Zaman: 21 Eki 2025 23:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 15:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Tui yazdı:
SynTheSizer yazdı:
Tui yazdı:
Dün Mersin-Adana Otoban yolunda ilk kez bastım GAZA..

BİRŞEYDEN ÇOK KORTUM ODA 185km/hızdan SONRA ARABA HAKİMİYETİMİ KAYBEDİYORDUM...

Çok korktum. Benim bastığım hız budur yaklaşık 5-6 dk boyunca böyle solu kapatarakdan gittim...

185'le giderken ortalama anlık tüketim 11.5litre civarlarındaydı..

Boşuna demiyoruz colt için en iyi ölçü 205-45-16 diye. Bir de coil falan olmadan o hızlarda yan rüzgar tehlike oluşturur.

Sakarya çevre yolu tepelerle çevrili ve pek rüzgar almaz düz bir yerdedir. Ben o yolda 180-190 ile kavisli yolda hiç korkmuyordym. Ama yan rüzgar var ise ve 55 yanak lastikle falan çıkmayın o hızlara.

sent by Xperia Neo V

Haklısın USTAM..

Jant olayı aklımda lastikleri değiştirme konusunda girdiğim sıra jant arayışına gireceğim..
Yay olayına çok sıcak bakmıyorum, malesef :(

Fikrimce sadece jant ve lastikle yüksek hızdaki o histen kurtulamazsın Hocam...
Aracı bir bütün olarak sertleştirip, biraz daha yere yaklaştırman gerekir.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
Haklısın o konuda ama ben sıcak bakmıyorum alçak araba sevmiyorum..

o hızlara bir daha çıkmam, allah da çıkartmasın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Arkadaşlar geçtiğimiz gece Antalyadan Ankaraya döndüm.( Cihat'ım sana uğrayamadım kusura bakma )
Neyse gece 11 de çıktım yola araç tıka basa doluydu 2 büyük 1 küçük valiz, irili ufaklı poşetler vs vs 4 kişi. valizlerden en büyüğü bagaja sığmadı içeri koltuğa koyduk, ben hariç bütük ayak altları eşyalar ile doluydu ki sormayın gören araçta yay var zanneder :D
Neyse yola çıktım şansıma toroslarda fırtına vardı bir rüzgar var 90la bile giderken aracı yoldan çıkarıyor, oha dedim bu araç gerçekten felaket etkileniyor yan rüzgardan ama bir baktım bütün araçlar benim gibi şeritte tutunamıyor sağ sol yapıyor.
Dedim arabanın günahını aldık :D araç çok yüklü yokuşlarda 2. vitese kadar indiğim oldu ama acımadım yüklendim gaza...sonra konyayı çıktım dümdüz yol gece saat 2yi geçmiş hafiften uyku bastırdı durdum bi hava aldım mola verdim geri bindim baktım hafif sersemlik var adrenalin lazım bastım gaza artık 3 araba 170-180 gidiyoruz efsane kasa corolla önceki kasa mondeo birde ben yaklaşık 30-40dk kadar 140-180 arasında gittim

o yokuşlarda yüklendikten sonra ortalamam 6,1 di.
Resim

sonrasında 30-40dk bu hızlarda gidince ortalama aldı başını gidiyordu 6,5 oldu. Benzin göstergesi çatır çatır düşmeye başladı.
Resim

gözler fal taşı gibi açıldı tabii. ankaraya 80km falan kala 7 lere yaklaşan ortalamamı düşürmek için 90a sabitlendim ki sabah geldiğimde ortalamam 6,1 ile yolu tamamladım tekrar benzin aldım 553km yolda rekor yakıtla 150 liralık yakıt yakmışım, ben 80-90 liraya antalyaya giden adam 150 liraya depoyu dolurunca zaten uykumda kaçtı :D

biliyorum benden beklenmeyen hareketler ama bu aralar şehir içide uzun yolda da ne hikmetse acımıyorum :D bu zamana kadar 5,5-6 arasında şehir içinde yakıyordum, bugün şehir içi 50km sürdüm 7,1di ortalamam :D ne oluyor bana arkadaşlar biri beni durdursun :kart: :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 09:43 
Kullanıcı avatarı

170 deki anlık tüketime baksaydın eve vardıgında yatamazdın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Ercan Abi'm tebrik ediyorum seni :) ama yaptığın bir hata var oyle percormansli kullandığın zamanlar ortalamayi açma kilometre gözüksün orada :) bak ben oyle yapıyorum eve gelince bir bakıyorum ortalama 8 lt :D

Sanırım senin araba 6 ileri olsaydı devir düşeceği için daha az yakardin

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
olay budur ercan kardeş bırak yaksın arada sırada :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: eNes
Araç: colt 2012 amt
Meslek: ziraat müh.
Kan grubu: BRh+
ercan_wrc yazdı:
gözler fal taşı gibi açıldı tabii. ankaraya 80km falan kala 7 lere yaklaşan ortalamamı düşürmek için 90a sabitlendim ki sabah geldiğimde [b]ortalamam 6,1 ile yolu tamamladım tekrar benzin aldım 553km yolda rekor yakıtla 150 liralık yakıt yakmışım, ben 80-90 liraya antalyaya giden adam 150 liraya depoyu dolurunca zaten uykumda kaçtı :D

biliyorum benden beklenmeyen hareketler ama bu aralar şehir içide uzun yolda da ne hikmetse acımıyorum :D bu zamana kadar 5,5-6 arasında şehir içinde yakıyordum, bugün şehir içi 50km sürdüm 7,1di ortalamam :D ne oluyor bana arkadaşlar biri beni durdursun :kart: :crazy: [/b]

2012 amt colt 5000km yi tamamlamaya az kaldı ama ben uzun yolda 5.3ün altında bi ortalama yapamadım 100 geçmemeye dikkat ederek hemde :D

acaba km nin azlığı, amt oluşu ve lastiklerin taban genişliklerinden kaynaklı mı bu ortalamada ki farklılıklara sebep :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 16:38 
Kullanıcı avatarı

enesenes yazdı:
ercan_wrc yazdı:
gözler fal taşı gibi açıldı tabii. ankaraya 80km falan kala 7 lere yaklaşan ortalamamı düşürmek için 90a sabitlendim ki sabah geldiğimde [b]ortalamam 6,1 ile yolu tamamladım tekrar benzin aldım 553km yolda rekor yakıtla 150 liralık yakıt yakmışım, ben 80-90 liraya antalyaya giden adam 150 liraya depoyu dolurunca zaten uykumda kaçtı :D

biliyorum benden beklenmeyen hareketler ama bu aralar şehir içide uzun yolda da ne hikmetse acımıyorum :D bu zamana kadar 5,5-6 arasında şehir içinde yakıyordum, bugün şehir içi 50km sürdüm 7,1di ortalamam :D ne oluyor bana arkadaşlar biri beni durdursun :kart: :crazy: [/b]

2012 amt colt 5000km yi tamamlamaya az kaldı ama ben uzun yolda 5.3ün altında bi ortalama yapamadım 100 geçmemeye dikkat ederek hemde :D

acaba km nin azlığı, amt oluşu ve lastiklerin taban genişliklerinden kaynaklı mı bu ortalamada ki farklılıklara sebep :unknown:

hızı sabitlediğimde 90-95 civarı ortalamam 4,6 - 4,8 arası

aracın 10.bin devirince düşeceğine inanıyorum bendede olmuştu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 23:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Araba kalabalıksa veya aşırı yük varsa bu gaza basmaktan çekinmem.
Hele rampada dip gazla giderim :D Arabayı devirden düşürüp boğmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
enesenes yazdı:
ercan_wrc yazdı:

benim araç amt. geçtiğimiz bayramda 3 kişi, klima sürekli açık bir şekilde, 120 km'yi geçmeden, 100 km'nin de altına düşmeden (genellikle de 105 km hızla, 2600 devire falan denk geliyor) ankara'dan osmaniye'ye gittim, 600 km'den biraz fazla. tüketim ortalamam 5.1. vardığımda göstergede yarım depo vardı hala. (yarım depodan bir daha fazladır tüketim ama, o son çizgiden de yemiştir). daha düşük hızlarda ve klima kapalıyken daha iyi bir tüketim performası yakalanabilirdi kuşkusuz ama ben şehiriçinde bile 80 ile gitmiyorum ki arkadaş, şehirlerarasında gidebileyim. :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2012 14:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: bahadir
Araç: mitsubishi colt
Meslek: finans mudur
Yol: Adapazari - Istanbul (Otoban)
Ortalama hiz: Kamyonlarla birlikte ort. 80 km. deneme surusu
Yakit: Shell 95 Okt. Kursunsuz
Yuk: Sofor dahil 100 Kg.
Model: 2008 Colt - 58.000 km. 1.3 invite
Yakit Tuketimi : 4.1 lt./100km

Kopru trafigi nedeniyle sonrasinda 4.3 e cikti. Sonuc bu araba bir numara. :) :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2012 10:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: cengiz
Araç: Colt 1.3 invite 2009
Meslek: TEKNİKER
Kan grubu: 0rh+
Sonunda GAZAAA geldim gaz taktırdım... bir çok üye yüzlerce yorum yapmış ama bu işde askerlik gibi sanırım kendin gidip kendin görüp kendin yaşayacaksın :) LANDIRENZO marka lpg taktırdım.. 37 litre simit depo.. olmayan istepnemin oraya cukk diye oturdu.. 20 liralık gaz koyup gaz ayarını yaptıktan sonra(gaz ayarı 45 dakikayı buldu) 50 lira ile depo fullendi.. Birde şu arıza ışığı olayıda hiç olmadı ki halen olmuş değil... aracın çekiminde gram sapma olmadı.. her zaman kullandığım sağlam bir rampada test ettim araç 5 kişi 90km hız ile yağ gibi kayıp gittii.. toplam 395 km yol yaptım 70 tl ile bile hesaplandığında(gaz ayarında nekadar tüketim oldu bilinmiyor)
17.7 kuruş yakıt tüketimi olmuş oluyor..
bu daha ilk deposu 3 depo sonunda bir kez daha gaz ayarı yapılıp stabil olarak çalışması sağlanacak... demem o ki ayda 300tl yi geçen yakıt masrafını 150 tl ye indirip 10 ay sonunda kendini çek etme durumu ortaya çıkmış durumda...
son olarak neden landirenzo da başka bir firma değil... onuda çok araştırdım soruşturdum ve güvenlik açısından ve kullandığı malzemenin bosch marka olmasından dolayı tercihimi ondan yana kullandım... 3. depodan sonraki yakıt tüketiminide paylaşacağım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2012 11:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Araç: Colt 2011
Meslek: Elk.Elektronik Müh.
merhaba arkadaşlar,
ilgi duyan arkadaşları için bir site söyleyeceğim, spritmonitor.de
burada aldığınız benzin lt'si gittiğiniz kilometre, harcadığınız para, klima çalışıyor muydu, hangi yol şartında, hangi lastiklerle yol aldınız gibi detaylı bir şekilde benzin harcamalarınızı bir veritabanına kaydedebiliyorsunuz, sonuçta uzun vadede aracınız ne yakmış, hangi şartlarda ne kadar yakmış görebilirsiniz. (site almanca, ingilizce, fransızca destekliyor)
diğer merak ettiğiniz markalar, araçlar varsa, yüzbinlerce kullanıcı (345.752 araç) olan bir site olarak birçok arabanın "gerçek" verileri mevcut sitede.

benim aracımın linki;
http://www.spritmonitor.de/en/detail/501764.html

kolay gelsin..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Ynt: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2012 12:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
ekhnaton yazdı:
enesenes yazdı:
ercan_wrc yazdı:

benim araç amt. geçtiğimiz bayramda 3 kişi, klima sürekli açık bir şekilde, 120 km'yi geçmeden, 100 km'nin de altına düşmeden (genellikle de 105 km hızla, 2600 devire falan denk geliyor) ankara'dan osmaniye'ye gittim, 600 km'den biraz fazla. tüketim ortalamam 5.1. vardığımda göstergede yarım depo vardı hala. (yarım depodan bir daha fazladır tüketim ama, o son çizgiden de yemiştir). daha düşük hızlarda ve klima kapalıyken daha iyi bir tüketim performası yakalanabilirdi kuşkusuz ama ben şehiriçinde bile 80 ile gitmiyorum ki arkadaş, şehirlerarasında gidebileyim. :kart:

Burada eğim devreye giriyor. Örneğin sakarya - bolu arası isterseniz 80 le gidin 5.0 olmuyor. Ama bolu - sakarya arası 90 la gidince 4.7 falan oluyor.

Ben 1-2 kere arabada muhabbet ederek 80-90 la gidebildim, dayanabilecek bir hız değil. 120-140 benim hizlarim.

sent by Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2012 12:36 
Kullanıcı avatarı

subasic yazdı:
Sonunda GAZAAA geldim gaz taktırdım... bir çok üye yüzlerce yorum yapmış ama bu işde askerlik gibi sanırım kendin gidip kendin görüp kendin yaşayacaksın :) LANDIRENZO marka lpg taktırdım.. 37 litre simit depo.. olmayan istepnemin oraya cukk diye oturdu.. 20 liralık gaz koyup gaz ayarını yaptıktan sonra(gaz ayarı 45 dakikayı buldu) 50 lira ile depo fullendi.. Birde şu arıza ışığı olayıda hiç olmadı ki halen olmuş değil... aracın çekiminde gram sapma olmadı.. her zaman kullandığım sağlam bir rampada test ettim araç 5 kişi 90km hız ile yağ gibi kayıp gittii.. toplam 395 km yol yaptım 70 tl ile bile hesaplandığında(gaz ayarında nekadar tüketim oldu bilinmiyor)
17.7 kuruş yakıt tüketimi olmuş oluyor..
bu daha ilk deposu 3 depo sonunda bir kez daha gaz ayarı yapılıp stabil olarak çalışması sağlanacak... demem o ki ayda 300tl yi geçen yakıt masrafını 150 tl ye indirip 10 ay sonunda kendini çek etme durumu ortaya çıkmış durumda...
son olarak neden landirenzo da başka bir firma değil... onuda çok araştırdım soruşturdum ve güvenlik açısından ve kullandığı malzemenin bosch marka olmasından dolayı tercihimi ondan yana kullandım... 3. depodan sonraki yakıt tüketiminide paylaşacağım..

hayırlı olsun bilgi verebilirmisin kiti tam modeli nerde taktırdınız ne kadara taktırdınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2012 14:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: cengiz
Araç: Colt 1.3 invite 2009
Meslek: TEKNİKER
Hocam landirezonun iki kiti mevcut birinin adı EVO diğeride benim taktırdığım bosch markanın olduğu kit bir tanıdığın vesilesi ile 1600 tl yi 10'a böldürdüm ustanın dediği şeyde gidip bütün firmalardan fiyat al sonra gel konuşalım dedi bu işte firmadan önce ustanın işçiliğide çok önemli onuda anlamış oldum.. kocaelinde sanayide mimsunar'da taktırdım zaten landirenzonun 3 ana bayisinden biri. ayrıca verdiği garanti 2 yıl ve belge ile türkiyenin neresinde olursan ol landirenzo servisleri bu garanti belgesi ile ücretsiz servis veriyor.. buda uzun yol yapanlar için çok cazip.. son olarak çok çekiniyordum bu gaz olayından ama şuan maddi olarak çok rahatladım sürüş olarakda çok çok iyi performansda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2012 22:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: colt 1.3 2008
Meslek: Memur
1 haftalık karadeniz gezim sonunda yaptğımı km 2693, alınan yakıt 480 lira, km başına 0.178 kuruş yapıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2012 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Arkadaşlar tam 600 liralık benzinle gidilen km sıfırlanmadan önce +75 daha vardı. Şuan 170 km daha gider gösteriyor arabayı sürekli babam kullandı ve ramazanda çok iftar trafiğine felan kaldı nasıl sizce ?

http://imageshack.us/photo/my-images/585/img7938.JPG/

1777+75+150=2000km yapar

600/2000= 30 kuruş yakmıştır yorumlarınızı bekliyorum :)

Tamamen şehir içidir :)

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 17:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
İmzamdaki araç ile;

60 TL lik gaz ile 400 km şehir dışı (maksimum 130 km/s hız , genellikle 110 km/s).
Sonuç : 0,15 Kuruş :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 17:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: oğuz
Araç: 2011 colt cz3
Meslek: öğrenci
Kan grubu: AB -
Yakıt tüketim ortalamasına bakmadım ancak kalan km gidiş mesafesine göre dün 20 tl benzinle yenilevent kayışdağı oradan fenerbahçe tekrar kayışdağı ve ev yaptım yaklaşık 100kmye yakın yol trafik,dur kalk ve yokuşlar çoktu bence iyi geldi sonuçta cz3 otomatik araç tasarrufta denemedim bilmiyorum ben gayet memnunum 1.6 golf ve 1.4 corsadan sora melek melek :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye