Zaman: 30 Eyl 2025 14:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2012 1.3 amt ???
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 13:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: nezle
Araç: 1.3 amt 2012
Meslek: ik
merhaba arkadaşlar

konuya üye olmadan önce tüm sayfalara baktım bir çok bilgi edindim ve gidip nigde de arabayı testim

33bin fiyat verdiler (beyaz ) almak istiyorum ama çekincelerim var bu konularda beni aydınlatabilir misiniz.

sorularım .

1. kaputun altı bomboş ve yolu görüyorum motor oyuncak gibi duruyor güven vermedi.

2. kaputu açtıktan sonra kapanmaması için takılan demiri kaldırmadan kaputu kapatmaya çalıştım öyle çok bir güçte harcamadaım ama kaputun o bölmesinde bir şişme oldu ve bariz belliydi (aracı almadan bozdum :) ) satıcı eliyle kaputu düzletmek için baya bi bastırdı pek de düzelmedi . azıcık güçte eğilen kaput çarpışmalarda beni korur mu ?

3. 2012 sonrası artık yok diye biliyorum ki Mitsubishi nin japonya sitesinde de anladığım kadarıyla öyle yazıyor ve zaten 2 eli zor olan bir arabayı bu durum öldürürü mü (en az 54 yıl binmeyi planlıyorum)

4. işçilik gerçekten ucuz ama göresellik güzel arka diz mesafesi güzel bagaj idare eder. donanım iyi ama kadın arabası damgası bulunan miccra mı tercih edilebilir.

şimdiden teşekkürler

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2012 1.3 amt ???
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 13:59 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
1. Motoru aracı biraz kullandıktan sonra çok ama çok seveceksiniz.
- Sizi koltuğa yapıştıracak; performansta rakibiniz bir üst sınıftaki Turbo motorlu araçlardır(Golf TSI vb.) Diğer 1.6 motorlu bir çok aracı rahatlıkla geride bırakabilirsiniz.
- Sesi sizde spor araba kullanıyormuşcasına hayranlık uyandıracak.
- Düşük yakıt tüketimiyle beğeninizi toplayacak.

2. Kaput ve kapılardaki saç malzeme yolcuların kazada daha az zarar görmesi için tasarlanmış.
- Şasenin dayanıklığı ve sağlamlığı konusunda şüphenüz olmasın, RISE gövde yapısı sayesinde, Güçlendirilmiş çelikten iskelet, kaza anında araç içi yaşam alanını korur. Patenti Mitsubishi'ye ait olan bu teknolojiyi bu linkten inceleyebilirsiniz; RISE; http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_RISE

3. Yerine gelecek olan muadili, eskisini aratacaktır diye düşünüyorum. Çünkü yeninin rakipleri Micra vb. olacaktır. Mevcut araçlar kıymete binebilir.

4. Daha önceki arabam Micra'nın ful olan versiyonuydu(Tekna-AT). Oda gerçekten güzel ve konforlu bir araçtı fakat iş Colt ile kıyaslamaya gelirse,
Colt ondan en az bir kaç gömlek üstün diyebilirim.

Sonuç olarak, toplumumuzda bu marka ve modele karşı ön yargılar mevcut. Hepimiz bunlara maruz kaldık.
Ne zamanki aklın yolunu dinleyip sahip olduk, kullandık, işte o zaman aşık olduk :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 14:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
colt emsallerine göre daha kaliteli bir araba getz,corsa,jaaz,c3 vb...donanım ve kalite olarak fiyat avantajı olarak colt öne çıkar....o küçük görünen motor ve amt şanzuman ı bide yolda görrrrrrrrrrrr.

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 14:06 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Valla 2.ci madde benim başıma da geldi. Çok sinir bozucu saçma sapan bir durum. Başka markalarda böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Zaten alman araçlarında kaput süspansiyonlu. Colt'un Jazz'dan daha kaliteli olması ancak Alis harikalar diyarında mümkün olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 14:11 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Aynı şekilde Corsa'dan da kaliteli bir araç değil Colt. Objektif yorumlar yapmak lazım marka fanatikliği yapmamak lazım. Fiyat performansta gerçekten iyi bir seçenek olabilir ki sıfırda bence değil artık ama kalite konusunda Jazz , Corsa çok öndeler. Kimse ayranım ekşi demez ama rakipler yeni platformlarda esp standart araçlar getirirken mitsubishi tee 2005te alt yapısı kurulmuş makyajla devam edilen bir modelle piyasada tutunmaya çalışıyor. Benzer fiyat aralığındaki rakiplere baktığınız zaman Aveo, Clio, i20, Micra donanım olarak çok öndeler. Invite gibi bir donanımı elegance adıyla daha fakir bir hale getiriyorsa bir marka bunu savunmanın pek manası yok bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 14:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Colt kesinlikle corsa, i20, aveo, micra, clio'dan daha kaliteli bir araç. demagoji yapmanın, piyasa ağzı ile konuşmanın bir anlamı yok. jazz'dan değil ama; motor performansı olarak yarışır ancak donanım ve kalite farkı bariz. bu 10 bin lira fazla verilecek bir fark mıdır orası tartışılır ama. sonra kaput dediğiniz şey, artık AB literatüründe sürücü güvenliğinin değil yaya güvenliğinin asli bir parçası; hatta öyle ki aracın kaput ve tampon bölgesini hava yastığı ile destekleyen ve olası bir kaza anında yaya güvenliğini maksimuma çıkaran teknolojiler üzerinde çalışılmakta. yani kaput, güvenlik açısından bir eksi değil; estetik açıdan olabilir, onun için de itina ile kullanmak lazım. zaten kullanım kılavuzunda 30 cm.den bırakın diyordu yanlış hatırlamıyorsam. son olarak yeni colt (mirage) için, eğer 78-80 beygirlik bir araç almak istesem micra alırdım, mirage değil. dolayısıyla ben eski kasanın daha yoğun talep göreceğini düşünüyorum. ha eksileri esp ve yokuş kalkış sistemidir; onlar dışında dört dörtlük araçtır colt. 30-40 bin aralığında alınabilecek b sınıfı en iyi araçtır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 15:37 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Barış o ESP'li araçlarla gel(Corsa, Clio vb.) bende ESP'siz Colt ile, Körfezde bir slalom yapalım ? Ne dersin ? :)
Bakalım kaç tur fark yiyeceksin :LOL:

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 16:07 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Dostum coltum vardı benimde biliyorsun yol tutuş ve motordan bahsetmedim yukarda :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 16:13 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

@ekhnaton demogoji yapmıyorum piyasa ağzıylada konuşmuyorum. Arabayı satacağın gün alacak kişi kaputu kapatırken aynı durumla karşılaştığında anlatması epey sıkıntılı oluyor. Başıma geldi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2012 22:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Bütün alman otomobillerinde kaput süspansiyonlu değil.

Burada tek katıldığım konu jazzın coltan kaliteli olması. Kesinlikle corsa coltun yanına yaklaşamaz.

Arkadaşımda 1.4 otomatik polo vardı dün 2008 model en full versiyonu. Performans olarak coltun yanına yaklaşamaz yol tutuş olarakta öyle bir iki hareket yaptım hemen g.t atıyor araba. Yakıt olarak colttan fazla yakıyor. Ve otomatiği aynı AMT gibi geç atıyor vw'nin yanlızca dsg otomatiği alınır gerisine sakın bulaşmayın.

Araç değerlendirmesine yazıcaktım ancak yeri gelmişken buraya yazmak istedim.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 08:51 
Kullanıcı avatarı

10.000 fazla verilip jaaz alınmaz colt varken......jaaz yolda nal toplar ayrıca.......

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 10:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Aes08 yazdı:
Bütün alman otomobillerinde kaput süspansiyonlu değil.

Burada tek katıldığım konu jazzın coltan kaliteli olması. Kesinlikle corsa coltun yanına yaklaşamaz.

Arkadaşımda 1.4 otomatik polo vardı dün 2008 model en full versiyonu. Performans olarak coltun yanına yaklaşamaz yol tutuş olarakta öyle bir iki hareket yaptım hemen g.t atıyor araba. Yakıt olarak colttan fazla yakıyor. Ve otomatiği aynı AMT gibi geç atıyor vw'nin yanlızca dsg otomatiği alınır gerisine sakın bulaşmayın.

Araç değerlendirmesine yazıcaktım ancak yeri gelmişken buraya yazmak istedim.

Arkadaşlar,

mevcut CVT Honda Civici olan birisi olarak..kısa zaman aralıklarında DSG ve EDC test etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim :

EDC ve DSG başarılı ama emin olun CVT ile sürüş konforu açısından bir fark yok...EDC ara hızlanmalarda geç kalıyor gibi geldi...Kısacası eski bir teknoloji ve çift kavrama olMAMAsına rağmen CVT bence en iyisi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 11:22 
Kullanıcı avatarı

Sn. _opeth Kayserili değilim 2 aydır Nevşehir de yaşıyorum işle alakalı
2000 model 1.8 pejo 306 vardı ilk aldığımda bir şeyi yoktu 2 ay sonra motor bloku çatlak rölanti motoru bitmiş vites dişlilerinde sorun var ki her sanayi ye gidişimde başka bir sorun çıkarıyordu bende zararına sattım son kullanıcı ben ol mıyım diye (aldığım galeriye sattım fena zararına hemde) artık eşim hayatta 2 el aldırmam diyor :) ve hafta içi ortalama 10 km hafta sonu 25 km yol yapacağım 33 binlere en uygun araç bu ancak
Sn. _opeth plastik parça beni korumayacak ama stabilize yolda motoru koruyacak ki motorda arabanın en pahalı parçası

Sn. Janissary da bahsettiği gibi azıcık zorlamayla eğilen bir kaput benim güvenliğim için iyi ancak satış performansı için iyi değil (306 2000 model 4 cam otomatik kaput pistonluydu)

30 / 40 bin aralığında bir araç almak sorun değil ayda 750 Tl ye aylık geliri 2000 ve üzeri herkes alabilir ancak bu milli serveti boşa harcamak ve sadece dışı güzel diye araba alınması bence mantıklı değil ve bu paralarda az değil bu kadar para veriyorsam o motor korumasını ve arka davlumbazı da isterim arkadaş sizde değeceksiniz ki git var olanı al oda mantıklı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 11:31 
Kullanıcı avatarı

cvt ctiy kullanmış birisi olrak cvt den memmundum sessiz konforlu geri kaçırma yapmıyor ama genel olarak bakınca colt daha kaliteli bir araç amt de performans açısından iyi geri kaçırma yapmasa cvt aranmaz.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 14:40 
Kullanıcı avatarı

suzuki 1.2 gl at biraz daha az yakıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 19:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
54 yıl kim öle kim kala.

aklınızda soru işaretleri varsa ve colt aldıktan sonra acaba diyecekseniz başka modellere yönelin ancak şunu söyleyebilirim ki colt kendini sevdiren bir otomobil bizzat tecrübemle sabittir.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 21:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
1.8 cvt lancer ve 1.4 dsg passat kullanmış birisi olarak cvt evet daha konforlu gibi ama ekonomi ve performans diyorsanız çift kavrama derim. cvt azıcık sağır kalıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
nezleyim yazdı:
Sn. Janissary da bahsettiği gibi azıcık zorlamayla eğilen bir kaput benim güvenliğim için iyi ancak satış performansı için iyi değil (306 2000 model 4 cam otomatik kaput pistonluydu)

Bizim millet kaputa bakıp araba alsaydı yıllarca broadway'e binmezdi, hala peynir ekmek gibi satılır anadoluda. Aynı şekilde clioların bi kısmı mikadır (hala öyle mi bilmiyorum, çamurluk mikaydı bi aralar), bi nevi plastik yani. O da Türkiye'nin en çok satan arabasıdır. Satış rakamlarını
buna bağlamak saçma olur. Alıcıların fiyat kırmak için uydurduğu bahanelerden biri bence.

Kaput pistonuyla 4 cam çalışıyor muydu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2012 01:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: eNes
Araç: colt 2012 amt
Meslek: ziraat müh.
b segmenti yeni araçların çoğunda alt motor koruma yok artık motor sesini dışarı vermesi kaza anında motor blogunun içeri girme yerine aşağı düşmesi gibi durumları var arazi ve bozuk yollarda kullanıcaksan zaten alma b segmenti bi araç

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 11:12 
Kullanıcı avatarı

Sn enesenes türkiyede düzgün yollar hala çook az :)

yaklaşık 4 aydır araçları inceliyorum

punto 1.4 77 beygir dualocik saçma bir şanzıman ve büyük motor küçük beygir ? (nasıl oluyor anlamıyorum ) alanlar pişman

opel korsa 1.2 gitmiyor hızlanması çoook kötü 1.4 çok yakıyor

seat ibiza 1.2 7 ileri dsg turbolu hem az yakıyor hem çok hem motor gücü süper ama 7 ileri kuru dsg şanzıman kimse memnun değil ses çıkardığı için ve donanımlısı çook pahalı

fort fiesta içi küçük alanlar bin pişman

kısacası bu Coltun küçük kusurlarını saymayacaksak b segmentindeki en iiyi araçlardan

jazz çook pahalı o yüzden yazmadım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: