Zaman: 17 Ara 2025 14:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: yokuş kalkışı hakkında
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 15:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: öMER
Araç: COLT 1.3 invite AMT-2011
Meslek: akademiya
Kan grubu: Arh+
yokuş kalkışı hallettim.artık el freninde sorun yaşamıyorum.önceleri korkuyordum.ama klavuzu okurken yazanlara dikkat ederek yaptı.vitese al ayağını frenden kaldır arbanın haraket ettiğini hissettiğinde el frenini indir yavaşca.eğim sorun değil çok kolaymış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 01:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
vitese al tamam , ayağını frenden kaldır tamam , el frenindeyken hareket ettiğini nasıl anlıyacaz e el freninde araç kazık gibi oluyor sadece yaylanıyor.oan acayip bir koku oluyor balatalar kokuyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 09:15 
Kullanıcı avatarı

el frenini bildiğiniz üzere sadece yokuşta kullanıyoruz.ayağınızı frenden kaldırdıktan sonra zaten araba hemen haraket etmiyor.haraket ettiğini anlmak için şunu deneye bilirsiniz arabnın önü hafif yukarı kalkıyor yani araba haraket etmek için zorluyor o zaman el frenini yavaşça indirip gaza basacaksınız.

bunlarıda söylüyorum ben usta falan değilim ama deneme yanılmayla buldum bunları.

umarım işe yarar kolay gelsin

kazasız belasız sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 02:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre utku
Araç: mitsubishi colt 1.3 amt elegance
Kan grubu: brh+
arkadaslar 10 subat 2011 de coltum hazır amt sanzıman, 2011 colt amt yani , emre ben
okudukca dehsete düsüorum , el freni denio fren gaz aynı anda denio, dik yokusda frenden ceker cekmez gaza bastığımızda olduğu yerden kalkmaz mı bu alet manuel sanzımanlı arabalar gibi walla wazgeçicem korkutmayın beni :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 10:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
ürkme kuzen zamanla alışıyorsun ben artık el frenini bile çekmiyorum yokuşlarda kalkarken :) bir süre sonra arabada sana alışıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

termin tesekkür ederim ama gerçekden huylandım ilk defa amt sanzıman kullanıcam ama benim iyi araba kullandığımı çewremde herkes bilir eğer ist da yasıyosan bilirsin bebek yokusunda dahi el freni veya frene basmadan yarım debriyajla kalabilirken ben bu tip yokuslarda 1 metre kayma ihtimalim war mı amt şanzımanla kusura bakma zamanını alıyorum ama kafamı çok kurcalıyo bu iş :S

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 11:41 
Kullanıcı avatarı

emre utku
hiç merak etme.ben ilk defa kullandığımda milletin içinde yokuşta iyi patinaj yaptırmıştım çok gaz vermekten dolayı.
ama sonra klavuzu okuduğumda aynen şöyle diyordu
el freni çekili vaziyette vitese tak ve hafif gaz ver arabanın hareket ettiğini hissettiğin anda -ki buanda motor kavramış demektir-freni direk indir ve kontrollu şekilde gaz ver.ben rizedeyim inan buranın her tarafı yokuş burda halledilyorsa gerisini boş ver derim.

kazasız belasız sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:07 
Kullanıcı avatarı

emre utku yazdı:
termin tesekkür ederim ama gerçekden huylandım ilk defa amt sanzıman kullanıcam ama benim iyi araba kullandığımı çewremde herkes bilir eğer ist da yasıyosan bilirsin bebek yokusunda dahi el freni veya frene basmadan yarım debriyajla kalabilirken ben bu tip yokuslarda 1 metre kayma ihtimalim war mı amt şanzımanla kusura bakma zamanını alıyorum ama kafamı çok kurcalıyo bu iş :S

Bebek, Emirgan gibi yerlerdeki o yamaçlarda yamaç diyelim oraya yokuş değil oralar orada el freni kullanmak zorundasın kardeşim baya bi kaydırıyor çünkü oralarda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:08 
Kullanıcı avatarı

Ben oralara arabayı aldığımın ikinci haftasında gitmiştim yokuş aşağı bayağı bir kaydı araba birde geri vitese atıp geri geri yokuşta gelecektim az daha giriyordum öndekine...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:09 
Kullanıcı avatarı

He birşey daha çok yokuş olan yerlerde sol ayağınla frene basıp sağ ayağınla gaza basıp yürümeye başlayınca bırakabilirsin ama şanzımana zarar veriyor diye biliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:16 
Kullanıcı avatarı

herkese tesekkür ederim, bi bayan gibi yokuslarda el freni ile kalkmak kısmı inanın canımı sıktı ama sanırım yarı otomatik sanzımanların genel problemi bu , o zmaan manuel sanzıman al kardesim der gibi olduğunuzu biliorum :)
fakat otomatik mod da sehir trafiğinin zorluklarının üstesinden gelmek için bu tip şanzıman kullanmak istiorum sadece..
bir de daha önceki yorumlara baktığımda manuel olarak kullandığımda sanzıman zaman zaman karıstırıyo gibi ibareler kullanılmış , sert kullanımlarda büyük kazalara neden olucağını düsünmekteyim, bu konu hakkında fikri olan varsa ricada bulunsam bilgi verse :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
amt şanzıman tartışmasız muadilleri arasındaki en başarılı şanzımandır. bir tek honda jazz daki şanzıman yokuş kalkış desteği ile daha başarılı olaiblir. ama onun da ömrü uzun olmadı zaten. hem çok yeni bir şanzıman hem de yerini yakında cvt şanzımana yeniden bırakacak.
manuelde karıştırma filan olmaz. zaten yanlış vitese atamazsınız. değiştirmeniz gereken bir devire geldiyseniz kendisi önce uyarır sonra da kendiliğinden vites değiştirir.
yokuş kalkışı için de o kadar panik yapmayın. o kadar süren arkadaş var bundan dolayı kza yapan duymadım. kendim de zamanında sürdüm. alıştıktan sonra el frenine bile gerek yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 15:39 
Kullanıcı avatarı

ekim 26 2011 den beri amt colt kullanıcısıyım.gerçekten mükemmel bir arabaya sahip olduğumu düşünüyorum.her yönüyle mükemmel ama vites olayı tamamen mükemmel.bildiğim kadarıyla şanzıman üreticisi yarı otamatiğin imucitleri yani kalite on numara.dolayısıyla kaliteden ödün yok.en beğendim yönüyse aşırı gaza basmadığın sürece vites geçişleri mükemmel pürüzsüz hissetmiyorum bile.yokuş meselesine gelince alışırsın hatta ben mmanuelden daha rahat yaptığımı söyleyebilirim

takma kafaya ve tadını çıkar
saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 16:43 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için ... bende heyecanla bekliyorum aracın trafiğe çıkıcağı dönemi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 19:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
emre utku yazdı:
herkese tesekkür ederim, bi bayan gibi yokuslarda el freni ile kalkmak kısmı inanın canımı sıktı

Dostum yanıldığın nokta bu. Usta şöförler her zaman dik yokuşlarda (yamaç) el freni kullanır. Hiç geri kaçırmasa bile bu şekilde debriyaj balatasının ömrü daha uzun olur. Hele yarım debriyaj asılı durmak tam bir saçmalık zaten balatayı eline alırsın bu şekilde kısa sürede. Yani mesele geri kaçırmak ya da pati atmak değil bilmem anlatabildim mi.

Artisliğin alemi yok. Araban yarı otomatikse de manuelse de el frenlik yokuşta el freni kullanılır bu kadar basit.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 22:50 
Kullanıcı avatarı

saol bilal,
1-) şöförlük konusunda el freni pati balata falan demişsin
ben iyi bi kullanıcı olduğumu biliorum 14-15 yasında pederin arabayı kaçırıp bodruma gittiğimi bilirim (yanlış olduğunu kabul ediyorum)
2-) o balata olayında yıllardır bu sekilde araba kullanmama rağmen değil balatayı elime almak genelde eline verdim bi çok kişinin ..
3-) benim senden eksik olduğum konu wardır elbet , mesela atm şanzıman bilmediğim bi konu ve arkadaslardan yardım aldım saolsunlar
bildiklerini esirgemediler..
sende saol sölediklerin için , ileride bi oğlum olursa seni örnek almasını önericem ..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 14:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
emre utku yazdı:
saol bilal,
1-) şöförlük konusunda el freni pati balata falan demişsin
ben iyi bi kullanıcı olduğumu biliorum 14-15 yasında pederin arabayı kaçırıp bodruma gittiğimi bilirim (yanlış olduğunu kabul ediyorum)
2-) o balata olayında yıllardır bu sekilde araba kullanmama rağmen değil balatayı elime almak genelde eline verdim bi çok kişinin ..
3-) benim senden eksik olduğum konu wardır elbet , mesela atm şanzıman bilmediğim bi konu ve arkadaslardan yardım aldım saolsunlar
bildiklerini esirgemediler..
sende saol sölediklerin için , ileride bi oğlum olursa seni örnek almasını önericem ..

Yok dostum ben usta sofor oldugumu idda etmiyorum ancak cok usta sofor gordum ve hepsinden duyduklarim bu sekilde. Ama sen ben bu isi cozdum diyorsan ileride cocugun olursa beni ornek almasini soyleme, ona da ogret. Hatta benim cocugum olunca ben de sana gondereyim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: