Zaman: 22 Oca 2026 15:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 00:30 
Kullanıcı avatarı

Unutmadan kafama takılan birşeyi arkadaşlara danışmak isterim. Colt'ta 1.5 motorun mercedes ile ortak üretim olduğunu,1.3 ün mitsubishi üretimi oldugunu yazmışsınız..tasselhoff arkadaşımız yıllarca bizi yanılttı mı acaba? 1.3 motorun smart fourforda kullanılan motorla aynı oldugunu ve mercedes üretimi olduğunu bircok arkadaş yıllardır forumlarda yazar.. ayrıca yabancı sitelerde okuduklarım da yanlış bilgi mi ? veya motorun bazı yerlerinde gördüğüm "daimler" yazısı bu 1.3 motorda mercedes parmağı oldugunu göstermiyor mu? çelişkiye düştüm.. veya son gelen 1.3 lerde değişiklik mi var? mitsu tek başına mı üretiyor acaba artık!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 00:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
alpkalp klavyene sağlık...dostum DI-D motorlar Mercedes, Mivecler Mitsubishi yani Tassheloff da bu bilgiyi vermiştir ve ben de yazdığım şekilde biliyorum...smart for four platform bilgisi doğrudur, aynı altyapı kullanılıyor...kaputun altında birçok yerde smart yazısından anlaşılıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 01:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Amaaaan sallayın arkadaşlar.. Bu forumun dışında Skoda forumunda takılıyorum. Skoda da bir nevi Mitsubishi'ye benziyor. Üvey evlat muamelesi görüyor VW grubundan.. Ancak ordaki insanları gidip VW almaktansa Skoda sahibi yapan şey marjinallikleri..

Hyundai - Opel - Ford - Toyota markalarının forumlarına bakıyorum bir de bu marjinal kesime bakıyorum. Gerçekten kitleler çok farklı..

TEMSA ve Japon Mitsu bir yana.. Biz yeniden araçlarımıza odaklanalım bence.. Çünkü ben sıkıldım.. Aracımın iyi bir araç olduğunu biliyorum. Ben buna ikna olurken Temsa'dan çok insanların tecrübelerine güvendim. Tasshelhoff'un yazıları, Bacey'in 2.el Colt arayışları, Catalyst'in maceraları.. Fantastic Light'ın anlattıkları..

Bir insana araba aldırabilmek aslında bu kadar kolay.. Kendisi gibi düşünenlerin fikirlerine güvenmek..

Biz bu araçları ve markayı öyle sahiplenmişiz ki artık ailenin üyesiyiz gibi düşünüyoruz.. Hergün buralarda saatlerimizi harcıyoruz.. Bir nevi gönüllü bayi elemanı gibi olduk çıktık..

Bir süre sonra bu ilişki karşının da adım atmasını, görülmesini, takdir edilmesini bekliyor.. Aldatmaz Buluşması ve Yıldızlar'daki Murat Bey.. Tamamen bireysel çalışmaları ile bu süreçte bize güzel şeyler yaşattılar.. Koskoca TEMSA bunu görmüyor.. Görmez de zaten..

Onun için iyisi mi.. Biz araçlarımızın parçalarını aşındırmaya devam edelim.. :) Zaten hangi marka dağıtımcısından memnun ki? :D

Ben o yüzden bu donanım beklentilerimi, 2005 üstü Colt modellerini bir kenara bırakıyorum. Çünkü elimin değeceği şeyler değil.. Benle aracım arasındaki bağı beğenen insanlar gidip sıfırını almak isterse ne ala.. İStemezse de beni ırgalamaz artık.. Biz buraya çoğalmaya gelmedik..

Marjinal Orjinal olmaya geldik ;)

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 10:21 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
SynTheSizer yazdı:
Amaaaan sallayın arkadaşlar.. Bu forumun dışında Skoda forumunda takılıyorum. Skoda da bir nevi Mitsubishi'ye benziyor. Üvey evlat muamelesi görüyor VW grubundan.. Ancak ordaki insanları gidip VW almaktansa Skoda sahibi yapan şey marjinallikleri..

Hyundai - Opel - Ford - Toyota markalarının forumlarına bakıyorum bir de bu marjinal kesime bakıyorum. Gerçekten kitleler çok farklı..

TEMSA ve Japon Mitsu bir yana.. Biz yeniden araçlarımıza odaklanalım bence.. Çünkü ben sıkıldım.. Aracımın iyi bir araç olduğunu biliyorum. Ben buna ikna olurken Temsa'dan çok insanların tecrübelerine güvendim. Tasshelhoff'un yazıları, Bacey'in 2.el Colt arayışları, Catalyst'in maceraları.. Fantastic Light'ın anlattıkları..

Bir insana araba aldırabilmek aslında bu kadar kolay.. Kendisi gibi düşünenlerin fikirlerine güvenmek..

Biz bu araçları ve markayı öyle sahiplenmişiz ki artık ailenin üyesiyiz gibi düşünüyoruz.. Hergün buralarda saatlerimizi harcıyoruz.. Bir nevi gönüllü bayi elemanı gibi olduk çıktık..

Bir süre sonra bu ilişki karşının da adım atmasını, görülmesini, takdir edilmesini bekliyor.. Aldatmaz Buluşması ve Yıldızlar'daki Murat Bey.. Tamamen bireysel çalışmaları ile bu süreçte bize güzel şeyler yaşattılar.. Koskoca TEMSA bunu görmüyor.. Görmez de zaten..

Onun için iyisi mi.. Biz araçlarımızın parçalarını aşındırmaya devam edelim.. :) Zaten hangi marka dağıtımcısından memnun ki? :D

Ben o yüzden bu donanım beklentilerimi, 2005 üstü Colt modellerini bir kenara bırakıyorum. Çünkü elimin değeceği şeyler değil.. Benle aracım arasındaki bağı beğenen insanlar gidip sıfırını almak isterse ne ala.. İStemezse de beni ırgalamaz artık.. Biz buraya çoğalmaya gelmedik..

Marjinal Orjinal olmaya geldik ;)

Hocam işte budur. Tebrikler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Synthiye bi konuda katılıyorum Bizim bu sitemlerimizin, duygusal tepkilerimizin veya isyanlarımızın tamamının nedeni biz MITSUBISHI'lerimizi ailemizin bir ferdi haline getirdik. ve pek çok arkadaşımızın bende dahil araçlarıyla araba olmaktan öte duygusal bağları var nasıl bir ana baba evladının sıkıntıda olduğunu veya zor zaman geçirdiğini görmek istemiyorsa buna tahamül edemiyorsa ve üzülüyorsa bizimkide bundan ibaret. Bunun içinde TEMSA bizim düşüncelerimizi ve isteklerimizi bir Distribütör olarak en iyi şekilde japonyaya iletmeli, Örneğin her markanın avrupa, ortadoğu hatta bazen ülke ülke üretim bantları kurduğunu her bölgenin beklentilerine göre üretim yaptığını hepimiz biliyoruz. Türkiye otomotiv sektöründe sürekli büyüyen, gelişen bir sektör ve artık insanlar arzuladıkları araçlara sahip olmak için aylarca beklemeyi göze alıyorlar. Sipariş ettikleri donanımda araç gelene kadar sabırla bekliyorlar çünkü istedikleri otomobillere binmek istiyorlar. Bu da daha fazla konfor, güvenlik ve görsellik demektir. Ve yeryüzünde hangi otomotiv firması olursa olsun kullanıcılarına arzuladıkları konfor vs. sağlamak zorundalar ve bunuda yapıyorlar. Bende dahil olmak üzere buradaki insanların derdi TEMSA'ya HAKARET etmekte değil sevgili Emek. Lakin bu insanlar hadi ben Ağustosta katıldım aralarına ama DH den beri insanlar size onlarca belki yüzlerce, şikayet, temenni, fikir vs. iletmişler.

Buradaki insanların kızdığı veya sitem ettiği şey ki bende buna dahilim. Biz defalarca kere sizlere sorunları, beklentileri, yanlışları, neyin nasıl olması gerektiği ile ilgili son kullanıcı olarak fikir beyan ettiğimiz şeylerin üzerine bir distribütör olarak TEMSA'nın niye gitmediğidir. Siz sevgili TEMSA yetkililerinden aldığımız iki üç standart bahane haricinde hiçbir olumlu hareket göremiyoruz. En son belki de elinizde patlayacak olan Elegance ve CZ3 coltlar bu ülkenin değerlerine ve menfaatine aykırı değil midir? Eğer bu hatalar Mitsubishi'den kaynaklanıyorsa Mitsubishi'ye biz bu araçları burada satamayız Türkiye'nin standartları yükseldi deyip geri gönderemiyorsanız veya restinizi çekemiyorsanız yada blöfünüzü sağlam yapamıyorsanız siz adına ne derseniz deyin bunun başarısızlığı ve ezikliği bizim değil kurum olarak sizin yani TEMSA'nındır. Benim TEMSA olarak sizin politikanızdan anladığım çokta akıllı bir insan olduğum söylenemez o yüzden beni mazur görün ama kendi müşterilerinizin mağduriyetidir. Mitsubishi'yi üzmemek için kendi Milletinizi üzüyorsunuz. En azından kurum olarak bu ülkeye binek otomobil getirmeseydinizde insanlar araçlarını aile ferdi gözüyle sahiplenip bu denli üzülmeselerdi. Haftada ilk defa iki yada üç kere yıkattığım içini şarjlı süpürgeyle hafta sonları temizlediğim özel şampuanlarla yer döşemelerini temizlediğim ve kirli durduğu zaman huzursuz olduğum bir arabam oldu. Colt'tan önce kullandığım aracımı ayda bir bile yıkatmazdım. Bunu herhangi bir marka için değil Mitsubishim için yapıyorum ve kirli olduğu zaman rahatsızlık hissediyorum sanki kendi vücudum pismiş gibi geliyor.

Senin anlayacağın sevgili kardeşim, dostum veya Emek Bey nasıl kabul edersen bizler cebimizden para verip satın aldığımız araçlarımız için bu denli hassasiyet ve özen içerisindeyken sizin bu hassasiyeti taşımıyor olmanız bizi üzüyor ve isyana sevk ediyor. Bizler sizden aldığımız sizin çocuklarınıza bu denli sahip çıkarken sizin kendi öz evladınıza sahip çıkmamanız bizi çileden çıkarıyor. Bu araçların ekmeğini TEMSA yani çalışanları olarakta sizler yiğiyorsunuz. Allah çok dahada başarılı etsin daha fazla kazansın oradaki her bir arkadaşımız ve TEMSA inşallah. Ama TEMSA'nın ve onu temsil eden sizlerin şunu hiçbir zaman unutmaması gerek bizler olmadığımız müddetçe sizler hiçsiniz... O yüzden kurum olarak bırakın elin Japonunu bir kenara sizin önce bize sahip çıkmanız gerek ve japonya ile pazarlıklarınızı ticaretinizdeki hassasiyetlerinizi bizlere göre kurmanız gerek. Artık yalvarırım beni daha da fazla konuşturmayın. Aşırı şekilde duyarsız davranıyorsunuz benim kurumum olsa TEMSA şimdiye kadar kullanıcılarını biraraya toplamış toplu mailler gönderip fikir veya beyanat toplamış ve işleri yoluna koymak için çalışmaya başlamıştım ve meyvesinide topluyor olurdum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 11:26 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Valla arkadaşlar yazdıklarınızda haklısınız ne kadar dolmuşuz böyle ama Emek'i de foruma üye olduğuna pişman etmesek...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
alpkalp yazdı:
Emek Bey, tabi ki şahsınızı hedef alan çıkışlar değildir bunlar,yılların verdiği birikimdir..çok önceleri dh'deki forumdan başlayıp daha ciddi bir zemin olan buraya geldik coğumuz..şikayet konusu olan noktalar yıllardır coğu arkadaşımız tarafından yazılıp çizilen şeylerdir. mitsubishiden ziyade temsa daha cok eleştri almaktadır. Temsa'nın ticari platforma daha cok ağırlık verdiği konusunda arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu hemfikirdir.
iki adet colt aracımız var,ilkini 2007 sonunda aldık,ikincisi makyajlanan colttur ve aralarındaki farkları çok iyi biliyorum. bu zamana kadar çeşitli nedenlerle Temsa'ya 3 defa mail yazdım,yalnızca birisine yanıt aldım..diyor ki; falanca numaramızı ararsanız ilgili arkadaşımıza sorunlarınızı iletebilirsiniz.Temsanın sitesinde sorunların iletilebileceği ne bir mail adresi ne de bir telefon no'su yok! Bir tane tel no vermeniz için 3 tane mail yazmam gerekiyormuş..arkadaşımızın gözlemi cok doğru,temsa cz3 satıyor ama sitesinde tek bir resim ve bilgi yok!
Diyorsunuz ki bayilerimizin yanyana iki ayrı markayı satmalarını engelleyemeyiz..bunu isteyen yok..bence satsınlar da..işi bilen tecrübeli kullanıcı her iki markayla test sürüşüne çıktıgında mitsubishinin neden kaliteli oldugunu anlar.. Peki size hemen bir örnek vereyim: merkezi bir yerde oldugundan çok satış yapan bayilerinizden Ulugöl'e o servis yakışıyor mu? Yanyana farklı marka satmasına karışamayız diyorsunuz da ,basık,loş,daracık servislerinde kamyonu ticarisi dahil sıkış tepiş 3 ayrı markaya(skoda-mitsu-citroen) hizmet vermelerine(vermeye çalışmalarına) diyecek bir sözünüz olsa gerek! Garanti kapsamında geri vitese geçmeyen colt'umuzun debriyaj balatasını değiştirmek için 1.5 ay yalan söylediler,oyaladılar. Temsa onay verdi parcayı bekliyoruz dediler..15 gün oyaladıktan sonra "parcanız geldi ama yanlış göndermişler" dediler..daha sonraki 1 ay boyunca bugün - yarın,temsada yokmuş japonyadan sipariş edildi gibisinden oyalama taktikleri..debriyaj balatasının stokta olmadığı servis varmıdır Allahaşkına? sonra başka serviste öğrendim ki bizim araç için Temsaya hiçbir istekte bulunulmamış! şanzımanı indirip resmini cekmeleri ve o şekilde garanti kapsamında istekte bulunmaları gerekiyormuş zaten.. 3 farklı markaya yanyana servis hizmeti vermeye çalışan bu bayiniz şanzıman gibi vakit alıcı işlere girmek istemiyor kısacası.. bu durumu anlatan uzun bir mail yazdım kendilerine ve etik davranmadıkları için bir daha asla ne bayilerini ne de servislerini kullanmayacağımı ifade ettim..telefon,plaka adres bilgilerimi de içeren bu maili Temsa'ya da forward ettim..ve ne ulugölden ne temsadan tek bir telefon,tek bir mail GELMEDİ!!! hazır bir yetkili bulmuşken sizin vasıtanızla ilgililere belki iletmeyi başarırız aksayan yönleri.. yanyana farklı marka satabilir diyorsunuz da yanyana 3 ayrı markaya servis vermesi doğrumudur,normal ise neden buna benzer başka bir örnek yok, belki yetkililerden tatmin edici bir yanıt alır bizimle burada paylaşırsınız.. evimin dibindeki servisi neden kullanamadığımın yanıtını alırım umarım.
konumunuz gereği burada yazılıp çizilen sitemkar cümlelerimize katılmanızı beklemiyorum.. haklısınız veya haksızsınız gibi bir yaklaşım da beklemiyorum.. baglı bulundugunuz gurubu savunur nitelikteki ifadeleriniz de gayet doğal ama hiç değilse "aksaklıkları ve mitsubishiye gönül vermiş bir yığın insanın Temsa hakkındaki samimi eleştirilerini yetkililere her fırsatta ileteceğinizi" belirten bir cümle kursaydınız sevinirdik.

Merhaba Sayın Alpkalp (isminizi bilmediğim için özür dilerim),

Öncelikle daha önce yazdıklarımda da görmüş olmanız gerekiyor ki, ben burayı takip ettiğimi ve arkadaşlarımla paylaştığımı sizlere yazdım, her mesajda bunu tekrar etme ihtiyacı görmedim, zira artık burada aktif olan kişilerle aşağı yukarı birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.

Bazı sıkıntılar ve sorunları kabul ettim, bunlar üzerinde çalışıldığını değişeceğini, düzeleceğini yazdım, zaman aldığını birçok kez yazdım. Burada bana iletilen mesajların çoğu aslında ilk gün aranıza katıldığımda olan mesajlar ve tabiki değişimler 1 ayda tamamlanamayacağı için her gün yazılıyor ve birşey yapılmıyor diye düşünülüyor ama çok şey yapılıyor emin olun ve inanın lütfen. Geçmiş sıkıntı ve birikimlerinizi aktardığınızı biliyorum ama bugün söyledik yarın düzelecek diye birşey tabiki pratikde olmuyor. Zamanla bunların hepsi daha iyiye gidecek.

Mitsubishi Colt 1.3 motorunun Mitsubishi üretimi olduğunu da teyid ederek yazdım ama yanlış olduğunu düşünüyorsanız ben de tekrar araştırırım tabi ki... Ben sadece olan bir bilgiyi paylaştım, o yüzden bireyselleştirmeye gerek yok, kimsenin de bilgisini sorgulamıyorum asla, sadece sorunuz üzerine maliyetin EURO/YEN açıklamasını yapıyorum ve polemik değil, sorunuza karşılık cevaptır sadece.

Satış sonrası sıkıntınızla ilgili, kiminle hangi adresle iletişim kurduğunuzu bilemiyorum, o yüzden birşey diyemiyorum, Temsa Dialog hattı ve web sitemizdeki iletişim formlarından aktarılan şikayetlerin tamamı çözümlenmeye çalışılıyor ve kayıtlıdır mutlaka, ama özelden bana konuyla ilgili tarih detay iletebilirseniz tabi ki seve seve ben de satış sonrasındaki arkadaşlarımla paylaşır ve sorununuzun giderilmesi için bir thread başlatabilirim.

Temsa Global, bayisiyle, servisiyle, ürünleriyle, ekipleriyle bir bütündür... Aldatmaz'ı ve Yıldızlar'ı da etkinlikleri için tebrik ederim ve Temsa ailesinin bir parçasıdır bu bayiler de.

Ben de burada sizin aranıza katılırken, savunma amaçlı değil, iletişim amaçlı katıldım ve tüm sorunları arkadaşlarımla paylaşıyorum. Sizin merak ettiğiniz konularda ise sorularınıza cevap veriyorum ama bu savunma olarak algılanıyor ve polemiğe dönüşüyor. Ben paylaşıma devam etmekten ve saygıyla iletişimden yanayım ve sorularınızı da elimden geldiğince cevaplarım.

Sayın Alpkalp, tekrar teşekkür ederim yazdıklarınız ve ılımlı mesajınız için... okuduklarımı paylaştığımı da tekrar belirtmek isterim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 15:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Mitsubishi colt ve smart forfour araçlarda kullanılan 1.1, 1.3 ve 1.5 litre hacimli motorlar Almanyadaki Daimler-Chrysler'in sahibi olduğu MDC Power isimli firma tarafından üretilmektedirler. bu firma daha önce mitsubishi ve diamler-chrysler ortkalığındaydı.
Wiki linki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_4A9_engine#4A90
aynı zamanda 1.1 motorlar için olan link
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_3A9_engine
burada da aynı firmanın adı zikrediliyor.

MDC firmasının ürün sayfasının linki:
http://www.mdc-power.com/en/products/
Firmanın sahibi de daimler AG görünüyor
aha da link:
http://www.mdc-power.com/en/company/

Mitsubishi'nin teknik inceleme dosyasında da (76. sayfa features başlığı altında) yine aynı firmadan (ama eski olduğu için ortak girişim olarak yazıyor) bahsediliyor.

kısaca,

sonradan bizim bilmediğimiz bir değişiklik olup da bu motorların üretim yerleri japonya'ya taşınmadıysa motorlar halen almanya üretimidir. zaten hollandada üretilen bir araba için de oldukça mantıklı bir konum.
iki sitede de bir bilgi yok ama sanırım 1.6 lancer araçlardaki 4a92 kodlu motor da aynı yerde üretiliyor. çünkü motor yapısı (sadece emme subaplarına mivec uygulanması, aliminyum pres döküm motor bloğu) ve motor kodu (japon üretimi olanlar 4b1 ile başlıyor).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 17:01 
Kullanıcı avatarı

Aydın Bey, bana da lojistik açıdan çok mantıklı geldi bu yazdığınız, teknik tarafa sorup doğrulayacağım ama maliyeti düşürmüyor Almanya olması, herhalde uzak doğudaki ucuz üretimler en düşük maliyeti sağlardı diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi Lancer motoru da orada üretiliyorsa, onun motorunda bir de ekstra lojistik maliyeti var gibi görünüyor. İkisini de soruyorum şimdi.

Bilgi için teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 17:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Ne demek Emek bey görevimiz.
Aracın eski satış fiyatlarını hesaba katıp, euro'nun performasını da göz önüne alınarak, maliyet artışında motor kaleminden bahsetmenin uygun olmadığını söylemek isterim. Yani Almanya'da olması maliyeti düşürmez ama son zamlarda motorun bir katkısı olmadığını gösterir. Üstüne araç japon üretimi de değil. Bu durumda maliyetler açısından bu zamların yen ile ilgili bağlantısı belki bir kaç tane elektronik parçadan ve belki klimadan ibaret kalacaktır. Ya da hollanda da üretim maliyetleri son dönemde çok artmışsa ona da diyecek bir şeyim yok.
Tabi siz sorup bir teyit edin. Bu bilgiler eski de olabilir. Eğer üretim japonya'ya kaydıysa son zamlar bir nebze anlaşılır duruma gelir.
İyi çalışmalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 17:35 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
Ne demek Emek bey görevimiz.
Aracın eski satış fiyatlarını hesaba katıp, euro'nun performasını da göz önüne alınarak, maliyet artışında motor kaleminden bahsetmenin uygun olmadığını söylemek isterim. Yani Almanya'da olması maliyeti düşürmez ama son zamlarda motorun bir katkısı olmadığını gösterir. Üstüne araç japon üretimi de değil. Bu durumda maliyetler açısından bu zamların yen ile ilgili bağlantısı belki bir kaç tane elektronik parçadan ve belki klimadan ibaret kalacaktır. Ya da hollanda da üretim maliyetleri son dönemde çok artmışsa ona da diyecek bir şeyim yok.
Tabi siz sorup bir teyit edin. Bu bilgiler eski de olabilir. Eğer üretim japonya'ya kaydıysa son zamlar bir nebze anlaşılır duruma gelir.
İyi çalışmalar.

Zamlarla ilgili zaten Mitsubishi/Temsa anlaşmasının ne olduğu konusunda birşey diyemediğimden başka bir tahminde bulunamıyorum, o durumda sadece Mitsubishi'nin Japon firması olması nedeniyle ve son krizden sonra Mitsubishi Avrupanın kapanıp tüm operasyonun Japonyaya taşınması aklıma geliyor COLT'a YEN etkisinde...

Şu bilgi zaten direkt motorları koduna göre anlatıyor: http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_4A9_engine linkine

Bunun dışında araştırırken gördüğüm farklı bir bilgi ise (teknik olduğu için size ilginç gelebilir) http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Eng ... g_Alliance Chrysler + Mitsubishi + Hyundai olarak GEMA kuruluşu.

Ama burada can sıkan nokta ise şu sayfa: http://en.wikipedia.org/wiki/DaimlerChr ... i_alliance

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 17:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Emek bey o ortaklık pek hayırlı olmamaış baksanıza doğru dürüst kar etmemişler. Hatta 3 defa filan da zarar var. Hani bizim ülke olsa zarar gösterdiler diyeceğim geliyor.

Bu arada sizin belirttiğiniz 4b1 motorlarının GEMA ürünü olduğunu biliyorum. Bunu bir kaç yerde daha bahsetmiştim. Chrysler+Hyundai+Mitsu ortaklığı var. Ancak ortaklık sadece motor bloğu üzerinde. Diğer çevre elemanları (ki azımsanmaz) her firma tarafından ayrı imal edilip uygulanıyor. yani bizim mivec sistemi (ki 4b1 kodlu motorlarda hem emme hem egzosta uygulanmıştır mivec sistemi) diğerlerinde de varmış gibi anlaşılmasın.
Bir ayrıntı da şu şekilde GEMA motor blokları dünya üzerinde 5 ayrı yerde üretiliyor. 3'ü amerikada, 1'i korede 1'i de japonyada. bizim motorlar japonyada üretiliyor. Büyük ihtimalle amerikada satılan mitsu araçlardaki motorlar amerikada üretiliyordur. (bu arada başka bir kaynakta kore fabrikasının gema'ya dahil olmadığı bilgisi de mevcut. karışık biraz.)(bir de hyundai'nin bu araçlara gdi ugulayacağı bilgisi verilmiş)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Theta_engine

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 18:07 
Kullanıcı avatarı

Bu anlaşmalar devam ettiğine göre, 1.5 Dizel motorun neden bırakıldığı konusunda teknik bir yorumunuz var mı? Emisyon normlarıyla mı ilgili yoksa başka bir sorun mu? Zira şu an o 1.5 dizel motor 2.elde aranırken, sıfırında olsa bomba gibi olacak iken malesef kullanılmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 18:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Tek suçumuz sevmek...gerisi teferruat...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 18:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bu arada ELEGANS ile INVITE AMT fiyatları eşitlenmiş...Güzel felsefe !

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/mit ... /index.asp

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 19:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

basın açıklamasına göre
http://www.nedcar.nl/content/view/155/77/lang,en/
- euro 5 normlarına uygun hale getirmenin zorlukları
- satışların sadece %13'ünün dizel olması
- dizel yakıtın fiyat artışı sebebiyle müşteriye faydasının azalması (avrupada dizel daha pahalı malum)
olarak gösterilmiş. ve yeni jenerasyoına kadar üretimin durdurulduğu belirtilmiş.
bir de devam eden anlaşmalarla tam ilgili değil konu. zira o dizel motor o fabrikada üretilmiyordu. mercedes a serisinde kullanılan motor aynen mercedes benz yazısı ile colt araçlarda kullanılıyordu.
Bu arada
2013 yılından itibaren (2012 yılı sonu) colt araçların hollandada üretimi duracakmış. bu durumda 2013 yılına kadar yeni colt çıkmayacak sanırım. ya da yine çıkmayacak ve japonyadan tedarik edilecek.
bu konuda 2 tane yazı:
http://www.4wheelsnews.com/mitsubishi-to-reduce-european-output-stop-colt-production/

http://www.autoevolution.com/news/mitsubishi-considers-stopping-colt-european-production-28540.html
yazılanlara göre nedcar fabrikasının üretim kapasitesinin ancak yarısı kullanılabiiyormuş. bu durumda tam bir karar verilmese de şimdilik üretim sürecekmiş. Firmanın başka firmalarla üretim anlaşması arayışlarına girdiği (nedcar'da başka firmalar için araç üretmek) söyleniyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 21:12 
Kullanıcı avatarı

O konuda şunu söyleyebilirim, Nedcar'daki üretimin Japonyaya geçmesi gerekiyor, zira Nedcar üretimi şu anda finansal açıdan mantıklı olmuyor. Fabrikaların her zaman belli optimum hacmi oluyor ve bu hacmin üstünde kar, altında zarar ediliyor. Colt'un yeni kasası konusu başka bir topik altında devam edebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 21:05 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Bu arada 6 hava yastıklı esp li full donanımlı punto evo için arkadaşıma 28.000 fiyat vermişler. Mitsubishi'den yıl sonu indirimi gelmedi. Araç stok sayısının az olması söyleniyor ama diğer markalar ellerinde araç yokken bile indirim yapıp sipariş alıyorlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 21:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Janissary yazdı:
Bu arada 6 hava yastıklı esp li full donanımlı punto evo için arkadaşıma 28.000 fiyat vermişler. Mitsubishi'den yıl sonu indirimi gelmedi. Araç stok sayısının az olması söyleniyor ama diğer markalar ellerinde araç yokken bile indirim yapıp sipariş alıyorlar :)

Süper fiyat :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 21:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Janissary yazdı:

Buuu daa geçeeer, bu daa geçeeeer, alışmalısııııın, dayanmaalısıııın, alışmaaalıııısın :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye