Zaman: 18 Eki 2025 22:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2011 10:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Çok güzel değerler. Ve görünen o ki fabrika verileni tutturmak biraz dikkatle mümkün.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2011 00:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlker Bilir
Araç: Mitsubishi Colt AMT 2011
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar bende on gün önce sıfır colt amt aldım. Yakıt tüketimi sizin değerlerin yanından bile geçmiyor. Yol bilgisayarı ortalama 8 litreden fazla gösteriyor. Acaba aracım sıfır diye mi böyle yoksa bi sorun mu var?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2011 02:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Kullandığınız mesafeler 6-7 km gibi kısa ise veya agresif kullanıyorsanız normal 8 lt.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2011 12:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Değerli dostlar,
Sanırım artık arabamın dilinden anlıyorum. Şimdi, Ankara'da depoyu fulledim ve Safranbolu-Amasra tarafına doğru yola çıktım. Hayatımda ilk kez aracın sürücü koltuğunda iken şehir dışına çıkıyorum, tecrübesizlik de cabası yani. Ücretsiz olmasına rağmen otobana bilerek girmedim, Kazan-Kızılcahamam-Karabük-Safranbolu-Bartın-Amasra güzergahını izledim. Rahat rahat, arada cc kullanarak, doğaya hayran kalarak 100-110 km hızla (bir corsaya haddini bildirmek için bir kez 130'a çıktım, dürüst olayım), dolayısıyla bütün trafik kontrollerini aşarak, birkaç kez mola vererek, eşimle sohbet ederek amasraya ulaştım. 35o km gitmiştim, sadece çeyrek depo benzin yoktu, gösterge panelinde; evet, ben de inanamadım ama çeyrek depo. :Yahoo!: Dönüş yolu ise farklıydı, dedim ya tecrübesizdim, akşama kalmak istemiyordum, ama amasradan sonra geldiğimiz safranbolu'dan kopamadım ve akşam saatlerinde yola çıktım. Bir daha zorunlu kalmadıkça akşam yola çıkmam sanıyorum, acayip yorucu bir süreç ve araba kullanmaktan hiç zevk almadım. neyse, başlangıçta mümkün olduğu kadar dikkatli kullanmaya çalıştım ama, koca beygirliler tuhaf bir şekilde yokuşta kalınca ister istemez bastım, otobana girdim, ankara'ya kadar 130-150 km ile geldim, arabanın motorunu falan dinlemedim hoyrat davrandım, agresif bir sürüş gerçekleştirdim. Giderken tükettiğim benzinin iki katını tükettim. Bir başka deyişle, giderken tükettiğim çeyrek depodan geri kalan benzinin yarısı gitti. Tabii bunda, Amasra'nın tarihi güzelliklerinden Gürceoluk mağarasını görmek için çıktığımız dağ yolunun ve -bilinler bilir- önce Amasra'dan Bartın sapağına oradan da Safranbolu'ya kadar uzanan o bitmek bilmeyen, direksiyonun sürekli bir yönden diğer yöne çevrildiği virajlı tırmanışın etkisi büyük. ez cümle, az benzin tüketmek için gidiş yolu, tüketimi umursamayıp performans isteyenler için ise dönüş yolu referans olsun. benim muhtemel değerlerim gidiş için 4'lü, dönüş için ise 5'li değerlerdi. 720 km yol gitmişim, hemen hemen çeyrek depo benzin kaldı. dedim ya aracımın dilini anlamaya çalışıyordum, sanırım artık anlaşıyoruz. selamlar...

edit: Klimanın her daim açık olduğunu da belirtmeliyim.
edit: Araçta kışlık lastiklerin takılı olduğunu da eklemeliyim.

En son ekhnaton tarafından 10 Kas 2011 18:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
ben de amt kullanıcısıyım . bu ara şehir içi vites degişimini kendim yaptım ve 2000 devirde vites degiştirerek yakıt tüketiminin baya düştügünü gördüm.sanırım bundansonra özellikle şehir içinde vites yükseltme işini robottan devralacagım...

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2011 12:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
istanbul- bolu arası büyük çoğunluk hızlı gittim istanbul sultangazi ilçesinden çıktım sabah 05:00 varış bolunun mudurnu ilçesi 07:30 varış yani 300 küsür km hızım bazen 180 çıktım bazen 140 indim tabi otoyolda ama yollar bomboştu ama şunu öğrendim düz yolda 180 km hızla gidince yakıt 16 litre :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2011 12:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
bende kışlık lastik test etmiş oldum 4,9lt idi 330km sonunda demekki kışlık lastikler 0,5lt fark ettiriryor uzun yolda
son antalya-ankara arası 4,5lt ortalamamdı şimdi kayseri ankara arası 4,9lt ortalamam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
bu mesajı 31 martta yazmıştım.

180 tl ile 850 km yol gidiyorum.karma değer 5 litre 100 km de.hesaplarıma göre araba 210 kuruş yakıyor.bu değerler 3 adet yarış yapmam 1 kere acil bi yere yetişmek için cayır cayır basmam ve mart ayı başı soğuk olması nedeniyle 7-8 kere 15 dakikalığına klimayı açmam sonucu oluşan değerlerdir.yol güzergahımda 10 adet trafik ışığı ve boş yol ve orta trafik sıkışıklığı durumu mevcuttur.kendimi kaybetmeyip yarış yapmazsam klimayı açmazsam sabah erken uyanıpta işe yetişeyim diye basmazsam aracın 190tl yakacağına eminim.

not:araç 3700 km de ve ecu güncellemesi yapılmıştır.

bu konuda 4 yada 5. sayfalarda şu an araç 15000 km de ilk bakımı yapıldı.benim her zaman eve vardğımda günlük 30 km yol gitmeme rağmen 4.6 litre eğer kendimi iyice kastırırsam ve eve birazdaha geç gidersem yollar boş ise değerim 3.6 litre.Burada arabanın az yakmasının değeri %50 ise %50 değerde şöföründür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:21 
Kullanıcı avatarı

Tolga şu 10bin kmlerden sonra yakıt tüketimi daha da düşer lafı doğru mu yani? ben şuanki yakıttan bile çok memnunum eğer 10binden sonra daha da düşecekse süper ötesi olacak :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:25 
Kullanıcı avatarı

Bu arada yanlış anlaşılmasın bu gördüğüm değerler karma değerdir şehir dışı değer değil.3.6 yı nasıl görürsün diyenlere cevap olarak çankayadan batıkente giderken yaklaşık 15km yokuş aşağı gerisi 15km düz yol.trafikde oluyor arada.ama yinede 3.6 yı görüyorum.ha bu değer yazındı şimdi kış oldu 4.5 den aşağı göremiyorum artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:27 
Kullanıcı avatarı

dahada düşmeyecek hocam son 4.5 i göreceksiniz dahada göremezsiniz.gerisi tamamen şöförün sabrına profesyonelliğine azmine kalmış :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:28 
Kullanıcı avatarı

Bu arada ankara yollarında yada cinnah o eşşek bağırtan yokuşunda yanınızdan 120 ile 06 dg 191x plakalı siyah bir colt geçerse o benim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:33 
Kullanıcı avatarı

ankarada colt un kullanımı ile canlı bilgi almak isteyen olursa beraber aracınıza binelim göstereyim.ama benden sıkılmayacaksınız çünkü yakıt tasarrufu olayına girecekseniz sizi bezdiririm :) Eğer dediklerimi harfiyen yaparsanız az yakar.Eski bir konumda yazmıştım camların kapalı olmasından bagajdaki 2lt lik suya kadar ağılıklara kadar açıklama yapmıştım.forum üyeleri bile benden bezmişti :)

0554 266 66 25 cep numaram.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 17:53 
Kullanıcı avatarı

Sizin coltta spoiler var mı? ben bi siyah görmüştüm bi ara acaba sizin araç o mu?
benim araç şuan 3000km de ve şehir içi 5,5-6.0 arası şehirler arası 4,5 yakıyorum bu nedenle sordum 10bin kmden sonra sizin yakıtta düşme oldu mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 01:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
son depomu 580 km de bitirdim, büyük çoğunluğu basa bastı. hakkını verdi ama yakıtın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 17:02 
Kullanıcı avatarı

spolier yok ama ucuza bulursam almayı düşünüyorum.zaten plakamı yazdım görürseniz tanırsınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
bu arlar şehir içi kısa mesaflerde yol bilgisyarım 8 lerde göstermeye başladı,soğuktanmıdır nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2011 17:52 
Kullanıcı avatarı

dizanteri yazdı:
Bu arada ankara yollarında yada cinnah o eşşek bağırtan yokuşunda yanınızdan 120 ile 06 dg 191x plakalı siyah bir colt geçerse o benim :)

eşek bağırtan yokuşunda beyaz bir colt görürseniz o da benim, ama yok abicim her sabah cumhurbaşkanlığndan kızılaya kadar uzanan trafikte, her akşam da anıttepeden önce kızılay, oradan da yıldıza olan tampon tampona trafikte ben henüz 6'lı değerlerin altına düşemedim henüz. yol açıksa da basıyorum zaten, benzin tasarrufu odaklı sürüş uykumu getiriyor benim. ancak bugün, mesai olmadığından yollar boştu, önce çankayadan dikimevine oradan da siteler üzerinden AOÇ'ye gittim, sanırım anlık tüketim 5'li değerleri hemen hemen hiç göstermedi. durum bu; araba henüz 2400 km'de...
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 11:34 
Kullanıcı avatarı

ben akşam çankaya yıldızdan konya yoluna oradan armadanın önüne yani eskişehir yoluna oradan anadolu bulvarına oradan istanbul yolu ve son olarak istanbul yolundaki giyim dünyasına kadar gidiyorum.işten akşam 5 de çıkıyorum tasarafflu sürdüğüm halde trafik yoksa tam 45 dakika yol gidiyorum trafik varsa 1 saat

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 11:51 
Kullanıcı avatarı

dizanteri hocam,
ben de yıldızdayım, nasıl görmemişim bu kara colt'u yahu :lol: dur bakalım görürürüm nasılsa :ROFL:
neyse, senin güzergah sakin olur çoğunlukla, belki aştiden ankamall'a kadar bir sabah yoğunluğu olur. ben protokol yolundan kızılay'a oradan da beşevler'e gidiyorum; bazen de önce etliğe sonra beşevlere. hem protokol yolundan kızılay'a kadar, hem maltepeden tandoğan'a kadar, hem de iskitler yolunda trafik çok yoğun oluyor. bu da haliyle tüketimi etkiliyor doğrudan. ama memnunum tüketim konusunda, tamamen şehir içinde, lokasyona bağlı olarak da 6'lı ortalama gayet iyi bence.
selamlar...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye