Zaman: 15 Kas 2025 20:50

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 58 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 02:38 

İsim: ERDEM
Araç: 2008 Colt amt
Meslek: Matematik Öğretmeni
Kan grubu: 0+
Bugün saat 17.00 itibariyle çok şükür bende bir colt sahibi oldum...

2008 model, 39.500 km'de, gümüş gri renginde, 1.3 invite amt bir colt'um oldu...

ilk izlenimlerim; araç gayet yüksek ve ferah, gerçekten seri, vites geçişleri sorunsuz, motor sesi gaza getiriyor, ön konsol kullanışlı, arka koltukların kızaklı olması sebebiyle diz mesafesi çok çok iyi, ön cam çok geniş çok güzel, yan ayna ebatları büyük olduğundan çok iyi gösteriyor, standart müzik sistemi çok yeterli, ... kısacası genel anlamda çok memnunum çok şükür :)

şimdi geleyim aklıma takılanlara ve sıkıntılara;

1. Anahtarı takıyorum, çevirmek için bekliyorum 3 kere dıııt, dıııt, dııııt yapıyor sebebini anlamadım???
2. Pek bakamadım ama şimdi aklıma geldi, yol bilgisayarında tüketim değerlerini nasıl görüyoruz???
3. Kaloriferi hem ön cama, hemde ayaklara aynı anda verebiliyor muyuz???
4. Anahtarını sustalı tipe çevirtebilir miyiz, yaptıran oldu mu, duyan var mı???
5. Otomatik kararan iç dikiz aynası taktırılabiliyor mu???
6. Ön sis farı taktırılabiliyor mı, tesisatı falan yani hazırlığı var mıdır???
7. Geri vitese takmalarımın birinde R değil 0 yazdı ve geçmedi sanırım, bu sorun mu, hep olur mu???
8. Aracı çalıştırdık N konumunda, sola çekince vitesi, önce 1 mi yazar hep, ikinci sola çekişte mi A olur???

bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlara, cevapları için şimdiden çok teşekkürler...

hepimize kazasız, belasız, dertsiz sürüşler diliyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 10:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Vites N de çalıştırıp sola çekince 1 ,tekrar çekince A , daha sonra sağa çekilip boşa veya geriye alınırsa kaldığı yeri unutmuyor. :) A da kullanıyorsanız yine ilk A çıkıyor.
Hem 2007 hem 2011 de durum böyleydi.
Vedat senin colt'ta sonradan değişmiş olmasın? Aslında ben çoğunlukla A da kullanıyorum bir uğrasam mı yoksa :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 10:47 

_opeth yazdı:
1. kemerini tak diyor
2. müzik sistemindeki düğmeden değiştirebilityosun
3. ikisinin ortasına getirirsen olur
4. oluyor ama temsaya 1250 lira verirsen
5. aksesuarcı gezmek lazım
6. elektrikçi halleder
7. sanzıman güncellemesi yapın
8. bende direk A oluyodu fazla çekiyo olmayasın? 2. seçenek mut3'den kullanıcı öyle ayarlatmıştır

sağolasın sayın hocam, çok teşekkür ediyorum...

1. arabayı çalıştırmda takıyım, bi de öyle deniyim...
2. müzik sistemindense bulurum, tamamdır...
3. çok mantıklı :)
4. 1250 tl miiii??? dışarıda daha uygun olmalı...
5. cam filmi taktırınca sorun azalacaktır...
6. ön sis farı yakışacaktır...
7. servise gitmeliyim o zaman...
8. onu da serviste hallettireyim...

tekrar çok teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 11:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: sıkıntı
Araç: colt
Meslek: danışman
Kan grubu: 0rh+
arkadaşalar colt amt şanzumanlarda artık ilk çalıştırmada N konumunda çalıştırıyoruz daha sonra sol doğru çektiğimizde 1 oluyordu sonra tekrar sol yapınca D artık onu istersek N konumda çılıştırdıktan sonra direk D konumuna aldırabiliyoruz ve kalkış destek sitemi yüklete biliyoruz ben maroto üyüpte yaptırdım süper birşey. :"":

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 11:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
neyy, kalkış destek sistemi böyle güncelleme ile olabilecek birşey mi ki yahu? eğer öyleyse süper olur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 13:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: sıkıntı
Araç: colt
Meslek: danışman
mesela araç trafikte çok dik bir rampa yok ise eger ayagımı gazdan çektiğim an rampa değilse araç gitmeye başlıyor rampa ise geri kayması yavaşlıyor. isterseniz servise sorun ben servisime yaptırdım. oradaki ustamın ismini verebilirim isterseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 13:21 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Erdem hayırlı olsun, güle güle kullan aracını :good:
Kitapçıktada yazıyor, belli bir eğime kadar gaza basmasanızda araç hareket etmeye başlıyor... Bu güzel bir özellik. Tam otomatiklerdeki gibi...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 13:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
ha, o gaza basmadan hareket etme olayı var zaten yahu, ben de heyecanlandım :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 16:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Aracı çalıştırdıktan sonra A mı olsun 1 mi olsun bunu MUT3 ile ayarlatabiliyorsunuz.

Rolantide ilerleme durumu MUT3 ile açıp-kapatılabiliyor.

Bu özellik açık da olsa, kapalı da olsa Colt %5'e kadar eğimde arabayı tutar. Bunu şanzıan şemasını gösterdiğim resimlerde de yazmıştım.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 00:13 

Evo34 yazdı:
Erdem hayırlı olsun, güle güle kullan aracını :good:
Kitapçıktada yazıyor, belli bir eğime kadar gaza basmasanızda araç hareket etmeye başlıyor... Bu güzel bir özellik. Tam otomatiklerdeki gibi...

çok teşekkür ederim sayın hocam, saolasın varolasın... :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 00:30 

Bugün askale mitsubishi yetkili servise gittim ve

1. Geri vitese aldığımda birkaç kere sıfır yazdığını ve geçmediğini söyledim MUT III denen cihaza bağlayıp, güncelleme yaptılar ve sorun giderildi...

2. Gaza bastığımda zincir sürtmesi gibi derinden bir ses geldiğini söyledim, mekanik ustalarından biri ile yola çıktık yok bişey ben duymuyorum dedi, ısrar edince motorun arkasındaki bir sacın vibrasyonu olabilir dedi ve tekrar söktü taktı falan, sonuç değişmedi, diğer bir mekanik ustası geldi bi de beraber bakalım dedi onunla da çıktık, gaza basınca ses geliyor, gazdan ayağımızı çekince ses kesiliyor dedim her seferinde de istisnasız sesi ben duyuyorum fakat ikinci ustada yok bir ses, herşey normal, triger yok zincir var bunlarda o zincir sesi gibi mi geliyor size falan dedi ama ben tatmin olmadım, hala var ve her gaza basışımda var iddia ediyorum, tam vites değişirken 1 saniye gidiyor sonra ayak gazdaysa aynen devam ediyor, ne olabilir??? Mar otodan bi ustayla da çıkmayı düşünüyorum...

3. Çalıştırtdıktan sonra direk A olsun istiyorum, yok öyle bir şey önce 1 sonra A dediler, nasıl bilmezler böyle bir durum varsa ve değiştirilebiliyorsa eğer???

4. Ayak frenden çekildiğinde aynen araç duruyor, ivmelenmiyor bu normal mi dedim, normal tabiki bunlar böyle dendi ama değişiklik yapılabiliyor, ayarlanabiliyor denmedi, hangi kullanım daha iyidir diye sorsam, ki bence ivmelenme istemesi bence daha iyi???

5. Ön sis farı taktırmak istediğimi söyledim, montaj dahil ve sis farı yeri olan tampon bakalitleri değişimi ile falan full 610 tl fiyat verdiler, çok fazla değil mi sizcede???

6. Dün taktığınız park sensörü değişik geldi, ekranlı istemiyordum aslında dedim ama siz öyle takmışsınız dedim, hatta park sensörü geri vitese takıldığında bir kadın sesi "GERİ VİTES" diyor :)

7. Güncelleme, ses için ilgilenme, birşeyi takıp sökme falan gibi bu işlemler için borcum ne kadar dediğimde borcunuz yok dediler :D

Şimdilik ufak tefek problemlerimi çözmeye çalışıyorum, adaptasyon sürecindeyim ve genel olarak mutluyum :roll:

Ayrıca bugün bakırköy ömür plaza otoparkındaki würth'de 2 numara yani orta koyulukta cam filmi çektirdim, çok güzel durdu :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 00:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
heryerdematematik yazdı:
Bugün askale mitsubishi yetkili servise gittim ve

1. Geri vitese aldığımda birkaç kere sıfır yazdığını ve geçmediğini söyledim MUT III denen cihaza bağlayıp, güncelleme yaptılar ve sorun giderildi...

2. Gaza bastığımda zincir sürtmesi gibi derinden bir ses geldiğini söyledim, mekanik ustalarından biri ile yola çıktık yok bişey ben duymuyorum dedi, ısrar edince motorun arkasındaki bir sacın vibrasyonu olabilir dedi ve tekrar söktü taktı falan, sonuç değişmedi, diğer bir mekanik ustası geldi bi de beraber bakalım dedi onunla da çıktık, gaza basınca ses geliyor, gazdan ayağımızı çekince ses kesiliyor dedim her seferinde de istisnasız sesi ben duyuyorum fakat ikinci ustada yok bir ses, herşey normal, triger yok zincir var bunlarda o zincir sesi gibi mi geliyor size falan dedi ama ben tatmin olmadım, hala var ve her gaza basışımda var iddia ediyorum, tam vites değişirken 1 saniye gidiyor sonra ayak gazdaysa aynen devam ediyor, ne olabilir??? Mar otodan bi ustayla da çıkmayı düşünüyorum...

3. Çalıştırtdıktan sonra direk A olsun istiyorum, yok öyle bir şey önce 1 sonra A dediler, nasıl bilmezler böyle bir durum varsa ve değiştirilebiliyorsa eğer???

4. Ayak frenden çekildiğinde aynen araç duruyor, ivmelenmiyor bu normal mi dedim, normal tabiki bunlar böyle dendi ama değişiklik yapılabiliyor, ayarlanabiliyor denmedi, hangi kullanım daha iyidir diye sorsam, ki bence ivmelenme istemesi bence daha iyi???

5. Ön sis farı taktırmak istediğimi söyledim, montaj dahil ve sis farı yeri olan tampon bakalitleri değişimi ile falan full 610 tl fiyat verdiler, çok fazla değil mi sizcede???

6. Dün taktığınız park sensörü değişik geldi, ekranlı istemiyordum aslında dedim ama siz öyle takmışsınız dedim, hatta park sensörü geri vitese takıldığında bir kadın sesi "GERİ VİTES" diyor :)

7. Güncelleme, ses için ilgilenme, birşeyi takıp sökme falan gibi bu işlemler için borcum ne kadar dediğimde borcunuz yok dediler :D

Şimdilik ufak tefek problemlerimi çözmeye çalışıyorum, adaptasyon sürecindeyim ve genel olarak mutluyum :roll:

Ayrıca bugün bakırköy ömür plaza otoparkındaki würth'de 2 numara yani orta koyulukta cam filmi çektirdim, çok güzel durdu :MCT:

hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın...askale ilgi alaka konusunda iyidir, forumdan benim gibi giden bi kaç arkadaşda memnundu ses konusunda tatmin olmadıysanız Ramazan beyle görüşün tekrar mutlaka çözmeye çalışır...bu arada cam filmini kaça taktırdınız ve memnun kaldınız mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 01:52 

saolasın koray hocam, çok teşekkür ederim...

Ramazan beyle tanıştım, saolsun çok sıcak karşıladı ve çok ilgiliydi, ustalarda aynı şekilde fakat mut III denen alet konusunda bilgi eksikleri var sanırım...

Mar otoya gidersem halledebilirim sanırım teknik sorunlarımı...

Cam filmi olayına gelince, sahibinden.com'a devamlı verdikleri ilanlar dikkatimi çekmişti ve favorilerime kaydetmiştim bakırköy e-5 üstü ömür plazanın otopark kat -3'teki würth final care firmasını... Fotolarında hep lüks araçlar (ferrari, corvette, ...) vardı ilanda ve iyi olduklarını düşündüm, aradım aldım randevu gittim... Cuma gibi haftaiçi birgün olmasına rağmen baya kalabalıktı... Devamlı araba yıkıyorlar, 1 araba pasta cilada, 1 araba detaylı iç temizlikte, 1'de bmw m3 vardı cam filmi çekilen; hemen ilgilendiler cam filmlerini fiyatlarını koyuluklarını falan anlattılar, ben 139 tl olan Elgard cam filminin orta koyulukta olanını seçtim, aracı alıp camlarını iyice temizlediler (arabam zaten tertemiz olduğu için yıkamadılar, normalde yıkıyorlarmış sanırım dışını) sökülme falan olmasını istemiyorum ama dedim, onlarda en ufak bi sökme olmayacak dedi, hemen 2-3 kişi girişti işe ve 1 saatte bitirdiler, bende çayımı içip bekledim ve detaylı iç temizliği izledim çokta beğendim, belki pazarteside detaylı iç temizlik yaptırabilirim...
Film işi bittiğinde, camları tek tek inceledim, toz-pislik-hava-yanlış kesim falan var mı diye birşey göremedim zaten garantide verdiler yaptıkları işe, kaşeli tarihli bir mini kağıt veriyorlar bunu saklayın bir sorun olursa bununla gelin hallederiz hemen dediler ve 3 gün camları açmayın dediler... 3 gün sonra, camlar aktif kullanıldığında belli olacak ama şimdilik sorunsuz ve çok güzel duruyor... :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 02:30 
Kullanıcı avatarı

umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsın bende martta muayneden sonra cam filmi çektirmeyi istiyorum...bu arada sölediğin yerin ilanlarını bende çok sık görüyorum bu sebeple sordum...yalnız detaylı temizlik konusunda sölediğin yerle ilgili memnun olmayanlar vardı yoğunluk olduğu için çok fazla ilgilenmeden hızlı bir şekilde yapıyorlarmış...tavsiyem vaktin varsa mutlaka başlarında bekle...bende avcılarda meguiars in bir yeri var orda içini detaylı temizlik yaptırmayı düşünüyorum.arkadaşımda iç dış yaptırıcak onun için fiyat aldık 130 a iç dış motor full temizlik yapıyor eğer memnun kalırsak ve beğenirsek bende iç temizlik için pazarlık yapıcam aklımdaki fiyat 60 tl :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 10:46 

_opeth yazdı:
sıkıntı yaşamazsın inşallah o koyulukta. buluşmalara bekleriz artık ;)

dediğin gibi inşallah sıkıntı olmaz vedat hocam :)

aracın muayenesi yoktu, muayene halledilip satın aldım yani 2 gün önce yapıldı muayene, 2 yıl o sıkıntı yok ama tabi yolda polis çevirme ihtimali var, o durumda da öğretmenim falandan girip, kurtulmaya çalışcam olmadı ödicez aslanlar gibi :D

istanbul içi buluşmalara katılmayı çok istiyorum, geçmişteki araçlarımın kulüp buluşmalarınada gitmiştim 1-2 kez, büyük keyifti :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 11:10 

rebeldeath yazdı:
umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsın bende martta muayneden sonra cam filmi çektirmeyi istiyorum...bu arada sölediğin yerin ilanlarını bende çok sık görüyorum bu sebeple sordum...yalnız detaylı temizlik konusunda sölediğin yerle ilgili memnun olmayanlar vardı yoğunluk olduğu için çok fazla ilgilenmeden hızlı bir şekilde yapıyorlarmış...tavsiyem vaktin varsa mutlaka başlarında bekle...bende avcılarda meguiars in bir yeri var orda içini detaylı temizlik yaptırmayı düşünüyorum.arkadaşımda iç dış yaptırıcak onun için fiyat aldık 130 a iç dış motor full temizlik yapıyor eğer memnun kalırsak ve beğenirsek bende iç temizlik için pazarlık yapıcam aklımdaki fiyat 60 tl :)

inşallah hocam saolasın... benimde muayene 2 gün önce yapıldı, 2 sene muayene sorunu yok, poliste sorun olmaz diye düşünüyorum...

adamlar hakikaten yoğun, ekipleri kalabalık, bilgili, ilgili ve cihazları eksiksiz bende çarşamba gibi haftaiçi birgün mü versem diye düşünüyordum... Bende küçükçekmece'deyim yani avcılar'ın dibindeyim, o dediğin yere bende gelirim, sen iki colt de 50 tl'den olsun :D
ben bagajdan motora, tüm döşemelerden torpidoya, koltuklardan tavandan, kalorifer ızgaralarına, full iç temizlik + jant temizlik (benim araçta balata tozları janta yapışmış durumdada) 150 tl en son fiyat aldım ömür plazadaki yerden...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2011 11:37 
Kullanıcı avatarı

bugün görüşmeye gidebilirim zamanım olursa akşamada olucak fiyatı sölerim size :) bu arada iç dış komple bakım için 130 tl almıştık fiyat içinde...150 tl sadece iç temizlik jant ve motor için fazla...jantları siz bile temizleyebilirsiniz aslında...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2011 00:16 

rebeldeath yazdı:
bugün görüşmeye gidebilirim zamanım olursa akşamada olucak fiyatı sölerim size :) bu arada iç dış komple bakım için 130 tl almıştık fiyat içinde...150 tl sadece iç temizlik jant ve motor için fazla...jantları siz bile temizleyebilirsiniz aslında...

valla çok güzel olur sayın hocam... hatta ben bu pazartesi sabah yaptırabilirim, içi dış komple bakım için bikaç araba olalım 100 tl olsun işte :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2011 00:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
hayırlı olsun Erdem hocam
kazasız belasız sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2011 00:35 

ergunp yazdı:
hayırlı olsun Erdem hocam
kazasız belasız sürüşler

çok teşekkür ederim Ergün hocam, saolasın varolasın... ilk buluşmada görüşmek dileğiyle :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 58 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye