ışığı dahi yakmadan 100km yol yapması idi :D

Çıkmacılar aracın bu haline 8-9bin TL fiyat biçti, aracın sadece sağ yan tarafında problem vardı, önden kazası yok 4airbag sağlam, şasi sağlam ve kazalı iken gayet iyi yol gitmişti :LOL:

Tamir ettiririm, araca ısınamazsam da eski kasa colt fiyatına satarım her türlü 8-9a vermekten daha mantıklı/karlı idi. tamir ettirmek için sanayide tanıdık ustalara gitmeye başladım; en uygun bulabildiğim 1300tl kaporta, 1300tl boya işçiliği alırım dedi.(boyacıya hala söverim)

Kazanın masrafı:
2600TL çıkma orijinal parça(serviste yaklaşık 7000TL tutacaktı)
350TL nakliyesine harcadım
2600TL kaporta boya işçiliği
300TL(monroe ön amortisörler ve 2rot başı, 1rot kolu)(kazada sağ ön amortisör patladı)
70TL işçilik ön takım işçiliği
50TL rot balans(kazada sağ ön jant darbe aldığı için ön takım bakımı ve sağ ön jant kontrolü yapıldı)

bütün bunlara ek kırık ön cam problemim kalıyor, yan sanayi işçilik dahil 220tl ama ben güvenemedim. hızı hissettirmeme olayı coltta ayrı bir güven veriyor. yan sanayide hız belli oluyor daha kolay kırılıyor diyorlar filan. orijinal ise bütün işlemler dahil serviste 1000tl...

ben de orijinal taktırabilmek için ve bu olayın üstüne kaskosuz binemeyeceğimi farkedince aracıma kasko yaptırıp kaskodan cam hakkımı kullandım ve %20 muafiyetini ödedim. 200TL.

6200TL masraf+kasko şeklinde bir giderim oldu. masrafları ödeyebilmek için kredi çektik ve kredinin faizi de cabası... Öte yandan 2hafta usta, malzeme tamirat işlemleri için harcadığım vakit, yaşadığım stres ayrı yordu. arabayla uğraşmaktan okula 2hafta fazla yoğunlaşamadım biraz derslerimi etkiledi.

kasko olsa idi, kazadan hemen sonra çekici çağrılır, yetkili servise gider, yetkili servisteki 15bin TL civarındaki masraftan dolayı perte ayrılır aracın piyasa değeri bize verilirdi. Ne benim 2hafta vakit harcamama ve stres yaşamama gerek kalırdı ne de bu kadar masraf etmiş olurdum. Şu anda aracımı satmak istesem satamam neredeyse komple boyalı, orta direkte işlem var. satacak bile olsam piyasanın çok altına gidecek...

Arac kazadan önceki haline döndü mü döndü, aracımdan memnun muyum hala evet, kazadan sonra 9ayda 15bin km yol yaptım, o bile memnuniyetimi gösteriyor sanırım :D

Gelelim bütün bu işlemlerin üstüne aracın memnun olmadığım tek noktası boyası. Aracı her yıkattığımda vernik hatalarını ve boya atmalarını gördükçe canım sıkılıyor. Araç tamirden çıkarken kaportacı aracı iç dış yıkatalım dedi, yıkamada tavanda vernik attı, tekrar boyarız sorun değil dedi öte yandan sağ yandaki boyanın verniği çok kötü pasta cila atarız dedi. aracı tekrar boyaması için verdim, keşke verseymişim dedim. tavan boyası çok kötü görünüyor, sağ tarafa pasta cila atmışlar ama atan usta kör olmuş, yanlış pasta uygulamasından ötürü çizikler vardı. 1,5ay sonra alt taraflarda boya atmaları oluştu, kapı contalarının temas ettiği noktalarda da boya kalkmaları oluştu. o kadar çok canımı sıktı ki boya işi matkapla pasta cila yapmak için başlık ve pedler, pasta ila cila aldım. sağ tarafa sadece 3saat pasta için uğraştım. baya baya düzelse de kapıdaki fiziksel dalgalanma boya öncesi giderilmediği için hala kötü. hala boya atmalarını usta boyayacak, yakında dükkana arabayla dalmayı düşünüyorum. haftada bir düzenli görüşürüz şu gün olsun diye ama hiç o gün gelmiyor. :LOL:

Bu kaza sonucu araba evin yeni evladı oldu, yok pahasına vereceğime çürüyene kadar binerim, kazası dışında tertemiz sorunsuz bi colt. seneye aracı tamamen ben kullanacağım, nasılsa tamamen boyalı fümeden kırmızı veya coltun özel bi mavi rengi var ona boyatmayı düşünüyorum, keyfe keder komple boyalı olacak :LOL:

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2015 12:04 
Kullanıcı avatarı

yorumlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar.

Bir Colt alamazsam da buralarda takılırım.

Her aracın forumu var ama çoğu sarmıyor beni, açıkçası zaten şu saatten sonra sağlam bir forumu ve güzel bir ortamı olmayan bir araç almam gibi geliyor :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: