Zaman: 24 Eki 2025 15:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Eyl 2010 10:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 2005 COLT 1.3 - Invite AMT- LPG
Meslek: Mak. Müh.
Kan grubu: A +
İnşallah bugün akşam biraz erken çıkabilirsem, servise götürmeyi planlıyorum. Sonucu sizinle paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2010 20:00 
Kullanıcı avatarı

bugün akşam üzeri sevtaş'a gittim. sorunu anlattım, deneme sürüşüne çıktık ama ne hikmetse servis teknisyeni sorunu göremedi/anlayamadı. Bişey yok deyip kendince sorunu çözdü :) hatta abi LPG dendir deyip sorunu başka tarafa çekti. Zaten ne hikmetse LPG li araçların tek sorunu LPG'li olması :) herşey LPG den kaynaklanıyor.

oksijen sensörü ile alakalı olabilir mi diyecektim ki, yok yok abi o öyle bişey yapmaz alakası yok dedi.

o zaman bi bilgisayara bağlayıp bakalım dedim. abi bilgisayara bağlamak paralı dedi. ben iyice fıttırdım, dedim kardeşim sorunu bulamıyorsunuz, sorun tespiti için bilgisayara bağlayın diyorum ama siz bana 100+kdv istiyorsunuz bu nasıl bir iş dedim? abi artık bilgisayara bağlamak için para alıyoruz dedi.

ey mitsubishi kullanıcıları... sizin servislerde var mı böyle bir şey ???

diğer taraftan silecekler epey deforme olmuştu, silecek alayım dedim gittim bi amcaya getirdi iki silecek ama nasıl sesli çalışıyor anlatamam. ayrıca silerken iz bırakıyor. üstelik çiftine 20 lira istiyor. dedim abi sen eskileri tak benim forumum bana yardm eder dedim.

internetten alacam. mümkünse bir arkadaş çıksın ben şunu aldım memnunum sende git şunu al. diğer konulara bakıyorum herkes farklı bir yöntemle değiştirmiş. kesin ve net çözüm bulan var mı ?

p.s. ben bugün çok sinirlenmişim galiba :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2010 21:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
100 TL mi.. oha!

Bilgisayara bağlamak dediği şey, ufak dandrik işlemcili, Windows Core 5.0'lı minik bir bilgisayar.. içinde de eminim cep telefonunda bile çalışabileck Mut diagnosis programı.. Ben geçen yıl serviste taktırıp, birkaç ayar değiştirtmiştim.. Para da istemediler..

Sileceğe gelince.. Nette okuduklarıma göre en kalitelisi (Bosch'dan sonra) Vette Gold dediler..

66-38 taktırdım.. Memnun değilim.. Ses yapmıyor da.. iz bırakıyor ve küçüğü 35 değil de 38 aldığım için ikinsinin kesiştiği yerde iz kalıyor..

Eskileri duruyor.. Eğer kışın sinir ederse geri takıcam..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2010 23:51 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
100 TL mi.. oha!

Bilgisayara bağlamak dediği şey, ufak dandrik işlemcili, Windows Core 5.0'lı minik bir bilgisayar.. içinde de eminim cep telefonunda bile çalışabileck Mut diagnosis programı.. Ben geçen yıl serviste taktırıp, birkaç ayar değiştirtmiştim.. Para da istemediler..

Sileceğe gelince.. Nette okuduklarıma göre en kalitelisi (Bosch'dan sonra) Vette Gold dediler..

66-38 taktırdım.. Memnun değilim.. Ses yapmıyor da.. iz bırakıyor ve küçüğü 35 değil de 38 aldığım için ikinsinin kesiştiği yerde iz kalıyor..

Eskileri duruyor.. Eğer kışın sinir ederse geri takıcam..

tamam deseler ki evet problem yok bunda, veya tamam biz bulduk şundanmış deseler anlayacağım ama o da yok !!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2010 17:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERKAN
Araç: 3008
Meslek: PERFÜZYONİST
Kan grubu: ARH+
35 tl artı kdv idi enson abartmışlar ozaman.arıza lambası okutmaya gitmiştim ozaman verdim.eyüp marda..100tl ne oyaaa.sorunu cözeceği garanti bile değilken verilmez o para..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2010 11:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Aga bilgisayara takmaya para alinir mi 10 TL bile isteseler vermem ayip denen birsey var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2010 11:05 
Kullanıcı avatarı

Dersin ki sorun hallolsun 10 tl vereyim yaa...

Fakat adam 100TL istiyor + KDV :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2010 21:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Önder
Araç: Colt 1.3 Inv. Amt
Meslek: ERP Danışmanı
Kan grubu: ARH+
Herkese merhaba,

2010 Mayıs ay'ı itibari ile 2007 COlt AMT sahibi oldum.Aracımdan memnunum.Forumu okuyunca bir hafta önce tamamen çözmüş olduğum problemin başka araç sahiplerinde de olduğunu gördüm.

Arıza : Aniden motor ışığı yanıyor ve devir 300'i geçmiyor.
Acemilik ile yapılanlar : Bujilerin değişimi, Carbon Clean(Bosch Serviste)
Sonuç : Hüsran :)

Esas Çözüm : 2006 ve üzeri colt'larda beyin problemi(Duyunca bende şaşırdım) Pendik kaynarca Yetkili servise gidiniz ve 70 TL + kdv ödeyip yazılım güncelleyiniz.

Sonuç : Arıza ışığı yanmadan mutlu seyirler.

Umarım bu bilgi herkesin işine yarar.Beynin yazılım sildiğine dair bilgi verdiler!

65.000 KM'de olan aracım Ailemize katılacak 2. bebişin neden olacağı bagaj ihiyacından dolayı satılıktır.2007 Modeldir.Tüm km bakımları servisinde yapılmış ve kayıtlıdır.Alıcı olan var ise forum üzerinden ulaşabilir.

Saygılarımla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 21:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt Amt
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: A+
birazcık hort olacak ama bende de aynı sorun var obd ile arıza koduna baktım p0122 ve p1961 kodu çıktı yani tps düşük voltaj gidiyormuş tps yi değiştirmeden çözüm bulunablir mi?
Resim
tps siyah kısmın içinde ve perçinli gaz kelebeğiyle değişmek zorunda böyle olunda fiyat payağı artıyor :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2012 00:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt Amt
Meslek: Öğrenci
yok başka yurtdışında aynı problemi yaşayanlar da varmış.

http://www.mitsubishi-forums.com/t55518 ... 3-2005.htm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 05:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: şafak
Araç: mitsubishi-colt
Meslek: tornacı
Kan grubu: Arh+
slm arkadaşlar foruma yeni üye oldum faydalı olduğunu gördüğüm ve araştırması yaptığım bir konuda önemli yol katetmeme yardımcı olacağına inandığım için...arkadaşlar yazacaklarım belki destan olacaktır ama bilgi ve yardımlarınıza ihtiyacım olacak insan severek beğenerek aldığı bi araçtan bu kadarmı nefret eder çıldıracağım aracı satma konumuna geldim sahibinden.com'a ilanını bile verdim piyasa değeri 14000 tl olan bi araçla bile kafa kafaya takas yapma durumundayım...benim sorunumda sizlerden farksız değil 2005 model colt 1.3 invt amt 95hp bu aracı alalı 7 ay oldu ilk başlarda iy herşey güzel düşünemeyeceğim performans gördüm. aracımdada tekleme sorunu var benzinde iken araç lpg'li fakat sorunu lpg taktırmadan önce yapıyordu.velhasıl araç rölantide ve hareket halinde iken 2000-3000 devirleri arası tekleme yapıyo rölantide ise devir saati resmen gözle görülüp hissedilir bir vaziyette artış ve düşüş görünmekte özellikle benzinde yapıyo bunu lpg'de yok bu sorun!Arada sırada zaman zaman arıza lambasını yakıyo zaman sonra kendi kendine sönüyo, aracı bir kaç özel servise gösterdim,bostancı oto san.küçük oto san.(g.o.p)sultanbeyli oto san.kartal oto san. ve son olarak mitsubishi-çizgi oto(maltepe) hele hele bu servisdeki arkadaşlara sorunu anlatmama ve test sürüşüne cıkmamıza rağmen araçta arıza lambası yanıyor iken arıza çıkarmadılar bir problem yok dediler.cihaza 100 tl+kdv ücret ödememe rağmen,diğer özel servistekiler ise adaptasyon sorunu var dediler kimi gaz kelebeği dedi söktüm temizledim iki kere bir diğeri ise gaz pedalı dedi değişmesi lazım yurt dışından gelecek değeri 170 tl servisden alınan ücret bu işcilik 50 tl garantisi varmı sorun kesin gidermi diye sorduğumda ise garanti yok olursa diyorlar nihayetinde değiştirmedim.bir diğeri özel servisde arkadaş ise adaptasyon diye mitsbishi-mar(eyüp) yönlendirdi orada ise yok motot inecek şanzıman sökülecek iki haftaya kadar araç kalır burda kesin sonuç o zamana belli olur cihaza bağlanacak 100 tl+kdv istiyo sinirlnip adama söve söve çıktım ordan.nalıyacağınız bu arkadaşlar araçtan nefret eder oldum ilk aracımdı araba kullanmaktan bir o kadar zevk alan biri iken ehliyetimi bile kıracak konuma geldim. :evil: :kır: =@ bu arada lpg'nin markası ekogas ama sorunu lpg'de yapmıyo bilginize.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok sağolun ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 05:50 
Kullanıcı avatarı

ayrıca arkadaşlar aracım tiriptoniktir bir diğer sorun ise aklıma gelmişken onuda belirteyim.arac vites geçişleri çok uzun vites küçültmem gereken durumlarda ise araçta bir yığılma oluyo sanki stop ediyorda tekrar çalışıyormuş gibi bir yığılma var araçtaki tekleme ise şu şekilde belirdeyim sırtım koltuktan ayrılırcasına oluyo süreklide yapmıyo dediğim gibi 2000-3000 devirleri arası yapı yüksek devirde böyle bir sorun yok yada 2000 devirin altında bu şekilde bir sorun yok!!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 20:12 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
benzin pompası ve filtresinde sıkıntı var gibi. sanayi sanayi dolaşmanız bi işe yaramaz aracı bilmedikleri için herşeyi derler. götürün yıldızlar otoya alpay usta baksın. vites geçişlerindeki sıkıntı ise şanzıman güncellemesi yapılmadığındandır.

basın ekspires yolu üzerindeki yıldızlar oto doğrumu kardeş? :fan: :beer:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2012 04:54 
Kullanıcı avatarı

_opeth kardeş inş yardımcı olur ve sorunum çözülür çok sağol yardımcı olduğun için allah razı olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 10:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: eNes
Araç: colt 2012 amt
Meslek: ziraat müh.
Kan grubu: BRh+
2012 sıfır olarak aldığım araçta buna benzer bi sorun vardı p2100 bide başka bi hata verdi daha 6.km ve 56.km de araç serviste kaldı 2gün bağladıkları cihazda 2012 modeli görmedi henüz temsa güncelleme cd si yollamamışlar temsa dan hocalarını aradı adam onlarından neden yaptığına dair fikirleri yoktu en son bana dedikleri boğaz kelebeğinde bi çapak yada pislik var muhtemelen daha kendine yer yapmadığı için ufak bi takılmada beyin boğaz kelebeğine giden akımı kesiyor kesince de kontrol edemediğinden bu şekilde davranıyor dedi 150km yakın yol yaptım servisten snr ki 2günde bi sıkıntı yok henüz tekrar olursa kontağı kapa röle nin çıt die açma sesini duyana kadar bekle ondan snr çlştır yolda falan kalmazsın yanan ışığa aldırma sileriz onu burda ve temsa dan hocaları buraya çağırıcam aracı incelemeye dedi tekrar yaparsa die servis tanıdık 2tane daha mitsubishi aracım var ve servis in tavsiyesi ile colt sahibi oldum gerçekten çok temiz işçilik yapıyorlar ne garantili ne garantisiz araçlarımda bilgisayara bağlıcaz şu kadar para demediler teşekkürler keşan yamaç oto

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 10:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
üzücü bir durum..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat