Zaman: 11 Haz 2026 23:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Merhabalar Acemi Coltcu
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 17:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hulya
Araç: Colt Invite 1.3 AMT
Meslek: Muhendis
Kan grubu: A+
Merhabalar

2 hafta önce 2008 Model Colt Invite AMT sahibi oldum. Hem yeni soforum hemde etrafımda bana öğretebilecek kimse yok. :( 1 haftadır özel ders alıyorum ancak hocadan hiç memnum değilim. (Bu arabayı sat cok güvenliksiz diyor.) Istanbul Gazi Osman Paşa'da oturuyorum.
Forumu cok sıkı takip etmeye başladım. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen bana yazsınlar.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Merhabalar Acemi Coltcu
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Colta güvenliksiz diyen uzaylıyla çalışmayın derim. AMT olduğu için eğer aracı hareket ettirebiliryorsanız gerisi trafik tecrübesinden ibarettir. Biraz cesaretli olun bu süreçte ama bende uzak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 17:58 
Kullanıcı avatarı

sormayın bende cok kızdım hocaya. vazgeçtim ondan ders almaktan özellikle araba ile ilgili yorumlarından sonra.
o kadar hevesle almışken arabayı. soyledikleri yüzünden soğutacaktı beni arabamdan.
ama işin aslı çok acemiyim. manuel okuyup farların yerini bulmaya çalışıyorum:) ve siteden araba ile ilgili sürekli yapılan değerlendirmeleri okuyorum. Ama birisinin bana bak yokuşta böyle kalkacaksın, manuelden otomatiğe böyle gececeksin demesi lazım. kısacası o salak hoca yerine coltu bilen birisinden ders almak istiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 18:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
hülya hanım aracı kullanırken heycanınızı yenerseniz, gerisi teferruat olucaktır.
birde hocanız sizi sıkıyorsa yolda giderken koyun bir tekme ona.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 18:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
yuly yazdı:
sormayın bende cok kızdım hocaya. vazgeçtim ondan ders almaktan özellikle araba ile ilgili yorumlarından sonra.
o kadar hevesle almışken arabayı. soyledikleri yüzünden soğutacaktı beni arabamdan.
ama işin aslı çok acemiyim. manuel okuyup farların yerini bulmaya çalışıyorum:) ve siteden araba ile ilgili sürekli yapılan değerlendirmeleri okuyorum. Ama birisinin bana bak yokuşta böyle kalkacaksın, manuelden otomatiğe böyle gececeksin demesi lazım. kısacası o salak hoca yerine coltu bilen birisinden ders almak istiyorum.

bencede coltu bilen birisinden ders alın ufak tefek ince ayrıntılar var onları çözdünüzmü sıkıntı kalmaz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 18:34 
Kullanıcı avatarı

işte bende tam bu noktada mitsubishi kullanıcılarından yardım istiyorum. ücreti karşılığı ders vermek isteyen arkadaşlar var ise lütfen bana msj atsınlar.

Not: istanbul trafiğinde aracı kullanıyorum, o kadarda kötü değilim:P. TEM'e E-5'e en yoğun zamanlarında, boş zamanlarında aracı kullandım.şirinevlerde çalıştığım için yenibosna ve basın ekspress trafiğine girdim. Ama ufak tefek detayları öğrenmem lazım. Özellikle park ve yokuşta kalkış (bayanların problemlerinden 1-2 tanesi :D) temeli alırsam, gerisini pratikle öğrenirim diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 18:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bence hocanin kapiyi acip dipgaz yapip tekmeyi basin. Hem de tecrube olur :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 21:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Avukat
Kan grubu: BRh+
Merhaba Hülya hanım öncelikle foruma hoşgeldiniz,
Bizde arabayı yeni aldığımızda ilk hafta orasını burasını bızıklayıp durmuştuk :D
Eşimi bir hafta zor tuttum, neredeyse akşamları yemekten sonra arabayı kaçıracaktı :)
kimseden ders almadık kendi kendimize öğrendik (belki ondandır dengesiz kullanmam :) )
AMT Colt en kolay kullanılacak ama kullanması da bir o kadar da zevk veren bir araçtır, kimseye ihtiyacınız yok.
Tek ihtiyacınız kendinize güven ve ilk zamanlar biraz sabırlı-sakin olmanız.
yokuşlarda el freni kullanarak kalkarsanız rahat edersiniz, park olayına gelince dokuna dokuna tecrübe edinirsiniz sorun yok :) Telaş yapmayın yeter.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun arabanız, güle güle kazasız günlerde kullanın.

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 22:38 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Hülya hanım öncelikle hoşgeldiniz. Tecrübeli arkadaşlar söylenecekleri söylemişler. Ben de hem toparlayayım hem de biri iki şey ekleyeyim istedim. Benim ilk şahsi arabam AMT şanzımlı Colttu. Dolayısıyla sıkıntınızı anlayabiliyorum.
-Aracımız oldukça güvenlidir. Hiç endişeniz olmasın.
-Çok da pratiktir. Neredeyse herşeyi kendisi yapar.
-AMT Colt kullanıyorsanız manuel kullanıma neredeyse hiç ihtiyaç duymazsınız. Bence hep A konumunda kullanın.
-Yokuş kalkışında otomatik araçlar gibi kendisi kavrama yapmayacağı için geriye kayma yapar. Yokuşun durumuna göre el freni yardımıyla kaldırın arabayı.-El freni çekiliyken hafif bir gaz verirsiniz aracın ileriye hareketini algıladığınızda el frenini bırakırsınız, hafif gaz vererek hareketi sürdürürsünüz. Panik yapmayın, fazla gaz verirseniz aracınız patenaj çeker hepsi o. Bu da zamanla oturur.
-AMT'de vites geçişleri fren yardımıyla olduğundan vites değişimlerinde pedala sağlam bastığınıza emin olun.
-Kısa süre sonra araca alıştığınızı göreceksiniz.
-AMT kullanmamış kişiler AMT araca bindiklerinde genelde manuel kullanmaya çalışırlar onu da beceremedikleri için söylenip dururlar. Söylenenlere aldırmayın.

Dilerseniz bir yetkili servise gidip 10-15 dakikalık eğitim rica edin. Bu süre sizin AMTyi çözmenize yeter. Gerisini de tecrübe halleder.
Aracınız hayırlı olsun.

En son yuxus tarafından 16 May 2012 01:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Hoş geldiniz. Bence araştırıp bu arabayı aldıysanız bu işi de kolayca kivirisiniz.

Eşim eski corsayi zor kullanıyordu ama coltta daha çabuk alıştı. Biz baya park çalıştık ama bi yere kadar:-)

Örneğin boş şişe ve kutularla park alanı ayarladik ve park çalıştık,çok faydası oldu. El freni ile kalkış konusu falan halloldu. Sirinevler tarafında boş yer bulmak da zor olur park ve el freni için.

sent from Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
yuxu yazdı:
Hülya hanım öncelikle hoşgeldiniz. Tecrübeli arkadaşlar söylenecekleri söylemişler. Ben de hem toparlayayım hem de biri iki şey ekleyeyim istedim. Benim ilk şahsi arabam AMT şanzımlı Colttu. Dolayısıyla sıkıntınızı anlayabiliyorum.
-Aracımız oldukça güvenlidir. Hiç endişeniz olmasın.
-Çok da pratiktir. Neredeyse herşeyi kendisi yapar.
-AMT Colt kullanıyorsanız manuel kullanıma neredeyse hiç ihtiyaç duymazsınız. Bence hep A konumunda kullanın.
-Yokuş kalkışında otomatik araçlar gibi kendisi kavrama yapmayacağı için geriye kayma yapar. Yokuşun durumuna göre el freni yardımıyla kaldırın arabayı.-El freni çekiliyken hafif bir gaz verirsiniz aracın ileriye hareketini algıladığınızda el frenini bırakırsınız, hafif gaz vererek hareketi sürdürürsünüz. Panik yapmayın, fazla gaz verirseniz aracınız patenaj çeker hepsi o. Bu da zamanla oturur.
-AMT'de vites geçişleri fren yardımıyla olduğundan vites değişimlerinde pedala sağlam bastığınıza emin olun.
-Kısa süre sonra araca alıştığınızı göreceksiniz.
-AMT kullanmamış kişiler genelde manuel kullanmaya çalışırlar onu da beceremedikleri için söylenip dururlar. Söylenenlere aldırmayın.

Dilerseniz bir yetkili servise gidip 10-15 dakikalık eğitim rica edin. Bu süre sizin AMTyi çözmenize yeter. Gerisini de tecrübe halleder.
Aracınız hayırlı olsun.

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Şahin abime katılmakla beraber, biraz cesaret herşeyi halleder diyorum.
Önce kendinize güvenin. Direksiyon başında rahat olmaya çalışın. Bu arada o hoca ile bir daha görüşmeyin. Yerinizde olsam ona inat, daha cesaretle aracı kullanmaya çalışırdım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 09:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
basınexpreste kullandıysanız bence siz olmuşsunuz :) kimseye ihtiyacınız yok. Ama Vedatı kandırıp yakınlarda biyerde buluşup küçük teferruatlarıda öğrenebilirsiniz. Karın tokluğu dediği gözünüzü korkutmasın, cücük kadar zaten çok yiyemez :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 09:55 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
yuly yazdı:
işte bende tam bu noktada mitsubishi kullanıcılarından yardım istiyorum. ücreti karşılığı ders vermek isteyen arkadaşlar var ise lütfen bana msj atsınlar.

Not: istanbul trafiğinde aracı kullanıyorum, o kadarda kötü değilim:P. TEM'e E-5'e en yoğun zamanlarında, boş zamanlarında aracı kullandım.şirinevlerde çalıştığım için yenibosna ve basın ekspress trafiğine girdim. Ama ufak tefek detayları öğrenmem lazım. Özellikle park ve yokuşta kalkış (bayanların problemlerinden 1-2 tanesi :D) temeli alırsam, gerisini pratikle öğrenirim diye düşünüyorum.

izmirde oturuyor olsan ücretsiz ders verirdim arkadaşım... colt için güvensiz denmesi araç hakkındaki bilgisizliği gösterir, internette biraz araştırma yaparsan segmentideki en sağlam 3-4 araçtan biri olduğunu görürsün..

sabah erken saatlerde trafiğe çık, fazla heyecan yapma, şerit değiştirmeden aynalardan ve yan camlardan etrafında araç varmı kontrol et vede ışıkların olduğu yerlerde yavaş kullan, zamanla acemiliğin atlarsın arkadaşım.

Edit: Kullanıcı bayanmış, aynı sorunu nişanlım ve kız kardeşim de çekiyor yukarıdaki tavsiyelerime bir de etrafında nekadar korna çalan, selektör yakan yada sıkıştıran olursa olsun ani şerit değiştirmemeyi yada ani fren veya gaza basmamayı tavsiye ederim.

kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 10:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Kan grubu: ARh-
Hülya hanım aracınızda park sensörü yoksa bir park sensörü taktırın (piyasada 90-100 TL'den başlayan sensörler var). Yokuşla ilgili zaten söylenecek söylenmiş. Bence aracınızı hiç manuelde kullanmayın. Araç sizin hızınıza ve gaza basışınıza uygun vitesi ayarlayacaktır. Bir iki hatırlatma;
1) Bizim kick-down tabir ettiğimiz bir husus var. Örneğin 80 km sabit hızla giderken araç 6.vitesi kullanır ekonomi için. Eğer gazı birden köklerseniz böyle bir durumda AMT otomatikman vitesi 3 veya 4.vitese getirir. Bu da aracının bir anda roket gibi fırlamasını sağlar. Dolayısıyla acemiliğinizi yenene kadar özellikle yoğun trafikte gaz pedalına sonuna kadar basmayın. Zamanla bu Kick-down dediğimiz olaya da alışırsınız ve gerektiğinde kullanırsınız.
2) Manuel kullanmayın dememin en büyük sebebi de budur zaten. kick-down sayesinde araç hızla öne atıldığından olası bir durumda sizi performans ile makasta kalmaktan kurtarabilir. Benim birkaç kez başıma gelen bir olayı size anlatayım. Aracı manuel vitese almışım, 80 km hızla 6 viteste gidiyorum ve manuelde olduğunu unutmuşum. Birden hızlanmam gerekti, gazı kökledim ama araç beklediğim tepkiyi vermedi. Vitesi manuel küçültmek de aklıma gelmedi. A modda kullanmaya alışınca böyle unutkanlıklar olabiliyor ve bazen bu durum sıkıntı yaratabiliyor. O yüzden hele hele şehir içinde kesinlikle A modunda kullanın derim.
3) Park sensörü takarsanız park sorununu da halletmiş olursunuz diye düşünüyorum. Aracınız sıfırsa zaten sensör de vardır.
4) İzmir'de 3 Haziranda buluşmamız var. Gelirseniz size arabanın tüm inceliklerini anlatacak 20 kişilik bir grupla karşılaşacaksınız :)
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız sürüşler dilerim.
Bu arada bir mühendis daha geldi aramıza gözümden kaçmadı değil :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 23:01 
Kullanıcı avatarı

Merhabalar,

Oncelikle mesajlariniz icin cok tesekkur ederim.hocayi sutlayip kendim calismaya karar verdim. tavsiyenize uyup bugun yokusta el freni ile kalkma denemeleri yaptim ve oldukca iyiydi.:D arabayi neredeyse hic kaydirmadim geriye. gerci yanimda panik atak annem vardi. frenlere azicik sert bastigim icin kadin ayilip bayildi yanimda.ama olacak o kadar.
sira geldi parka. arka park sensorlerim var. aracim 2nci el. benden onceki arkadas taktirmis esi icin.simdilik yol kenarlarina park ediyorum. artik kismetse yarinda ona calismaya baslarim. sonrada daha aktif olarak trafige cikarim.
@souldemon Colt bulusmalarina kesinlikle katilmak istiyorum ancak izmir uzak bana:( umarim yakin zamanda Istanbulda bir organizasyon olurda katilma firsati bulurum.
ve evet bende endustri muhendisiyim ama proje muhendisi olarak calisiyorum. oyle dediginize gore bayag bir muhendis var o zaman bu forumda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2012 21:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Mesajlar gülümsetti :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2012 09:43 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Hülya Hanım aramıza hoşgeldiniz.
Bu aracı beğenip aldıysanız, diğerlerinden farklısınız demektir.
Farklı olmanızda daha çabuk öğreneceğiniz ve bu işi çözeceğiniz anlamına gelir.

Araçla ilgili her türlü sorunuzu buradan sorun, mutlaka cevaplayan olacaktır.
Biz erkekler bile buradan birbirimize sorarak bir sürü yeni şey öğreniyoruz :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 10:38 
Kullanıcı avatarı

Merhabalar,

Mesajlarınız için çok teşekkürler. Aracı kesinlikle çok severek aldım. Sizin gazınzla da yavas yavas kullanmaya başladım.
Bunda forumunda katkısı olmadı değil. :)
Birşey daha, bizim mahallede benimle beraber 3 tane colt oldu. 2 gri+1kırmızı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 10:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Kan grubu: ARh-
O çoğunluğu nasıl becerdiniz? :)
Biz bir buluşma olmadıkça veya Mitsubishi bayiine uğramadıkça 3 Colt'u yan yana göremiyoruz. :)
Mühendisler sitesinde falan mı oturuyorsunuz yoksa? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 11:37 
Kullanıcı avatarı

Sitede oturuyorum ama mühendisler sitesi falan değil.
Bence Colt son zamanlarda çok fazla talep görüyor. Mesela şirketimin önüne de hergün beyaz bir colt parkediyor.
Civarimda çok fazla colt oluşmaya başladı. Yada ben arabayı aldığım için Colt'ları takip eder oldum:)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: