Zaman: 05 Eki 2025 00:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: yardımcı olabilirmisiniz?
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 01:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: YOK
Meslek: İthalat
arkadaşlar merhaba,
yakın bir zamanda araba almayı düşünüyorum nasipse.düşündüğüm iki araç var.birincisi colt diğeri chery kimo.
kalite olarak colt elbetteki çok daha üstün bir araç ancak benim bütçeme göre alabileceğim colt yaklaşık 7-8 yaşında ve en iyi ihtimalle 120-130bin km de olacak.
öte yandan colttan birkaç bin tl daha ucuza 2010 model ve 30-40bin km de chery kimo alabiliyorum.dış görünüş olarak kimo daha sevimli geliyor.
forumdaki 2.el tavsiye yazısını okudum.km ilerledikçe bazı parçaların bakımı veya değişmesi gerekiyormuş (pahalı parçalar)
buda coltun daha da maliyetli olmasına neden olabilir.
ayrıca bilmiyorum güvenliğe ne kadar etkisi var ancak kimo saç kalınlığı daha yüksek ve araç daha ağır diye biliyorum.euroncap tan colt galiba 4 yıldız almış kimo ise 3 yıldız.bu açıdan colt daha güvenli gibi.
uzun lafın kısası 15-16bin tl ye daha eski model çok km yapmış colt mu yoksa daha yeni ve daha az km yapmış kimo mu?
bu konuda tecrübenize ve bilginize ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 03:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Şöyle söyleyeyim; mitsu ile chery'i aynı cümle içinde kullanmak bile abesle iştigaldir. Bence bütçenize uygun, temiz bir colt bulmaya bakın; pişman olmazsınız.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: yardımcı olabilirmisiniz?
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 10:40 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Emre öncelikle aramıza Hoşgeldin ;)

Aklındaki düşünceyi anladım fakat bende yukarıdaki arkadaşlarım gibi,
piyasası oturmuş, güvenlik, donanım ve motor konularında kendini ispatlamış modellere yönelmeni tavsiye ederim.
Bu örneğin, Micra, Yaris, Clio, Colt, Swift, Picanto vb. olabilir.

Birazda kullandıkça bizlere hak vereceğini düşünüyorum.
Yukarıdaki seçeneklerin 2005 vb. modellerini bütçene uygun olarak bulabilirsin.
Karar verdiğin zaman burada yazarsan araç bulmanda yardımcı oluruz...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 11:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: musa
Araç: 2006 Mitsubishi Colt CZ3 1.3 AMT
Meslek: yönetici
Kan grubu: Arh+
kimo ile colt un tek ortak noktası mühendislerinin gözlerinin çekik olmasıdır herhalde :D :D :D

bence kesinlikle uzak durun arkadaşlarında dediği gibi temiz bir colt bulabilirseniz çok daha iyi olur ama olmadı clio - yaris vb araçlara bakın bencede

Bagaj Tampon Arası Şerit Led
Arka Cam- Fitillere İzolasyon
Aydınlatmalara Beyaz Led
Amerikan Park Modül
Açık Hava Filitresi
Kaliper Boyama
Stop Karartma
Logo Kaplama
Park Sensör
Ses Sistemi
Eibach Yay
Czt Spoiler
Cam Filmi
Xenon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 16:12 
Kullanıcı avatarı

öncelikle hepinize teşekkür ederim.çindeyken katıldığım bir oto fuarında yanımda bulunan oto aksesuar firma sahibi ile yeni araçları geziyorduk.
bir tane jip görmüştük.önü sorento arkası ise x5in kopyasıydı.motorunu sordum mitsubishi motoru kullandıklarını söylemişti.daha sonra yanımdaki firma sahibi ki kendisi bildiğim kadarıyla yıllardır bu sektörün içinde ve bilgisi tecrübesi çoktur. bana bu arabanın motoru ölmez o zaman demişti.o günden beridir mitsubishi ye karşı ayrı bir güven ve sevgim var.her ne kadar chery kimo yu daha çok beğensemde sanırım biraz daha bekleyip colt almayı düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 16:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Ne kadar süre kullanacaksınız ve kullanım amacınız şehir içi mi , şehirler arası uzun yol mu veya nasıl??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 16:40 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
Ne kadar süre kullanacaksınız ve kullanım amacınız şehir içi mi , şehirler arası uzun yol mu veya nasıl??

çok aktif kullanmayacağım.evden işe işten eve, bazen hatunun evine giderim.ev iş arası 5km git gel 10 km.aylık kullanım 300-400 kmyi geçmez diye tahmin ediyorum.bayram seyranda istanbuldan bursaya giderim birde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 17:05 
Kullanıcı avatarı

Emre bey baştan söyleyeyim 15-16 liraya temiz colt alamazsınız, bende aradım bulamadım, belki aciliyetten bişeyler denk gelir orasını bilemem.
Bu paraya ve sizin kullanım amacınıza göre daha iyi arabalar var, chery yerine fiat,reno veya yaşı biraz eski honda,mazda,nissan alınabilir. Birkaç marka model tavsiye edeyim isterseniz onlara bakın
Fiat Marea, Fiat Palio, Fiat Albea, Reno Clio,
Toyota Yaris(2000-2003)
Chevrolet Kalos

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 19:48 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
Emre bey baştan söyleyeyim 15-16 liraya temiz colt alamazsınız, bende aradım bulamadım, belki aciliyetten bişeyler denk gelir orasını bilemem.
Bu paraya ve sizin kullanım amacınıza göre daha iyi arabalar var, chery yerine fiat,reno veya yaşı biraz eski honda,mazda,nissan alınabilir. Birkaç marka model tavsiye edeyim isterseniz onlara bakın
Toyota Yaris(2000-2003)
Chevrolet Kalos

şakir bey,bahsettiğiniz modeller eski olduğu için sürekli sorun çıkarır diye düşünüyorum neden yinede bu araçları chery ye tercih ediyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 19:51 
Kullanıcı avatarı

Sizin Chery alma amacınız nedir, Chery'nin avantajlı yönleri neler??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 20:47 
Kullanıcı avatarı

deathhand yazdı:
İmas yazdı:
Toyota Yaris(2000-2003)
Chevrolet Kalos

şakir bey,bahsettiğiniz modeller eski olduğu için sürekli sorun çıkarır diye düşünüyorum neden yinede bu araçları chery ye tercih ediyorsunuz?

14-15000tl ye 2010 model 20-30binde bulunabiliyor.çok yoğun kullanmayacağım için çok fazla sorun çıkarmaz diye düşünüyorum
ama kayınpederde eski model bir vectra vardı heray 600tl masraf çıkarıyordu marea,palio tarzı eski arabalarda bu şekilde sorun çıkarır diye endişe ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 21:13 
Kullanıcı avatarı

Öncelikle eski araba derken hangi model aralığını ifade ettiğinizi anlayamadım. Bana göre eski araba 2004 model altındaki arabalardır ve markaya göre farklılık gösterebilir. Mesela şu aşağıdaki arabalar ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2413/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 9607/detay

Markaya görede değişir eskime olayı, çünkü her arabanın bir kalitesi var, kalitesiz ürün her zaman çabuk bozulur ve çabuk eskir. Birde bakım olayı var bakımları düzenli olarak yapılmış bir araba kolay kolay sorun çıkarmaz, bakımları yapılmadığı için yolda kalan 2010 model audiyi de gördük.
Gelelim chery ye , çin malı olduğu için baştan kaybediyor, kalite sıfır, zaten çin mallarına karşı her zaman antipatim vardır ve çin mallarının tek savunulan tarafı da kalitelisinide yaptıklarıdır fakat kaliteli mal ucuz olmaz.
İkinci el piyasası da sıfır siz bu arabayı 3 yıl kullansanız yaşı geçtikten sonra zor satılır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 22:00 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
Öncelikle eski araba derken hangi model aralığını ifade ettiğinizi anlayamadım. Bana göre eski araba 2004 model altındaki arabalardır ve markaya göre farklılık gösterebilir. Mesela şu aşağıdaki arabalar ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2413/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 9607/detay

Markaya görede değişir eskime olayı, çünkü her arabanın bir kalitesi var, kalitesiz ürün her zaman çabuk bozulur ve çabuk eskir. Birde bakım olayı var bakımları düzenli olarak yapılmış bir araba kolay kolay sorun çıkarmaz, bakımları yapılmadığı için yolda kalan 2010 model audiyi de gördük.
Gelelim chery ye , çin malı olduğu için baştan kaybediyor, kalite sıfır, zaten çin mallarına karşı her zaman antipatim vardır ve çin mallarının tek savunulan tarafı da kalitelisinide yaptıklarıdır fakat kaliteli mal ucuz olmaz.
İkinci el piyasası da sıfır siz bu arabayı 3 yıl kullansanız yaşı geçtikten sonra zor satılır.

haklısınız en iyisi ben biraz daha para biriktireyim.palio yu nedense oldum olası sevemedim.
20bin bütçe olsa yine colt mu dersiniz yoksa farklı modeller önerirmisniz?Örneğin punto gibi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 22:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
20 yede colt 25ede :)
15.000 civarı kalos tavsiye ederim, 1.4 olmak kaydıyla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 23:10 
Kullanıcı avatarı

Peki neden kalos?

ZTE V987 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 00:41 
Kullanıcı avatarı

Aslında sizin kimo tercih etmek istemenizle aynı sebepten dolayı.
15.000 gibi bir rakama alınabilecek en yüksek model ve mümkün olan en düşük km.
kimo gibi 2010 olmasada 2005-2006 temiz kalos bulunabilir.

Ayrıca arkadaşıma almıştık bir süre kullanma şansım olmuştu hiç fena araç değildi.
Ayrıca donanımıda iyi sx modelinde abs,hava yastığı,klima, cd player ve çelik jant var

Ha çokmu iyi derseniz en azından chery den iyidir fakat bütçeyi 18-19 lara yükseltebilirseniz tabiki colt derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 00:49 
Kullanıcı avatarı

Dediginiz donanimlar kimo da da var.
En azindan cheryden iyi demissiniz hangi acidan iyi mesela?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 01:06 
Kullanıcı avatarı

Bence tam olarak piyasada tutunamadı, benim gibi çin malı araçlara olan önyargı üst düzeyde 2. elde ciddi sorunlar yaşandığı aşikar.
Ayrıca chery nin araçlarını yakından inceleyip malzeme kalitesizliğini bizzat hissetmiş birisi olarak ben kaza anında hava yastıklarının açılacağından bile şüpeliyim.
Bu yazdıklarımdan kalosu aşırı tavsiye ettiğim anlamı çıkmasın, sizin mevcut bütçeyle mümkün olan en yüksek model aracı almak istediğinizi hissettiğim için kalos dedim.
Fakat yukarıdada yazdığım gibi biraz daha bütçeyi yükseltebilirseniz colt çok daha mantıklı bir seçim olur tabiki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 01:20 
Kullanıcı avatarı

2.elinde sorun oldugu asikar ama bu ben alirkende ucuz almama sebep oluyor.coltu cok begeniyordum bu forumu inceledikten sonra resmen colt hastasi oldum ancak daha yeni evlendim ve ilk aracim olacagi icin ilk aracimi olabildigince dusuk maliyetle almayi planliyorum ama biraz daha bekleyip direk colt ile baslamakta mantikli.gelde cik isin icinden

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 11:08 
Kullanıcı avatarı

Çin de üretildiği için yeni kasa Honda Jazz almaktan vazgeçmiştim, kimsede yok işte yine Honda kalitesinde yapılıyor demesin, forumlarda da araştırdım çinde üretilen jazzlarda sıkıntılar varmış, çin malı alınmaz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: