Zaman: 16 Eki 2025 01:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2010 13:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur D.
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT 2011
Meslek: Y.dışı eğt. dan.
termin yazdı:
Şöyle güzel bir peri gelse benim afacana bi dokunsa sabah kalktığımda bir baksam vialle'li olmuş olsa afacan

Ben ciddi kafaya koydum bu lpg-lpi işini. Mar Otoda Vialle için (garantiyi delmiyor) 1100€ fiyat verdiler. Neyse LPG topiğinde sorularım olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2010 14:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Dostum LPİ delmiyor tamam vialle ama 1100 euro da çok yahu 2000 TL para yapıyor. Bunun fiyatını şöyle 1000 TL ye falan çekseler bende taktırmayı düşünüyorum. ama stepne ye göre simit tank var mı onu bilmiyorum. Aslında LPG kısmında bi bakmak lazım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2010 00:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: 2011 colt
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0Rh+
merhaba arkaslar

coltumu bugün teslim aldım mt yi amt olarak değiştirdiğim için bir gün gecikmeli olarak teslim aldım. ilk izlenim dehşet güzel bir araç almak isteyipte tereddüd eden varsa hiç düşünmeden alsın. nerden hemen bu kanıya vardın derseniz 2004 passat 1.8 t higline 2 kullanıcısıyım 2 arac olarak aldım şehir içinde otabanda çok keyifli. saat 7 de teslim aldım hemen deposunu fulledim 115 km yol yaptım tekrar fulledim 28 tl benzin aldı aynı istayon aynı pompadan. ve tamamen aracı tanımak amacıyla agresif kullanım. 5000 km de teleflex marka lpg taktıracam.

herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2010 00:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
serdergar dostumuz,

teleflex için kaç TL fiyat aldınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2010 18:06 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Hakan bey aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsınız inşallah. Aldığınız fiyat çok çok iyi. Fakat personel olmanızın etkisi büyük olmuş anlaşılan. Teleflex tüp taktıracağım diye yazmışsınız. Bu markayı hiç duymamamıştım. Ben de tüp taktırmayı düşünüyorum. Neden bu marka? Biraz anlatır mısınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2010 21:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: 2011 colt
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0Rh+
neden teleflex 96 yılından beri babamın aracından bu yana lpg li araç kullanıyorum daha öncesinde çok araştırdım opel vectra 2,0 ve 2001 lada samarada landirenzo passatta teleflex hepsindende çok memnun kaldım landirenzoyu passata neden takmadım çünkü ilk yurtdışından geldiği hali kalmadı herşeyi yansanayi çakma oldu.passat için araştırdım prins ve tleflex arsında kaldım. ikisindede arıza lambası yakmıyor garanti ve söz veriyorlar ama teleflexi ankarada tunalı motorlar distiribütör bayii 1) işçilik 10 numara kesinlikle lpg takılımı değilmi göremezsiniz. 2) enjektörler direk benzin enjektörlerinin karşısına manifold sökülüp monte ediliyor hortum olayı yok.3) lpg takıldıktan sonra hiçbir zaman kalibrasyon ayara gitmiyorsunuz her daim kendi benzin modundan kopyalıyor. 4)ve passattan tecrübe kesinlikle arıza motor ışığını yakmıyor.5) enjektörler sessiz çalışıyor. prinsde aynı enjektörü kullanıyor. landirenzoda şıkırtı sesinden arac dizel havası veriyor dışardakilere.sonuç olarak 200 300 fazla olsun kafam ağrımasın.

fiyat olayında ise prins ve teleflex aşagı yukarı aynı fiyat tlefelex için fiyat almadım ama tahminin 1800 tl ama fiyatı net alınca sizlerle paylacaşağım yada tleflex yazıp aratın tunalıdan ulaşabilirsiniz liste fiyatına.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 11:13 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
İzmir'de de var mı acaba bu sistemi uygulayan iyi bir LPG ustası yada firması. Açıkçası LPG konusunda piyasa bilgilerinden, sanayi çevresinden ve de yakınımızda LPGli araç kullanan tanıdıklarımızdan edindiğimiz bilgilerden başka elimizde veri yok. Bunlar da ne denli sıhhatli bilmiyorum. Aramızda teknik detaylardan anlayıp, Hakan beyin bahsettiği marka ve tekniği değerlendirebilcek ve bizim anlayacağımız şekle getirebilecek arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemezler umarım. Bu sistem bizim Coltlara uygun mu? Aracın artılarında bir azalma yaratır mı? Motorun ömrünün azalmasına ne kadar etkisi olabilir? Bu konuda ehil ama aynı zamanda güvenilir birini bulup bilgi almak kolay değil. LPG, çok hassas bir konu. Hem güvenlik hem de arabanın kullanışlığını etkilemesi bakımından bilgilerimizi arttırmalıyız kanaatindeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 11:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar çok uzağa gitmeye gerek yok...forumda landi renzolu Colt yazın, synthesizer ile yazışın, opeth"e faceden ulaşın...teleflex iyi marka ama 1800 TL ise çok..Ayda 1000 km civarı yapıyorsanız eğer amorti etmeniz yılları alır...Vialle iyi ama hala Colt için uygun tankı yapılmadı diye biliyorum...Öte yandan sinirkupu Vialle kullandı çok da aradığını bulamadı...lütfen ama MCT size yeter :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 12:16 
Kullanıcı avatarı

Büyük bir ihtimalle hiçbir zaman lpg yada lpi taktırmayacağım çünkü dün bir baktım ki lpgnin fiyatı inanılmaz artmış 2,10 tl olmuş. Daha dört ay önce 1,64 tl idi. Petrolün gazını bile fahiş fiyata yükseltiyor devlet kaldı ki an be an benzine yaklaştırmaya çalışıyorlar. Sanırım en mantıklısı dizel bir araç sahibi olmak yinede bu arada benim yakıt tüketimim 300 TL oldu. Bakalım maaşı alana kadar başka benzin alacakmıyım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 12:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
agalar dün akşam sağda solda duyduğumuz yeni lancer'larda lpg uygulamasının ilerde sıkıntı yapabildiği haberleri üzerine mar otodan zamanında vialle sistemimi montajlattığım erdal usta ile görüştüm. kendisi aynı zamanda brc ürünlerini de montajlıyor mar oto bünyesinde. yeni nesil bazı araçlarda ( lancer, insignia, civic, astra, cruze gibi) supap erimesi olabiliyormuş. 0 km cruze araçlara garantili brc takmaktan vazgeçmişler mesela bu yüzden. colt araçları sormadım ama hemen hemen aynı motora sahip olduklarına göre aynı sıkıntı zamanla baş gösterebilir. haberiniz olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 12:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
agalar dün akşam sağda solda duyduğumuz yeni lancer'larda lpg uygulamasının ilerde sıkıntı yapabildiği haberleri üzerine mar otodan zamanında vialle sistemimi montajlattığım erdal usta ile görüştüm. kendisi aynı zamanda brc ürünlerini de montajlıyor mar oto bünyesinde. yeni nesil bazı araçlarda ( lancer, insignia, civic, astra, cruze gibi) supap erimesi olabiliyormuş. 0 km cruze araçlara garantili brc takmaktan vazgeçmişler mesela bu yüzden. colt araçları sormadım ama hemen hemen aynı motora sahip olduklarına göre aynı sıkıntı zamanla baş gösterebilir. haberiniz olsun.

yeni nesilden kasıt euro 5 motorlar değil sanırım?... o zaman euro5 yeni nesil motorlardaki sonuçları şimdilik sürpriz ve bir oranda da risk...Bu riski almaya değer mi?...efendim ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2010 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
aracınız hayırlı olsun valla süper bir tercih olmuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2010 00:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
bacey yazdı:
sinir kupu yazdı:

yeni nesilden kasıt euro 5 motorlar değil sanırım?... o zaman euro5 yeni nesil motorlardaki sonuçları şimdilik sürpriz ve bir oranda da risk...Bu riski almaya değer mi?...efendim ?

Euro kac olmasiyla alakasi yok, denilenlere gore subaplarin nasil bir malzemeden yapildigi ile alakasi var.

Ancak ben bu teranelere inanmiyorum. Herhangi bir aracin subapini kendi ellerimle eritmeden de inanmayacagim :D Dogru karisim ayari yapilirsa ne ariza isigi yanar, ne ekstra isi aciga cikar, ne de katalitik konvertor zarar gorur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2010 10:17 
Kullanıcı avatarı

bu forumlarda yazıyor zaten engin ustaydı galiba lpg bölümünü kurcalarken bulmuştum lancerlarda subaplarmı ne zıkkımsa onları yaptıkları malzeme 500 birseye kadar dayanıklıymış gazda 800-100 arası zımbırtıda ısınıyormuymuş vs. vs. ondan dolayı elinde kalıyormuş milletin çiçekler :P çok açıklayıcı olduğumu umuyorum :P

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: