Zaman: 29 Eki 2025 09:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2013 14:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Dün Ankara'da yetkili serviste Colt için orjinal,kumaş kaplı kol dayamasının fiyatını sordum.
Sormaz olaydım : 850 TL
Deri kaplı olanın fiyatını söyleyeyim mi dedi,"sakın haa" dedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2013 16:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Orkun
Araç: Colt idi
Meslek: M.Mühendisi
Mahmut Hocam hayırlı olsun :D
Sticker için bugün olmadı haftaya tanıdık reklamcıdan ayarlıcam haberin olsun
Vedat göndermişti fakat yapıştırmada sıkıntı olduğu için kullanılamaz hale geldi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2013 17:20 
drmert yazdı:
Dün Ankara'da yetkili serviste Colt için orjinal,kumaş kaplı kol dayamasının fiyatını sordum.
Sormaz olaydım : 850 TL
Deri kaplı olanın fiyatını söyleyeyim mi dedi,"sakın haa" dedim.

O paraya 4 lastik veya 4 jant veya 3100 km yakıt veya 50 litre motor yağı alınır. Bence kol dayamayın. İlla dayamak istiyorsanız sanayide 50 TL ye on numara kol dayama takarlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2013 19:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Eyvallah Orkun hocam.
Gururla takarım.

Salih hocam aklı olan almaz zaten :)
Ha aklı yok parası çok olanın da colt'la işi yok zaten :)

Gözünü seveyim sanayinin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2013 13:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
yselim yazdı:
Blackcollection yazdı:
Aradım taradım forumu istanbul da harika şeyler oluyor, eyvallah. Gelelim Başkent'e 105.000 km de 2005 Colt, geçen yıl 100.000Km de servis bakımı yapılmış aldım, kayıtları var! Ama rutin bakıma girmiş sanırım. Bir Yılda 5 000Km ancak yaptım. Bakım zamanı gelmedi bile düşünün yani böyle giderse 3 senede bir bakıma götüreceğim.
İlk frenler gıcırdadı, yeterli ölçüde tutmuyor şikayetiyle gittim pursaklar yeni sanayiye, tanıdık var diye, ön balata taktı (bulması 1 ay aldı) ustam; h-tech midir nedir fren balata setinin markası. 75 tl ödedim cıktım. 3 ay sonra fren yok ama toz cok, bitti ses yapmıyor ama fren de tutmuyor. Bitti diye attığımız orjinal balataları daha iyiydi kanaatimce!
Benim ön takımı elden geçirmem lazım
1)-Ön fren diskleri
2)-Ön fren balataları
3)-Ön iki amortisörleri (Ön amortisör vurma sorunu bizimkilerde var, sanırımi daha sonra düzeltilmiş, çözümü nedir?)
sonra
4)-Arka Fren kampanasını gerekiyorsa komple...
5)-Debriyaj-Baskı balata bilya Seti
rutin olarak da
Yağ değişimi, yağ,hava,polen filtrelerinin değişimi
en önmlisi bu şanzuman yağı ve sanzuman bakımı yaptırmalıyım, arac geri vitese zor geciyor ve tüm vites gecisleri sert, tabi debriyajımda aşırı sert.
Yılda 5000km bile yapmadığın araca bu masraf cok diyen oluyor. Yukarda kafama takılanları da yaptırırsam 200.000km ye kadar hiç masraf da yapmam artık diyorum. Satmam rampada kişneyişini seviyorum. Yolda at olanlar rampada yanında katır kalıyor.
Aracıma tüp taktırmaktan vazgectim bu sorunları Ankarada kökünden nasıl ve aşağı yukarı ne fiyatlara halledeceğim, bilmiyorum yardım edin değerli üyeler? :S

1)-Ön fren diskleri : otostart.com da tanesi 70TL ikili satılıyor 140TL ye gelir ve markası orjinalindeki gibi TRW.
2)-Ön fren balataları :otostart.com da 1takım 110TL içerisinde sağ ön sol ön balata bulunuyor ve markası orjinalindeki gibi TRW.
3)-Ön iki amortisörleri : Orjinal Sachs Genç-tokel den fiyat alabilirsiniz.Önler arkalara oranla daha pahalı diye biliyorum.
4)-Arka Fren kampanası : otomobilyedekparçaları.com da 75TL. Trusting
5)-Debriyaj-Baskı balata bilya Seti :otostart.com da seti 475TL ve markası orjinalindeki gibi SACHS. ( valeo 385TL).
6)-Yağ değişimi,70TL
7)-yağ filtresi: 10TL
8)-Şanzuman yağı konusun ben biraz araştırdım. Servise kalırsa ömür boyu gidiyor. Benim arabanın (2008 Colt) kitapçığında DiaQueen WIDE DİŞLİ YAĞI G-1 veya Castrol/Burmach dişli yağı BOT 328 yazıyor (veya tam dengi), ön kaputun altında BP BOT 328 yazıyor. Ben Servisten ve Castrol bölge bayi kanalıyla genel müdürlüğünden, artık Bot 328'in üretilmediğini yerine Castrol Syntrans Multivehicle 75W-90 kullanıldığını öğrendim. Bu yağında fiyatı Turkoilmarket.com 'da 20 litresi 630TL. Size 7-10 litre yetecektir.

Az önce yukarıda yazdığım konudan mesajdan ayrı gördüğüm bir yanlışı düzeltmek istedim.
"Size 7-10 litre yetecektir" yazmışsınız ama Mitsubishi Colt Kullanma El Kitabı'nda 9-22 sayfasında(pdf formatında 433.sayfa) "5 - Düz şanzıman yağı/ Otomatikleştirilmiş düz şanzıman yağı 1,75 litre -
DiaQueen WIDE DİŞLİ YAĞI G-1 veya
Castrol/Burmach dişli yağı BOT 328
(veya tam denge)" şeklinde yazıyor. Eğer bundan farklı bir şey varsa bilen,yazan arkadaşlar açıklarlarsa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
seskin yazdı:
biparçaaraba com da colt trw GDB1584 ön fren balatası 89 lira kdv dahil. güvenilir site midir daha önce sipariş veren var mı arkadaşlar?
http://biparcaaraba.com/customization/o ... rfour.html

farbul com.da TRW2 TRW GDB1313 koduyla 2004 sonrası colt a ait olduğu yazılı fren balataları var 77 lira. GDB1584 de 105 lira. 1313 hakkında bilgisi olan var mı yada biparça com sitesinden alışveriş yapan var mı :roll:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 20:19 
Arkadaşlar bizim coltlarda benzin filtresi var mı? Benimki 2011 model. Bilen var mı?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 22:24 
Bakım kitapçığında benzin filtresi değişimi veya kontrolü gibi bir yazı bulamadım. Acaba her modelde yok mu ki?
Birde aracın benzin deposuna Würth enjektör temizleyici döktüm, acaba filtreyi etkiler mi bu katkı maddeleri.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:19 
Kullanıcı avatarı

Ama 120 bin km boyunca 120 bin bakım periyodunda yetkili servisin iştahının kabardığı tek kalem ve öyle yumuşak telafuz ediyorlar ki - efendim değişmesi gerekiyor ve fiyatı 1120 TL :shock: :evil: =@

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 12:55 
sevgibilgi yazdı:
Ama 120 bin km boyunca 120 bin bakım periyodunda yetkili servisin iştahının kabardığı tek kalem ve öyle yumuşak telafuz ediyorlar ki - efendim değişmesi gerekiyor ve fiyatı 1120 TL :shock: :evil: =@

Arkadaşlar bu konuyu kimse bilmiyor Servise sordum Coltlarda benzin filtresi yok, sadece dizellerde var.
1120 TL olan benzin filtresi değil benzin pompası.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 13:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Selim
Araç: ?
Meslek: Serbest
jantları değiştirme gibi bi fikrim var üstündeki jantları almak isteyen olurmu acaba...15 inç colt jantı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 14:40 
Kullanıcı avatarı

Aynen devam. Servisin dediğine göre yolda kalan araçların en çok yakıt pompasının arızalanması sebebiyle servise çekildiğini söylüyormuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2013 21:37 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar servisi fazla tercih etmeyin derim. bayaa bir yoluyorlar insanı
balata konusunda neden bu kadar dert ediyorsunuz?
Ben arabamı Selçuk ustaya götürüyorum yıllık bakım için,
balataları bosch marka taktı, ama kodunu numarasını bilmem, aklımda kalan 30 bin gider demişti. bir de çırak vardı git kap gel dedi çocuk alıp geldi. (Bu geçen sene idi) 1 yıl kullandım, bu sene gene değiştirdik. Disklerin taşlanması gerekiyormuş, o nedenle çabuk yemiş balataları. normal şartlarda bu kadar çabuk bitmesi mümkün değilmiş. diskler için ise, merak etme taşlama kalınlığının altına düşünce değiştiririz. Riske girmeyiz dedi. Bu diskler 2 kez daha balata değiştirirmiş. tahmini 50 bin.
Arka fren balataları da değişti. arkalar da taşlandı. yağ ve yağ filtresi değişti hava filtresi değişti. Araç hafif sola çekiyordu, hemen yandaki rot balansa girdi. Herşey dahil 350 liraya çıktık. arabada bir tıkırtı vardı. ön takımlara bak demiştim.Ön takımlar ve amortisörler sağlam sorun yok dedi.
Arka amortisörleri de 80 liraya 2 ay önce tamir ettirmiştim. Öztürk kardeşlerde. 1 ya da 2 yıl garanti verdiler. Garanti kağıdı arabada.

Geçen sene boğaz kelebeği sıkıntım vardı buraya da yazmıştım. servis değişecek dedi 800 lira istedi. ben 100 liraya halletmiştim.
Servisin her dediğine inanmayın. Ve arabanızı serviste yaptırmayın. İyi bir usta bulun. parçaları da internetten sipariş verin.

Bir de, illa orjinal olsun derken, bizim orjinal görmediğimiz marka toyotanın orjinal parçası olabiliyor. 1. kalite veya 2. kalite diye ayırmak daha mantıklı.

3 yıldır, 50 bin km yaptığım arabada, standart sarf malzemelerini saymazsak arıza nedeni ile yaptığım masraf 200 lira.Allah nazardan saklasın.
100 lira boğaz kelebeği tamiri 80 lira amortisör tamiri. 20 Lira da alternatör kayışına verdim. Ama alternatör kayışından kazık yediğime eminim. Şimdilerde aynı kayışı 10 liraya alabileceğimi düşünüyorum.

Şimdi arabada ön takımlarda bir tıkırtı var. amortisör takozundan mı yoksa plastik bir aksamdan mı geliyor ona baktıracağım. tamirli birşey olursa gene buraya yazarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2013 22:54 
adiyez yazdı:
arkadaşlar servisi fazla tercih etmeyin derim. bayaa bir yoluyorlar insanı
balata konusunda neden bu kadar dert ediyorsunuz?
Ben arabamı Selçuk ustaya götürüyorum yıllık bakım için,
balataları bosch marka taktı, ama kodunu numarasını bilmem, aklımda kalan 30 bin gider demişti. bir de çırak vardı git kap gel dedi çocuk alıp geldi. (Bu geçen sene idi) 1 yıl kullandım, bu sene gene değiştirdik. Disklerin taşlanması gerekiyormuş, o nedenle çabuk yemiş balataları. normal şartlarda bu kadar çabuk bitmesi mümkün değilmiş. diskler için ise, merak etme taşlama kalınlığının altına düşünce değiştiririz. Riske girmeyiz dedi. Bu diskler 2 kez daha balata değiştirirmiş. tahmini 50 bin.
Arka fren balataları da değişti. arkalar da taşlandı. yağ ve yağ filtresi değişti hava filtresi değişti. Araç hafif sola çekiyordu, hemen yandaki rot balansa girdi. Herşey dahil 350 liraya çıktık. arabada bir tıkırtı vardı. ön takımlara bak demiştim.Ön takımlar ve amortisörler sağlam sorun yok dedi.
Arka amortisörleri de 80 liraya 2 ay önce tamir ettirmiştim. Öztürk kardeşlerde. 1 ya da 2 yıl garanti verdiler. Garanti kağıdı arabada.

Geçen sene boğaz kelebeği sıkıntım vardı buraya da yazmıştım. servis değişecek dedi 800 lira istedi. ben 100 liraya halletmiştim.
Servisin her dediğine inanmayın. Ve arabanızı serviste yaptırmayın. İyi bir usta bulun. parçaları da internetten sipariş verin.

Bir de, illa orjinal olsun derken, bizim orjinal görmediğimiz marka toyotanın orjinal parçası olabiliyor. 1. kalite veya 2. kalite diye ayırmak daha mantıklı.

3 yıldır, 50 bin km yaptığım arabada, standart sarf malzemelerini saymazsak arıza nedeni ile yaptığım masraf 200 lira.Allah nazardan saklasın.
100 lira boğaz kelebeği tamiri 80 lira amortisör tamiri. 20 Lira da alternatör kayışına verdim. Ama alternatör kayışından kazık yediğime eminim. Şimdilerde aynı kayışı 10 liraya alabileceğimi düşünüyorum.

Şimdi arabada ön takımlarda bir tıkırtı var. amortisör takozundan mı yoksa plastik bir aksamdan mı geliyor ona baktıracağım. tamirli birşey olursa gene buraya yazarım.

Hocam aynen katılıyorum. Örneğin benim servis maceramda platinyum bujileri 30.000km de değiştirmeye kalktılar normalde 80.000 km de değişiyormuş. Ben sanayide fiyatını sorarken rastgele öğrendim. Parçacıya gittim abi 80.000 km kullandın mı sen bu bujileri dedi hayır dedim. Sonra servisi aradım biz sana döncez dediler ve değişime gerek yok dediler az kalsın yoluyorlardı. Sanayide de yetkili servis zihniyetinde ustalar ve işini bilmeyenler de var. Doğru yeri bulmak biraz zor. Çok araştırma yapmak lazım tek biryere bağlı kalınca öpüyolar adamı.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 01:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turan
Araç: Mitsubishi COLT
Meslek: AR-GE
Kan grubu: BRH+
mrb arkadaşlar, bu platinyum bujilerin bi faydası oluyomu gerçekten? aracımda lpg de mevcut. sizce platinyum buji almalımıyım? ne gibi faydalarını görürüm? şimdiden sağolun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 18:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bizim karacolt 135 bine geldi, hernekadar sorun yaşamasamda amortisörden gelen takırdı ve debriyajın sertleşmesi sonucunda her ikisinde değiştirmek istedim.
Forumdaki tecrübelerden de faydalanarak ve uzun uğraşlar sonucunda coltun orijinal markası olan SACHS marka amortisör ve Debriyaj setini Aksaray Genç-Tokel de buldum. İşyerime kadar getirdiler ve 5 taksitte aldım.
Önler tanesi 170TL, arkalar tanesi 125TL den.Toplam 1040TL.

Dünde serviste 370TL ye her ikisine taktırdım ve totalde 1400 TL ye halletmiş oldum. Debriyaj şimdi tüy gibi hafif ve yakıtada etki edeceğini düşünüyorum. İhtiyacı olanlara bilgi paylaşımı açısıyla duyurulur :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: HAYIRLIOĞLU
Meslek: Gıda Mühendisi
Kan grubu: ORh+
İyi günler arkadaşlar :

Benim arabamın arkasında bulunan Colt yazısının o harfi yok. Ayrıca sağ aynayı park ettiğim yerde pilastik kısmından kırmışlar. Bantlamak zorunda kaldım Harfi nerden bulabilirim ne kadardır ve ayrıca ayna yı nerede nekadara yaptırabilirim.

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.

Kazasın neşeli ve stressiz sürüşler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2013 17:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Yeni kasa coltun ön disklerini internetten bulamıyorum, nereden bulunur. Genelde eski kasanınkiler var ama uyar mı diye sorunca bilmediklerini söylüyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2013 17:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
Arkadaşlar hiç bir fark yoktur rahatlık ile kullanabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2013 01:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alper
Araç: Colt 1.5 Instyle AMT
Meslek: Serbest
Merhaba arkadaşlar 2005 model 1.5 Colt Instyle AMT alacağım. Ama aracta bagajı içindeki (veya üstündeki) bagaj ile aracın içini ayıran kapak yok. Acaba bunun parça kodu nedir? Yan sanayide bulabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşım var mı? Teşekkür ederim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye