Zaman: 23 Oca 2026 00:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 20:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
serkan_83 yazdı:
philosophe63 yazdı:
ben de geçen arkadaşı hastaneye götürürken onun corollasıyla aynı dediğiniz gibi egzosu sürttüm geri çıkarken. lagunaya alışnca corollla da altını vurmamak mucize gibi. benim en çok korktuğum şeylerin başında gelir. o yuzden coltun motor korumasının olmaması kafama takılıyor. aracı alırken bütün şartları çok zorladığım için motor altına koruma yaptıramıyorum Allahtan colt un altı yüksek. şimdi en çok düşündüğüm üç şey var. biri kaliteli bir kauçuk paspas, ikincisi koltuk kılıfı üçüncüsü bagaj havuzu... köy yerindeyim arabamın toza toprağa çamura bulanmasını istemiyorum bu üçü de en az 300tl yapıyor. şartlar el verse hiç beklemeyecem. o yuzden motor altına koruma amaçlı sac yaptıramıyorum. ama bu saydığım hususlardan birinden bir sıkıntı yaşarsam kafamı duvarlara çok vururum. el mahkum... ses olayına gelince araç henuz 250 km de ve sol direkten (sanırım) ses geliyo soğukken daha çok geliyor. forumda okudum bazı arkadaşlar oraya sünger falan sıkıştırarak sorunu çözdüklerini söylemişler sesler dayanılmaz hale gelirse ben de düşünürüm ama şimdilik çokta canımı sıkmıyor açıkçası.

bagaj havuzu sahibinden de 70 TL
plastik kokusu olmayan kaucuk paspas sanayi veya nette 30 TL
orta kalite koltuk kılıfı sanayide taktırmakla beraber 75 TL
kalan parayla motor koruması (yanlıs hatırlamıyorsam 150 TL idi) yaptırılabilir sanayide, üzerine ekleyip ayrıca arac altını zift ile kaplatıp yol sesini azaltabilirsiniz.

ah bir de bu işler için güvenilir insanları bilebilsem... sakarya da memurum sanayiyi bile zor bulurum bırak tanıdığı... neyse para ve zaman meselesi... tavsiyeleiniz için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 10:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: KAAN
Araç: CZ3
Meslek: SMMM
Kan grubu: A Rh
ah bir de bu işler için güvenilir insanları bilebilsem... sakarya da memurum sanayiyi bile zor bulurum bırak tanıdığı... neyse para ve zaman meselesi... tavsiyeleiniz için teşekkür ederim.[/quote]

Hocam ben de Sakaryadayım, yardımcı olabileceğimbir konu olursa sanayi de yönlendirebileceğim düzgün bir servis var.

Tüm işlerimizi yapar referans olabilirim.

4 sayfayı da okudum, bazı durumlar haklı bazı durumlar da haksız olarak yer bulmuş.

öncelikle bu aracın segmenti belli, bu durumu göz önüne alarak konuşmakta fayda var.

Emsal teşkil edilen araçların bir çoğunu kullanma fırsatım oldu. (jazz, getz, ibiza,kalos)

Colt kesinlikle F/P olarak çok iyi bir noktada.

Colt almadan önce aklımda hep jazz vardı ama 20K para ile ancak 2002 - 2004 arası alınabiliyordu.

O rakama 2009 model 37000 km de tertemiz bir AMT CZ3 aldım.

Eleştirdiğim yönleri: süspansiyonlar gerçekten çok sert. (şu an 35 mm helezon ile kullanıyorum, daha yumuşak gibi)

otomatik geçişleri AMT olmasından dolayı sarsıntılı ama alışınca sorun olmuyor. ilk kullananlar pek beğenmiyor.

sağ ve soldaki sütunlar görüşü kısmen engelliyor. Yol sesi ve motor sesi içeriye biraz fazla geliyor.

bunun haricinde bence tek eksiği sunroof.

Kıyaslamalar:

jazz elite 2002 ile: iç hacim olarak çok farkları yok. Jazz cvt olmasından dolayı çok konforlu, yakıt ekonomik klasik japon sorunsuzluğu, sürüş pozisyonu çok iyi. Colt'un direksyionu biraz daha aşağı inebilse çok daha iyi olur. sunroof olması çok büyük bir güzellik.

gezt 1,3 GLS: fazlasıyla iyi yürüyor , lpg ile çok ekonomik, fakat çok çabuk dağılan, her yerinden ayrı sesler gelen bir araç. bir de durabilse daha iyi olur.

kalos 2006 model. (15,500 TL ye satmıştım) karşılaştırma amacı aynı sınıfta ve aynı rakamlarda alıcı bulması.

kesinlikle yürüyen teneke, motor hacmine göre (1.2 S) çok fazla yakan, içi bildiğiniz 2. sınıf plastik olan, direksiyon tepkileri çok kötü bir araç.

ibiza copa 2011 model: tasarım göreceli olarak güzel. İç göstergeler kesinlikle colta göre daha güzel.
Cruise Control var. İçeriye aldığı ses Colt'a göre epey az. İç hacim colttan ufak, bagaj daha büyük.
Colt'a göre kesinlikle yürümeyen bir araç.

sonuç olarak COLT parasına göre verdiği hizmet fazlasıyla iyi olan bir araç.

Yakıt olarak (sakarya 200 metrede bir ışık olan bir şehir ve son zamanlarda ciddi trafik olmaya başladı)

şehir içi: 8,5 LT (Benzin)
şehir dışı (sakarya -izmit) 90 - 100 KM\H 5,9 - 6,2 LT (benzin)

Bazen diyorum ki; ''ne olacak söyle gitsin''
Sonra diyorum; ''Söyleyince ne olacak, sus bitsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 17:05 
Kullanıcı avatarı

tolga_kaan_ yazdı:
ah bir de bu işler için güvenilir insanları bilebilsem... sakarya da memurum sanayiyi bile zor bulurum bırak tanıdığı... neyse para ve zaman meselesi... tavsiyeleiniz için teşekkür ederim.

Hocam ben de Sakaryadayım, yardımcı olabileceğimbir konu olursa sanayi de yönlendirebileceğim düzgün bir servis var.

Tüm işlerimizi yapar referans olabilirim.

4 sayfayı da okudum, bazı durumlar haklı bazı durumlar da haksız olarak yer bulmuş.

öncelikle bu aracın segmenti belli, bu durumu göz önüne alarak konuşmakta fayda var.

Emsal teşkil edilen araçların bir çoğunu kullanma fırsatım oldu. (jazz, getz, ibiza,kalos)

Colt kesinlikle F/P olarak çok iyi bir noktada.

Colt almadan önce aklımda hep jazz vardı ama 20K para ile ancak 2002 - 2004 arası alınabiliyordu.

O rakama 2009 model 37000 km de tertemiz bir AMT CZ3 aldım.

Eleştirdiğim yönleri: süspansiyonlar gerçekten çok sert. (şu an 35 mm helezon ile kullanıyorum, daha yumuşak gibi)

otomatik geçişleri AMT olmasından dolayı sarsıntılı ama alışınca sorun olmuyor. ilk kullananlar pek beğenmiyor.

sağ ve soldaki sütunlar görüşü kısmen engelliyor. Yol sesi ve motor sesi içeriye biraz fazla geliyor.

bunun haricinde bence tek eksiği sunroof.

Kıyaslamalar:

jazz elite 2002 ile: iç hacim olarak çok farkları yok. Jazz cvt olmasından dolayı çok konforlu, yakıt ekonomik klasik japon sorunsuzluğu, sürüş pozisyonu çok iyi. Colt'un direksyionu biraz daha aşağı inebilse çok daha iyi olur. sunroof olması çok büyük bir güzellik.

gezt 1,3 GLS: fazlasıyla iyi yürüyor , lpg ile çok ekonomik, fakat çok çabuk dağılan, her yerinden ayrı sesler gelen bir araç. bir de durabilse daha iyi olur.

kalos 2006 model. (15,500 TL ye satmıştım) karşılaştırma amacı aynı sınıfta ve aynı rakamlarda alıcı bulması.

kesinlikle yürüyen teneke, motor hacmine göre (1.2 S) çok fazla yakan, içi bildiğiniz 2. sınıf plastik olan, direksiyon tepkileri çok kötü bir araç.

ibiza copa 2011 model: tasarım göreceli olarak güzel. İç göstergeler kesinlikle colta göre daha güzel.
Cruise Control var. İçeriye aldığı ses Colt'a göre epey az. İç hacim colttan ufak, bagaj daha büyük.
Colt'a göre kesinlikle yürümeyen bir araç.

sonuç olarak COLT parasına göre verdiği hizmet fazlasıyla iyi olan bir araç.

Yakıt olarak (sakarya 200 metrede bir ışık olan bir şehir ve son zamanlarda ciddi trafik olmaya başladı)

şehir içi: 8,5 LT (Benzin)
şehir dışı (sakarya -izmit) 90 - 100 KM\H 5,9 - 6,2 LT (benzin)[/quote]

hocam ben ferizli-gölkentteyim eğer adapazarı merkezdeyseniz bu hafta olmazsa haftaya adapazarına gelirim tanışmak isterim tabi siz de isterseniz... aracı sıfır aldım hemen hemen bir ay olacak. Bayraktar dan aldım sizce servisi nasıl? araba garantili olduğundan tamir-bakım ve değişimle ilgili sanayi de işim olmayacak en azından üç yıl... ama parça ve aksesuar olarak tavsiye edebileceiğiniz parçası akseusarcı varsa tavsiyenizden faydalanmak isterim. paspas, bagaj havuzu,kılıf ve durumlar el verirse motor altına koruma... dış ortam sesini içeri alma konusunda pek bir sıkıntım yok sanırım yeni modellerde yalıtımı biraz daha geliştirmişler. tabi eski kasa colt kullanmadığımdan bir kıyaslama yapamam. belkide ses aynıdır da ben pek önemsemiyorum. yada kulaklarımda problem var:) üçüncü ihitmal de 1.8 motorlu lagunamın motoru çok bağırıyordu belki de ondan sonra colt sessiz gelmiş olabilir... ama içten gelen bir ses var. sağ direk veya torpidonun oralardan olabilir. daha önce de demiştim. tıpkı beyaz eşya köpüklerinden gelen gıcırtı gibi... çok abartılı değil ama ilerde artar mı bilemem. bu arada lastiğinde etkisi olabilir diyor bazı arkdaşlar dış ortam sesi için... üzerinde continental geldi.185-55-15 ti yanılmıyorsam. sizce bu lastik markası ve ebatının coltun diğer ebatına göre ve diğer lasitk markalarına göre avantajı dezavantajıı nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2013 19:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: MuRaT
Araç: CZ3
Meslek: Sig.
Yazılanları yeni okudum. Bir kaç şey eklemek istiyorum.
Bu aracı alırken ana düşümcem sorunsuz bir araç olmasıydı. Bugüne kadar da beklentilerimi karşıladı ve hiç pişman olmadım. Daha üst segment Opeller Toyotalar boyuna servise giderken ben daha hiç servise gitmek zorunda kalmadım.

Arkadaşın dediği gibi bütün çukurları hissediyorum;gerçekten rahatsız edici ancak bu da spor araba ve sert süspansiyonun getirileri; ama yol tutuş mükemmel.

Aracı bakıma götürene kadar ses bakımından da sıkıntı yoktu; ancak her ne yaptılarsa bakımdan sonra ön sağdaki sütundan tıkırtı ve yüksek hızda camdan rüzgar sesi gelmeye başladı.

Üşengeçliğimden bir daha da düzeltmek için götüremedim.

Benzin konusunda burada rekor kıran arkadaşlar var. Ama altımda cz3 varken ve İstanbul trafiğinde benim o performansı göstermem imkansız yine de cok abartı bir harcaması yok.

Evlilik sebebiyle 2 sene sonra kredim bittiğinde arabayı mecbur satacağım ama özleyeceğim kesin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 01:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Öpüp başınıza koyun başka bişi demiyorum. Detayları kendi konumda yazıyorum. Bir Polo, Golf, Civic, Jetta'dan çok daha konforlu ve sessiz araca biniyorum ama Colt'umu özlüyorum.. İnanın at ile deve değil.. Anca satınca anlarsınız ne demek istediğimi..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2013 11:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
SynTheSizer yazdı:
Öpüp başınıza koyun başka bişi demiyorum. Detayları kendi konumda yazıyorum. Bir Polo, Golf, Civic, Jetta'dan çok daha konforlu ve sessiz araca biniyorum ama Colt'umu özlüyorum.. İnanın at ile deve değil.. Anca satınca anlarsınız ne demek istediğimi..

"Detayları kendi konumda yazıyorum." demişsiniz, hangi konu bu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2013 14:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: skoda fabia
Meslek: memur
mrb arkadaşlar. Bu sorunlar eski kasalarda mı yoksa yeni kasalarda da var mı. Ben de 2012 model almayı düşünüyordum da. Bu arabayı alıp ta gerek eski kasada gerek yeni kasada masraf eden arızayla karşılaşan oldu mu acaba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2013 15:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
muallim81 yazdı:
mrb arkadaşlar. Bu sorunlar eski kasalarda mı yoksa yeni kasalarda da var mı. Ben de 2012 model almayı düşünüyordum da. Bu arabayı alıp ta gerek eski kasada gerek yeni kasada masraf eden arızayla karşılaşan oldu mu acaba.

coltların yeni eski yapısı aynıdır ufak makyaj farkları vardır. sorun yaratmaz arıza çıkarmaz arada bir bakıma gidersiniz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2013 19:52 
Kullanıcı avatarı

muallim81 yazdı:

hocam ben de yaklaşık bir ay önce 2012 elegance mt modelini aldım. çok bindiğimi söyleyemem 250 km oldu. ama şu sağ direkten plastik gıcırtsı bende de var. ama çok bozuk yollarda... süspansiyonu sert ama yumuşak lastikle bir nebze değişir diyor arkadaşlar. yakıt 50 kmsi şehir dışı gerisi şehir içi ortalama 6.2 civarlarında...(şehir içi ancak istanbul trafiği değil,akıcı trafik ancak sık sık ışıklar var.) eski kasayla farkına gelince forumdda çok inceledim dış ortam sesi eski kasaya göre iyi yalıtılmış diyorlar. 100 ü hiç geçmedim ama öyle rahatsız edecek bir lastik veya motor sesi almadım. ama süper sessiz diyemem. tüp takmayı düşünmüyorum. hem az yol yaptığımdan hem de orasının burasının kurcalanmasını istemediğimden... benzinli haliyle benim tüplü 1.8 lagunayla kafa kafaya yakıyor hemen hemen... soruna gelince. sanırım o konuda en son yorum yapacak kişi benim... zira henüz sorunla karşılaşacak kadar yol yapmadım. ama alana kadar yaptığım incelemelerde colt u sahipleri için vazgeçilmez yapan bir numaralı faktör sorunsuzluğu herhalde... eski kasa yeni kasa arasında bir yalıtım açısından fark var. bir donanım açısından fark var birde eski kasalarda sanırım arka koltuklar bile raylı öne arkaya kaydırabiliyorsun ama yeni kasa da bu yok. arka koltuklar her ikisinde de katlanıyor. bir de makyaj farkı var. yeni kasa köpekbalığı tarzı(lancerler gibi. bir de arka stoplar ve görünüm farklı herhalde) eski kasa ise arkadaşların deyimiyle pikaçu:) far ve arka bgaj kapağında görünüm farkı var. ha bir de yeni kasa düz vitesler daha ekonomik motorlarla geliyor. cleartek dedikleri...otomotik olan(amt) düz e göre daha fazla yakıyor. eski kasalarda bu durum tam tersi... bendeki düz vites... Yarım doktor candan yarım imam imandan eder derler. bende daha yeni coltçuyum seni yanıltmış olmayayım. ama iki üç aylık bir aaştırma sonucu kullanıcılardan edindiğim bilgiler bunlar. Üstadlar daha iyi bilirler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2013 20:28 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
muallim81 yazdı:

Hocam o kadar yerin dibine batırıldığı gibi bir araç değil bu. Anlatılanlar içinde doğru olanlar var ama büyük masraf gerektiren kronik bir sorunu yok. Siz yeter ki temiz ve zamanında bakımı yapılmış bir araba alın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2013 23:32 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ben araba kullanmayı mitsubishi panelvanda öğrendim. 2500 motor geniş altı yüksek. 99 model inanmayacaksınız 40000 km civarında babamda. daha akü değiştirmek dışında tık yok maşallah. Ondan dolayı bu markaya sempati duydum. Benim ilk arabam skoda fabia 1.2 2005 modeldi 123000 de aldım 139000 de sattım. 1500 lira verip lpg taktırmak gibi bir hata yaptım. Kısa mesafede kullanıyodum zaten tüpe geçene kadar işyerine yaklaşmış oluyordum. Yollar çok bozuk. Aldığım ilk yıl rogar kapağını aşağıda bırakmışlar kasis gibi içine hızlı girince altı yere vurdu. Birkaç gün sonra direksiyon kutusu yağ akıttı. Çıkmasını 500 tlye taktık. İki kere porya salıncak burcları gibi parçalar değiştirdim. daha önce altı yüksek arabaya alıştığım için fabia da çok stres yaptım. Altını her sürttüğümde canım sıkılıyordu satmamın en büyük sebebi bu. yoksa fabialar fiyatına göre güzel ve konforlu araçlar.
daha sonra dusteri düşündüm. İçime sinmedi. nissan x-traili kaç aydır düşünüyorum 2005-2006 modelleri 35-36-37000tl civarı bulunabiliyor. Tabi ben artık 100000kmye yaklaşmış araç istemiyorum. 2000 cc benzinli otomatik. ama güzel araba hala seçeneklerimin arasında. Skoda yeti 1.2 dsg şanzuman çekici geldi. Ama skoda forumunda bazıları özellikle şanzuman sorunundan bahsetmiş. Araba sorunlarıyla uğraşmak hoş değil.
Bana en güzel binek aracı göstersen altı alçak diyorum. Şimdi gelelim colta. Eşim otomatik istiyor artık oda kullanacak. Çocuğu okula falan götürecek. O yüzden x-trail de park sorunu falan olur belki diyorum. Coltun altı yüksek dediler. istanbuldan bi de bartından bayisiyle görüştüm 2012 otomatiği için. istanbuldaki bi ri 33.500 biri 32.500 olur dedi. ayrıca altı normal araçlara göre yüksek dediler. bu fiyatlarda bu özelliklerde bulamazsın falan diyolar.
özellikler bulunur belki benzilelerde de sorunsuzluk bulunmaz gibime geliyor.
Bilmiyorum kararsızım. 2.eldense 3-5 fazla verib sıfır almak daha iyi diyorum. Bir ay önce alan arkadaşım siz kaça aldınız. bi de üretiminin durması var tabi. bu kararımı nasıl etkilemeli onu da bilemiyorum. Kararsızlık kötü bişey. Yardımcı olanlara ve olacaklara şimdiden teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 00:11 
Kullanıcı avatarı

muallim81 yazdı:
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ben araba kullanmayı mitsubishi panelvanda öğrendim. 2500 motor geniş altı yüksek. 99 model inanmayacaksınız 40000 km civarında babamda. daha akü değiştirmek dışında tık yok maşallah. Ondan dolayı bu markaya sempati duydum. Benim ilk arabam skoda fabia 1.2 2005 modeldi 123000 de aldım 139000 de sattım. 1500 lira verip lpg taktırmak gibi bir hata yaptım. Kısa mesafede kullanıyodum zaten tüpe geçene kadar işyerine yaklaşmış oluyordum. Yollar çok bozuk. Aldığım ilk yıl rogar kapağını aşağıda bırakmışlar kasis gibi içine hızlı girince altı yere vurdu. Birkaç gün sonra direksiyon kutusu yağ akıttı. Çıkmasını 500 tlye taktık. İki kere porya salıncak burcları gibi parçalar değiştirdim. daha önce altı yüksek arabaya alıştığım için fabia da çok stres yaptım. Altını her sürttüğümde canım sıkılıyordu satmamın en büyük sebebi bu. yoksa fabialar fiyatına göre güzel ve konforlu araçlar.
daha sonra dusteri düşündüm. İçime sinmedi. nissan x-traili kaç aydır düşünüyorum 2005-2006 modelleri 35-36-37000tl civarı bulunabiliyor. Tabi ben artık 100000kmye yaklaşmış araç istemiyorum. 2000 cc benzinli otomatik. ama güzel araba hala seçeneklerimin arasında. Skoda yeti 1.2 dsg şanzuman çekici geldi. Ama skoda forumunda bazıları özellikle şanzuman sorunundan bahsetmiş. Araba sorunlarıyla uğraşmak hoş değil.
Bana en güzel binek aracı göstersen altı alçak diyorum. Şimdi gelelim colta. Eşim otomatik istiyor artık oda kullanacak. Çocuğu okula falan götürecek. O yüzden x-trail de park sorunu falan olur belki diyorum. Coltun altı yüksek dediler. istanbuldan bi de bartından bayisiyle görüştüm 2012 otomatiği için. istanbuldaki bi ri 33.500 biri 32.500 olur dedi. ayrıca altı normal araçlara göre yüksek dediler. bu fiyatlarda bu özelliklerde bulamazsın falan diyolar.
özellikler bulunur belki benzilelerde de sorunsuzluk bulunmaz gibime geliyor.
Bilmiyorum kararsızım. 2.eldense 3-5 fazla verib sıfır almak daha iyi diyorum. Bir ay önce alan arkadaşım siz kaça aldınız. bi de üretiminin durması var tabi. bu kararımı nasıl etkilemeli onu da bilemiyorum. Kararsızlık kötü bişey. Yardımcı olanlara ve olacaklara şimdiden teşekkürler..

Hocam üretiminin durmuş olması ve eldekilerin 2012 olması pazarlık için elinizi kuvvetlendirir. daha aşağı alabilirsiniz. ben aldığımda üretimin resmen durduğu haberi henüz yoktu dolaysıyla ben bu durumu ıskaladım. ben düz vitesini 32500 e aldım. ne yaptıysam daha aşağı düşüremedim. nuh dedi peygamber demedi. tabi benim bir de takas durumum olduğu için seçeneğim azdı zira arabama en iyi fiyatı onlar verdi. amt yani yarı otomotik olanı ise 1000 lira daha pahalıydı. yani size çok fazla dememişler. benim aldığıma göre 1000 lira daha aşağı... ama dediğim gibi üretminin durmuş olması pazarlık için sizin adınıza bir koz. altı yüksek yani yeterince... binek bir arabaya göre...küçük araba olmasına rağmen içi geniş ön camla sürücü arasındaki mesafe muazzam. arka yolcu diz mesafesi sınıfına göre çok çok iyi... yakıtı iyi. ha ikinci el sıfır olayına gelince. benim gibi bir mecburiyetiniz yoksa 2010 model 16000 de bu forumda bir arkadaşın vardı 24-25 civarı fiyatı vardı yanılmıyorsam 2 yıl için 7500tl az para değil. coltta sıfırla ikinci el fiyatı arasında baya bir fark var. bana göre 1-3 yaş arası az km yapmış temiz bir colt herzaman daha karlıdır. ama yok sıfır arabam olsun herşeyini ben bileyim. sıfır araba heyecanını yaşayayım dersen sıfırını da uygun fiyata alabilirsin. fiyat-performans-ekonomi gibi unsurlarda parasının hakkını veren bir araba... ben üçgünde aracımı teslim aldım. hatta plazada olan rengi tercih etseydim daha erken de alabilirdim. ben de beyaz araba takıntısı olduğu için illaki beyaz olsun dedim ve düz vites istedim onlarda da bir tane beyaz vardı oda otomotikti:) bnim için düz vites beyazı getirtiler. demek istediğim haftalarca beklemezsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 00:41 
Kullanıcı avatarı

Ben de beyaz istiyorum zaten. peki hocam siz aracınızdaki sesi servise sordunuz mu.
Altını yere vurma korkusu olmazsa benim için çok iyi olur. Sırf bu yüzden stepway bile dıştan güzel geliyor bana.
Yakıt da önemli tabi fabia da lpden sonra sorun öıktı o yüzden lpg düşünmüyorum. Bunlarda yokuş kalkış desteği yok. kalkışlarda hiç sorun yaşıyomusunuz. şehrimde (zonguldak) bayisi de servisi de yok. Deneme imkanı olsaydı iyidi.
İşte ne bileyim bunu alırsam inşallah bakım hariç servise ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum.
Hadi servisi yaygın üretimi devam eden kaliteli başka bi araç desek sıfır ya da sıfıra yakın ne olabilir başka?
Ama altı yüksek ve otomatik olacak..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 01:14 
Kullanıcı avatarı

valla hocam bu krtierlere sahip bir tek jazzla kıyaslıorlar onunda sıfırının fiyatı 40binlerden başlyor. altı yüksek hocam. kolay kolay vuracağınızı sanmam. süspansiyonu sert. yani d sınıfı özellikle alman arabalarının konforunu aramayın. o bahsetttiğim ses olayı bütün coltlarda var. özellikle soğuk havalarda yapyor ama öle ciddi birşey değil bana göre... forumda var. servislik bir durum değil yani...hocam bunlarda AMT yani yarı otomotik veya triptonik dedikleri bir vites var. yokuş kalkış desteği yok. ben düz vites aldım ama test sürüşünü AMT ile yaptım. hem manuel modda hem de otomotik modda kullandım. özellikle yokuş yukarı durdurup tekrar kaldırdım araba çok seri olduğundan öyle ciddiye alacak bir kaydırma yok. hatta forumda bir çok arkadaş elfrenini kullanmayı tavsiye ediyorlar ama şahsen ben ona bile gerek duymadım. o geri kaydırma düz vitestee ayağınızı debriyajdan kaldırıp gaza basma anınız gibi oluyor. yani birazda fren-gaz pratiğinize bağlı. benim düşünceme göre kafaya takacak bir sorun değil.iki üç sefer yokuş yukarı aynı şeyi yaptım. ciddiye alacak birşey değil tabi bu benim fikrim. AMT çok hoşuma gitmişti. almamamın iki nedeni vardı. biri ben de iki çocuk var. bazen durumlardan ötürü birini öne bindirebiliyorum. benim çocuk vitesle oynamayı çok seviyor. eski arabanın vitesi sert olduğu için yerinden çıkaramıyordu ama bunun ki dokunmatik. aklıma en çok bu takıldı. bir de otomotik vites araçlarla ilgili ön yargım. yani ilerde olurda sorun olursa masrafı çok olur diye... ama baktım colt sahiplerinin nerdeyse yüzde sekseni AMT kullanıyor. manuel modda çok seri... yokuş falan hç takmıyor. otomotik modda vites geçişleri biraz ağır. ama ben hiç otomotik kullanmadım o yüzden diğerleriyle kıyas yapamam. hocam diğer arbalara gelince eğer bu fiyatlarda arıyorsan polo,ibiza veya yeni clio ya bakabilirsin. ama şu kadarını söyliyim ne yakıt ne performans ne iç mekan genişliği açısından colt la kıyaslanmaz. belki en önemli avantajları daha yaygın ve daha geniş piyasaya sahip olmaları. dediğim gibi ben yeni bir colt kullanıcısıyım. burda üstadlar var onların forumda daha detaylı değerlendirmeleri var. bir göz atın derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 03:44 
muallim81 yazdı:
Ben de beyaz istiyorum zaten. peki hocam siz aracınızdaki sesi servise sordunuz mu.
Altını yere vurma korkusu olmazsa benim için çok iyi olur. Sırf bu yüzden stepway bile dıştan güzel geliyor bana.
Yakıt da önemli tabi fabia da lpden sonra sorun öıktı o yüzden lpg düşünmüyorum. Bunlarda yokuş kalkış desteği yok. kalkışlarda hiç sorun yaşıyomusunuz. şehrimde (zonguldak) bayisi de servisi de yok. Deneme imkanı olsaydı iyidi.
İşte ne bileyim bunu alırsam inşallah bakım hariç servise ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum.
Hadi servisi yaygın üretimi devam eden kaliteli başka bi araç desek sıfır ya da sıfıra yakın ne olabilir başka?

Oturduğunuz şehirde servisi olmayan araç almanızı tavsiye etmem. Ben bu konuda acı tecrübelerim oldu. Eğer bakımdan bakıma gider gelirim çevre illere diyorsanız siz bilirsiniz. Altının yüksek olması konusunda benimle aynı düşüncedesiniz bende araç alırken bu kriteri çok önemserim, coltta bu problem yok, altı diğer birçok araçtan yüksek. Eğer ben işimi garantiye almak istiyorum diyorsanız x-trail yerine L200 tavsiye ederim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 10:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
muallim81 yazdı:

Türkiye yollarına çıkmış çıkacak Mercedes dahil her arabadan zamanla ses gelir. Kafaya takarsan hepsinden ses duyarsın. Ben 2006 Colt kullanıyorum ses falan duymuyorum. Kulağıma takıldığında da "o kadar ses kadı coltunda da olur" diyip geçiyorum. Yaşadığınız şehirde servis yoksa ben de almanızı önermem. Komşu illerde servis varsa bile binek otomobilden anlayan doğru dürüst usta var mıdır, yok mudur bilemezsiniz. Suzuki SX4 e bir bakın derim. Ama onun da orada servisi yoksa Colt alın artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 17:05 
Kullanıcı avatarı

philosophe63 yazdı:
valla hocam bu krtierlere sahip bir tek jazzla kıyaslıorlar onunda sıfırının fiyatı 40binlerden başlyor. altı yüksek hocam. kolay kolay vuracağınızı sanmam. süspansiyonu sert. yani d sınıfı özellikle alman arabalarının konforunu aramayın. o bahsetttiğim ses olayı bütün coltlarda var. özellikle soğuk havalarda yapyor ama öle ciddi birşey değil bana göre... forumda var. servislik bir durum değil yani...hocam bunlarda AMT yani yarı otomotik veya triptonik dedikleri bir vites var. yokuş kalkış desteği yok. ben düz vites aldım ama test sürüşünü AMT ile yaptım. hem manuel modda hem de otomotik modda kullandım. özellikle yokuş yukarı durdurup tekrar kaldırdım araba çok seri olduğundan öyle ciddiye alacak bir kaydırma yok. hatta forumda bir çok arkadaş elfrenini kullanmayı tavsiye ediyorlar ama şahsen ben ona bile gerek duymadım. o geri kaydırma düz vitestee ayağınızı debriyajdan kaldırıp gaza basma anınız gibi oluyor. yani birazda fren-gaz pratiğinize bağlı. benim düşünceme göre kafaya takacak bir sorun değil.iki üç sefer yokuş yukarı aynı şeyi yaptım. ciddiye alacak birşey değil tabi bu benim fikrim. AMT çok hoşuma gitmişti. almamamın iki nedeni vardı. biri ben de iki çocuk var. bazen durumlardan ötürü birini öne bindirebiliyorum. benim çocuk vitesle oynamayı çok seviyor. eski arabanın vitesi sert olduğu için yerinden çıkaramıyordu ama bunun ki dokunmatik. aklıma en çok bu takıldı. bir de otomotik vites araçlarla ilgili ön yargım. yani ilerde olurda sorun olursa masrafı çok olur diye... ama baktım colt sahiplerinin nerdeyse yüzde sekseni AMT kullanıyor. manuel modda çok seri... yokuş falan hç takmıyor. otomotik modda vites geçişleri biraz ağır. ama ben hiç otomotik kullanmadım o yüzden diğerleriyle kıyas yapamam. hocam diğer arbalara gelince eğer bu fiyatlarda arıyorsan polo,ibiza veya yeni clio ya bakabilirsin. ama şu kadarını söyliyim ne yakıt ne performans ne iç mekan genişliği açısından colt la kıyaslanmaz. belki en önemli avantajları daha yaygın ve daha geniş piyasaya sahip olmaları. dediğim gibi ben yeni bir colt kullanıcısıyım. burda üstadlar var onların forumda daha detaylı değerlendirmeleri var. bir göz atın derim.

teşekkür ederim ilgin için hocam. İçinin geniş olması da iyi olur tabiki iki çocuk var. Belki leride nasipse üç de olur.polo ibizanın altı alçaktır sanırım. renoların bazılarında yüksek megane fuleans gibi fiyatları pahalı. klio nun altı yüksek değildir heralde colt kadar. Olsada otomatiği falan daha pahalıdır heralde dimi. hani "bu fiyata servisi olan piyasası olan şu markalar dururken neden bunu aldın" diyenlere cvb verebilmek için soruyorum kritere uyan başka varmıdır diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 17:11 
Kullanıcı avatarı

Salih yazdı:
muallim81 yazdı:

Oturduğunuz şehirde servisi olmayan araç almanızı tavsiye etmem. Ben bu konuda acı tecrübelerim oldu. Eğer bakımdan bakıma gider gelirim çevre illere diyorsanız siz bilirsiniz. Altının yüksek olması konusunda benimle aynı düşüncedesiniz bende araç alırken bu kriteri çok önemserim, coltta bu problem yok, altı diğer birçok araçtan yüksek. Eğer ben işimi garantiye almak istiyorum diyorsanız x-trail yerine L200 tavsiye ederim.

servis başka ilde ama bir saat uzaklıkta. Evet altının yüksekliği çok önemli fabia da her değdiğinde canım çıkıyodu. bide ne olduğunu zarar verip vermediğini anlayamıyosunuz. l 200 2500 motor. xtrail çok güzel bence ama 2000 motor benzinli. lpg takılınca sorun çıkıyormuş. Birde eşimde kullanacak park sorunu yaşayabilir. Bir arkadaş sırf bu yüzden duster ını satmak istiyor. Yoksa x-trail ister 4*4 ister4*2 lüks güzel olurdu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 17:19 
Kullanıcı avatarı

hakanov07 yazdı:
muallim81 yazdı:

Türkiye yollarına çıkmış çıkacak Mercedes dahil her arabadan zamanla ses gelir. Kafaya takarsan hepsinden ses duyarsın. Ben 2006 Colt kullanıyorum ses falan duymuyorum. Kulağıma takıldığında da "o kadar ses kadı coltunda da olur" diyip geçiyorum. Yaşadığınız şehirde servis yoksa ben de almanızı önermem. Komşu illerde servis varsa bile binek otomobilden anlayan doğru dürüst usta var mıdır, yok mudur bilemezsiniz. Suzuki SX4 e bir bakın derim. Ama onun da orada servisi yoksa Colt alın artık.

servise sadece bakıma gitceksem Allah bela kaza vermezse sorun değil bi saatlik yola gideriz. Doğru arabadan anlayan zor bulunuyo. Benim skoda fabianın da servisi yoktu anlayan doğru düzgün ustada. Neyse sonradan bir volsvagen özel servisindeki usta beya anlıyo gibi geldi ama. zaten ben de sattım. O kadar bekledik çıkma bi katalitik konvoktör bulamadık.
suzukinin de servisi yok. Siz memnunsunuz kolttan. Konu başlığı "bıktım koltun sorunlarından" ama ben önemli bir sorun yazanı göremedim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2013 17:27 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar bu forum çok iyi ve faydalı. Seviyeli ve bilinçli insanlar var. Bir çok forumdan önde.
Araba konusunda bazıları içine bile bilmeden yorum yapıyor. Ama sizden bilgi almak beni rahatlatıyor.
Benim mitsubishi ye sempatim 99 model l200 panelvanın sorunsuzluğundan sağlamlığından geliyor.
Bişey daha sorayım colt fabia,polo gibi arabalara göre konfor ve sürüş zevki açısından nasıldır.
Değişik araçlar kullanan var mı karşılaştırma yapabilcek. Çok soru soruyorum farkındayım kusuruma bakmayın..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye