Zaman: 28 Eki 2025 14:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2014 00:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Semih
Araç: Yok
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0rh+
start stop lu düz araçları olan arkadaşlar kaç litre yakıyorsunuz özellikle ş. içi akan ve sıkışık trafikte.
ve otomatik mi yoksa düz start stoplu mu almalıyım. start stop a lpg takılabilir mi

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2014 23:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2011 COLT 1.3 İNVİTE AMT
Meslek: BANKACI
Kan grubu: A-
cebeci57 yazdı:
Bugün sabah çamlıca dan alibeyköye geçtim. Köprü ve yollar açık bir şekilde olunca yakıt tüketimim http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09 ... 81c03d.jpg

Budur!Tebrik ederim. Bu arada açılmayan resminizi düzeltiverdim;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2014 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT/ 2008
Meslek: Basın Yayın
Kan grubu: 0Rh+
Telefondan tapatalk ile yükledim fotoyu bende göründüğü için fark etmedim. Teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 16:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: memcosh
Araç: colt invite 2007
Osman bey benim size kesin ulasmam lazim ayni sorun bendede oldu subaplar yandi sanirim simdi aracim sanayide fincanlardan ses geliyor dedi usta muhtemelen subaplar Yanmis parçaları nereden temin ettiniz hepsi kaça mal oldu markalari nedir size nasil ulasabilirim mesajinizi bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2014 21:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: akademik
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum sizlere: Coltumun gösterge panelinde yakıt tüketimini gösteren digital sayaç bulunmamakta. Normal mi sizce? Yol bilgisayarı denilen gösterge panelinin tam ortasında bir siyah çubuk var, ona bastığımda şimdiye kadarki tüm kilometre cinsinden alınan yolu, bir kez daha bastığımda sıfırlama sonrası km yi, bir kez daha bastığımda 12 month şeklinde sonraki bakım tarih opsiyonunu gösteriyor. Lakin dış ortam sıcaklığının altındaki litre/km göstergesini bir türlü bulamadım. Bir fikriniz var mı acep?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2014 22:50 
Kullanıcı avatarı

coltius yazdı:
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum sizlere: Coltumun gösterge panelinde yakıt tüketimini gösteren digital sayaç bulunmamakta. Normal mi sizce? Yol bilgisayarı denilen gösterge panelinin tam ortasında bir siyah çubuk var, ona bastığımda şimdiye kadarki tüm kilometre cinsinden alınan yolu, bir kez daha bastığımda sıfırlama sonrası km yi, bir kez daha bastığımda 12 month şeklinde sonraki bakım tarih opsiyonunu gösteriyor. Lakin dış ortam sıcaklığının altındaki litre/km göstergesini bir türlü bulamadım. Bir fikriniz var mı acep?

Hakan Bey; Teyp' in üstünde bulunan mode tuşlarına bastığında istediğin göstergeler çıkıyor olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2014 22:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Teyp üzerinde bulunan mode tuşu ile bu değerlere ulaşabilirsiniz. ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2014 23:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: akademik
teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2014 14:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
Şu anda İstanbul'da şehiriçi, çok dur kalk yapılan yerlerde 9-9,5 litre arasında benzin tüketiyor amt colt'um. Çok geliyor bana, sizce normal mi? Neye dikkat etmemi önerirsiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2014 18:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin
Araç: 2005 COLT 1.3 AMT Instyle
blues yazdı:
Şu anda İstanbul'da şehiriçi, çok dur kalk yapılan yerlerde 9-9,5 litre arasında benzin tüketiyor amt colt'um. Çok geliyor bana, sizce normal mi? Neye dikkat etmemi önerirsiniz?

benim de öyle hocam istanbulda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2014 19:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
blackcurse yazdı:
blues yazdı:

benim de öyle hocam istanbulda

kardeşler benimde aynı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2014 23:26 
Kullanıcı avatarı

Beyler, istanbul tek bir semtten ibaret değilki, trafikten kusulası yerde var, trafiğin yap gibi aktığı yerde, biriniz başka semtte, diğeriniz başka semtte, biriniz vites geçişlerini bağırtabilir, diğeriniz sakin kullanabilir, birinizin km si servise az kalmıştır bakıma ihtiyacı vardır, diğeriniz yeni bakımdan çıkmıştır, birinizin modeli 2005 tir, diğerinizin 2009 dur, birinizin lastikleri kabaktır, diğerinizin yeni michelin dir:) v.s v.s işin özü her colt istanbulda 7-8 lt ortalama gidecek diye bir durum yok! Bu tamamen sizin aracınızın bakımı ve hor kullanılmaması ve tarafınızın aracını bir aşk edasıyla sakin ve kontrollü kullanması ile alakalı:) aracınızın bakımlarını tam yaptırıp, vites geçişlerinde bağırttırmayarak ( aşkla okşayarak;) ) hep aynı istasyon veya marka yakıtı alarak sağlamanız çok basit.( tabi bu trafiğin allahsız olduğu istanbul semtlerini kapsamamaktadır)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 00:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
blues yazdı:

Aynı trafik koşullarında 1.6 benzinliler 11lt den aşağı tüketmez, dizel arabalar da keza 7lt'yi bulur. Kendiniz yazmışsınız çok dur kalk yapılan yer yani trafik durgun ise ortalama hız düşer büyük ihtimal 9-9.5lt aldığınızda ortalama hız 20km/h altında kalıyordur? Tüketim belirtirken teknolojinin velinimeti olan yol bilgisayarındaki ortalama hızı da belirtin.

Evin çevresindeki ufak işleri hallederken sürekli dur kalk yapıyorum ortalama hız 17-19km/h oluyor ortalamalar 10-12lt lpg oluyor benim de... Yaptığım yol en fazla 8-10km olduğu için motor ısı falan filan derken bunlar normal şeyler. Benzer koşullarda diğer araçlarda bu kadar yakar hatta fazlasını yakar.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 08:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
Cuma günü izmir gaziemirden Manisa Akhisar in bir köyüne gidip geldim. Gaziemirden Shell den 40 TL gaz alıp yola çıktım dönüşte 215 Km de gaz bitti yolun yarısında klima açıktı .
Yakıtından soğukların başladığı bu günlerde yine memnunum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 10:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
ersinnsahin yazdı:
Bana çok geldi hocam. Işıklarda 20sn ve üzeri vitesi a konumunda tutmayın. Lastik basınçlarını kontrol edin. Hava filtresi de kirlenmiş olabilir. Aracı yeni aldıysanız alışma sürecinde de yakıt artabilir.

Aynen hocam, aracımı alalı daha iki hafta oldu ve sürekli kullanmıyorum. Yeni yeni alışıyorum aracın tepkilerine. Lastiklerimin basıncı biraz düşük sanırım, bugün kontrol edeyim onları. Işıklarda durma konusunda da, dediğiniz gibi vitesi A'da bırakmayıp N'ye alıyordum ama geçen gün sayaç olmayan bir ışıkta durdum, yine vitesi N'ye aldım ve bir iki saniye sonra yeşil yandı. Vitesi A'ya almak istediğimde ekranda sıfır (0) mı O harfi mi yazdığını tam anlayamadığım bir şey yazdı, A'ya geçmedi. Bir daha N'ye alıp A'ya aldım o zaman yedi. Bunu yaşadığımdan beri A'da bırakıyorum ışıklarda da.

Bunun dışında sahil yolu gibi akıcı yollarda oldukça memnunum tüketimden.

Bu arada diğer arkadaşların da dediği gibi, yüksek yakıt tüketimi zorunlu olarak düşük vites ve hızlarda kullanmak zorunda olduğumda oluyor. Özellikle ara sokaklarda çok fazla kasis var, yavaşla hızlan, yavaşla hızlan epey tüketim artıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 16:14 
Kullanıcı avatarı

Yanlış bilinen bir durum var, ışıkta beklerken vitesi A' dan N' ye almanız yakıt tüketimini azaltmaz, gereksiz yere aracı boşa alıyorsunuz! Işıkta beklerken Vites A' dayken frene basılı olduğunuz sürece ( ki öndeki araca vurmamak için mecbursunuz:) ) otomatik araç N' de olduğu gibi boşta tükettiği yakıtı tüketir, fazlasını yakmaz! Frene basılı tuttuğunuz sürece sorun yok!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 17:26 
Kullanıcı avatarı

mustafa-kose yazdı:
Beyler, istanbul tek bir semtten ibaret değilki, trafikten kusulası yerde var, trafiğin yap gibi aktığı yerde, biriniz başka semtte, diğeriniz başka semtte, biriniz vites geçişlerini bağırtabilir, diğeriniz sakin kullanabilir, birinizin km si servise az kalmıştır bakıma ihtiyacı vardır, diğeriniz yeni bakımdan çıkmıştır, birinizin modeli 2005 tir, diğerinizin 2009 dur, birinizin lastikleri kabaktır, diğerinizin yeni michelin dir:) v.s v.s işin özü her colt istanbulda 7-8 lt ortalama gidecek diye bir durum yok! Bu tamamen sizin aracınızın bakımı ve hor kullanılmaması ve tarafınızın aracını bir aşk edasıyla sakin ve kontrollü kullanması ile alakalı:) aracınızın bakımlarını tam yaptırıp, vites geçişlerinde bağırttırmayarak ( aşkla okşayarak;) ) hep aynı istasyon veya marka yakıtı alarak sağlamanız çok basit.( tabi bu trafiğin allahsız olduğu istanbul semtlerini kapsamamaktadır)

bakımlarım tam, lastiklerim yeni ve aracım AMT. Nasıl okşayabilirim hocam? gaz pedalına normal basıyorum kendi değiştiriyor zaten vitesleri. İstanbulda e5 harici normal trafik ışıklı caddelerde 8-9 arası hatta daha fazla yakıyor araç. E-5'te açık trafikte giderken 6-6.5 lara kadar düşüyor ama.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 21:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Manuel kullanmayı deneyin aracı. Özellikle 1'den 2. vitese yükseltirken 3000 deviri görmenize gerek yok. Ağır ağır hızlanın. 2250 - 2600 devir aralığında vites yükseltin. Motor devrini 2000 - 2100 civarında kullanın. En optimum tüketim bu seviyede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 22:24 
Kullanıcı avatarı

manuel kullanırsak da baskı balataya zarar vermez miyiz hocam?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2014 23:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Hayır bir alakası yok. Zaten vites değişimini aktivatör yapıyor. Komutu sadece biz veriyoruz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye