Zaman: 07 Mar 2026 21:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt/peugeot 206
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2015 01:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat
Araç: Lancer için Beklemedeyim
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
kaan20 yazdı:
karaduman205 yazdı:
ama passat ın kapıları kapanırken tok bir ses çıkartıyo :D
şu andan itibaren asx ile takip mesafemi iki katına çıkarıyorum :D

isterseniz tok kapı sesli colt verelim :D küçük bir tiyo ile tok kapılı colt yapabilirsiniz 8)

Ali abi sağolasın. bir yerden 1000tl civarında bi teklif aldım, araştırıyorum.

Merakla bekliyoruz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2015 02:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
_frtgk yazdı:
Merakla bekliyoruz :D

Gövdedeki kapı lastiklerini söküyoruz. lastiklerin geçtiği çıktıyı içeriden çekiçle dışarıya itiyoruz. bütün çerçeveyi, ardından lastiği geri takıyoruz. tamirat yapan ustam biraz fazla abartmış. bazen kapı kapanmıyor, bir tokluk var, vakumlu gibi ses çıkıyor hatta video çekip mct'ye atacağım :D ne yaptın kapılar böyle kapanıyor dedim. lastiğin geçtiği yeri biraz dışarı itmiştim dedi. tokluk bana göre değil bi gün bırakayım eski haline getir dedim :lol: şaka bir yana sağ arka kapımı çok güzel ayarlamış. aracın mevcut teneke kapanması yok, zorlanması da yok. diğer 3 kapı ellerinden öpecek :ROFL:

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2015 13:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
4 yıl önce 2001 model otomatik bir 206 aracım vardı. Sanayiden eve gelemiyordum. Şu anda 2011 AMT Colt'um var, çok şükür daha hiç yolum düşmedi. Colt'un bana verdiği güven hissini 206'da bulmak pek mümkün değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2015 22:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
aslında o tokluk hissinin sebebi pandizotu sökünce anlaşılıyo kapının iç kısmı galvaniz bir sac ile kapatılmış vaziyette wv gurubunda bu sac kapının ağırlığını artırdığı gibi ekstra koruma da sağlıyor onların sistemi öyle bizim kapılarda çelik bar var ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2015 01:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
saç hiçbir şeyi korumaz. sadece aracın gürültü, yalıtım gibi faktörlerini etkiler. Benim kapıya tekme attı eleman. ayağı çıktı. tekmeyi durduran arabanın sacı değil kapının içindeki çelik bar... VW olsun, merso, volvo olsun herhangi bir araca tekme atın veya sacına çok sağlam vurun yamulur... kapı saçları en ufak darbede direkt içeri gidiyor ... sacın yamulmasında gereken güç çok fazla değil. bisikletle bile vursanız yamulur ama çelik bir barı yamultmak öyle kolay değil. çok sağlam vurmanız lazım ki genelde kazada oluyor öyle yamuluyor. Önemli olan içindeki bar. Aracımın fotolarını hiçbir yere atmadım. kazada aracın sacı isterse vw gibi kalın sac olsun hiçbir halta yaramazdı. Mesut gördü aracı... Orada işi yapan arabanın kaliteli ve rigit şasisi idi... En azından small overlapteki gibi sacı ayrılıp ağaca yapışmadı hala kapı tek parça idi... saç hasarlarını takip etse idik arka dingilin ağaca takıp oracıkta araçtan ayrılması gerekiyordu ama saç yerine saçların içindeki çelik barlar, şasinin kendisi eğrilmeyip arka dingili agaçtan kurtarmış...

Mitsubishi ve smart mühendislerini böyle bir aracı yaptıkları için takdir ettim.

Bugün aracımın ufak tefek eksiklerini yapması için ustaya bırakırken bu prestij çılgınlığının vahim durumunu gördüm...
Dükkana incelenmesi için fsi motorlu golf 5 geldi. genç bir arkadaş galeriden satın alacakmış . galerici güvenilir biri, sözüne inanılır, ne numaramı aldı ne kimlik aracı öylece bana sanayiye götürüp inceletmem için verdi dedi. adama sadece bi kaç değişen ve bel altı basit boyaları olduğunu söylemiş. eleman, ben bu aracı %90 alacağım diyor...

Kendim incelemeye başladım, aracın sağ tarafına düzeltme gereği bile duymamışlar basmışları macunu... sol tarafını ise düzeltememişler, aracın çizgileri tek bir hizada değil resmen beni yapamadılar diye bağırıyor. galerici macun kabarmasını çizik diye yutturmuş... motor kısmında, kablolar bağırsak gibi ortada, silecek suyunu koyacak yer yok :D adamlar çamurluğun içine tabiri caizse depo ağzını tepmiş. su koymak için ilk önce sanayiye gidip yerini yaptırman lazım ya da kapağı açıp yağmurda dolmasını bekleyeceksin. motorda eksik parçalar var... Bana göre alınırsa son sahibi olunacak bir araç.

Fiyata gelelim 28bin tl...

sonra benim aracın işini yapan kaportacı geldi. başladı aracı incelemeye, adamın şurası düzgün diyeceği bir parça yok... bu araç takla atmış. bütün her yeri macunlu, iç döşemeler baştan savma sökülüp takılmış. sağ airbag tamir görmüş torpidoda izleri var, önden çok sağlam darbe almış. tam galerici işi toplanmış araç, bu aracı 28e al yarın aynı galeri 20e zor alır dedi...

başta %90 alacak kişi, motor ve şanzımana baktırmaya gerek duymadan araca binerek galeriye bırakmaya gitti.

Golf kötü araç demiyorum. Markanın halk arasındaki imajı, durumu bu kadar kötü aracı göremeyecek kadar insanı büyülüyor...
Yurtdışında yaşasam golf alırım binerim. Ama ülkemizde bir mercedes farksızmış imajı aracın itibarını öyle bir arttı ki çok gereksiz pahalı veya böyle rezil durumdaki pertleri bile para ediyor... tertemiz lancer zar zor 30-35 ederken golf ile aynı kaderi bir lancer paylaşsa 25 bile edemez...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2015 12:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
kaan20 yazdı:
parça sıkıntısını mı dert ediyorsunuz? kasko yaptırın. zira 1hafta içinde yaptıracağım.

haziran 2013ten beri makyajlı kullanıyorum. sözüm ona parça sıkıntısı var ya, 2013te sağ önden vurdum. çamurluk, far değişti, boyama oldu. parçaları kolayca çıkma mıkma bi şekilde buldum hiç dert etmedim fiyatlarını. 4günde hallettim denizli gibi ufak şehirde. 1000tl'ye boya, işçilik, parça hallettim. başka araba olsa 800 olurdu 200tl'nin lafını edecek değilim.

1ay önce annem insan diyemiyorum canlı varlığın teki kamyonla üstüne sürmüş, kaçayım derken çamura girip aracın kontrolünü kaybediyor ve aracı komple sağdan ağaca vuruyor. şeref yoksunu kaçıyor, plaka yok, köy yolu olduğu için kamera mamera yok. allahından bulsun. şükür araç o kadar sağlam ki annemde bir şey yok. arabanın orta direk koltuğa değecek kadar içeri giriyor tavanda ufak bir katlanma, kapılar oval bir halde. kapı camları patlak, ön cam çatlak... aracı gören bu araçtan yara almadan çıkmak mucize diyor... parçası zor bulunuyor ya, 1hafta içinde aracın 2tane dolu kapısını, orta direğini, çamurluk parçasını, yan aynasını, a ve b sütunu arasındaki üst barı, ön camı bulup ustaya bıraktım. onun yerine peo olsa idi annem hastanede yatıyor olurdu... coltumun şasisinde hala gram problem yok. en ufak eğrilme yok. o kadar sağlam şasisi var ki hayran bıraktı beni.

aracın o kazalı haliyle 100km naylonla şehir merkezine çektim(hangi marka olursa olsun bunu yapacaktım), tamir edildi. araçtan en ufak soğuma belirtisi yok. kazalı iken yaptırıp durumunu belirtip ucuzdan satayım 1.5 amt instyle alayım diyordum. tamirden çıkınca canına çıkaracak şekilde sürdüm baktım kazalı halinden eser yok kullanmaya devam dedim. aracımın totalde sadece 3parçası boyasız, ve kaputu yarım boya. 5parça değişeni var. belki satmak zor olacak ama ben arabayı yatırım değil ihtiyaç gören biriyim. 1ay tamirde kaldı o kadar çok arabayı aradım ki, toplu taşımada rezil oldum bu kışta... coltun hiçbir yanı bana yetersiz gelmiyor. tüketim hastası görgüsüzlerden değilim. 2-3yılda bir araba değiştiren biri değilim yani. zaten öyle değiştirdikçe bütün hayatında kazandığını sırf tutuyor diye bomboş arabalara gömüyor üstüne kredi ile parayı iyice değersizleştiriyor innsan. bahane ile colt benim daimi yol arkadaşım oldu. ömrüm boyunca benim olacak bir araç gibi duruyor. ileride yanına keyif arabası alacağım haftasonu binmelik, tatillere çıkmalık. her yere coltumla gideceğim. 1.3 ya çekmiyor çok yakıyor ondan bineceğim. deliler gibi bastığım halde 23kr geçemiyorum... düzgün sürünce 20kr altında kalıyor. var mı bu fiyata böyle az yakan, çok kaçan, donanımlı, güvenli sağlam? parçası birazcık pahalı, 2.eli biraz yavaş. parça işini kasko ile, 2.eli ise hiç dert etmiyorum. bir arabayı 5-6yıl binen biriyim...

ön camı yaptırmadım şu anda boya işçilik parça dahil 5600tl param gitti. ön cam 220tl. öte yandan ağacın dibindeki büyük taş, tamponu kıracak kadar, ön tekere denk gelmiş ön süspansiyon da patlamış. 2amortisör 400tl filan sanırım acileyeti yok.

bu kadar masraf yüzünden pişman mıyım? asla ve katiyen. Tek pişman olduğum nokta 6ay önce fiyatı 1800tl olsa da kasko yaptırmamaktı. bir kere bile coltu aldığıma pişman olmadım.

o kadar dandik ya bizim arabalar şu anda ön cam hariç işlemi bitti. aracın içinde 1gram ses yok. sadece sağ kapıların patlayan ve aracın her yerine dağılan camları arada ses yapıyor. ona yapacak bir şey yok. klimanın içine bile girdi. arka bagaj kaplamasının içine dahi girdi... ön süspansiyonun patlak olduğunu da yeni fark ettim. benzinlikte bi baktım arabanın sağı yukarıda... konfor hastası biri olmadığım için farketmedim.

ara ara arkadaşlarımın değişik aracını sürüyorum ve çoğu turbo dizel. benim fındık 1.3 motorlu coltum kadar keyif vermiyor. o parçası ucuz peo'yu 1gün kullanın zaten coltu bırakmazsınız. ayrıca peo'ların sürekli bozulduğunu duyuyorum. sürekli olarak sanayiye inersiniz. peo sahibi masraflarından bıktığı için sizin japona göz dikmiş. siz ise hayatınızı aracın parçalarından daha ucuz gördüğünüz için peo binme derdindesiniz.

Benim tavsiyem coltu satın. gidin o paraya hangi polo alınıyorsa onu alın. çok daha mantıklı olur peo'dan. en azından VW'm var diye gezersiniz. hem hiç değer kaybetmezsiniz.

Hayatta unutmayın satın alamayacağınız tek şey sizin ve sevdiklerinizin sağlığı ve canı...
coltu alabilecek fiyatta colttan daha güvenli ve sağlam araba yok... aracımı %90 ben kullanıyorum ama evdeki 3bayan da sürüyor. biliyorsunuz bayanlar daha acemi ve kaza yapabilir ona rağmen aldım bu aracı... çünkü onların canı benim 3kuruş fazla çıkacak parça parasından değerli değil.

Kaza yaptığımı duyan tipik türk insanı, arkadaşımın babası, sizin gibi düşünüp bu sana ders olmuştur bundan sonra parçasını bakkalda bile bulabileceğin araç alırsın dedi. cevabım: tek pişman olduğum nokta ne kadar ilk kaskom pahalı olsa da yaptırmaktan kaçmaktı, ben hayatımı, sağlığımı bakkaldan toplamıyorum. colt fiyatına 2000 model abs, airbag bile zor bulunan teneke yığınlarına binmek iyidir.

Çok güzel bir yazı olmuş ve haklısınız...
Ben de aracımı bu mantıkla aldım. İsterse hiç satılmasın...
Bizim buralarda, " El (başkası) için araba alacaksın!" derler. Yani satışı kolay olan hemen satabileceğin bir araç almalısın derler. Ve Colt aldığım için eleştiren çok oldu. İki yıldır kullanıyorum ve bakım dışında hiçbir masraf yapmadım çok şükür ve beni hiç utandırmadı. Ne tüketimde , ne de performansta... Ben, el için değil kendim için araç alıyorum. VESSELAM

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: