Zaman: 18 Eki 2025 19:59

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2011 17:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
bugün depoyu fulledim,43.630lt aldı, 4.09 dan 178.45 tl.676 km idi gösterge.

kmde ort; 26krş yakmışım.

bu 676 km nin 360 km si şehirler arası-180km sakin 180km hızlı ve sürekli sollamalı olarak.toplam kilometrenin yarısındada klima açıktı.
litre bazındada ort 6.4 yakmışım.sanki fena değil gibi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2011 19:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
tatilden yeni döndük
tamıtamına 1501.4 km
yola çıkarken manuel modu falan sıfırladım
1500 km lik yol boyunca ortalamam 6 lt/100 km
klima sürekli açık 1 ve 2 konumunda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2011 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhat
Araç: Colt Cz3
Meslek: Mali Müşavir
Ben de arkadaşlar yeni katıldım colt ailesine.2008 model Cz3 ile ilk aldığımda depoyu fulledim,43.lt civarı aldı, 184 liraya filan doldu.680 km yaptım ve bu kmnin 400 ü rahat klimalıydı ve yeni aldığımdan dolayı baya test amaçlı bastım.Bence yakıtı çok iyi bu aracın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: sahin
Araç: colt 2006
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: AB
merhabalar ben 2006 colt 1.5 dizel sahibiyim (yeni aldım) yakıt kontrolü yaptığımda 30tl ile şehir içi 200km yaptım bir sonraki denememde 30tl (klimayıda çok kullandım) 150km yaptı ancak yinede yakıt tüketimi gayet iyi geldi bana memnunum arabamdan...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 20:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
_opeth yazdı:
hero4262321 yazdı:
_opeth yazdı:
en fazla 48lt aldırabildim.

53 litre aldım az önce :evil:

dışarı taşan bişey yoksa pompa bozuk bence

Şuan arabadaki yakıtı ayın 10'una kadar bitirebilirsem gene fulleyeceğim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2011 09:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Kan grubu: aRH+
sahin yazdı:
merhabalar ben 2006 colt 1.5 dizel sahibiyim (yeni aldım) yakıt kontrolü yaptığımda 30tl ile şehir içi 200km yaptım bir sonraki denememde 30tl (klimayıda çok kullandım) 150km yaptı ancak yinede yakıt tüketimi gayet iyi geldi bana memnunum arabamdan...

unnamed911 yazdı:
Ben de arkadaşlar yeni katıldım colt ailesine.2008 model Cz3 ile ilk aldığımda depoyu fulledim,43.lt civarı aldı, 184 liraya filan doldu.680 km yaptım ve bu kmnin 400 ü rahat klimalıydı ve yeni aldığımdan dolayı baya test amaçlı bastım.Bence yakıtı çok iyi bu aracın.

Araca biraz daha alışınca çok daha düşük değerler göreceksiniz. Özellikle yokuş inerken yüksek viteste inin ve mümkün olduğunca 2000-2500 rpm arası vites değiştirin, tabi MT ise :) sakin kullanmak bizim araçların ilacı. Coltumla ben 11 gördüğümde oldu. 4,9 gördüğümde oldu. He birde yaz ayları gelince araç ilginç bir şekilde canlı oluyor, Hem az yakıyor hem daha fazla performans sergiliyor. kışa karşı bir antipatisi var Coltun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2011 11:18 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
sahin yazdı:

Öncelikle hoşgeldiniz. Sanırım adaşız. Kendinizi Tanıtın bölümünde kendinizden ve aracınızdan bahsedebilirseniz sizi daha iyi tanımış oluruz. Yakıt tüketim değerlerinizi de depo bazlı yaparsanız değerlendirilmesi daha sağlıklı olur. Dizel Colt oldukça ekonomik bir araç. Güle güle kullanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2011 14:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
yuxu yazdı:
sahin yazdı:

Öncelikle hoşgeldiniz. Sanırım adaşız. Kendinizi Tanıtın bölümünde kendinizden ve aracınızdan bahsedebilirseniz sizi daha iyi tanımış oluruz. Yakıt tüketim değerlerinizi de depo bazlı yaparsanız değerlendirilmesi daha sağlıklı olur. Dizel Colt oldukça ekonomik bir araç. Güle güle kullanın.

30 tl ye şehiriçi 200 km :Search: ?
bu tamı tamına 15 kuruşa denk gelir ki imkansız arkadaşlar...
Mazot 3.70 değil mi yawwww
benden habersiz düştümü yoksa? :fool:
şehir içi ortalaması bile test verilerinde 5.9 değil mi yaaaa....eeee 5.9 X 3,7 =21,83 TL ile 100 klometre demek 200 km de eder 43,6 TL.... Hadi 5 litre yaksın oda: 5 X 3,70 =18,5 x 2 =37 TL ile 200 km.....Hocam ben inanmıyom 15 kuruş hesabına imkansız...
uzun yolda 17 kuruştan aşağı düşmedim hiç sanırım Herocum sen de öyle bi hesap yapmıştın...

Yoksa colt benden habersiz daha ekonomik bir motor mu çıkarttı :LOL:

HEEEERROOOOOOO çabuk biz de ondan alalım hadiiiiiii :D :lol: :LOL: :Yahoo!: :crazy: %) :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2011 16:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: barış
Araç: colt elegance amt 2011
Meslek: araştırma görevlisi
Kan grubu: 0 +
mayıs 2011 de ilk aracım sıfır colt elegance amt aldım. Yakıt tüketiminin ne olduğunu (özellikle şehir içinde henüz bulabilmiş değilim)
Temmuz ayında istanbul avcılardan tekirdağ, keşan, çanakkale, altınoluk ve geri dönüşlü bir yolculukta (1000 km'lik bir gezi) ortalama 95 km hızla 2000-2500 devirle 100 km'de net 6 litrelik yakıt tüketimi oldu.
Bazı arkadaşlar aracın 10binden sonra daha iyi olacağını söylüyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2011 16:27 
Kullanıcı avatarı

yourrfriend2 yazdı:
mayıs 2011 de ilk aracım sıfır colt elegance amt aldım. Yakıt tüketiminin ne olduğunu (özellikle şehir içinde henüz bulabilmiş değilim)
Temmuz ayında istanbul avcılardan tekirdağ, keşan, çanakkale, altınoluk ve geri dönüşlü bir yolculukta (1000 km'lik bir gezi) ortalama 95 km hızla 2000-2500 devirle 100 km'de net 6 litrelik yakıt tüketimi oldu.
Bazı arkadaşlar aracın 10binden sonra daha iyi olacağını söylüyorlar.

Uzun yolda 90-100 le gidemiyorum. 120 normal geliyor bana. Tabi buna bağlı yakıt tüketimi %20 daha fazla oluyor. Hız tutkunu değilim tam tersine güvenli gitmek istiyorum ama 90 la giderken daha çok tehlike atlatıyorum kamyon ve sağ şeritte giden diğer taşıtlardan ötürü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2011 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
60km Sakarya Şehir içi..
170km Sakarya-İstanbul (İzmitten sonra kartala kadar D100, yoğun trafik, ışıklar vs) (Hız 110-140)
60km İstanbul şehir içi

Toplam 290km'da lazım olur deyip bitmeden LPG doldurdum. 22litre aldı.

depo basınçları farklı olsa da 7.6lt LPG /100km ortalama yapıyor. 2.12'den almıştım. 16kuruş :D vay vay vay...
Klima bu kez neredeyse yok gibi.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: ender
Araç: yok
Meslek: öğretmen
yani öyle abartıldığı gibi az yakan bir araç değilmiş, dh'de çok konu incelemiştim, tamam artıları var fakat;
1-yakıtının -bence- yüksek olması , (lpg ihtiyacı doğuruyor) ki lpg ile yakıt problemini çözseniz bile, ikinci olumsuz durum var;
2-yedek parça maliyetinin yüksek olması - bakım masrafları

dh'deki karşılaştırma ve colt ana konuyu okuduğumda, bu araç ile ilgili müthiş olumlu kanaatlerim oluşmuştu. Ta ki, bu foruma girip, ayrıntılı bir şekilde ( 3-4 gündür bu forumu takip ediyorum :) bir yandan da sahibinden'den araç bakıyorum ) okuyana kadar. Bence biraz toz pembe bir tablo çizmiş dh'deki colt fan'ları.

Efendim lütfen bu yazdıklarımı bir saldırı olarak algılamayınız, ben acizane fikirlerimi paylaştım. Yaşadıklarımı anlattım. Bu gerçekten böyle. Tabi, yukarıda saydığım, benim kanaatlerimi etkileyen 2 etken tamamen "benim ekonomik paradigmam" ile alakalı olabilir. Her ne kadar böyle de olsa, biraz daha realist olmak lazım. Sonuç olarak, yine bu forumda okuduğum yazılar - gerçekten çok objektif yazılmıştı - buradaki (dh'ye kıyasla) colt sahip/sahibelerini daha realist. Bu yüzden teşekkür ediyorum.

Neyse, soracağım, yakıt problemi lpg ile aşılabiliyor. Peki taktıran arkadaşların bagaj hacimlerindeki düşüş tahminen kaç litre? ( simit depo hacmi etkilemiyor demeyiniz zira önceki aracımda simit depo vardı, bu sefer stepne problemi zuhur ediyor ki ya bagajda ortada duracak ya da bir eve bir köşeye bırakacaksın ki bu da hiç güvenli bir seçenek değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 11:55 
Kullanıcı avatarı

Ender bey sanırım sorunuza cevabı ben verebilirim,

Yaklaşık 5 ay önce LPG taktırdım. 1.3 araca LPG takılırmı diyenler oldu, sorun yaşarsın diyenler oldu ama benzin fiyatlarındaki artış MECBURİYETTEN dolayı LPG ye itti beni. Diğer benzinli Colt sınıfındaki hangi araç olursa olsun LPG takardım. Çünkü sorun Coltun çok yaktığı değil benzinin çok pahalı olduğu. Bildiğim kadarıyla colt sınıfında az yakanlardan. Bu birinci cevabım.

İkincisi ise bağaj hacmi olayı. Düşündümde kaskom var, e istanbul içinde servislerede ulaşmak kolay. Dolayısıyla yolda lastiğim patlasa "aman stepneyi çıkarayım da şu lastiği değiştireyim" demem :) yol yardımı çağırırım çektiririm aracı.Tabi bu şahsi kanaatim. Bu nedenle simit tankın yerine boşa çıkan stepneyi eve koydum sorunu çözdüm :D (uzun yolda alıyorum ama)

Ben coltu tercih ederken "verdiğim para=aldığım keyif veya kalite" dengesiyle hareket ettim. Jazz, note bence Colttan daha iyi araçlar ama aynı model-KM de yaklaşık 4-5 bin daha pahalı. (yakıt konusunda bunlarda çok yakar,ki yakıt sorununu Clio ile çözersiniz.O aracıda sakın bu forumda yazmayın :D)

Bence siz biraz daha araştırın, test sürüşü yapın.
Size bir de örnek vereyim, müdürümün scenic aracı var. Geçenlerde asfaltın tam kesilmiş olduğu yere sertçe girmiş ve ön takim üst kapak hepsini değiştirmek zorunda kaldı. Aynı şekilde bende sert bir şekilde çarptım sadece salıncak yamuldu. Parça konusunu da bu çerçevede değerlendirin derim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 16:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sene1983 yazdı:
yani öyle abartıldığı gibi az yakan bir araç değilmiş, dh'de çok konu incelemiştim, tamam artıları var fakat;
1-yakıtının -bence- yüksek olması , (lpg ihtiyacı doğuruyor) ki lpg ile yakıt problemini çözseniz bile, ikinci olumsuz durum var;
2-yedek parça maliyetinin yüksek olması - bakım masrafları

dh'deki karşılaştırma ve colt ana konuyu okuduğumda, bu araç ile ilgili müthiş olumlu kanaatlerim oluşmuştu. Ta ki, bu foruma girip, ayrıntılı bir şekilde ( 3-4 gündür bu forumu takip ediyorum :) bir yandan da sahibinden'den araç bakıyorum ) okuyana kadar. Bence biraz toz pembe bir tablo çizmiş dh'deki colt fan'ları.

Efendim lütfen bu yazdıklarımı bir saldırı olarak algılamayınız, ben acizane fikirlerimi paylaştım. Yaşadıklarımı anlattım. Bu gerçekten böyle. Tabi, yukarıda saydığım, benim kanaatlerimi etkileyen 2 etken tamamen "benim ekonomik paradigmam" ile alakalı olabilir. Her ne kadar böyle de olsa, biraz daha realist olmak lazım. Sonuç olarak, yine bu forumda okuduğum yazılar - gerçekten çok objektif yazılmıştı - buradaki (dh'ye kıyasla) colt sahip/sahibelerini daha realist. Bu yüzden teşekkür ediyorum.

Neyse, soracağım, yakıt problemi lpg ile aşılabiliyor. Peki taktıran arkadaşların bagaj hacimlerindeki düşüş tahminen kaç litre? ( simit depo hacmi etkilemiyor demeyiniz zira önceki aracımda simit depo vardı, bu sefer stepne problemi zuhur ediyor ki ya bagajda ortada duracak ya da bir eve bir köşeye bırakacaksın ki bu da hiç güvenli bir seçenek değil.

Simit depoda bagaj daralmasi cok az, stepneyi de yaninda tasiyan var mi bu devirde ya :D

Yakit konusuna gelirsek siz forumu biraz daha arastirin yani hani marka fani veya size direk saldirmisiz gibi algilamayin ama siz ne gordunuz de cok yakiyor diyorsunuz onu merak ettim. Rakam verin siz ne bekliyordunuz ama ne kadar yakiyorMUS?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 09:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: MuRaT
Araç: CZ3
Meslek: Sig.
Aracı Kasım ayında aldım. Yaklaşık 5500km yaptım. Km arttıkça benzin tüketimi düşer denmişti ama ben bunu pek göremedim henüz

ortalamam 11-12lt gözüküyor. Bu normal mi?

Ya ben çok basıyorum ,ya araba çok yakıyor ya da burada düşük yakıt tüketen arkadaslar hangi yol olursa olsun 90km yi fln hiç geçmiyorlar:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 12:00 
Kullanıcı avatarı

opethim,vedatım,
şu foruma bi ayar yapsan da kendini tanıt bölümünden giriş yapmadan forumda herhangi bir konuya direk mesaj atamasalar hani :kır:
bi laf atıyolar ondan sonra tık yok,bu nedir yaw :kır: :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 12:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
11-12lt'yi ben lpg ortalamamda bile görmüyorum istanbul trafiğinde

+1 ben bile gormuyorum o derece :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 12:10 
Kullanıcı avatarı

sanırım 5000 devirin altına inmiyo Murat kardeş,
şaka şaka joke joke :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 11:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: mesut
Araç: mıtsubishi colt 1.3 invite mt
Meslek: öğretmen
colt az yakıyor,inanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 16:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: MuRaT
Araç: CZ3
Meslek: Sig.
Ortantıyı doğru mu kurdum tam bilmiyorum ama:)

100km de 12lt yakıosa 1km'de 0,12lt yakar ki o da 0,519 kuruşa denk gelir

ben 250 300 yakar dendiğini hatırladığım için merak ettim.. yok bu değer normal diyorsanız eyvallah

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye