Zaman: 29 Eki 2025 22:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2014 13:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
NovariX yazdı:
Arkadaşlar, Colt AMT için baskı balata seti ne kadardır fiyat olarak? Kısa dönemde değiştiren oldu mu? Bir de bunun değişmesi gereken kilometre aralığı nedir? Sanki debriyaj kaynaklı bazen titremeye yapıyor gibi geliyor araç.. Titreme değilde, sallama gibi.. Özellikle rampa inerken sıkışık istanbul trafiğinde araç hafif gaza dokunana kadar böyle sallanıyor. Hani manuel viteste ayağımızı debriyajdan hızlı çekersek bir öne arkaya sallanma olur ya, tam olarak öyle bişey. Yada bilmiyorum, bana psikolojik olarakta öyle geliyor olabilir.. =D

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bilmiyorum.
Yokuş aşağı durduğunuzda veya çok yavaşladığınızda Vedat ın yazdığı gibi vites 1 e düşer ve siz frenden ayağınızı çekince araç yürümeye başlar.
Gaza hiç basmadınız ve araç yavaşça hızlanıyor; motor rölantiyi koruyup kalkışı sağlamak istiyor, devir artmaya devam ediyor, gereğinden fazla gaz verdiğinini düşünen ECE valf zamanlarıyla oynuyor ve gereksiz motor freni etkisi oluşuyor, Araba 2000 devire çıkıyor ve hızlanmaya çalışıyor, motor kasıyor engel olmaya çalışıyor, nasıl oluyorsa ECU yanlış yaptığını anlıyor ve sübapları daha uzun açık bırakıp yakıtı kısmayla yetiniyor. İşte o an bir vuruntu hissediliyor kısa sürede devir artıyor, araç hızlanıyor. Nooluyor diyerek gaza veya frene basmanız durumunda slave moduna geri dönen ECU sahibi ne derse onu yapıyor.
Benim olaya yorumum bu şekildedir. :D
Kısaca normaldir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2014 14:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Colt CZ3
Meslek: Finans
Arkadaşlar, benzer bir problemi yaşayan arkadaş varmış. Servisten Alpay ustayla da görüştüm. AMT'lerde iki modlu kullanım söz konusuymuş. Ayak frende olmadığında debriyaj sürekli kavramaya çalışıyorsa bunlar son derece normalmiş. Geri viteste daha fazla hissedilir dendiki hakkaten öyle. Bu özellik kapatılabiliyormuş. Yani ayağınızı frenden çektiğinizde kavramaya çalışmayacak ve dolayısıyla araç ileri hareketlenmeyecek, gaz verilmediği sürece. Böylece sorun (aslında bir sorun değil, karakter) ortadan kalkacak. Serviste yazılım ile müdahale edilerek bu moda geçiriliyormuş araç. Bu arada sağolsun otoparkta tesadüfen karşılaştığımız bir arkadaşa da sordum, o da onayladı. Colt'larda bu normal bir durum sanırım. Hepinize detaylı bilgilendirmeler için çoook teşekkürler. :MCT:

Aracım 49000km oldu bugün itibariyle. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2014 14:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Bu amortisör takozu ne parçaymış arkadaş. El kadar parça 200 TL. Elentranın ki uyuyor mu ? Daha ekonomik bir çözüm bulan var mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2014 21:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
ommar yazdı:
Bu amortisör takozu ne parçaymış arkadaş. El kadar parça 200 TL. Elentranın ki uyuyor mu ? Daha ekonomik bir çözüm bulan var mı ?

benim de degisecek... on takimin problemi kesin olmamakla birlikte takozlarda sökülüp sorunlu parca bulunacak o zaman takozlari alip elentraninki oluyor mu diye baktiracagim.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 09:59 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar, Colt'ların buji kodu ve fiyatları nedir? NGK ve Bosch'tan hangisini önerirsiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 11:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erman
Araç: Cz3
Meslek: Yazılım
Cumartesi günü Cz3 aracımı bakıma götürdüm.

60.000 Km bakımı için ön balatalar (TRW Gdb1584) + periyodik bakım( hava,yağ filtleri,buji ve motor yağı) toplamda 400 TL verdim. Yetkili serviste yaptırdım. Ayrıca ECU güncellemesi yapıldı. Geri vites sorunu tamamen düzeldi güncellemeden sonra 0 hatası hiç oluşmadı. Yanlış anlamadıysam 2013 te sanıyorum yeni bir güncelleme gelmiş hatta servis kurulum dökümanları yeni geldi dedi. Yolu düşen serviste ECU güncellemesi için bir uğrayın isterseniz. Vites geçişleri daha kararlı ve yumuşak oluyor ilk izlenimlerim.

Serviste takılan buji Bosch FR7SE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 13:38 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
benim de degisecek... on takimin problemi kesin olmamakla birlikte takozlarda sökülüp sorunlu parca bulunacak o zaman takozlari alip elentraninki oluyor mu diye baktiracagim.

Sonucu paylaşırsan çok makbule geçer. Eyvallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 13:46 
Kullanıcı avatarı

Az önce As Kale'de bujilerimi değiştirdim. İlgilerinden çok memnun kaldım. Hemen hallettiler. Son yazılımı da yüklediler sağolsunlar. Vites geçişlerinde hissedilebilir bir fark mevcut. Bakalım, inşallah değişiklikler olumlu etki eder. Fiyat olarakta 80 lira fatura edildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 19:05 
Kullanıcı avatarı

ommar yazdı:
Alıntı:

Sonucu paylaşırsan çok makbule geçer. Eyvallah.

http://yadi.sk/d/6zMAQSdQLPg3A araç çalışırken veya stop halinde bu ses gelmekte. Fren basılı veya fren basılı olmasa da gelmekte. Aracın direksiyonu düz tutmama problemi var. denizlideki gidilebilecek 3ayrı ustaya gittim, hepsi ayarlar en iyisi dedi... izmirde ayrıca mutlu otoya gösterdim. sağ süspansiyon yamuk dedi söküp preslediler... çukur, tepe girdikçe araç duruma göre sağa veya sola döndürüyor direksiyonu. Motor freni ile sola dönmek isterken sağ teker tümsekten geçtikten sonra sağa dönmek istiyor direksiyon... Bariz bir şekilde elinizin altında belli oluyor. Ustalar ikiye bölündü. Kimi diyor takoz kimi diyor değil... :game: Aracın bu durumundan hoşnut değilim.

@novarix
hocam son yazılım derken tarihi var mı? temmuzda geri vitese geçmediği için 50tl verip sadece yazılım yükletmek için servise girmiştim. haziranda bakımda olmadı bakımı serviste yaptırayım. kendi yağ ve polen filtremi alıp gideyim :D
Ben bujileri dışarıda değiştirdim. İçinden çıkan bosch yeni takılanlar ngk, bir fark göremedim. Eski aracımda da ngk kullanıyordum. NGK da tercih edilebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 11:14 
Kullanıcı avatarı

Kaan hocam, aracı en son Kasım'da 45000 bakımına sokmuştum. O zaman son versiyonunun yüklü olduğunu ama kalibrasyon gerektiğini söyleyip kalibrasyonu yapmışlardı. Dün bujiler için gittiğimde son yazılımı da yükler misiniz dedim. Yükleme yapıldı. Hatta ben de başındaydım. Ya yeni bir yazılım var yada Kasım'da yaptırdığım bakımda servis beni kekledi.. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 17:31 
Kullanıcı avatarı

Anladım teşekkürler. Ben servisteki ustaya sorarım, çok dürüst ve ilgili. Aracın sorunu tekrar ustaya göstereceğim(önceki mesajımda videosu var). Sonuçta takozlar az para değil. Ben aracın hatasını niye ücretle yaptırılıyor dediğimde garanti veya bakımda olsa idi ücretsiz ama sadece yazılım için ücret alırız demişlerdi. ona göre bakımı serviste yaptırırım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 19:31 
Kullanıcı avatarı

Bugün bulunduğum ildeki parçacıya amortisör takozu sordum. Tayland malı var 85 TL dedi. Siparişle getiriyoruz dedi. Colt için yan sanayi ürünmüş. Bilginize. İlk fırsatta sipariş verip deneyeceğim olmazsa geri alıyorlar parçayı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 21:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cumhur
Meslek: Depo Koordinasyon Uzmanı
Kan grubu: B+
NovariX yazdı:
Arkadaşlar, benzer bir problemi yaşayan arkadaş varmış. Servisten Alpay ustayla da görüştüm. AMT'lerde iki modlu kullanım söz konusuymuş. Ayak frende olmadığında debriyaj sürekli kavramaya çalışıyorsa bunlar son derece normalmiş. Geri viteste daha fazla hissedilir dendiki hakkaten öyle. Bu özellik kapatılabiliyormuş. Yani ayağınızı frenden çektiğinizde kavramaya çalışmayacak ve dolayısıyla araç ileri hareketlenmeyecek, gaz verilmediği sürece. Böylece sorun (aslında bir sorun değil, karakter) ortadan kalkacak. Serviste yazılım ile müdahale edilerek bu moda geçiriliyormuş araç. Bu arada sağolsun otoparkta tesadüfen karşılaştığımız bir arkadaşa da sordum, o da onayladı. Colt'larda bu normal bir durum sanırım. Hepinize detaylı bilgilendirmeler için çoook teşekkürler. :MCT:

Aracım 49000km oldu bugün itibariyle. :)

Merhaba benim aracın sürümü nedir ne değildir bilmem sırf bu özelliği bozacaklar diye yazılım attırmıyorum.
Yani ayağımı frenden çekince araç hareket etmiyor. + sı debriyajı yemiyor - si kalkışta düz vites kullanmadı iseniz kaçırma ihtimaliniz yüksek. kendi kendine hareket etmesi sebebi ile lambada parkta ufak kazalar yaşamanız olası sebepler dahilindedir.

HERTZ HSK 130 13 CM COMPONENT
PIONEER TS-A6913IS 3 YOLLU 500 WATT
PIONEER TS-G 1344R 220 WATT/13 Cm 2 YOLLU
Simota Karbon Hava Flitresi
Czt Spoiler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 22:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
ommar yazdı:

Tanesi mi, çifti mi 200tl??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 22:09 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Tanesi mi, çifti mi 200tl??

Tanesi malesef.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2014 00:04 
Kullanıcı avatarı

ommar yazdı:
Bugün bulunduğum ildeki parçacıya amortisör takozu sordum. Tayland malı var 85 TL dedi. Siparişle getiriyoruz dedi. Colt için yan sanayi ürünmüş. Bilginize. İlk fırsatta sipariş verip deneyeceğim olmazsa geri alıyorlar parçayı.

Ürün hakkında bilgi verirseniz, marka, tedarikçi çok güzel olacak :) Başka illerden de sipariş veren olabilir.Ben de veririm :D ...

Vedat abi; tam sağ veya solda bir problem yok, rot balansçılar da bunu deneyip bak herhangi bir sıkıntı yok diyordu. Rot-balansçılardan kesin bir sonuç olmayınca ve tanesi 200tl olunca ertelemiştim. Geçen gün bu sesi fark edince video aldım, stop halinde de geliyor bu ses. Site otoparkında bazen tıkırtı gibi ses duyuyorum(yerler parke taş), bazı bozuk yollarda da. çok nadir duyuyorum. Bunu da yeni fark etmeye başladım. Sanki takozlardan veya bilyalarından... En son özel usta sökeriz bilyasından takozuna bakarız nesi bozuksa alırsın dedi. parçalar da pahalı, ögrenci halimle 2takoz alamam tabi ben de yaza atmıştım işimi :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2014 10:44 
Kullanıcı avatarı

Disaridan duyuluyor. sesin merkezi takozlarin orasi gibi. direksiyon kutusu taraflarindan gelmiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 10:56 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Ürün hakkında bilgi verirseniz, marka, tedarikçi çok güzel olacak :) Başka illerden de sipariş veren olabilir.Ben de veririm :D ...

Marka bilgisi yok ancak aldatmaz otomotivi de aradım onlar da tayland malı var 95 TL dediler.

Bu arada amortisör fiyatları da uçmuş durumda önler için sachs marka en ucuz 200 TL' ye buldum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 12:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
200 tlye normal Sachs
Döviz yükselince otomatik olarak yansımıç.

C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 12:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Smart
motor kulağı arıyorum fiyatları nasıl colt için

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye