Zaman: 23 Oca 2026 00:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Yok
Meslek: Memur
Salih yazdı:
Eski pikaçu kasadan mı bahsediliyor burda? Demir bey sizin başınıza gelen büyük sorun nedir.?

Evet benim eski arac 1.5 instyle.

Benim basıma çok buyuk sorun gelmedi. Çok fazla sayida kucuk sorunlar (kimisine gore kucuk kimisine gore buyuk) yasadim. En basitinden geri vitese geçme hatasi bir turlu giderilemedi. Servis yazilim atiyor ama nafile. Geçmiyor geri vitese. Sanayiye gidiyorum belki bir umut anlayan vardir diye "abi onun sanzuman yagini degistirelim" diyenler bile oldu :) Butun sorunlari netten arastirarak gitmek zorundaydim. Sanayiye veya servis hiç farketmez. Daha da basit konudan bahsedeyim. Kısa far ampulu patladi servise para vermeye gerek yok dedim alip kendim takayim diye kitapcigini okudum ogrendim gittim elektriciden ampulu aldim "abi getir takalim" dedi iyi o zaman al tak dedim ugrasti ugrasti yapamadi sonra gitti elinde takımlarla geldi diyoki "abi fari sokecez" tamam ustam birak eline saglik dedim ciktim.

Buyuk sorun olarak anlatmak gerekirse aylarca klimadan gelen koku sorunu için ugrastim hiçbir cozum bulunamadi. Servis & lpg servisi & motorcu & elektrikci herkes ugrasti hiç biri sorun sundan kaynaklaniyor diyemedi. Sorun ise kışın klimadan kotu koku gelmesi. Çöp dusunun boyle aylarca posette kalmiş ve siz o poseti aciyorsunuz işte oyle bir koku geliyordu klimadan. Haliyle kışın uzun yol falan bize yasakti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 01:14 
Anladım hocam. Yani kısmet değilmiş :) . Belki küçük hayvan falan ölmüştür havalandırmada ama bilemeyiz artık. (polen filtresini değiştirdiniz mi diye sormuyorum :) )
Jazzın yorumlarını da okuyan var mı bilmiyorum yine süspansiyona sert diyenler, çok yakıyor diyenler, ıvır zıvır sorunlardan bahsedenler var. Ne olursa olsun o parayı hak etmediğini düşünüyorum. Altından hızlı yükseliyo mal.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_342/tt.htm

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 01:36 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Colt'u kötüleme mevsimi açılmış yine :D Kızmayın ama zaman zaman mutlaka biri çıkıp "yeter" deyip vurmaya başlıyorlar zavallıya. Colt kullanan arkadaşlar yaşadıkları sıkıntıları kesinlikle hak etmiyorlar. Sorun buradan kaynaklanıyor bence. Yoksa bu araba bu kadar, fazlasını zaten vaat etmedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 01:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Yok
Meslek: Memur
Salih yazdı:
Anladım hocam. Yani kısmet değilmiş :) . Belki küçük hayvan falan ölmüştür havalandırmada ama bilemeyiz artık. (polen filtresini değiştirdiniz mi diye sormuyorum :) )
Jazzın yorumlarını da okuyan var mı bilmiyorum yine süspansiyona sert diyenler, çok yakıyor diyenler, ıvır zıvır sorunlardan bahsedenler var. Ne olursa olsun o parayı hak etmediğini düşünüyorum. Altından hızlı yükseliyo mal.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_342/tt.htm

Polen filtresi ne kelime inan bana motor sogutma suyu bile değişti :) Hayvan olmus olamaz soguk hava ufleme konumunda gayet temiz gelen hava sadece sicak konumda sacmaliyordu.
Su anda 3 tane arkadasimda jazz var 1.4 elite modelinden. Otomatik vitesi cok iyi konforu iyi ses konusunda cok iyi suspansiyonlar sert ama colt kadar degil (yada benim lastik ebatlarim ince oldugundan bana oyle geldi) Ben yukarda jazzin da degerini yazdim. bana gore 23-24 arasi ama adam cikiyo 28 -29 istiyor arabasina. Sonucta mal onun mali ister. Lpg ilk takıldıgında colt gibi hemen uyum saglamiyor ilk basta baya uzun sure sapitiyor rolanti degisimleri falan. Onda da sorunlar var ama servisi var ve servisine hakli olarak servis diyebilirsin sanayide kime gotursen destek verir ikinci eli cok iyidir. Boyle artilarida var.

yuxu yazdı:
Colt'u kötüleme mevsimi açılmış yine :D Kızmayın ama zaman zaman mutlaka biri çıkıp "yeter" deyip vurmaya başlıyorlar zavallıya. Colt kullanan arkadaşlar yaşadıkları sıkıntıları kesinlikle hak etmiyorlar. Sorun buradan kaynaklanıyor bence. Yoksa bu araba bu kadar, fazlasını zaten vaat etmedi.

Amacım coltu kotulemek degil yasadigim sıkıntılari yazdım yukarida. Servisi adam gibi bir servis olsa isini yapsa belki sorunlarimi 2 saatte halledecek ve ben su an hala colta biniyor olacaktim. Ben colttan fazlasini istemedim zaten derdim de o benim vaat ettiklerini bile veremedi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 02:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
Kan grubu: Arh+
Bu araç şehir içi kullanım için tasarlanmış. Kesinlikle bir uzun yol aracı değil. Uzun yoldaki hiçbir eleştiriye muhatap olmamalı bence. Ama ben de bi 10bin km yapmışımdır uzun yolda. Ortalama 90-110 km hızla hep 5.0-5.2 litre yaktım.

Sapanca Ankara arası 300 km. 2 saatte gittiyseniz ortalama hızınız 150. Yokuş artı diğer faktörler artı sizin sürüş tarzınızı da ekleyince bu değer normal olabilir.

Ses sorununa gelince bence de Türkiyede 6 aydan sonra her arabadan ses gelir.

Şu arabanının teknik özelliklerine ve fiyatına baktıktan sonra ben arabamı polo ile karşılaştırmam. Ayrıca polonun içi de düdük kadar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 157/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 02:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
valla benim araç henuz 250 km yi bulmadı ama benim de sağ taraftan (direktenmidir torpidodanmı ön gögüstenmi bilmiyorum) gıcırtılar gelmeye başladı şimdilik sadece ordan geliyor. ilerde ne olur bilmem. hani beyaz eşya köpükleri vardır ya onları birbirine sürünce bi ses çıkar ona benzer birşey. gerçi forumda zaten var coltun ses konusunda en namlı problemi bu herhalde. ama yiğidi öldür hakkını yeme derler bizim ilçeyle çalıştığım köy arasında öyle bir yol varki arabaya suç bulamıyorum. elbette D sınıfı aracta bu problemi yaşamazsınız uzunca bir süre ama segment farkı var. açıkçası b sınıfı sahip olduğum ilk araç olduğu için(yıllar önceki tipo mu saymıyorum sonrasında şahinler ve lüks araba sınıfına girebileek lagunalar kullandım ama eski modeller) diğer b sınıfı araçlarla kıyaslayamıyorum. ama Getzle kıyaslayacağına coltu göm daha iyi... öğretmen arkadaşta vardı 2008 model getz bu yolda binme şansım oldu. 2000 model lagunama kavuştuğumda heryerini öpesim geldi dediğim yol sakaryanın Ferizli İlçesi ile Gölkent Beldesi arasında 10 km lik bir yol. yol yılan gibi kıvrılıyor ve her tarafı bebek mezarı kadar çukurlarla dolu. yol kıvrım kıvrım olduğu için çukuru farkettiğinde iş işten geçmiş oluyo. lagunam eski olduğu için hiç acımadan giriyordum o yola... 60-70 km hızla (köy yolu ve sürekli S çiziyor 50 km nin üstüne çıkmak tehlikeli) laguna gemi gibi araba yola yayılıyor ne kadar sert girersen gir yoldan çıkma ihtimali çok düşük. ama coltu aldığımdan beri 40-50 maksimum hız yapıyorum bu yolda. hem arabama acıdığımdan hem de o virajları alamama korkusundan. neyse şimdilik sesler canımı sıkmıyor ama mümkün mertebe bu yolda aracımı hırpalamamaya çalışıyorum. inşallah servis konusunda arkadaşın çektiklerini çekmem. sakarya servisini bilen varmı bilmiyorum ama bende de bu yorumlardan sonra işten anlamayan servis sendromu başladı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 02:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sedat
Araç: 2011 Colt 1,3 Elegance MT ClearTec
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB +
Uzun yıllar bir çok araba kullandıktan sonra, uzun bir araştırma sonrasında Colt'u tercih ettim. Geçen yıl 3500 km de ikinci el 2011 Cleartec aldım, şimdi 8000 lerde.
Aslında aklımda hep Jazz vardı. Ancak o paraya ulaştığımda bu sefer kesinlikle aklıma Golf takılacaktı. Onu alma gücüm olduğunda da bir başkası hedef olabilecekti. Araba tercihlerinde hepimiz paramızın yettiği en iyi arabayı almayı mutlaka hedefleriz. Doğrusu geçen sene benim alabileceğim en donanımlı araba Colt'u. Şimdi de öyle.

Bahsedilen sorunları anlayabilmiş değilim, ya da henüz yaşamadım. Veya Colt, kasa/motor modellerine göre farklı sorunlar barındırmakta.
Benim en büyük sorunum aracın yüksekliği , çok rüzgarlı havalarda aracın sarsılması, şehir içi/dışı ortalama yakıt tüketiminin araç bilgisayarında yaklaşık 5,3 lt/100km göstermesine karşın gerçekte 6 lt/100 km olması, sol ve sağ dönüşlerde görüşümü engelleyen kalın A bağlantılarının olması, koltuklarının nisbeten ince olması vb.

Araç almaktaki amacımız nedir? aracı şehir içindemi kullanacağız, yoksa toprak yolda mı? ailemiz kalabalık mı? bizim için önemli olan hızı mıdır? konfor mu? güvenlik mi? yedek parça fiyatları nedir? bulunduğumuz kentte servis hizmeti var mı? vb bir çok parametre sonucunda B , C yada arazi tipi, yabancı araç yada yerli montaj bir araç tercih etmekteyiz.

Kliması mükemmel, Cleartec aldığım için çok memnunum, yol sesi çok dikkat çekici değil, ancak dört cam'a rüzgarlık taktırdım, sanırım rüzgar sesi arttı, vb.

Colt'u tanıyorum, 170 km ile giderken 10-12 lt/100km yaktığını gördüm, ayrıca rüzgarda savruluyor, bu nedenle performansına göre kullanıyorum, ama kent içinde ve standart hızda çok memnunum, donanımına göre fiyatı ise oldukça makul.
Ancak param olunca elbette başka markalara da gözüm kayacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 13:04 
Coltu tercih etmemin sebebi aşağıdaki videolardaki yollarda gidebilmesi. Jazz, polo.. o yollarda alt takımı bırakır. Çünkü colt hem daha yüksek hemde süspansiyon sert. Diğer sebep yakıt tüketimi ve sağlamlık. Beklentilerimi karşıladı ve şikayetim yok. Bence herkez coltu neden tercih ettiğini yazarsa beklentileri karşılayıp karşılamadığı daha net anlaşılır.
http://www.youtube.com/watch?v=XSE1EV14KBk
http://www.youtube.com/watch?v=dYsO3jzqUT8

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 13:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
2 sene kullandım çok seviyordum aracımı bana kalırsa 2. el bir colt aldığınızda ödediğiniz paradan fazlasını veriyor.
Yakıt,sağlamlık,güven,donanım,malzeme kalitesi,geniş iç mekan ve performans konusunda çok memnut etti beni.
Bütün bu memnuniyetimin yanında sert amortisörden kaynaklanan konforsuzluk öyle bir hal alıyorduki bütün artılarını alıp götürüyordu bazen.
Aracıma kim binse açıklama yapmak zorunda hissediyordum kendimi, yok efendim sert amortisör var bunlarda yol tutuşu için çok önemli vs.
Sonuç artıları ve eksileri olan bir araba, bana kalırsa fiyatına göre artıları eksilerinden daha fazla 2. elde hala alternatifinin bulunmadığını düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 20:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Arkadaslar,

Sert suspansiyonun çözümü yumuşak lastik ... Uzerinde gelen Contiden Nokiana geçtim, suspansiyon lokum gibi oldu ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
Salih yazdı:
Coltu tercih etmemin sebebi aşağıdaki videolardaki yollarda gidebilmesi. Jazz, polo.. o yollarda alt takımı bırakır. Çünkü colt hem daha yüksek hemde süspansiyon sert. Diğer sebep yakıt tüketimi ve sağlamlık. Beklentilerimi karşıladı ve şikayetim yok. Bence herkez coltu neden tercih ettiğini yazarsa beklentileri karşılayıp karşılamadığı daha net anlaşılır.

mis gibi yol sadece tümsek var ne var ki bunda altı yüksek her araba çıkar ordan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 00:11 
seyo yazdı:
Salih yazdı:

mis gibi yol sadece tümsek var ne var ki bunda altı yüksek her araba çıkar ordan.

İşte asıl farkı kendinizde söylüyorsunuz. Altı yüksek her araba.. Aynı sınıfta altı yüksek bir araba söyleyin o zaman. Jazzı ve poloyu geçin onları denedim altı zırt pırt vuruyor. Başka bi marka var mı. Zaten bu görüntüleri örnek olsun diye koydum., ben her gün böyle yollardan geçmiyorum. Ama türkiyedeki yollarda öyle şeylerle karşılaştım ki, kasisler sanki off road pisti gibi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 01:22 
Kullanıcı avatarı

B segmentinde 2001 corsa 1.4 benzinli, 2011 fiesta tdci, 2012 corsa cdti
C segmentinde 1995 corolla, 2004 lancer, 2005 astra H ve 2001 mod. 406 kllandım segmentini bilmiyorum D galiba
hiçbirinin altını vurmadım ne istanbul nede başka bi yerde.

şuan 2005 colt 1,5 kullanıyorum 1,5 ler 1,3 lerden biraz daha yüksek keşana giderken aşırı trafikten kendimi malkarada yanyola attım orda bi çukura girip çıkınca esnemeden altını vurmuştum tabi bu benim hatamdı :) bi sıkıntı çıkmadı ama.

şimdi konfora gelicek olursak kullandığım bu araçların hiç biri colt kadar takoz değildi. ben arabanın biyerinden bi çıtırtı kelsin kafayı ona takardım ama bizim canavarların ses gelmeyen bi tarafı yok :)

he geçen gün biradere 2011 auris d4d aldık onunda arka bagaj kısmından geliyordu sesler.
bi arkadaş demişki coltlar ş.içi aracı diye abi ş.içi de yollar bozuk her çukurda yol işlerine küfür.
neyse ben bu yaz sökücem aracın her yanını fırsat bulursam sesleri gidermeye çalışıcam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 02:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
yaklaşık 6 aydır yeni kasa colt kullanıyorum. sol ön kapı cam arasından rüzgar sesi gelmeye başladı. servise götürdüm kapı fitillerini değiştirerek bu sorunu çözecekler.
hava çok soğuk olursa aracın içi ısınana kadar birkaç km boyunca bazı tıkırtılar duyuyorum ancak araç ısınınca bu tıkırtılar kesiliyor. şimdilik beni rahatsız etmiyor.
yakıt konusu 6,5 lt - 7,5 lt. arasında (karışık kullanım diyebiliriz.)
ancak motor performansı kesinlikle 10 numara :) yokuşlarda, kalkışta, düz yolda her zaman istediğim performansı veriyor. beni hiç üzmüyor.
yol tutuşu kesinlikle sınıfına göre gayet iyi.
coltum donanım olarak ta beni çok tatmin ediyor. Cc, far sensörü, hele bu kış şartlarında kliması/kaloriferi ve yağmur sensörü gerçekten çok kullanışlı ve verimli.
son olarak 32,500 tl ye kesinlikle daha iyi bir araç alamayacağımı düşünüyorum. varsın azcık içine ses alsın süspansiyonları biraz sert olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 12:14 
seyo yazdı:
B segmentinde 2001 corsa 1.4 benzinli, 2011 fiesta tdci, 2012 corsa cdti
C segmentinde 1995 corolla, 2004 lancer, 2005 astra H ve 2001 mod. 406 kllandım segmentini bilmiyorum D galiba
hiçbirinin altını vurmadım ne istanbul nede başka bi yerde.

şuan 2005 colt 1,5 kullanıyorum 1,5 ler 1,3 lerden biraz daha yüksek keşana giderken aşırı trafikten kendimi malkarada yanyola attım orda bi çukura girip çıkınca esnemeden altını vurmuştum tabi bu benim hatamdı :) bi sıkıntı çıkmadı ama.

şimdi konfora gelicek olursak kullandığım bu araçların hiç biri colt kadar takoz değildi. ben arabanın biyerinden bi çıtırtı kelsin kafayı ona takardım ama bizim canavarların ses gelmeyen bi tarafı yok :)

he geçen gün biradere 2011 auris d4d aldık onunda arka bagaj kısmından geliyordu sesler.
bi arkadaş demişki coltlar ş.içi aracı diye abi ş.içi de yollar bozuk her çukurda yol işlerine küfür.
neyse ben bu yaz sökücem aracın her yanını fırsat bulursam sesleri gidermeye çalışıcam...

Hocam bu araçları kullandınız diye karşılaştırdığınızı düşünüyorum. Yoksa bunların hiç biri colt ile aynı kefeye koyulamaz. Corsanın, fiestanın aynı donanımlı, motor gücü yakın, model olarak yakın, fiyatı uygun, kasası uygun aracı zaten yok. Bir de 1995 corollanın altını vurmadıysanız sizinle bu tartışmayı yapmaya zaten gerek yok. Çünkü o kasa corolla altı yere yakın araçlar arasında nam salmıştır. O modelde tanıdığım herkez o aracın altını vuruyor. Demekki siz araçlarınızı gayet düz şehir içi yollarda kullanıyorsunuz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2013 15:53 
Kullanıcı avatarı

corollanın bir kere egzosunu sürttüm geri manevra yaparken sadece.
şimdi konforla aracın yükseliğinin zaten alakası yok. ben o araçları söylerken donanımından değil konforuna göre örnek gösterdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
ben de geçen arkadaşı hastaneye götürürken onun corollasıyla aynı dediğiniz gibi egzosu sürttüm geri çıkarken. lagunaya alışnca corollla da altını vurmamak mucize gibi. benim en çok korktuğum şeylerin başında gelir. o yuzden coltun motor korumasının olmaması kafama takılıyor. aracı alırken bütün şartları çok zorladığım için motor altına koruma yaptıramıyorum Allahtan colt un altı yüksek. şimdi en çok düşündüğüm üç şey var. biri kaliteli bir kauçuk paspas, ikincisi koltuk kılıfı üçüncüsü bagaj havuzu... köy yerindeyim arabamın toza toprağa çamura bulanmasını istemiyorum bu üçü de en az 300tl yapıyor. şartlar el verse hiç beklemeyecem. o yuzden motor altına koruma amaçlı sac yaptıramıyorum. ama bu saydığım hususlardan birinden bir sıkıntı yaşarsam kafamı duvarlara çok vururum. el mahkum... ses olayına gelince araç henuz 250 km de ve sol direkten (sanırım) ses geliyo soğukken daha çok geliyor. forumda okudum bazı arkadaşlar oraya sünger falan sıkıştırarak sorunu çözdüklerini söylemişler sesler dayanılmaz hale gelirse ben de düşünürüm ama şimdilik çokta canımı sıkmıyor açıkçası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 12:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: nezle
Araç: 1.3 amt 2012
Meslek: ik
50 Tl gaz ile 240 Km gittim geçen gün nevşehir kayseri arası yaptım 150 km uzun yolda 140 km hıza ulaştım ki şimdiye kadar yaptığım en yüksek hız ve hiç korkmadım :) arabayıda 1 ay önce aldım ses varmı var eşim bile çok ses alıyor dedi ama yol düzelince ses azaldı sadece ses için bu araba kötülenir mi evet ama önemli bir kıstas değildir. bence

bırakın coltu burda mitsubişi arabası bilinmiyor herkes ww araba al dedi opel al dedi coltu aldım bu sefer de bende bunda alıcam demeye başladılar fiyat ve donanım olarak eline su dökecek başka bir araba yok bence

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 15:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
Önceden yazdığım bir yazı ve yakında Sizde aynı kaderi paylaşacaksınız.

"Günaydın Sevgili Colt kullanıcıları ve benim gibi yeni sahip olmuş 2.el kullanıcıları( Bu arada hemen yazmak istedim; Aracı geçen hafta 17 ocak perşembe aldım, sonra pazar günü dayımlara gittim ve onlarla hasta ziyaretine giderken dayım ben kullanayım, nasıldır, nedir diye bakayım dedi ve hayatının en büyük en hızlı düşüncesini diğer gün hemen benim gibi sahibinden.com'da en uygun 2.el 2005 model 1.3 İnvite AMT [1.33 cc 95 bg 6 ileri AMT şamzuman] alarak gerçekleştirdi)."

İyi günler dilerim ve diğer arkadaşlara tavsiyem araç alacaksanız eğer mutlaka bakımlı olsun veya tüm eksikliklerini tamamlayıp öyle kullanın yani sorunlu ve ucuz hatta uygun diye hemen almayın yalnız aceleniz yoksa eğer.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 17:49 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
philosophe63 yazdı:
ben de geçen arkadaşı hastaneye götürürken onun corollasıyla aynı dediğiniz gibi egzosu sürttüm geri çıkarken. lagunaya alışnca corollla da altını vurmamak mucize gibi. benim en çok korktuğum şeylerin başında gelir. o yuzden coltun motor korumasının olmaması kafama takılıyor. aracı alırken bütün şartları çok zorladığım için motor altına koruma yaptıramıyorum Allahtan colt un altı yüksek. şimdi en çok düşündüğüm üç şey var. biri kaliteli bir kauçuk paspas, ikincisi koltuk kılıfı üçüncüsü bagaj havuzu... köy yerindeyim arabamın toza toprağa çamura bulanmasını istemiyorum bu üçü de en az 300tl yapıyor. şartlar el verse hiç beklemeyecem. o yuzden motor altına koruma amaçlı sac yaptıramıyorum. ama bu saydığım hususlardan birinden bir sıkıntı yaşarsam kafamı duvarlara çok vururum. el mahkum... ses olayına gelince araç henuz 250 km de ve sol direkten (sanırım) ses geliyo soğukken daha çok geliyor. forumda okudum bazı arkadaşlar oraya sünger falan sıkıştırarak sorunu çözdüklerini söylemişler sesler dayanılmaz hale gelirse ben de düşünürüm ama şimdilik çokta canımı sıkmıyor açıkçası.

bagaj havuzu sahibinden de 70 TL
plastik kokusu olmayan kaucuk paspas sanayi veya nette 30 TL
orta kalite koltuk kılıfı sanayide taktırmakla beraber 75 TL
kalan parayla motor koruması (yanlıs hatırlamıyorsam 150 TL idi) yaptırılabilir sanayide, üzerine ekleyip ayrıca arac altını zift ile kaplatıp yol sesini azaltabilirsiniz.

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye