Zaman: 04 Eki 2025 08:53

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Aracınız COLT ise ve orijinali dışında bir teyp kullanıyorsanız markası nedir?
Anket 27 Tem 2013 13:58 tarihinde bitecek
Sony 0%  0%  [ 0 ]
Pioneer 50%  50%  [ 1 ]
Alpine 50%  50%  [ 1 ]
Blaupunkt 0%  0%  [ 0 ]
Kenwood 0%  0%  [ 0 ]
Diğer 0%  0%  [ 0 ]
Toplam oy : 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 13:58 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar,

2005 Colt aracımdaki teyp (müzik sistemi ana ünitesi) bozuldu ve değiştirmek istiyorum. Teypten hiç memnun olmadığım için bozulduğuna sevindim diyebilirim. Benim için önemli olan, direksiyonun arka tarafındaki kontrol düğmelerinin yeni takacağım teyple de görev yapması. Nasıl bir ana ünite almam gerektiği ile ilgili forumumuzda ve internette biraz araştırma yaptım. Bunun için öncelikle yeni alacağım teypte w/r (wired remote control) özelliği olması gerekiyormuş. Uygun teyp kullanıldığında, Renault kulübündekiler (http://www.renaultclubtr.com/forum/meka ... ndasi.html) bunun için bir aparat takarak başarılı olmuşlar.

Colt araçlar açısından:
1- Yalnızca teybin W/R özelliği olması yeterli mi?
2- Bir aparat/dönüştürücü/adaptör kullanmak gerekir mi?
3- Aranızda teyp değiştirip de direksiyon kumandasını kullanabilen var mı?
4- Bu işlemi Ankara'da ve İstanbul'da yapabilecek kaliteli elektronikçiler önerebilir misiniz?

Yol bilgisayarının başka bir düğme ile kontrol edilmesi zaten başka bir konu altında işlendiği için cevaplarınızda yol bilgisayarına yer vermenize gerek yok.

Herkese emniyetli sürüşler...

Kemal

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 14:22 
Kullanıcı avatarı

İşinin erbabı bir elektronikçi, direksiyondan gelen kabloları w/r girişine uygun hale getirebilir mi acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 14:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
o kadar takılmayın direksiyon düğmelerine. arada aparat olması lazım canbus dönüştürücü ama mitsubishi ye yok diğer markalara uyumlu olanlarda pahalı değmez bence.
alın kumandalı yada pioneerin direksiyona takılan kumandalı teyplerinden bir tane güle güle kullanın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2013 11:22 
Kullanıcı avatarı

Direksiyondaki müzik tuşlarına alıştığım için bu zahmete katlanmayı düşünüyordum. Ama galiba en sonunda kendinden kumandalı bir teyp almak durumunda olacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 10:13 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar,

2005 Colt aracıma Bluetooth'lu, USB'li, Aux girişli ve MP3 CD'li Pioneer DEH-4550 teyp bağlattım ve Renault grubuna destek veren İzmir'li Engin Bey'den (+905543022574) aldığım interface/aparat sayesinde direksiyondaki müzik kontrol düğmeleri de çalışır durumda. Bundan sonra teyp değiştirmek isteyenlere yol göstermesi açısından yaşadığım süreci paylaşmak isterim.

1-Öncelikle teybi bağlayabilmek için 2004 ila 2009 modellerine uygun bir teyp çerçevesi almak gerekiyor. İnternetten (sahibinden.com) 38TL'ye sipariş ettim; ertesi gün Ankara'ya geldi.

2-Direksiyon'daki müzik kontrol düğmelerinin çalışması için, araçtaki kablolarla teyp arasında uygun direnç değerlerine sahip bir arayüz/interface/aparat bulunması gerekiyor. Forum konusunu açarken bahsettiğim Renault grubundaki Engin Bey'le bunun için irtibat kurdum. Mitsubishi için de böyle bir aparat yapıp yapamayacağını sordum. Araçtaki orijinal teybin, soketlerin ve kabloların fotoğraflarını göndermemi istedi. İstediği fotoğrafları çekip gönderdikten sonra, teyp soketindeki ilgili pin'leri işaretleyip bana fotoğraflardan birini geri yolladı. Bir TV tamircisine gidip ohm ölçme aletiyle bu deliklerdeki direnci ölçtürmemi istedi. Belirttiği bağlantı noktalarındaki direnci ohm cinsinden ölçüp Engin Bey'e yolladım. Verdiğim direnç değerlerine uygun bir aparat hazırladı ve kargoyla ertesi gün yolladı. Ayrıca, daha önce gönderdiğim fotoğraflar üzerinden, aparatın nasıl monte edileceğini gösteren bir kılavuz hazırlayıp mail ile PDF formatında gönderdi. 40TL aparat ücretini de ürünü çalıştırabilirsek göndermemi söyledi.

3-Direksiyondaki müzik kontrol düğmelerinin aktif olabilmesi için w/r (wired remote control) özelliği olan bir teyp seçmek gerekiyor. Pioneer'in yeni bir çok modelinde bu özellik mevcut. İstanbul'dan Atakan Tuning'den Pioneer DEH-4550 modelini 250TL'ye aldım. Bu modelde en çok beğendiğim özellik bluetooth. Android telefonuma istediğim şarkıları internetten, yolda giderken bile indirebiliyor, hiçbir kablo kullanmadan yüksek kalitede araç teybinden dinleyebiliyorum. Ayrıca teybin içinden çıkan ve sürücünün sol tarafında tavana takılan mikrofon sayesinde yolculuk sırasında telefon görüşmeleri çok daha rahat ve anlaşılır hale geliyor. Telefon rehberiniz teybe otomatik olarak yükleniyor ve telefona hiç dokunmadan doğrudan teybinizden rehberi dolaşıp, arama yapabiliyor ve sonlandırabiliyorsunuz. Telefonunuzda çalan müziği, telefona dokunmadan bluetooth üzerinden ileri/geri alabiliyor, şarkı ve klasör atlayabiliyorsunuz. Tek beğenmediğim yönü, ekran ışıklarının mavi olması. Belki yeşil ledli bir model seçilebilirdi.

Teyp ve çerçeve İstanbul'dan, direksiyon kumandasının aparatı da İzmir'den gelir gelmez Ankara'da İskitler Sanayi'sinin Konya yolu kenarında bulunan Aydın Oto Elektrik'e gittim ve İzmirli Engin Bey'in gönderdiği kılavuzdaki gibi montaj yaptırdım. Şimdi hem güzel ses veren, bluetooth başta olmak üzere sevdiğim bir çok özelliği olan bir teybim oldu, hem de direksiyondaki müzik kumanda tuşlarım çalışıyor. Sizler de teyp değiştirmek ve direksiyon kumandanızı aktif tutmak isterseniz, Engin Bey'e telefon edip (05543022574), artık tüm bilgileri hazır bulunan bu aparattan alabilirsiniz.

Emniyetli sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 10:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
:good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 12:25 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Tebrikler, hem size hem Engin Bey' e...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 13:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
uğraşınca oluyor,tebrikler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 14:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
Güzel ve yararlı uygulama olmuş tebrikler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2013 17:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: hüseyin gürel
Araç: Mitsubishi Colt 2012 AMT Elegance
Meslek: Telekomünikasyon
Kan grubu: 0Rh+
Peki bu işlemleri yaptırırken ayrıca yol bilgisayarı da aktif edildi mi? Yöntemi, forumdaki başka bir konuda geçtiği için burada bahsetmeye gerek yok demişsiniz hem ana ünite hem direksiyon remote tuşları hem de yol bilgisayarı aynı anda çalışabiliyor mu?

Teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2013 10:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
renault scenic aracım varken renonun formuna giriyordum. Engin beyi orada tanımıştım. gerçekten başarılı bir insan. kendisini tebrik ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2013 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: Vti
Meslek: Bilgisayar
Merhaba bendede 2006 colt czt var 2004 colt ile.benim teybim aynimi acaba bende.sizinkinin aynindan yaptirs. Calisirmi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2013 17:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oğuz
Araç: 2013 Lancer 1.6 Invite MT Beyaz
Meslek: NCO
Kan grubu: AB+
biraz önce ben de bu konuyu bir arkadaşa sordum. "biraz uzun iş" cevabını alınca araştırdım ve sizi buldum. Vedat bey siz bu aparatı kullanıyor musunuz? yada lancer da işe yarıyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2013 17:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oğuz
Araç: 2013 Lancer 1.6 Invite MT Beyaz
Meslek: NCO
kumanda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2013 12:29 
Kullanıcı avatarı

kemo yazdı:
Arkadaşlar,

2005 Colt aracıma Bluetooth'lu, USB'li, Aux girişli ve MP3 CD'li Pioneer DEH-4550 teyp bağlattım ve Renault grubuna destek veren İzmir'li Engin Bey'den (+905543022574) aldığım interface/aparat sayesinde direksiyondaki müzik kontrol düğmeleri de çalışır durumda. Bundan sonra teyp değiştirmek isteyenlere yol göstermesi açısından yaşadığım süreci paylaşmak isterim.

1-Öncelikle teybi bağlayabilmek için 2004 ila 2009 modellerine uygun bir teyp çerçevesi almak gerekiyor. İnternetten (sahibinden.com) 38TL'ye sipariş ettim; ertesi gün Ankara'ya geldi.

2-Direksiyon'daki müzik kontrol düğmelerinin çalışması için, araçtaki kablolarla teyp arasında uygun direnç değerlerine sahip bir arayüz/interface/aparat bulunması gerekiyor. Forum konusunu açarken bahsettiğim Renault grubundaki Engin Bey'le bunun için irtibat kurdum. Mitsubishi için de böyle bir aparat yapıp yapamayacağını sordum. Araçtaki orijinal teybin, soketlerin ve kabloların fotoğraflarını göndermemi istedi. İstediği fotoğrafları çekip gönderdikten sonra, teyp soketindeki ilgili pin'leri işaretleyip bana fotoğraflardan birini geri yolladı. Bir TV tamircisine gidip ohm ölçme aletiyle bu deliklerdeki direnci ölçtürmemi istedi. Belirttiği bağlantı noktalarındaki direnci ohm cinsinden ölçüp Engin Bey'e yolladım. Verdiğim direnç değerlerine uygun bir aparat hazırladı ve kargoyla ertesi gün yolladı. Ayrıca, daha önce gönderdiğim fotoğraflar üzerinden, aparatın nasıl monte edileceğini gösteren bir kılavuz hazırlayıp mail ile PDF formatında gönderdi. 40TL aparat ücretini de ürünü çalıştırabilirsek göndermemi söyledi.

3-Direksiyondaki müzik kontrol düğmelerinin aktif olabilmesi için w/r (wired remote control) özelliği olan bir teyp seçmek gerekiyor. Pioneer'in yeni bir çok modelinde bu özellik mevcut. İstanbul'dan Atakan Tuning'den Pioneer DEH-4550 modelini 250TL'ye aldım. Bu modelde en çok beğendiğim özellik bluetooth. Android telefonuma istediğim şarkıları internetten, yolda giderken bile indirebiliyor, hiçbir kablo kullanmadan yüksek kalitede araç teybinden dinleyebiliyorum. Ayrıca teybin içinden çıkan ve sürücünün sol tarafında tavana takılan mikrofon sayesinde yolculuk sırasında telefon görüşmeleri çok daha rahat ve anlaşılır hale geliyor. Telefon rehberiniz teybe otomatik olarak yükleniyor ve telefona hiç dokunmadan doğrudan teybinizden rehberi dolaşıp, arama yapabiliyor ve sonlandırabiliyorsunuz. Telefonunuzda çalan müziği, telefona dokunmadan bluetooth üzerinden ileri/geri alabiliyor, şarkı ve klasör atlayabiliyorsunuz. Tek beğenmediğim yönü, ekran ışıklarının mavi olması. Belki yeşil ledli bir model seçilebilirdi.

Teyp ve çerçeve İstanbul'dan, direksiyon kumandasının aparatı da İzmir'den gelir gelmez Ankara'da İskitler Sanayi'sinin Konya yolu kenarında bulunan Aydın Oto Elektrik'e gittim ve İzmirli Engin Bey'in gönderdiği kılavuzdaki gibi montaj yaptırdım. Şimdi hem güzel ses veren, bluetooth başta olmak üzere sevdiğim bir çok özelliği olan bir teybim oldu, hem de direksiyondaki müzik kumanda tuşlarım çalışıyor. Sizler de teyp değiştirmek ve direksiyon kumandanızı aktif tutmak isterseniz, Engin Bey'e telefon edip (05543022574), artık tüm bilgileri hazır bulunan bu aparattan alabilirsiniz.

Emniyetli sürüşler...

Kemal Bey Merhaba,

Engin Bey ile aparat konusunda konuştum. Sizin aracınızla 2009 model sonraki araçlar arasında fark olup olmamasına bağlı dedi. Ona da çözüm buluruz ama eğer aynı derseniz yapıp göndereyim dedi. Burda aynı olması gereken nedir ona aklım ermedi? Mesela o jak switch'i aynı olmasa da kablolardaki bağlantı mantığına göre her 2 modelde de direksiyondaki kumanda fonskiyonlar aynıdır diyebilir miyiz acaba? sizin fikriniz nedir? Sonuçta aracın orjinal direksiyondan gelip teybe giren soketi söküp atmadan, sadece ilgi kablolara sıyrık açıp bağlatı yapıldığı düşünülürse, model farklılığı sorun oluşturur mu acaba? 2009 sonrası modellerin direksiyon kumandası fonksiyonları ile 2009 öncesindekilerin farklı mı, eğer farklıysa sorun olur mu bilmiyorum.

Bu arada sahibinden'de bir çok ilana baktım 2005 direksiyon kumandalı araç göremedim :) kıyaslama yapabilmek adına.

Teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2013 18:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
mesele şudur, sizin coltunuzdaki direksiyon arkasındaki kumandaları bundan mı, yoksa size bakan yüzde ve farklı mı ?

http://www.ebay.co.uk/itm/193-2007-Mits ... 0648422741

yaptıran arkadaşın ki ilandakinden tabi teypte ona göre ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 12:08 
Kullanıcı avatarı

electro_g yazdı:
mesele şudur, sizin coltunuzdaki direksiyon arkasındaki kumandaları bundan mı, yoksa size bakan yüzde ve farklı mı ?

http://www.ebay.co.uk/itm/193-2007-Mits ... 0648422741

yaptıran arkadaşın ki ilandakinden tabi teypte ona göre ...

Usta ile görüştüm. OHM Metre ile ölçmem gerekecek. Nasıl ölçüleceğini de anlattı. Daha sonra da aparatı bu değerlere göre yapacak usta.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2013 01:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
n'oldu bu konunun devamında 2012 colt'a uygulandı mı?
açıkçası teybi değiştirmek ufak bir ses sistemi koymak istiyorum ama yol bilgisayarı ve direksiyon kumandalarını kaybetmek istemiyorum çözümü bu konuda gibi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: