Zaman: 14 Kas 2025 15:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Zebercet
Araç: Colt cz3 2009
Meslek: bilişim
Kan grubu: a+
yenibirdünya yazdı:
hayırlı olsun demek passat tan sürüş keyfi iyi güzel miş:))

Sağolun..
Gerçekten özellikle benim kullandığım passat modelinden sürüş keyfi çok daha yüksek.
Çünkü 115 hp fsi motor o kasayı taşımakta çok zorlanıyordu. (100hp olanları var birde onlar ne yapıyordur bilemem:))
Maalesef gitmeyen bir otomobil insanı arabasından soğutuyor...
Ve kullanılan FSI motor o kadar sesli bir motordu ki...
Sonuç olarak şu anki aracımdan -Allah utandırmasın- memnunum. :)
Daha önce c segmenti (focus,meganeII) ve d segmenti (passat) araçlara bindim.
İlk defa b segmenti otomatik (colt) bir aracım oldu.
ben bu kadar hoşuma gideceğini beklemiyordum.. (dış görünüm, iç ferahlık ve genişlik, otomatik olması,seri olması)
Hatta b segmenti bir araç alma da ki amacım hem ben hem eşim kullanayım bu şekilde eşim acemiliğini üstünden atsın, sonra mali durumum daha iyi olunca ben C segmenti bir araç alı bunu eşime bırakırım idi.
Fakat açıkçası şimdilik C segemneti araç arayışımı bitirdim. Bunu nerden mi hissediyorum?? Her hafta araba dergileri alan ben artık hiç bir araba dergisi almıyorum :)
Bu durum eşimi kızdırmıyor değil tabi ki:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 11:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ersen
Araç: New Beetle 2.5
Meslek: istatistikci
Kan grubu: A+
zebercet2006 yazdı:
enron yazdı:
Torpidonun şişe gözü soğutuyor, aslında soğutmak değilde klimadan orayada üfleme diyelim ancak uzun yola ise yatıyor.

Manuel denedim ama ben daha çok otomatik kullanıyorum, ıstanbul-muğla arası 100km de 5 e kadar düştüğünu gördüm, şehir içi 7 yaktiriyorum, ben çok sakın sayilmam:)

Vitesi unutmazsaniz manuel deneyin, gerci unutsanizda gerektiğinde o yine duracaginizda falan düşürüyor kendisi. Kalkislarda manuel sonra otomatik yapıyorum bazen.

Bu arada Colt bana sakin kyllandirtmiyor kendini, virajlarda dikkat ama! Sakar gecidinde çok karşıdan gelenin göz rengini bakışını gormuslugum var:)

Anladım :)
Seriliği gercekten benim de hoşuma gidiyor.
Önceki aracım passat 1.6 fsi benzinli 115hp idi. tabi arac yaklasik 1450 kiloydu.
serilik konusunda kat kat iyi passattan. Dolayisiyla surus keyfide beraberinde geliyor.
Arka koltuklar tam katlandığı gibi diğer tarafa da tam yatıyormu(180 derece)
Gerçi akşam denerim ama sabırsızlık işte :))

Malesef yatmıyor öyle.

Bu arada ben de 2003 passat (140lık mı ne onlardan) almak için gidip de Colt'u almıştım:)

Colt alan bir arkadaş için duygusallıkla yazdığım üzüntülerimi bildirdiğim o yazıyı buldum, belki size bir şeyler ifade edebilir, buyrun :

viewtopic.php?f=8&t=3265

ekstralar:
Mitsubishiclubturkey çıkartması,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 12:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
zebercet2006 yazdı:
yenibirdünya yazdı:
hayırlı olsun demek passat tan sürüş keyfi iyi güzel miş:))

Sağolun..
Gerçekten özellikle benim kullandığım passat modelinden sürüş keyfi çok daha yüksek.
Çünkü 115 hp fsi motor o kasayı taşımakta çok zorlanıyordu. (100hp olanları var birde onlar ne yapıyordur bilemem:))
Maalesef gitmeyen bir otomobil insanı arabasından soğutuyor...
Ve kullanılan FSI motor o kadar sesli bir motordu ki...
Sonuç olarak şu anki aracımdan -Allah utandırmasın- memnunum. :)
Daha önce c segmenti (focus,meganeII) ve d segmenti (passat) araçlara bindim.
İlk defa b segmenti otomatik (colt) bir aracım oldu.
ben bu kadar hoşuma gideceğini beklemiyordum.. (dış görünüm, iç ferahlık ve genişlik, otomatik olması,seri olması)
Hatta b segmenti bir araç alma da ki amacım hem ben hem eşim kullanayım bu şekilde eşim acemiliğini üstünden atsın, sonra mali durumum daha iyi olunca ben C segmenti bir araç alı bunu eşime bırakırım idi.
Fakat açıkçası şimdilik C segemneti araç arayışımı bitirdim. Bunu nerden mi hissediyorum?? Her hafta araba dergileri alan ben artık hiç bir araba dergisi almıyorum :)
Bu durum eşimi kızdırmıyor değil tabi ki:)

araç iyi 1,5 motor colt lar çok daha iyi 1,3 kullanma fırsatım oldu 1,5 gerçekten çok iyi benim araba dır demiyorum :))
c segmentine gelince benzinliler çok yakıyor bi lancer ve civic iyi ama bu segmentte en iyisi mazda 3 oda çok yakıyor ama mazda türkiyeyi sevindirecek bi hamle yapıyor 2013 yılı sonunda dizel otomatik 1,6 motor skyactiv teknolojili 14:1 sıkıştırma oranına sahip araçlar getiriyor buda demek oluyor ki dünyanın en az yakan dizel aracını getirmesi demektir.
buda mazda sevenler için büyük müjde mermerler gruptan alınan mazda direk kendisi satıyor türkiyede bakımları da uygun fiyat ama ben araç alsam bundan sonra dizel sıfır ya mazda 3 otomatik dizel yada cıtroen 4 dizel otomatik yada düz vites nissan juke yada Qashqai, alırım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Zebercet
Araç: Colt cz3 2009
Meslek: bilişim
Kan grubu: a+
enron yazdı:
zebercet2006 yazdı:
enron yazdı:
Torpidonun şişe gözü soğutuyor, aslında soğutmak değilde klimadan orayada üfleme diyelim ancak uzun yola ise yatıyor.

Manuel denedim ama ben daha çok otomatik kullanıyorum, ıstanbul-muğla arası 100km de 5 e kadar düştüğünu gördüm, şehir içi 7 yaktiriyorum, ben çok sakın sayilmam:)

Vitesi unutmazsaniz manuel deneyin, gerci unutsanizda gerektiğinde o yine duracaginizda falan düşürüyor kendisi. Kalkislarda manuel sonra otomatik yapıyorum bazen.

Bu arada Colt bana sakin kyllandirtmiyor kendini, virajlarda dikkat ama! Sakar gecidinde çok karşıdan gelenin göz rengini bakışını gormuslugum var:)

Anladım :)
Seriliği gercekten benim de hoşuma gidiyor.
Önceki aracım passat 1.6 fsi benzinli 115hp idi. tabi arac yaklasik 1450 kiloydu.
serilik konusunda kat kat iyi passattan. Dolayisiyla surus keyfide beraberinde geliyor.
Arka koltuklar tam katlandığı gibi diğer tarafa da tam yatıyormu(180 derece)
Gerçi akşam denerim ama sabırsızlık işte :))

Malesef yatmıyor öyle.

Bu arada ben de 2003 passat (140lık mı ne onlardan) almak için gidip de Colt'u almıştım:)

Colt alan bir arkadaş için duygusallıkla yazdığım üzüntülerimi bildirdiğim o yazıyı buldum, belki size bir şeyler ifade edebilir, buyrun :

viewtopic.php?f=8&t=3265

Yazını gerçekten zevkle okudum.. fevkalede olmuş :)
ama işin daha fevkalede tarafı...
tamamen duygularıma tercuman olmuşş...
geçen gün eşime "aşağı inip arabaya bakmak istiyorum" dedim şaşkınlıktan donakaldı..
teravihten dönüyorduk yine yürüyerek.. apartmana girmeden "ben bir arabaya bakayım" dedim yine donakaldı..

ben diğer arabalarımı hiç kurcalamamıştım.. çünkü bu kadar ilgimi çekmemişti..
passatı sattığım gün arka koltuğunun öne doğru katlandığını tesadüf eseri görmüştüm 6 yıl sonra :)
ama bu öylemi...
colt benim için oyuncak gibi..
heryerini kurcalamak istiyorum (gerekirse bozma pahasına)..
akşam çıkıp kullanmak istiyorum...
en fazla 8 kişiyi sığdırdık içine.. acaba 9-10 da nasıl olur diye düşünüp duruyorum ..:)
yani duygularınızı anlıyorum :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: