Zaman: 21 Oca 2026 01:16

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 17:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: umutsaygın
Araç: punto evo
Meslek: mühendis
Kan grubu: brh+
merhaba.ismim umut saygın.punto evo 1.3 multijet sahibiyim aracımı yaklaşık 3 senedir kullanmaktayım.37000 de temiz sorunsuz bir araç. .aslında memnunumda ama sıkıldım biraz benim araç aktive modeli standart olarak birçok iyi donanımları var extra start&stop var ama bazı donanımların olmayışı dediğim gibi biraz sıktı..o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.şehiriçi yakıtı 4.6
az km yapmaktayım senede yaklaşık 13000 anca bu yüzden de değiştirmeyi planlıyorum.aklımda 2011 colt invite-elegance var.hiç mitsubishi kullanmadım.
ve otomatik düşünüyorum.konfor açısından otomatik çok büyük bir artı olacaktır benim için. .aktif olarak yeni kasa colt kullanıcılarından aracın eksi ve artılarını ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
dizel punto evoyu satıp atomatik colt almaya değer mi?
coltun atm ile herhangi bir sıkıntısı var mı? çok sayıda başlık okumuştum genellikle olumlu yazmışlar.
ses yalıtımı, konforu ,donanımı, yakıtı ne kadar, 2. eli ,sağlamlığı, kronik sorunu var mı , sürüş dinamikleri ??? (aklınıza ne gelirse) puntodan sonra yakıt olarak üzer mi? konularda bilgilerinizi paylaşınız ve punto evoyla bir kıyaslama yapınız. dediğim gibi puntoyu satıp colt aldığımda elime 4-5000 tl kalıcak birde artı olarak.sizce doğru bir karar aşamasında mıyım.değerli fikirlerinizi bekliyorum.saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 18:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: musa
Araç: 2006 Mitsubishi Colt CZ3 1.3 AMT
Meslek: yönetici
Kan grubu: Arh+
öncelikle istekleriniz be beklentileriniz önemli

eğer sağlamlık kalite diyorsanız gözü kapalı mitsu diyebliirim malum japon :D performans olarak derseniz yine mitsu derim :) ama özellik olarak düşünürseniz evo daha dolu bi araçtır bildiğim kadarıyla ful olanlarında yağmus sensörü far sensörü start stop vs vs özellikler ver mistsu bu konularda biraz kısıtlıdır. ama bunlar benim için önemli değil diyorsan mitsu iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.. hele hele performans en önemli konu dersen CZT derim akan sular durur :D heheh tabiki bunlar benim şahsi fikirlerim forumda bu konuda daha uzman kişiler abiler daha sağlıklı bilgiler verecektir..

Bagaj Tampon Arası Şerit Led
Arka Cam- Fitillere İzolasyon
Aydınlatmalara Beyaz Led
Amerikan Park Modül
Açık Hava Filitresi
Kaliper Boyama
Stop Karartma
Logo Kaplama
Park Sensör
Ses Sistemi
Eibach Yay
Czt Spoiler
Cam Filmi
Xenon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 18:23 
Kullanıcı avatarı

oz_musa yazdı:
öncelikle istekleriniz be beklentileriniz önemli

eğer sağlamlık kalite diyorsanız gözü kapalı mitsu diyebliirim malum japon :D performans olarak derseniz yine mitsu derim :) ama özellik olarak düşünürseniz evo daha dolu bi araçtır bildiğim kadarıyla ful olanlarında yağmus sensörü far sensörü start stop vs vs özellikler ver mistsu bu konularda biraz kısıtlıdır. ama bunlar benim için önemli değil diyorsan mitsu iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.. hele hele performans en önemli konu dersen CZT derim akan sular durur :D heheh tabiki bunlar benim şahsi fikirlerim forumda bu konuda daha uzman kişiler abiler daha sağlıklı bilgiler verecektir..

şuan dizel punto evo sahibiyim hocam.benim punto evo boş versiyonu zaten.niyetim onu satıp colt almak düşüncesindeyim. teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 19:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
yakıtta üzülürsünüz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 20:45 
Kullanıcı avatarı

araçtan beklentilerimide söyleyeyim.aktif olarak binmek için düşünüyorum coltu.güvenlik olarak standart birkaç donanım olsa yeterli benim için.bagaj boyutu pek önemlı değil.senelik max 15000 km yaparım.genelde %60 ş.içi %40 ş.dısı kullanırım.konfor normal olsa yeter.benim için asıl önemli olan otomatık olması onun rahatlığını yaşamak istemem.ama hiç otomatik araç kullanmadim.sonra yakıtı üzmemeli lpg de kullanabilirim ama hiç lpg li araçta kullanmadım çok hafif kaygiyla bakakarım lpgye.ve hız sabitleyici olması cok avantaj.elime para kalacak olması dızelin ort hersene min 250-300 tl filtre yağ bakımı var diğer bakımları 500-600 den asağı dğl.bakım konusundada kar getirir mi bana

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 21:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Değişimi kafaya koymuşsunuz anlaşılan, üzerine 5000 lira kalacağını hesap ediyorsunuz bu açıdan bakınca amt colt mantıklı bir seçim.
Bişekilde test etmenizi öneririm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 22:28 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Değişimi kafaya koymuşsunuz anlaşılan, üzerine 5000 lira kalacağını hesap ediyorsunuz bu açıdan bakınca amt colt mantıklı bir seçim.
Bişekilde test etmenizi öneririm.

hocam test için malum bayide araç yok.. nasıl test edebileceğim konusunda fikriniz var mı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
Ben mitsu ile fiat markalarını kıyaslamam bile. Amacım asla aracinizi küçümsemek değil ama fiat benim için hangi modeli olursa olsun eşittir hacı murat..
Gelelim coltun avantajlarina kesinlikle otamatik şanzumanı seninüzmez... 95 beygir olması nedeniyle performans açısından çoğu 1.6 aracı alt edebilirsin. Ayrica 6 ileri vites olması gercekten uzun yolda büyük ekonomi sağlıyor. Bakimlari 15 binde bir buda bir cesit ekonomidir.ikinci eli eskiden cok yavaştı şimdi temiz coltlar sahibinden.com da en fazla 1 haftada satılıyor.takipnederseniz görürsünüz...umarım en kısa sürede alırsınız ve farkı görürsünüz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2013 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: lancer 1.6 mt
Meslek: Kuyumcu
militar yazdı:
Ben mitsu ile fiat markalarını kıyaslamam bile. Amacım asla aracinizi küçümsemek değil ama fiat benim için hangi modeli olursa olsun eşittir hacı murat..
Gelelim coltun avantajlarina kesinlikle otamatik şanzumanı seninüzmez... 95 beygir olması nedeniyle performans açısından çoğu 1.6 aracı alt edebilirsin. Ayrica 6 ileri vites olması gercekten uzun yolda büyük ekonomi sağlıyor. Bakimlari 15 binde bir buda bir cesit ekonomidir.ikinci eli eskiden cok yavaştı şimdi temiz coltlar sahibinden.com da en fazla 1 haftada satılıyor.takipnederseniz görürsünüz...umarım en kısa sürede alırsınız ve farkı görürsünüz...

imza :) eğer fiat grubunun en iyisi bir arabaysa mitsubishinin en kötüsü ne?dostum sana arkadaş tavsiyesi gözün kapalı mitsubishi hiçbirşekilde seni üzmeyecektir.seni üzecek tek nokta yakıtı oda dizel benzin farkından onuda lpg ile çözersin olur biter ben daha pazartesi taktırdım hiçbir fark göremedim 20 tl lik gaz koymuşlar daha bitmedi bugun 3 gün :)

2014-??? Lancer 1.6 invite bende...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 01:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Otomatik amacıyla geçecekseniz gerçekten üzmez.
Puntoyu satıp B sınıfı otomatik baksanız, alternatifleriniz az, corsa 1.4 tam otomatik, yakıt olarak kesinlikle üzer, puntolardaki dualogic opeldeki easytronic ve çok da iyi denilemez, otomatik konforu vermez, arkadaşın corsadan biliyorum, vites atarken insanın içi dışı birbirne karışıyor. polo deseniz sizin arabadan daha boşunu daha pahalı ve daha maliyetli alacaksınız, clio3'ün 1.6 olanları 4ileri tam otomatik onlar da ucuz, ama lpg'siz çok üzer, 1.2 ve 1.5dizelleri dualogic ve easytronic gibi tek kavrama ama sorunlu, bu yüzden renonun hiçbir aracında yok artık, aveo desek o da corsa'nın kupası farklı olanı, i20'leri geçin zaten bakım maliyetleri rezalet durumda terbiyesizlik, fiestalar çok tutuldu, punto parasına benzinli bulursunuz sanırım.

Bütün bunlar düşünülünce AMT'nin son yazılımla beraber başarısını ele alırsak hepsine güle güle dedirtir.
Ben 4ileri tam otomatik araçtan colt amt'ye geçtim, eğimli yerlerde geri-ileri kaçırma oluyordu, onu da sol ayak fren çözdüm. Şu anda tam otomatiği hiç aramıyorum çünkü amt vites geçişlerinde gerçekten başarılı, tam otomatikler hantal ve yakıt manyağı oluyor. yılda 15bin km az değil.
lpg olursa km'de rahat 10kuruş karınız olur.

4-5bin TL elime kalacak dediniz, eğer nakiti kullanmayacaksanız 1700TL dolaylarında lpg taktırıp 1-1,5yılda amorti edersiniz. BRC FS otogaz tamamdır.
Ben dışarıda bakım yaptırırım düzgün usta bulduktan sonra, 15bin km'de bir bakıma giriyor, daha yeni 60bin bakımı yaptırdım 150TL ödedim, servisten hiçbir farkı yoktu. kaliteli malzeme aldım. 70-80bin gibi bujiler değişecek 80tl dolaylarında. 100bin gibi baskı balata, onun dışında hep yıllık bakımı var aracın. ön disklerin kontrolü var 70bin km'de duruma göre değişecek bakalım belki biraz daha götürür. yıllık bakımda 50TL de 2adet lpg filtresinin değişimi ve bakımı var. yılda 200tl maliyeti oluyor...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 09:15 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler.aracı nasıl ne şekilde test edebilirim ?? 2 ay kadar manisa ve çevresinde olacağım. Test konusunda yardimcı olabilecek arkadaşlar çıkarmı acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 10:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Şimdi buraya Neden Colt diye yazacağım, yazımı bitiremeden hüngür hüngür ağlayacağım :(

Colt alınır dostum, Colt başkadır...Ruhdur...Sürprizdir...Had bildirmenin verdiği onurdur, gururdur...Dirençtir...Marjinaldir ama orijinaldir...Eğlencedir...Serttir ve erkektir...Delikanlıdır ama hoşgörülüdür...Konuşkan değildir ama söz dinler, itaat eder...Yok artık"tır...Pes"dir... en önemlisi candır, yoldaşdır, can yoldaşıdır!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 18:01 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler inş. bu gidişle karar verebileceğim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 02:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Bayide test aracı olmaması üzücü, size yakın bir üyemiz umarım bu konuda yardımcı olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 11:51 
Kullanıcı avatarı

evet hocam keşke öyle bir durum olsa.manisadayım 2 ay boyunca. manisa yakınlarında ve civarında yeni kasa colt kullanıcıları varsa bana test konusunda yardımcı olurlarsa çok iyi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 12:32 
Kullanıcı avatarı

umutsaygin yazdı:
teşekkürler.aracı nasıl ne şekilde test edebilirim ?? 2 ay kadar manisa ve çevresinde olacağım. Test konusunda yardimcı olabilecek arkadaşlar çıkarmı acaba?

Bayram dönüşü büyük ihtimal izmire araba ile gideceğim.
17-18 ağustos gibi arkadaşımın yanına gidebilirim, izmir merkezde olurum atlar gelirsiniz, zaten haftasonu izmir-manisa 40km oldugundan 45 plakadan geçilmiyor, İzmirliler çok severler onları(!) :lol: Punto ile gelin de bi plaka okutayım :D
merkezde olmazsam sizin için zor, zira çeşme taraflarındayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 15:00 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
umutsaygin yazdı:

Bayram dönüşü büyük ihtimal izmire araba ile gideceğim.
17-18 ağustos gibi arkadaşımın yanına gidebilirim, izmir merkezde olurum atlar gelirsiniz, zaten haftasonu izmir-manisa 40km oldugundan 45 plakadan geçilmiyor, İzmirliler çok severler onları(!) :lol: Punto ile gelin de bi plaka okutayım :D
merkezde olmazsam sizin için zor, zira çeşme taraflarındayım.

bilirim,hafta sonu göçüdür o ;) :D geldiğinizde buradan haber verin yazlıkta olmazsam ve aracı test etmemiş ya da etmiş olsamda gelirim sizide beklerim. . punto daha ağır ve daha az güç ama daha çok tork ;) bencede atm colt önde olmaya daha yakın ancak yinede sınarız bu durumu :D benbe birde civic elegance var forumlarda okuduğum kadarıyla colt 1.6 ra taş çıkartıyormuş.aslında coltu o şekilde sınamak gerek :) sağolun bu arada

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 15:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
umutsaygin yazdı:
benbe birde civic elegance var forumlarda okuduğum kadarıyla colt 1.6 ra taş çıkartıyormuş.aslında coltu o şekilde sınamak gerek :) sağolun bu arada

sizin elegance otomatikse, Colt konusunda yine de temkinli olun, hattaa denemeyin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 15:52 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
umutsaygin yazdı:
benbe birde civic elegance var forumlarda okuduğum kadarıyla colt 1.6 ra taş çıkartıyormuş.aslında coltu o şekilde sınamak gerek :) sağolun bu arada

sizin elegance otomatikse, Colt konusunda yine de temkinli olun, hattaa denemeyin :D

civic manuel ;) hayatımda hiç otomatik araç kullanmadım daha nasipse coltta gerçekleşecek bu durum. . zaten colt almayı düşündüğüm için coltun bahsedilen o performansını görmekten yanayım :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 15:59 
Kullanıcı avatarı

umutsaygin yazdı:

bilirim,hafta sonu göçüdür o ;) :D geldiğinizde buradan haber verin yazlıkta olmazsam ve aracı test etmemiş ya da etmiş olsamda gelirim sizide beklerim. . punto daha ağır ve daha az güç ama daha çok tork ;) bencede atm colt önde olmaya daha yakın ancak yinede sınarız bu durumu :D benbe birde civic elegance var forumlarda okuduğum kadarıyla colt 1.6 ra taş çıkartıyormuş.aslında coltu o şekilde sınamak gerek :) sağolun bu arada

Hafif rampa, colt'um dolu, punto 2kişi iken madara etmiştim, kalkıştaki pati'ye rağmen :ye:
Honda'nın 1.6'sına manuelse boynumuz kıldan ince :) ama birçok 1.6 ağlar.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye