Zaman: 30 Eki 2025 09:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2014 13:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Fiyat çok uygun. Valeo balata nasıldır? Tecrübe eden var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 10:33 

amörtisör kulesi takırtıları yaşayanlar bir baksın..

önce yetkili servise uğradım.. ankara için azizoğlu ve şeref usta..
insan istiyor ki fiyatları bilen, alternatiflerini düşünen bizim gibi uyanık müşteriler için de bir seçenekleri olsun.. malesef yok. neticede orada çalışan personel kendilerine verilen yetki dahilinde, açıyorlar sistemi, tabla 185 lira, bilye 58 lira işçilik 100 lira falan filan derken.. o iş olmuyor.. siz de çıkıp gidiyorsunuz.. neticede aracın pahalı olması gereken ana parçalarının içinde yüzdelik dilimi çok aşağılarda kalacak bu takoz denilen parçanın ederinin de en az 300 liradan başlaması bana koydu açıkçası..

neyse.. bildiğim bir iki özel servis var.. onlara da gitmeyip bu forumda okuduğum ergin ustayı buldum... foruma da açıkça teşekkürlerimi sunarım...

tablanın kolay kolay bozulmayacağına beni ikna ettikten sonra... yetkili servisin, amörtisör sökümü ne kadar detaylı diye düşündüğü, belki bu yüzden de işçilik ücretini yüksek çektiği bir işi, aldı eline tık tık söktü.. 3 dakika sürmedi sökmesi..

tablayı inceledi, bana da gösterdi. hakkaten de böyle dağılacak bir parçaya benzemiyor.. bilye denilen ince parça kilitlenmişti.. çok zorlansan hadi biraz dönüyordu...

efendim.. şimdi anladığım kadarıyla bizim bu bilyeler çabuk bozulabiliyor... eee yetkili servis de de bu iş oldukça pahalı...

ergin usta aldı beni audi6 sına... gittik volvo yetkili parçacısına... volvo s40 bilyesi biraz kalın.. lakin sanki orijinal bilye bu olmalıymış... çünkü tabla içindeki oyuk orijinal bilye için derin kalıyor.. bunu takınca oraya tam oturdu..
walla taktık.. canavar gibi de oldu..

yetkili servis takoz bilyesi 58 lira... volvo s40 bilyesi 20 lira....2 gündür kullanıyorum, bir sorun yok..

yapmışken diğer amörtisörü de söktük.. aman sakın silikon sprey sıktırarak geçici çözüm üretmeyin.. bir yağ bağlamış, üzerine de çamur yapışmış...

ergin usta sağolsun. temizledi, volvo parçaları da taktık.. fıs fıs..

ergin ustanın işçilik fiyatın da söyleyelim bari merak edenler olabilir...

yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi değişti..klima için cihaz almış.. komple bakımı yapıldı... 2 amörtisör sök-tak vs. toplam 280 liraya helalleştik..

tabi şu detayı da vereyim.. yağı kendi sattığı markadan koyduk.. polen filtresi de pahalı olanlardan değil... filtreler ise klasik endonezya malı yanılmıyorsam.. lakin ben zaten 10bin'de bir bakım yaptırdığım için önemi yok.. kaldı ki ustanın taktıkları da kötüdür diyemeyeceğim.. zaten pek de bilmem..

ama yukarıda bahsettiğim bilye olayına dikkat edin... tabi bu sorunu yaşayanlar..

saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
çok faydalı bi paylaşım olmuş..
teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 10:47 

colt amörtisör bilyesi arayanlar... bu yorumu bulabilirler mi bilmem... ya da konuyu başak bir başlıkta mı açmalıydım, onu da bilemiyorum..

sadece şu var.. yetkili servis de klasik bakım 300 liraydı... polen dahil miydi hatırlamıyorum.... iki amörtisör sökümü ve takoz denilen parçanın değişimi de 600 liraya mal oluyordu... yani o gün 900 lira da harcayabilirdim...

işte bu yüzden.. dükkan-personel-sigortalar-garantiler vs .vs... yetkili servisin mecbur olduğu fiyat politikaları yüzünden benim gibi memur arkadaşların.. al 900 lira deme lüksleri yok... mecburen araştırıyoruz... yarın baskı balata biter, beyin bozulur, hava akım sensörü şımarır, rot kolu bir yerimize kaçar falan filan, zaten yetkili servise her zaman ihtiyacımız var...

ama 50 liraya misal.. bazı işleri de halledebilmeliyiz be yahu... hemen usta gelsin, söksün amörtisörü, desin ki abi şu parça var, bunu takabiliriz... şu kadar ver yeter, canın sağolsun vs...

bir de hızlı değiller... oturup yarım saat ön görüşme yapmaya gerek yok ki... bürokrasiye boğulmak da hiç bana göre bir şey değil... bilgisayarı aç, şasi no ver.. parçanın fiyatını öğrenmek 3 dakika sürüyor.. öbür adam 3. dakikada amörtisörü söktü...bazen böyle oto yıkamacı gibi olacaksın... sıra var mı -* yok abi.. hemen pas pasları atıp bir ıslatacaksın.. adam bir yere de kaçamayacak..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 11:00 
Kullanıcı avatarı

turizmpsikoloğu yazdı:
colt amörtisör bilyesi arayanlar... bu yorumu bulabilirler mi bilmem... ya da konuyu başak bir başlıkta mı açmalıydım, onu da bilemiyorum..

sadece şu var.. yetkili servis de klasik bakım 300 liraydı... polen dahil miydi hatırlamıyorum.... iki amörtisör sökümü ve takoz denilen parçanın değişimi de 600 liraya mal oluyordu... yani o gün 900 lira da harcayabilirdim...

işte bu yüzden.. dükkan-personel-sigortalar-garantiler vs .vs... yetkili servisin mecbur olduğu fiyat politikaları yüzünden benim gibi memur arkadaşların.. al 900 lira deme lüksleri yok... mecburen araştırıyoruz... yarın baskı balata biter, beyin bozulur, hava akım sensörü şımarır, rot kolu bir yerimize kaçar falan filan, zaten yetkili servise her zaman ihtiyacımız var...

ama 50 liraya misal.. bazı işleri de halledebilmeliyiz be yahu... hemen usta gelsin, söksün amörtisörü, desin ki abi şu parça var, bunu takabiliriz... şu kadar ver yeter, canın sağolsun vs...

bir de hızlı değiller... oturup yarım saat ön görüşme yapmaya gerek yok ki... bürokrasiye boğulmak da hiç bana göre bir şey değil... bilgisayarı aç, şasi no ver.. parçanın fiyatını öğrenmek 3 dakika sürüyor.. öbür adam 3. dakikada amörtisörü söktü...bazen böyle oto yıkamacı gibi olacaksın... sıra var mı -* yok abi.. hemen pas pasları atıp bir ıslatacaksın.. adam bir yere de kaçamayacak..

O zaman şunu diyebiliriz. Bu araçlar S40 ile aynı platformda üretildiği için yedek parçalarını volvo (özel)servislerinde de sorabiliriz. Ayrıca araştırırken şunu da buldum. Ne dersiniz?

http://goo.gl/5lE1AC

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 11:10 

yazdıklarımı okudum da.. yetkili servis kötüler gibi bir anlam çıkmasın... zaten onlara büyük işlerde mecburuz..

gönül isterdi ki... ayda 6-7 bin lira kazanan mühendis olayım.. doktor eşimin de coltu var... al anahtarı diyelim yetkili servise... yap ne eksiği varsa.. borcumuz... 2000 tl.. al şu kartı şuradan çek.. hiçbir soru sormadan, itiraz etmeden çıkayım..

lakin şöyle bir gerçek var... altımdaki aracın ederi 17-18 bin ise... kritik/hayati önem taşıyan/elektronik vs. parçalar haricinde diğer parçaların yüzdelik dilimde.. aracın ederi de düşünüldüğünde oldukça pahalı kaçması...

şimdi bir baskı balatanız, rot kolunuz, rot başınız, hadi diyelim iki amörtisörünüz, ne bileyim direksiyon miliniz, hadi yanına bir de katalitik konvektör koyalım... ne fiyat çıkar... 10 bin lirayı buluyor... olacak iş mi??

daha nerde bunun motoru, debriyaj aktivitörü, sarjı, dinamosu, direksiyonu, şasisi,farı,camı falan filan...

belki tüm araçlarda bu böyle.. belki ben yanlış düşünüyorum... ama çok sevdiğim bir aracın parça fiyat politikası araç ederiyle uyuşmalı .. ne bileyim çözümü olmalı...

lafı geçti.. benim egzos'dan biraz fazla ses geliyor... konvektör dediler... 3bin liraymış... çözüm.. içi boşaltılacak, motor arıza ışığı yakmasın diye tam doğru yere konumlu sensör takılacak..

allahtan o ses yüksek değil.. ve bozulduğuna dair şu an bir ibare yok.. motor arıza ışığı yakana kadar binecekmişim... aslında 5 yıldır aynı desibelde motor sesi.. güzel kullanırsam da böyle gider inşallah...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Carismanın amortisör bilyası da oluyor diye biliyorum.
Paylaşım için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 11:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
@turizmpsikoloğu
Abi dün yazsan şunu ne güzel olurdu. Dün öğlen servisten 2tane bilya siparişi verdim tanesi 50TL'den. Servisteki usta takozlardan değil, kolay kolay bir şey olmaz diyordu. Özel servis ustam da aynısını dedi. Ayın 13ünde yani cuma günü sağlam bir rot balansçı bilyalar dedi, güzel test etti ve neden olduğunu gösterdi. takoz alma boşuna bilya al yeter dedi. Servis işte burada biraz sıkıntılı. 2gün aradım ulaşamadım, en son dün servise gidip sipariş verdim bugün gelecek.

Ayrıca şöyle bir durum var, sanayide usta bulduktan sonra ve garanti yoksa servise girmenin avantajı yok. Ben de özel ustaya gidiyorum yıllık bakım 150TL'ye patlıyor, hem filtrelerim alman malı(mann filter);
hava filtresi 30TL
yağ filtresi 15TL
polen filtresi 25TL
petronas tam sentetik 5w40 50TL (http://www.sanalpazar.com/Petronas-5w-4 ... sp20533668)
işçilik 30TL (sohbet, muhabbet de cabası :) )

Yağ mercedes f1 ile çalışan bir firma, arkadaşım mazda 3'ünde 5w30 olanını kullanıyor, 1depo benzin ile 1000km ve ortalama 5.6lt aldı. Yağı beğeniyordu, ben de fiyatı da iyi olunca aldım. Sabahları rahat ısınıyor gibi geldi şimdilik gördüğüm bu. Yakıta da etkisi var gibi 85km/h ile sabit hızda anlık 5.4lt lpg veriyor.

Dediğiniz gibi yedek parçaları biraz pahalı. Baskı balata diğer araçların 2katında. direksiyon mili, katalitik konvektör gibi parçaları da çıkma almaktan başka çare yok. Benim gözümde 2parçası pahalı; baskı balata ve debriyaj ak.(aslında normal sayılır dsg masraflarının yanında)

Ali abi aynı platform olması zor ama bazı parçalar diğer markalarla benzer olabiliyor. Sanayide gezecek vakit olsa, bilyayı, takozu söktür bunun benzerini bul bana desen parçacı bulur gelir. Mesutun dizel v kayışını bütün sanayi gezdik benzerini bile bulamadık :) Parçacı listeden buluyor sipariş verdireyim dedi ama mesutla remsa balatalar TRW'ler kadar iyi midirki dedik diye dayak yemediğimiz kaldı. Denizlide çözemediğim şekilde TRW balataya kan kusuluyor, hangi balatacıya gittiysem TRW'den çok şikayet aldık satmıyoruz diyor. Ben de 95TL fiyat verdiği remsa almıyorum diyerek çıkıyorum. Balata arıyoruz, araçtan çıkanı alıp hangisi ile uyumlu diye bulduğu birkaç balata ile eşleştirerek bakıyor, sonra buluyor işte bunla uyumlu diyor. Ama bu şekilde parçayı bulana kadar sanayi gezmek çok yorucu.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 12:12 
Kullanıcı avatarı

Hani demem o ki bizim ön takım c-max s40 ile aynı o zaman. Biz amortisör bilya takozları bu araçlar için de arayabiliriz sanırım.

Balata konusuna gelince İzmir sanayi de ben balata değişimi için gittiğimde trw taktıracağım dediğim zaman sizin gibi beni de döveceklerdi. Anlamsız bir şekilde kötülediler. Bu sefer bende şüphe ettim ama almıştım yapacak başka birşey yoktu. Öncesinde de trw kullandığım için ve 40 - 45 bin km dayandığı için tekrar trw de karar kıldım. Ama diskleri aldığım yerdeki kişiler feredo daha iyidir falan dediler. Hatta kaça aldın dediler bende bilerek 10 - 20 Tl aşağısını söyledim. :) Saçma salak yorumlara maruz kalmamak adına. Aslında denemek lazım. Balata değişimine gidersem TRW nasılsa hali hazırda otostart'tan bulunuyor. Disklerimi aldığım yere başka markaların fiyatlarını soracağım. Ona göre bir yol izleyeceğim.

Sizinde balata disk ihtiyacınız olursa haber verin burada sanayi de sadece bu işi yapan yerin telefonunu veririm. Şuan yazamıyorum kartı evde...

Öte yandan söküp aynısını bulmak yerine parça kodu gerekiyor. Parça kodunu söyledikten sonra herkes bilgisayarından bakıp var yada yok diyebiliyor. parça elinde tek tek bütün sanayi gezilmez :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 12:59 
Kullanıcı avatarı

Öyle bir sıkıntıda o araçların takozlarıyla karşılaştırılabilir. Elentra ile aynı diyen duymuştum. Takozlar arızalı olsa söktürüp parçacıda eşleştirecektim. Parça kodu bazen bulunmuyor. Mesela mesutun v kayış o kadar yıpranmış ki üstünde 1tane harf yok :)

Aslında 120TL verip en güzeli brembo balata almak. remsa brembodan bile iyidir dedi, o an isterse yarı fiyata versin alınmaz dedim. Atıp tutmakta üstünü yok. Yine de balata alacağım zaman sizden numarayı alayım bir alternatif olsun :)

Forumdaki herkes TRW'lerden memnun bu durumda niye başka balata deneyelim ki :)
Ben bulamayınca Delphi aldım balataları. Frenlemesinden memnunum. ötme problemi de olmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 21:31 
Kullanıcı avatarı

Senin v kayışına ne oldu

C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2014 11:38 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
hero4262321 yazdı:
Senin v kayışına ne oldu

C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi soğuk motorda ses yapıyor meğer kayış uzama yapmış.
Ozpam 55 tl çekti eğer bulamazsam 2-3 hafta daha mecbur orijinal alacağım.

Benden sana tavsiye... Eğer çok ses yapmıyorsa değiştirme :) Hiç bir parça orjinalini gibi olmaz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2014 23:45 
Kullanıcı avatarı

bence de değiştirmelisin klima 4. kademede titreme yapıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 06:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
V kayışını özpam 50 TL ye değiştirmişti yanılmıyorsam. Faturası biyerlerde duruyor bulursam tekrar yazarım

K00L cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 08:33 
Kullanıcı avatarı

Dün fark ettiğim üzere benim araçta da klimayı çalıştırdığımda araçta titreme oluyor. Düne kadar yoktu fakat... V kayışından mıdır diyorsunuz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Haz 2014 13:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT
Meslek: Elektronik
Kan grubu: 0 +
Merhaba,

Benim 2011 model colt var. Geçen İstanbul da yağan şiddetli doluda üstteki üçüncü stop lambam kırıldı. Servis 215 tl fiyat verdi. Daha uygun olarak hallede bileceğim bir yer bilen var mı ? Ayrıca forum da baktım parça kodunu da bulamadım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarda yardımlarını rica ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2014 17:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: colt
Meslek: biyolog
arkdaşlar 2009 yeni kasa coltumun anteni kırıp almişlar nerden bulabilirim antenin vidalandiği yeride sokmusler içindeki devre falan duruo ama kapagıyla beraber sokup almişlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2014 15:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt Amt
Kan grubu: A+
4 tane sach marka amortisör aldım 797 tl +14 tl kargo tuttu.Yayları da değiştirsem mi diye düşünüyorum.Araçta 5 kişi varken arkası yere vuruyor.Bide luk luk diye ses geliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2014 17:40 
Kullanıcı avatarı

medja yazdı:
arkdaşlar 2009 yeni kasa coltumun anteni kırıp almişlar nerden bulabilirim antenin vidalandiği yeride sokmusler içindeki devre falan duruo ama kapagıyla beraber sokup almişlar

sahibinden de hasarlı araçlar kısımında pert coltları arayıp sorun. Başka çözüm yolu yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2014 19:27 
Kullanıcı avatarı

gokhan41 yazdı:
4 tane sach marka amortisör aldım 797 tl +14 tl kargo tuttu.Yayları da değiştirsem mi diye düşünüyorum.Araçta 5 kişi varken arkası yere vuruyor.Bide luk luk diye ses geliyor

Hayırlı olsun.
Aldığınız yer neresi?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye