Zaman: 20 Oca 2026 18:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Colt kaza durumu
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: colt
Meslek: biyolog
arkdaşlar hasar belli oldu 10000 hasr çıktı ama aracı pert yapmadı sigorta şirketi tamir olucak.... kazayı yapan kişiyle görüştüm anlaşmay yanaşmıyor... ben niye para veriyim kazadır olur araban yapıld işte felan dedi... :)) bende kendisi anlaşma yoluna gitmezse hakkımı mahkemde arıcagimi soledim bu sefer daha cokmasrfasınız olur dedim ama pekde dinlemedi :) değer kaybı davası acıcam kendisine acaba nekadar talep etmem gerekior u işin experi felan yokmu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 19:33 
Kullanıcı avatarı

arkdaşlar hasar belli oldu 10000 hasr çıktı ama aracı pert yapmadı sigorta şirketi tamir olucak.... kazayı yapan kişiyle görüştüm anlaşmay yanaşmıyor... ben niye para veriyim kazadır olur araban yapıld işte felan dedi... :)) bende kendisi anlaşma yoluna gitmezse hakkımı mahkemde arıcagimi soledim bu sefer daha cokmasrfasınız olur dedim ama pekde dinlemedi :) değer kaybı davası acıcam kendisine acaba nekadar talep etmem gerekior u işin experi felan yokmu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 20:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
değer kaybı davası ne demek ya sizin aracınıza çarptılarsa o tarafın sigorta şirketi sizin hasarınızı karşılıyor zaten resmi olarak güvenceniz var zaten. şimdi biz başkasının aracına çarpsak davalıkmı olma ihtimalimiz var. saçmalık bence millet niye sigorta kasko yapıyor o zaman.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ö.ÖLMEZ
Araç: Colt AMT
Meslek: Tekstil M
Kan grubu: A +
Hocam tekrar geçmiş olsun bence çok sıkıntılı bir durum.
Sigorta şirketi neden aracı perte çıkartmak istemiyor, aracın kasko bedeli nedir.
Bu konularda tam bilgim yok açıkçası ama genelde hasar aracın değerinin yarısı veya üstü ise pert olur
diye hatırlıyordum.
(Kayınbiraderin golfü vardı park halinde iken sizinkine yakın bir hasar ile pert oldu.
Kasko bedeli 20 bin di diye hatırlıyorum piyasa değerine göre 3 - 4 bin zarar etmişti. (Axa sigorta))
Kimileride sigorta sözleşmesinde oran belirtiliyor diyor.(Kasko bedelinin %60 ı ise 70 i ise gibi)
Bence sigorta şirketinin üzerinede daha fazla gitmelisiniz ve sanırım araç pert olsa bile pert satış değeri belli olduktan sonra
aracı alma hakkı ilk olarak sizin.
Diğer türlüde aracın satışında çok zorluk yaşayacağınızdan bence pert olması tam piyasa bedelini vermeseler bile daha iyidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 22:55 
Kullanıcı avatarı

değer kaybı davasının hakkım oldugunu düşünüyorum adam aracıma carpsın nerdeyse pert etsin 1 ay boyunca sıkıntı cekiyim araçsız kalıyım aracın peinden kosayım ayrıyeten aracımın satıs degeri 2 3 bin değer kaybetsin ee sigorta hasarı odedi bole bi haksızlık yokadam 2 sigorta fookopisi verdi bitti işi... o 3 4 bin benim cebimden cıkmıs olmadımı yeni hala kredisini oduyorum aracın.. sigorta sirketi aracı pert etmior cunku yuzde olarak hesaplandıgını solediler aracın değerinin yuzde 50si etmiyor dedi ...ayrıyeten aslında aracın cokhasarı olmadıgını sadece parcalarının pahalı oldugunu soledi... istersem aracı bu halde bırakıp tamir parasını yuzde 30 kesinti ile bana odiyebilirlermiş... falan felan sigorta tabi kendini kurtarmaya bakıyor... kasko değeri 21 ama bilmiorum artık şeytan dior al git duvara vur arabayı tevbe tevbe...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 23:27 
Kullanıcı avatarı

medja yazdı:
suç karşı tarafta açıkçası ters yonden girip yadan cartı bana ama... değer kayıp davası nasıl açılır nezamn sonuclanır acaba... ??

Değer kaybı davasında size katılıyorum, adam kusurluysa trafik kurallarına uymamışsa
"sigorta ödüyor ya" deyip çıkamamalı işin içinden. Ama trafik kurallarına uymuş olsaydı zaten sıkıntı olmazdı.

Bunun dışında ben yine pert olması için de elinizden geleni yapın derim, eğer yarı yarıya ise zaten 500 TL fark kalmış,
birde motordan gelen garip sesten bahsetmiştiniz motordada sıkıntı varsa hasar daha da artacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2013 23:45 
Kullanıcı avatarı

servis fiyat verirken maximum fiyatı vermiş bazı parçaların hasarlı oldugu bile kesin deilmş hasar olması muhtemel parçalr diye geçiomus bu saatten sonra imkansız diolar yarın kaskoyla gorusmeyi düşünüyorum dosya sigortadan açılmişti...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 08:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
seyo yazdı:
değer kaybı davası ne demek ya sizin aracınıza çarptılarsa o tarafın sigorta şirketi sizin hasarınızı karşılıyor zaten resmi olarak güvenceniz var zaten. şimdi biz başkasının aracına çarpsak davalıkmı olma ihtimalimiz var. saçmalık bence millet niye sigorta kasko yapıyor o zaman.

Karşıdakinin hiç bir suçu yokken gidip adamın arabasını haşat ederseniz tabi davalık olma olasılığınız var. Trafik sigortası sadece o anki hasarı öder. Ancak hiç bir sigorta o hasardan dolayı oluşacak satış değer kaybını ödemez... Şimdi bu arkadaş aracını satmaya kalksa hasar sorgulatınca 10.000 liralık hasarı görünecek... İstediği zamanda istediği fiyata satamayacak... Ee kim karşılayacak o zararı şimdi? Benim birebir başıma geldi, canım yandı. Aslında siz de haklısınız, trafik sigortasının bu zararı da karşılıyor olması lazım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alikemal
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT
Meslek: Mühendis
medja yazdı:
değer kaybı davasının hakkım oldugunu düşünüyorum adam aracıma carpsın nerdeyse pert etsin 1 ay boyunca sıkıntı cekiyim araçsız kalıyım aracın peinden kosayım ayrıyeten aracımın satıs degeri 2 3 bin değer kaybetsin ee sigorta hasarı odedi bole bi haksızlık yokadam 2 sigorta fookopisi verdi bitti işi... o 3 4 bin benim cebimden cıkmıs olmadımı yeni hala kredisini oduyorum aracın.. sigorta sirketi aracı pert etmior cunku yuzde olarak hesaplandıgını solediler aracın değerinin yuzde 50si etmiyor dedi ...ayrıyeten aslında aracın cokhasarı olmadıgını sadece parcalarının pahalı oldugunu soledi... istersem aracı bu halde bırakıp tamir parasını yuzde 30 kesinti ile bana odiyebilirlermiş... falan felan sigorta tabi kendini kurtarmaya bakıyor... kasko değeri 21 ama bilmiorum artık şeytan dior al git duvara vur arabayı tevbe tevbe...

Hocam bu durumda kasko şirketinden 7bin liranı al ve git adam gibi bi yerde arabanın altını vur, motor blokuna zarar ver yada dediğin gibi bir istinad duvarı bul ona da sağdan çarpkomple sağ tarafını çökert bu durumda hem 7bin cebine girer hemde araba pert olduğundan 21bin alırsın gözden çıkarttığın 3-4binide katarsan sıfır araba alırsın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2013 13:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
karşı taraf kurallara uymadan kaza yapmak için kaza yaptıysa dava açın ama normal kazalarda dava açmak etik değil bence sizin biliceğiniz iş tabi.
birde servis fiyatları şişirir parça satmak için olur olmaz parçaları değiştirir sonrada aracınızın sicilinde kabarık bir hasar rakamı çıkar.
sizin yerinizde olsam aracı perte anlaşamayıp tamir durumu olursa servisten yapılacak tamir ve değişim sonucu oluşacak rakamı tam tesbit ettirmek. rakam çok çıkarsa özel bir serviste tamir ettirmek. o görünen hasar 3-4 bine rahat dışarıda hallolur dışarıda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2013 11:19 
Kullanıcı avatarı

ufak tefek kazaları ist.da görmüyoruz artık zaten ... öenmsemiyorum onları ama galerici arkdaşla konustum değeri bole bi masrafta yuzde 30 civarında düşer diyor... bu durumda 5 bin civarı düşücek... velhasıl şuan dosyayı trafikten kapattrıp kaskodan açtırdım kasko pert yaparsa dava acamıorum zaten 21 bin alıp olay kapanıcak ama diğer türlü mecburum açmaya para kolay kazanlmıor başkasının yaptıgı hatayı maddi manevi çakioruz zaten oda cezalanrılmalı ki kurallara riayet etsin...durum bu tekrar beklemedeyiz yani arkdaşlar ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 19:07 
Kullanıcı avatarı

arkdaşlar dosyayı trafikten açtırdıgımda perte cıkarmadı tamir olsun dedi...ordan kapatıp kaskodan actırdım dosyayı arabayı erte cıkardılar ancak19 bin teklif ettiler arabanın kaskodegeri 21 bin piyasa değeri 23 24 civarı bende kabul etmedim sacma sapan bişi nasıl düşürebiliolar kasko degerini anlaiş değilim bende yetkili serviste tamir olsun dedim suan tamire alınacak ama karsı tarafa dava acıcam olay bou-yle sonuclandı... malesef...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 12:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın kasko değerini bilerek mi düşük yazdırdınız, çünkü aracınız yeni kasa ve 21,000tl çok düşük bir rakam. Benim aracımda yeni kasa 2011 düz vites ve kasko değeri 27,000tl.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 14:58 
Kullanıcı avatarı

Hocam tekrar geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum gerçekten. Bir saçmalığı hallediyorsun, karşına başka bir saçmalık çıkarıyorlar.
Anladığım kadarıyla bundan ötesi olmuyor diyorsun hocam zaten epeydir uğraşıyorsun.
Umarım satarken en az değer kaybıyla satarsın, dava konusunda da kolay gelsin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 16:09 
Kullanıcı avatarı

kasko değeri acenteyi aradım halkbank kaskodan 1100 tlye kasko aptı evrakları gonderdi bedel 21000 hiç biş sormdaılar yani :) saçma sapan işler işte şimdi 1 sene davayla ugrasıcam nerdeyse hatta biraz gecer dio avukatım bakalım nasıl neticlenicek... :S

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 16:31 
Kullanıcı avatarı

Anladım. Yani siz önceden kasko yaptırmadınız ve araç hasarlanınca kasko değeri çıkardınız öyle mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 18:30 
Kullanıcı avatarı

yok canım kaskoyu alır almaz yaptırdım 7 ay oluo yaptıralı plakayı soledim bi kaç firmadan fiyat cıkardı en uygun halksigorta dedi bende okledim bu kadar sonra policeyi mail attı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 18:53 
Kullanıcı avatarı

Anladım. Peki poliçede kasko değeri ne kadar yazıyor ? Orda da 21.000tl mi yazıyor? Aracım modeli nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 19:21 
Kullanıcı avatarı

police kasko değeri 21 araba 2009 yeni kasa 50 binde amt bana teklif ettikleri 19

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 21:32 
Kullanıcı avatarı

21,000 yazıyorsa neden 21 vermiyorlar ki? Sonuçta poliçeye göre değilmi bu.? 19 nerden çıktı..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye