Zaman: 02 May 2026 10:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 236 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: LASTİK ALACAĞIM TAVSİYE
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2013 17:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alper
Araç: Colt 1.5 Instyle AMT
Meslek: Serbest
Merhaba arkadaşlar 1.5 AMT Colt alıyoruz. Aracın "orjinal" lastik ebatı kaç acaba? 205 diyenler var 195 var 185 diyen bile var anlayamadım. Bi de yoldan gelen sesi azaltmak için ebat küçültülebilir mi? Tavsiye ettiğiniz ebat nedir 1.5 AMT Colt için? Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2013 20:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
KANLIKAYA yazdı:
Merhaba arkadaşlar 1.5 AMT Colt alıyoruz. Aracın "orjinal" lastik ebatı kaç acaba? 205 diyenler var 195 var 185 diyen bile var anlayamadım. Bi de yoldan gelen sesi azaltmak için ebat küçültülebilir mi? Tavsiye ettiğiniz ebat nedir 1.5 AMT Colt için? Teşekkürler.

1.5 amtler instyle donanım. 205/45/16 ölçüsü vardır. Ama yanaklar balon olabilir buralarda çukur var derseniz 195 /50/16 da kullanabilirsiniz.

Hatta kışlık için 185/55/16 da tercih edebilirsiniz

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2013 10:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: COLT
Meslek: Memur
Bu haftasonu 4 adet michelinin üretmeye başladığı BF GOODRİCH lastik aldım, önceki lastiklerim 5 yıl kullanılmış Continentaldı.. Continental lastik tanesi 220 lira olduğu için, 195/50 R15 BF Goodrich lastik aldım. 4 lastik 500 +20 lirada rot balansa verdim.. toplamda 520 lira 2 ay ötelemeli 8 taksite aldım, Güzel bir lastik olduğunu düşünüyorum tavsiye edilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2013 10:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
michelin i tutmaz genede.....

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2013 21:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Coltcu06 yazdı:
Bu haftasonu 4 adet michelinin üretmeye başladığı BF GOODRİCH lastik aldım, önceki lastiklerim 5 yıl kullanılmış Continentaldı.. Continental lastik tanesi 220 lira olduğu için, 195/50 R15 BF Goodrich lastik aldım. 4 lastik 500 +20 lirada rot balansa verdim.. toplamda 520 lira 2 ay ötelemeli 8 taksite aldım, Güzel bir lastik olduğunu düşünüyorum tavsiye edilir...

BF Goodrich'i bilirim daha önce farklı aracımda kullandım. Genelde arazi araçlarına lastik üreten bir marka, michelin gibi yumuşak değil.Amerikan malı ithal bir lastik. Yalnız Kumho yu sakın almayın, denemeyin bile. Coltumun ön lastiği yarılınca iki adet Kumho taktım, arkalarda continental. Kasislere girince önler takır tukur öterken arkalardan daha yumuşak ses geliyor, kalite farkı bariz ortada. Dört lastik Kumho olsa bu kadar ayırt edemem ama ön ve arkalar farklı marka olunca insan şaşırıyor.Bu kadarmı fark eder.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 17:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: BARIŞ
Araç: Colt AMT 2011
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Kıymetli arkadaşlarım, herkese merhaba. Hem kış hem de 4 mevsim lastik almak istiyorum. Bu ay içerisinde kış lastiğini, mart ayında da 4 mevsimi alacağım. Masrafım büyük ancak bütçem o kadar büyük değil. Şu an üzerinde olan Kumholardan kesinlikle memnun değilim. Michelin gibi markaları da sanırım kime sorsanız tavsiye eder. Bunun dışında tavsiyelerinize bekliyorum her iki lastik için de. Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 17:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kış lastiği alacaksanız dört mevsim adı altında satılan lastikleri tercih etmenize gerek yok hocam.
Kış lastiği olarak önerim yok ama ben Yokohama ile Lassa arasında kaldım şu an.
Onun haricinde Lassa Impetus Revo + modelini kullanıyorum 2 senedir. Islakta çoğu zaman kaza yapmaktan kurtarmıştır beni.
Kuru zeminde de bir o kadar başarılı bulduğum bir lastik. Bitsin gider yine aynısını alırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 17:59 
Kullanıcı avatarı

Sadece kış lastiği mi kullanayım. 4 mevsim almamamı mı tevsiye ediyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 18:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozan
Araç: Lancer 1.6 Invite
Lassa Impetus Revo'yu Colt üzerinde kullandım. Konfor yol tuttuş dengesini iyi tutturan bir lastik. Ben de memnun kalmıştım.
Kış lastiğini havalar ısındıktan sonra kullanamazsınız. Hamuru sıcakta aşırı yumuşar. Lastiği çok çabuk bitirirsiniz, hem de yakıt tüketiminiz artar. Şimdi kışlık lastiğinizi alırsanız, baharda da genel kullanım lastiği alabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 20:06 
Kullanıcı avatarı

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian ... w%3dlister

Sizce bu nasıl, 4 mevsim sanırım. Kış lastiği olarak da bu markayı öneren çok oldu. Siz neler düşünüyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 20:52 
Kullanıcı avatarı

Yaz lastiği bu lastik. Tecrübe etmedim fakat Nokian'ın kalitesine inanan biriyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2013 23:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
4 mevsim diye bir şey yok hikaye, bunun hamuru ya kışlıktır ya yazlık. Güvenlik istiyorsan kışlığını alıp takacaksın, ben lassa ve conti denemiştim daha önce fakat geçen yıl ekonomik durumumun iyi olmaması ve bir arkadaşımın aşırı ısrarları ile petlas snowmaster almıştım, iyi ki de almışım gerçekten çok iyiydi. Petlasın yazlıklarının iyi olmadığını duyuyordum ama kışlık lastiği gerçekten iyi tavsiye ederim. Yok ben petlas almam ön yargılıyım diyorsan da lassa öneririm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2013 10:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Nokian iyidir, Coltta da kullandım memnun kaldığım için Civicte de devam ediyorum...kışlık lastikte zaten en iyilerden...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2013 18:59 
Kullanıcı avatarı

kontekhasan yazdı:
4 mevsim diye bir şey yok hikaye, bunun hamuru ya kışlıktır ya yazlık. Güvenlik istiyorsan kışlığını alıp takacaksın, ben lassa ve conti denemiştim daha önce fakat geçen yıl ekonomik durumumun iyi olmaması ve bir arkadaşımın aşırı ısrarları ile petlas snowmaster almıştım, iyi ki de almışım gerçekten çok iyiydi. Petlasın yazlıklarının iyi olmadığını duyuyordum ama kışlık lastiği gerçekten iyi tavsiye ederim. Yok ben petlas almam ön yargılıyım diyorsan da lassa öneririm.

Lastik konusunda hiçbir fikrim yok ama ön yargılı biri değilim. Edirne'de çok seçeneğim yok gibi geliyor. Buradan almak istiyorum. Petlas bayisini aradım, "elimde Petlas kalmadı, Kumho'nun kışlığı var" dedi. Kararsızlık devam etmekte...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2013 20:29 
Kullanıcı avatarı

Üretim yılına dikkat edin alırken.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2013 07:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Kumho da iyidir kışlıkta, kw17 takılı bende; memnunum.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2013 23:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
öncelikle duyulmamış çin malları hariç her marka kış lastiği iyidir. ama bu işin piri nokiandır yani Contiden bile iyidir. fiyatı da meşhurlardan (mişlen gudyır, conti )uygundur. özellikle son serisi A3 mutlaka inceleyin. sonuç olarak ya petlas ya da nokian alın paranın karşılığını en iyi bunlar veriyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2013 23:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
aracı aldığımda 185-55-15 contiler vardı üzerinde 300km içinde onlardan kurtulup michelinlerime geri döndüm kesinlikle 4 mevsim michelin tavisye ederim nerede olduğunuzu bilmiyorum ama senede 3 gün kar gören memleket için kar lastiği gereksiz geliyor kaldı ki 4 mevsim kaliteli lastikle karda ucuz kar lastiğinden daha iyi gidiyorsunuz

185ler ile 195ler arasında fiyat farkı oluyor genelde ben 185leri alırken onlar 230 liraydı 195ler ise 170 liraydı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 01:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
av.ilhami yazdı:
öncelikle duyulmamış çin malları hariç her marka kış lastiği iyidir. ama bu işin piri nokiandır yani Contiden bile iyidir. fiyatı da meşhurlardan (mişlen gudyır, conti )uygundur. özellikle son serisi A3 mutlaka inceleyin. sonuç olarak ya petlas ya da nokian alın paranın karşılığını en iyi bunlar veriyor.

Hocam WRG2 den uzak durulmalı.. Biliyorsunuz 2 yıl kullandım ve memnuniyetsizliğimi her ortamda dile getiriyorum. Defalarca yolda kaldım. Buzda ve düz yol da sorun yok ancak rampada ve kütle karda çok çok başarısız.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 18:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
WRG2 "4 mevsim kullanılabilen kış lastiği" olarak üretildiğindendir.yani safkan kış lastiği değil. aşağıda alıntı yaptığım yazı var;

Nokian WRG2 aslen kategorik olarak bir KIŞ Lastiğidir. Ancak, üzerinde bulunan bir uluslararası ibare olan "ALL WEATHER PLUS" teknolojisi ve özelliği sayesinde Bizim ülkemizinde içinde bulunda Kuzey Amerika koşulları dahilinde yılın 12 ayında da rahatlıkla kullanılabilecek bir üründür. Yazımın başında YAZ ve KIŞ ürünlerinin ayrı olduğunu ifade etmeme rağmen bu ürünün bir istisna olduğunu düşünerek ilk yazdığım genel prensibi temel almanızı özellikle rica ederim. Nokian WRG2 yi yılın 12 ayı gerek çok soğuk kış şartlarında karlı zeminlerde, kuru, ıslak soğuk asfalt zeminlerde, gerekse de 40 derece Antalya sıcaklarında kullanan birçok müşterimiz var. Bu üründe tek telkinimiz Her 15 Bin km. de bir ön lastikleri arkaya, arka lastikleri öne almak sureti ile rotasyona tabi tutulması böylece de lastikten maksimum km. ömrünü almış oluyor sunuz. Nokian WRG2 olarak hemde arzu ettiğiniz 185/65R15 hemde 195/65R15 ebatlarında ürün stoklarımızda mevcuttur.
http://forum.donanimhaber.com/m_35315373/tm.htm

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 236 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye