Zaman: 02 May 2026 11:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 236 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: LASTİK ALACAĞIM TAVSİYE
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2015 15:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: anarche
Araç: Colt 1.3 AMT
Meslek: --
4 adet goodyear performance aldım. N11'de lastik takma, sökme, kargo ile birlikte 654TL tuttu.

http://www.n11.com/goodyear-efficientgr ... -P39483912

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/tire ... eedIndex=V
lastik ölçüsü : 195-50-r15
yakıt : c
ıslak yol : a
gürültü : 67db

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2015 23:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: akademik
Merhaba arkadaslar,

Kis lastigi almistim ben onu sizinle paylasmadim. O nedenle yazayim. Daha once yaz lastigi aldigimda bilgileri girmistim, ama kis lastiklerinin verilerini girmedim. Durum su

Syron marka aldim ve tipki yaz lastiginde oldugu gibi 195*50*15 orjinal ebatindan sasmadim. 4 tane aldim yine. 600 tl toplam. Ama pesin verdiginde 550 ye inebiliyor. Yaklasik 1200 km falan yaptim. Sonuc,

Emniyet ve yol tutus on numara.
Ozzellikle rampa basinda araci istop ettirip devirsiz cikmayi denedim. Elbet bunu yaparken yerde 10 cm net kar vardi hem de yeni yagmis ayaz yememis kar.

Ayaz yemis kar oldugunda da yani ocaktaki karda da banamisin demedi. 2 defa ciddi savrulma yasadim ama o da 10 cmlik kar varken viraja 60 la girdigimden oldu.

Son derece memnunum lastiklerden. Alman engineering diyor ustunde lastigin ama turk isi oldugunu bilin.

Son olarak kuru zemindeyken bile virajlara yavaslamadan girdigimde savrulma tehlikesi yasadim. Cyron ile ilgili verilerim bunlar. Dedigim gibi kar buz tutusu gercekten guzel. Ama virajlara yavas girip, hoyrat kullanmamaya ozen gosterin.

Simdilik bu kadar. Soracaklariniz olursa ilave ederim. Sihhatle kalin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
kuru zeminde savrulma yapıyorsa yol tutuşu o kadar da iyi değil demektir.

ben de ilk defa nokianlarla yarı spin attım. Bugün izmir buca taraflarından altındağın oradaki şahintepesine doğru giderken yol kenarlarındaki karlara pek aldırış etmedim, yol bilgisayarı 2derece diyordu ama normal hava şartlarına göre oldukça yavaş gidiyordum. tepenin en üstünde karşı şeritteki otobüsün bisiklet gibi çok yavaş gittiğini görünce hafif belli belirsiz frene dokundum. arabanın arkası hafif kaymaya başladı... panikle yapmamam gereken salaklığı yaptım frene abandım, arka biraz daha salınca sağlam bir ters kontra ile tam spini kurtardım yolun ortasında diklemesine kaldım. tek tesellim arkamdan birinin gelmiyor oluşu idi. ağır dağılımının dengesizliği de etkiledi, önler %65, arkalar %35 oranında ağırlık dağılımına sahip olunca böyle bir durumda genelde arkadan kopmalar oluyor. ağırlık basmayınca arka bırakıyor, önler yolu yine ağırlığın etkisi ile tutuyor biraz. spin sırasında verdiğim kontrayla ön taraf kendini toparlayıp yola döndü.

fren sıkmasam hiçbir şey olmayacaktı. aynı yolda normal yağmur ve kuruda hiçbir şekilde kaymadım ne kadar sert girsem de nokianlarla savrulma problemim olmadı.

Benim de kış maceram budur :D

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 09:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
coltius yazdı:
Merhaba arkadaslar,

Kis lastigi almistim ben onu sizinle paylasmadim. O nedenle yazayim. Daha once yaz lastigi aldigimda bilgileri girmistim, ama kis lastiklerinin verilerini girmedim. Durum su

Syron marka aldim ve tipki yaz lastiginde oldugu gibi 195*50*15 orjinal ebatindan sasmadim. 4 tane aldim yine. 600 tl toplam. Ama pesin verdiginde 550 ye inebiliyor. Yaklasik 1200 km falan yaptim. Sonuc,

Emniyet ve yol tutus on numara.
Ozzellikle rampa basinda araci istop ettirip devirsiz cikmayi denedim. Elbet bunu yaparken yerde 10 cm net kar vardi hem de yeni yagmis ayaz yememis kar.

Ayaz yemis kar oldugunda da yani ocaktaki karda da banamisin demedi. 2 defa ciddi savrulma yasadim ama o da 10 cmlik kar varken viraja 60 la girdigimden oldu.

Son derece memnunum lastiklerden. Alman engineering diyor ustunde lastigin ama turk isi oldugunu bilin.

Son olarak kuru zemindeyken bile virajlara yavaslamadan girdigimde savrulma tehlikesi yasadim. Cyron ile ilgili verilerim bunlar. Dedigim gibi kar buz tutusu gercekten guzel. Ama virajlara yavas girip, hoyrat kullanmamaya ozen gosterin.

Simdilik bu kadar. Soracaklariniz olursa ilave ederim. Sihhatle kalin.

Yanakları çok hassas dikkat edin kaldırıma falan surtmeyin hemen yarılabilir. Bende bu lastikten aldım Kasım ayında, dediğiniz gibi yol tutuş iyi ama çok hafif bir sürtmede yayıldı yanaktan.

Bu arada Kaan bey büyük geçmiş olsun sizede. Colt ne kadar hıza teşvik etsede siz dinlemeyin derim, bu kış günlerinde.

moto g ile kaleme alındı.

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 10:59 
Kullanıcı avatarı

erolkls yazdı:
Yanakları çok hassas dikkat edin kaldırıma falan surtmeyin hemen yarılabilir. Bende bu lastikten aldım Kasım ayında, dediğiniz gibi yol tutuş iyi ama çok hafif bir sürtmede yayıldı yanaktan.

Bu arada Kaan bey büyük geçmiş olsun sizede. Colt ne kadar hıza teşvik etsede siz dinlemeyin derim, bu kış günlerinde.

moto g ile kaleme alındı.

Teşekkürler. hava durumu kritik olduğunda yavaş gidiyorum. o gün de oldukça yavaş gidiyordum ama sabah erken saatlerde o yoldan ilk geçenlerden olunca öyle oldu. Kazasız atlattım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 11:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: akademik
@kaan20 :)) Şimdi yaz lastiği alırken michelin almıştım ben. Yani kim ne derse desin bunu her yerde iddia ediyorum michelin en iyi marka abi. Bir çok arabada denedim bu lastiği ben. Süper. Dolayısıyla micheline güvenmeye alıştığım için kar lastikliyken aynı hız ve aynı viraj dönüşlerini yapacağını zannediyor adam. ama olmuyor işte cyron buna izin vermiyor. Aynen bir kaç virajda kuru zeminde dahi ufak savrulmalar yaşattı bana. Ama 60 km ile falan giriyorum. Michelin mesela bunu sorun yapmıyor.

Alırken yine michelin bayisine michelin almaya gittim ama cyron alıp çıktım. Adam yetkili distiribütör ama cyron al dedi. Kış lastiğinde ya nokian alacaksın ya da diğerleri gibi bir ayrım yaptı. Bu arada kesinlikle katılıyorum kış lastiğinde tek marka nokian. Zira nokian'ı honda civic te denedim bu kış. İnanılmaz performansı var. Sadece biraz hoyrat kullandığımız için patinaj esnasında koku yaptı ve direksiyon kilitlendi. :)))
YAzda michelin neyse kışta nokian odur diyorum.

@erolkls teşekkür ederim bilginize. Ya işte hamuru acayip yumuşak bir lastik ondan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Bir de türk işi abi sonuçta :))Buyur burdan yak http://tr.syron.eu/

Sıhhatle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 15:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
Petlastan sasmayin derim.195 50 15 125 tl x 4

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 17:32 
Kullanıcı avatarı

coltius yazdı:
@kaan20 :)) Şimdi yaz lastiği alırken michelin almıştım ben. Yani kim ne derse desin bunu her yerde iddia ediyorum michelin en iyi marka abi. Bir çok arabada denedim bu lastiği ben. Süper. Dolayısıyla micheline güvenmeye alıştığım için kar lastikliyken aynı hız ve aynı viraj dönüşlerini yapacağını zannediyor adam. ama olmuyor işte cyron buna izin vermiyor. Aynen bir kaç virajda kuru zeminde dahi ufak savrulmalar yaşattı bana. Ama 60 km ile falan giriyorum. Michelin mesela bunu sorun yapmıyor.

Alırken yine michelin bayisine michelin almaya gittim ama cyron alıp çıktım. Adam yetkili distiribütör ama cyron al dedi. Kış lastiğinde ya nokian alacaksın ya da diğerleri gibi bir ayrım yaptı. Bu arada kesinlikle katılıyorum kış lastiğinde tek marka nokian. Zira nokian'ı honda civic te denedim bu kış. İnanılmaz performansı var. Sadece biraz hoyrat kullandığımız için patinaj esnasında koku yaptı ve direksiyon kilitlendi. :)))
YAzda michelin neyse kışta nokian odur diyorum.

@erolkls teşekkür ederim bilginize. Ya işte hamuru acayip yumuşak bir lastik ondan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Bir de türk işi abi sonuçta :))Buyur burdan yak http://tr.syron.eu/

Sıhhatle...

Michelin asla almayacağım bir marka... en son eski aracıma sırf yumuşak konforlu olsun diye 4tane michelin aldım. 10bin km sonra ön tekerlerde aşırı et kopması, arkalarda hafif şekilde, meydana geldi. ondan sonra michelin defterini kapadım. ayrıca çok gereksiz pahalı.

Ben nokian line serisinden memnunum. tek pişmanlığım kendimi dizginlemek amacıyla 185 tabanlı almış olmam. Dizginlenmedim, değişen bi şey olmadı. :LOL: yine de bazı virajlara girerken daha dikkat ediyorum. bazen sakin sürüyorum o zaman çok güzel. iyiki almışım güzel güzel gidiyorum diyorum :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2015 23:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Kan grubu: A+
Michelin asla almayacağım bir marka... en son eski aracıma sırf yumuşak konforlu olsun diye 4tane michelin aldım. 10bin km sonra ön tekerlerde aşırı et kopması, arkalarda hafif şekilde, meydana geldi. ondan sonra michelin defterini kapadım. ayrıca çok gereksiz pahalı.

Ben nokian line serisinden memnunum. tek pişmanlığım kendimi dizginlemek amacıyla 185 tabanlı almış olmam. Dizginlenmedim, değişen bi şey olmadı. :LOL: yine de bazı virajlara girerken daha dikkat ediyorum. bazen sakin sürüyorum o zaman çok güzel. iyiki almışım güzel güzel gidiyorum diyorum :LOL:[/quote]
yukardaki yazı benim yazımdan kopya mı ne!?
yaz lastiğinde şu an 1 gram tereddüt etmeyeceğim. en iyi bu sonra bu demeyeceğim lastik VREDESTEİN, arkadaşlar bana bunu tavsiye eden lastikçime dua ediyorum. virajlarda frene basmaya son!!!! ESP yoksa bile ESP kadar etkili viraj hakimiyeti var. su birikintisinde kızaklama da yok gibi. sadece ve sadece ıslak zemin frenlemesi önemli bana gerisi önemli değil diyorsanız o zaman nokıan ki bence aradaki cm. farkınıda öemsemiyorum. vredestein sessenta
https://www.google.com.tr/search?q=vred ... 80&bih=633
lastik içindeki tek kanal su tahliyesi var dışta bu kanalların olmaması dışta bol malzeme içte az malzeme yoğunluğu nedeniyle iç yanakta biraz daha ezilme oluyor dıştaraf yüksekte oluyor bu durumda virajda dış yanak kuvvetli oluyor aracı kaydırmıyor. kuru zemin fren testlerinin bazılarında birinci.
https://www.youtube.com/watch?v=19WM9s1jh9k
Hollanda malı ve Hollanda üretim genelde: carisma'nın Volvo s40'ın memleketi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2015 01:55 
Kullanıcı avatarı

Estağfurullah olur mu öyle şey :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2015 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Lastikleri marka bazında değilde model bazında değerlendirmek daha makul olacaktır. Her markanın iyi ve kötü modelleri vardır. Bunları araştırmak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2015 12:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ommar yazdı:
Lastikleri marka bazında değilde model bazında değerlendirmek daha makul olacaktır. Her markanın iyi ve kötü modelleri vardır. Bunları araştırmak lazım.

en temel espiri bu çok doğru. iyi ne demek: bizim lastikten beklentimiz. sessiz yumuşak lastik bekleyen için iyi last,k başka spor kulanım viraj hakimiyeti için iyi lastik başka, hemen yıpranmayana uzun ömürlü iyi lastik başka, ıslak fren için iyi lastik başka kuru zemin için iyi lastik başka.
hem yumuşacık hem virajı çok iyi hem sessiz hem uzun ömürlü hem kızaklamayan hem ıslak kuru zınk diye duran lastik istemek bambaşka(yok böyle lastik!!!)
ne istiyorsanız ona göre model seçin. ama asla Mişlen almayın paranıza acıyın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2015 21:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Kan grubu: Arh+
vredestein de pek bulunur bir marka değil sanırım nette colt ölçüsünden hiç bulamadım. alalım desek İlhami Abinin lastikçisini bulmak gerekir, fiyatı da yüksektir tahminim.

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2015 22:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: lancer 2011
Kan grubu: BRH-
Ben volta 195 50 15 michelen almıştım gayet de memnun kaldım,yol sesini ve sarsıntıyı bayağı azalttı ama lastik meme yapıyordu çünkü çok yumuşaktı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2015 05:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

meme lastikte olunca biz ona balon diyoz yani bildiğin silikon :D
ben bu yüzden anti mişlenciyim hem fazla para vercen hem ömrü dolmadan balonlama kalite uzun ömürdür; özelliklerini ömrü bitene kadar kullanır. mişlen ömrü diyelim 40bin km-5 yıl sen ilk senesinde türk yollarında balonlatırsan bu benim için çin malı demek haa ilk 5-10bin sessizdir yol tutmaya çalışır frenler iyi ama okadar parayı bu kadarcık kullanmayamı verecen hep en pahalı oldu ama asla her testte birinci olamadı. enbüyük rakibi contiden bile daha pahalı neden? sırf bilinen iyi lastik diye şehir efsanesi
mişlen almak carisma mantığına en ters lastiktir;alınacak lastik herkesçe bilinmeyecek satışı makul olacak ama pahalı lastiklerden aşağı kalmayacak. mitsucuysan mişlen almayacaksın arkadaş!!!
mişlen isteyen gitsin wosvos alsın hunday alsın ford alsın. :D
ben vre leri alırken elimizde yok vre fiyatına mişlen verelim dediler. lastik başı 30 TL avantajımız olacaktı vre'leri de tavsiye dışında bilmiyordum. riske girdim kazandım. haa conti verecek olsalardı o zaman düşünürdüm. sessenta 17 inç altında yok ama başka model bulursunuz sitesinde var. onlarda güzel desen hatta hamuru daha iyi.
ASLA MİŞLENDEN PAHALI DEĞİLDİR
http://lastikburada.com.tr/katalog/vredestein.php
14 İNÇDEN başlayan ebatlar burada vatandaş;
http://www.vredestein.com.tr/car-tyres/ ... c-5/sizes/
sportac 5 serisi sesenta dan sonra çıkan testlerde daha başarılı ama deseni asla sessenta değil: havası az :)
lastik burada com stokta var dediği için aldım bonusla ama pardon yokmuş dediler ısrar edince buldular. "lastik Park" bünyesinde olan bir marka; bulunduğunuz yerde lastik park bayisi varsa -elinde yoktur ama- tedarik edebilir. olmazsa beraber ararız. şu an inanın karlar bitsin vreleri takayım diye gün sayıyorum. eskiden mayısa kadar kış lastiği takardım şimdi kar bitsin martta vre leri takacam. belirteyim ki benimkiler performans olup ağır ve sert lastiktir desen nedeniyle sessizdir düz giderken direksiyon kırarsan seslenir. frenler çok iyi ama götürüsü yakıt tüketimi. performans ve güvenlik odaklı yani. contideki Premium contack serisi gibi üzerindeki treadwear, track, tempure değerleri conti ile aynı avantajı virajlar. hatta testte okudum 18 inç lerde contiden 2,5 kg daha ağır.(malezeme bol, virajlarda vs. daha iyi) kendi sitesi normal 32 psi den daha fazla basınç istiyor performans açısından. benimki için 40küsur demişti ama Türk yollarında yumuşak da olmalı o kadar çukur tümsekte biraz performansdan ödün verip konfora kaçmalı. hatta bol malzeme kullanıldığından 40 psi ile 35 psi arasında çok bir fark hissedilmediğini yazmışlar. yani havayı ne kadar indirp yumuşatsanızda mişlen gibi balonlamazzz. hamurundaki karşımda ipek (sentetik) var diğer bazıları gibi tamamen naylon katkılı değil. bulabilirsem bu naylon ipek karşımı örneği gösteririm.
http://www.oponeo.com.tr/haberler/alter ... e-cevaplar
alternatif farklı ebat takabilmeniz için hesap makinası
http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2015 21:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
İki aydir lastik ariyordum petlas pt741, hankook, kumho arasi gidip geliyordum. Bi arkadasin onerisi ile cooper yan urunu Starfire lastikleri duydum aradim taradim turkiye formlarinda pek bisey bulamadim, passatcilardan bi kac olumlu yorum bulabildim. Bende amerika sitelerine girdim ve lastikle ilgili cok iyi yorumlar ve test sonuclari gorunce 185-55-15 jant korumali tanesi 130tl ye aldim. 15 gun oldu alali, lastik cok yumusak arabanin sertligi azaldi, uzun yolda sessiz ve frenleme cok iyi, resmen cakiyor arabayi. Tereddut ederek aldim, sirf boyle seyleri denemeyi sevdigim icin aldim ve memnun kaldim. Coltuda alma demislerdi onu da cok sevdim, bunu da alma dediler bunu da cok sevdim ☺

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2015 13:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: FAHRİ
Araç: LANCER SPORTSEDAN
Meslek: MÜHENDİS
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar.Ben aracıma orjinallerinden sonra sadece petlas snowmaster kış lastiği taktırdım.çokta memnunum.ön lastikleri 120.000km de değiştirdim ve önleri arkaya aldım.aracım 165.000km de .uzun yolda yapıyorum şehiriçide.önler 45.000km oldu arkalar 110.000km :) belki buna inanmayacaksınız.fakat yaz olduğu için ses gelmeye başladı ve ustalar ısrarla yaz lastiğine geç diyorlar.sizce yaz lastiğiğnide petlas mı alayım?hangi modeli daha iyi?kolay gelsin , iyi günler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2015 14:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Kan grubu: AB+
Kış lastiğini havalar ısınınca çıkarmazsanız kat ettiğiniz her kilometre lastiğin ömründen ömür götürecek.
Bir dahaki kışa lastiklerinizin verimi çok düşük olacak muhtemelen.
Yazın yaz, kışın kış lastiklerini kullanmanız gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2015 14:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: lancer glx
Meslek: bilişim
Goodyear efficientgrip compact kullanıyorum şu an 90 lancerımda, yol tutuşu bu kadar iyi ve bu kadar sessiz bir lastik olabileceğini tahmin bile etmiyordum almadan evvel. Nokian ve Goodyear arasında gidip gelmiştim ancak servis ağı ve pazardaki konumu nedeniyle goodyear ı seçmiştim tercih yaparken.

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: E.Serkan
Araç: Colt 1.3 Invite 2010
Meslek: Pazarlama
Kan grubu: BRh+
Lassa veya Bridgestone alacak olan arkadaşları İstanbul/Atışalanı bölgesinde tanıdığım bir yere yönlendirebilirim. Çalıştığım şirketin eski kiracılarıydı, az çok sohbetimiz var.
İnternetten fiyatları çok araştırdım, aralık ayında "2 lastikte 150tl gibi bir indirim + 20liraya 4xçelik sibop" gibi bir güzellik yaptı sağolsun. Değişim ücreti, balans ayarı vs ücreti almıyor.

http://www.lastikcim.com.tr/Bridgestone ... R-126.html
Bu lastiğin çiftini + 4x çelik sibobu 570tl ye aldım.

Yine kendimden başka 3-4 arkadaşı daha götürdüm. Amca oğlu, dayı oğlu vs diyerekten 4 lastikte ortalama 100-200 arası bir fiyat indirimi söz konusu oldu.

Ayrıca lastikleri genelde "ne zaman geleceksin" diye sorup ona göre fabrikadan istiyor. Direkt imalattan çıkıp gelen lastiği kullanıyor.

Bu arada 205x45 R16 Bridgestone Turanza ER300 aldım, ön takımların sesi bayağı bir azaldı çok memnunum. 2 lastiğe 6 ay full paket yol yardım hediye ettiler. 4 lastikte 12 ay oluyormuş.

Benim 2. Oğlum : )

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 236 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye