Zaman: 22 Eki 2025 17:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 15:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
bende merak ettim değerlerinizin nasıl olduğunu ve benimde öğrenmek istediğim aracımda sanki çok erken sarı ışık yakmaya başlıyor, birde bu sarı ışık kırmızıya dönüyor mu yoksa bi bakıyosun dağ başında ya da E-5' in ortasında araba sarı ışık yanarken yolda mı kalıyor? Sarı ışıktan sonra kaç km gidiyor? yedek denzin deposu dediğimiz olay var mı? Bilgili arkadaşlar açıklar ise çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 18:57 
Kullanıcı avatarı

sormuştum ama tekrar yazayım. Işığın rengi hep sarı olarak mı kalıyor yakıt tamamen tükenene kadar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 19:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
sevgibilgi yazdı:
sormuştum ama tekrar yazayım. Işığın rengi hep sarı olarak mı kalıyor yakıt tamamen tükenene kadar?

evet hep sarı yanıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 19:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
lamba yanmıyor ki şu an son kademe yanıp sönüyor yakıt durumunu gösteren son çubuk yanıp sönmeye başladı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 20:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
philosophe63 yazdı:
lamba yanmıyor ki şu an son kademe yanıp sönüyor yakıt durumunu gösteren son çubuk yanıp sönmeye başladı.

eski kasalarda yakıt azalınca sarı lamba yanıyor yenilerde farklı heralde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 20:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
İstanbula gittim geldim geçen hafta. Yol boyunca 95'e sabitleyerek gittim, 5.5lt/100km tüketim oldu. Dönüşte 90'a sabitledim geldim, 6lt/100km tüketim oldu. Aradaki fark rakımdan kaynaklıdır büyük ihtimal. Sırf colt'u denemek için,e tabi biraz da tasarruf için, böyle yavaş gittim geldim otobanda. Sonuç olarak anladık ki, coltun şehir dışı katalog değerleri hikaye. Heralde hesaplarken 70'le gittiler yoksa yazan değerler imkansız. O hızda gitsen her araba öyle az yakar o başka... Kısacası colt çok da yakıt tasarruflu değil. Şehir içinde de 10-15 kmlik yolda minimum 8lt yakıt tüketimi oluyor zaten

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 20:55 
denizhanxx yazdı:
İstanbula gittim geldim geçen hafta. Yol boyunca 95'e sabitleyerek gittim, 5.5lt/100km tüketim oldu. Dönüşte 90'a sabitledim geldim, 6lt/100km tüketim oldu. Aradaki fark rakımdan kaynaklıdır büyük ihtimal. Sırf colt'u denemek için,e tabi biraz da tasarruf için, böyle yavaş gittim geldim otobanda. Sonuç olarak anladık ki, coltun şehir dışı katalog değerleri hikaye. Heralde hesaplarken 70'le gittiler yoksa yazan değerler imkansız. O hızda gitsen her araba öyle az yakar o başka... Kısacası colt çok da yakıt tasarruflu değil. Şehir içinde de 10-15 kmlik yolda minimum 8lt yakıt tüketimi oluyor zaten

Bu mevsimde 5.5 zaten en mükemmel değer. Aynı şartlarda daha az yakan otomobil taş çatlasın 4.5 yakar. Beklenti nedir anlayamadım? Hibrit bile 3.5 litre benzin yakıyo, eğer 50 km/s hızı aşmazsanız elektrikli. Ben colt ile düz yolda 50 km/s hızda 3 litre yakıyorum. Bu işin çerçevesi belli, ne kadar ekmek o kadar köfte. Türkiyedeki benzinli araçlar listesinde colt yakıt tüketiminde ilk 5'e girer bence.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Ynt: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 21:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
denizhanxx yazdı:

Bu konuda 750den fazla mesaj var. Bunlar hikaye demek için bence daha çok öğrenecek seyiniz var.

Şehir Dışı 90 sabit hızla 5 yakar. 120 ile 6-6.5 yakar. 140 ile 7 -8 arası yakar. 180km ile 100km civarı gitmiştim. 11lt falan yakmisti..

Bu aracin tasarruf sirri mivecte o da şehir içi kendini gösteriyor.

47binde alıp 116binde sattım. 1 kere bile depoda 8lt ortalama görmedim.

Buna 1 ay sirinevler - Beşiktaş conrad hotel trafiği dahil.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 21:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Kan grubu: Arh+
Hafta sonu izmite gidip geldim. Genel itibareliyle giderken istanbulda çok trafik vardı yol açıldıktan sonra 140 a nadir düştüm genelde 160 kimi zaman 170 el gittim. (Yükünü aldıktan sonra o kadar tatlı gidiyor ki) gidiş ortalamam 7.5 di dönüşte kamyonlardan yolun kalabalık olmasından dolayı da 100 120 arası kullandım ortalamam7.0 litreye düştü kapıya geldiğim de

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 23:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
_opeth yazdı:
Alıntı:
- Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
- Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
- Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.
-------------------------
daha sonra daha detaylı yaptığım araştırmada Hyundaiclub sitesindede aşağıdaki bilgilere ulaştım

Ülkemizde satılan araçların büyük çoğunluğu Avrupa standartlarına göre ölçülüyor. Avrupa Topluluğu 2004/3/EC direktifi ile (eski adı 80/1268/EEC) 1 Ocak 2001 sonrası satışa çıkmış araçların ölçüm standartlarını tanımlıyor.
Buna göre:
Test edilecek aracın 3000km yapmış olması gerekiyor.
Testler 20-30C dış sıcaklıkta bir laboratuar ortamında, kayan bir platform üzerinde (araç sabit, muhtemelen dyno cihazı tarzı) yapılıyor.

Şehir içi ölçümleri:
Test yapılan aracın motoru soğuk oluyor.
Toplamda 4km'lik bir mesafe ortalama 19km/h ve en fazla 50km/h'lık süratler ile hızlanma/yavaşlama/sabit hız/rölanti karma şeklinde yapılıyor.

Şehir Dışı ölçümleri:
Şehir içi ölçüm testinin devamı olarak yapılıyor.
Toplam 7km'lik mesafe de, ortalama 63km/h ve en fazla 120km/h'lık sürat ile %50 sabit hız ve %50 değişken hız ile ölçüm yapılıyor.

Şehirdışı fabrika verisi nasıl çıkıyor bizim onu nasıl yapabilecek olmamız anlaşılsın. ondan sonra hikaye mi roman mı o değerler onu anlayın. ayrıca 5.5 lt tüketen colt ile aynı güzergahta seyredecek olan başka bir marka benzinli ve aynı fiyata aynı donanımı veren bir araç ile daha düşük değer elde edin ondan sonra konuşalım.

İzmir Şehir içi sakin kullanımda 3.9 - 4.2 değerini yakalıyorum 30 km'de dizel ile :) Var mı ötesi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 23:25 
Yakıt tüketiminde colt için daha çok yol bilgisayarının değerleri alınıyor. Genelde bilgisayar ile gidilen mesafe ve yakıt miktarı tutuyor. Dayımda 1.2 fiat albea vardı yol bilgisayarı hep 5.5 civarında değerler gösteriyordu hesapladığımız zaman gidilen mesafe ve yakıt 6 civarı çıkıyordu. Şimdi söyleyeceğim şu coltu diğer araçlarla karşılaştırdığımız zaman bu diğer araçların yol bilgisayarları acaba doğru gösteriyormu bu çok önemli. 5 litre ortalama yazar ama hesapladığında 6 litre çıkar vs.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 01:17 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
denizhanxx yazdı:

Bu konuda 750den fazla mesaj var. Bunlar hikaye demek için bence daha çok öğrenecek seyiniz var.

Şehir Dışı 90 sabit hızla 5 yakar. 120 ile 6-6.5 yakar. 140 ile 7 -8 arası yakar. 180km ile 100km civarı gitmiştim. 11lt falan yakmisti..

Note 2 ile gönderildi

Benim aracım AMT, ama uzun yolda farkedeceğini sanmıyorum. 90'a sabitledim, neredeyse hiç durmadım 6 yaktı dönüşte, özellikle hesabını tuttum buraya yazayım diye. 120 ile giderken de 6-6.5 mümkün değil, değil yani. En az 8 yakıyor 120 ile giderken, 3000 devire yaklaşıyor zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: cem
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 elegance amt 2011
Meslek: bilişim
Kan grubu: b +
günlük mesafem 10 km gidiş 10 km geliş. toplam 4 ışık full yokuş. arada bir düz yol. 7,5-8 lerde gösteriyor. tem yada otobana çıkınca 100-120 aralığında 6,2 yi gördüm mesafe yine kısa uzun değil. genel olarak benzinli bir araca göre bence çok az yakıyor. kaldı ki bakıma 500 km var . bakımdan sonra daha verimli olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 19:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Denizhan bey sizin yakaladığınız litreleri ben nerede ise LPG ile yapıyorum. Ya ölçümünüzde bir hata var ya da hızlanmalarınız çok agresif. Aracı yavaş yavaş hızlandırın. birden gaza bastığınızda ortalamanın ne kadar üçtüğünü o zaman anlayacaksınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 21:14 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Denizhan bey sizin yakaladığınız litreleri ben nerede ise LPG ile yapıyorum. Ya ölçümünüzde bir hata var ya da hızlanmalarınız çok agresif. Aracı yavaş yavaş hızlandırın. birden gaza bastığınızda ortalamanın ne kadar üçtüğünü o zaman anlayacaksınız.

Siz de haklı olabilirsiniz tabi ki, ama inanın çok dikkatli hızlanıp yavaşlıyorum, kırmızı ışığı uzaktan görünce gazdan çekiyorum hiç frene basmıyorum nerdeyse, ama durum bu. Serviste de söyledim daha önce çok tüketiyor diye, 'hayır bu normal' dediler. Sanırım onların da pek bilgisi yok. Sizin varsa bir fikriniz söyleyin, neden olabilir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 01:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Güncel veri
Şehiriçi 60 km mesafe Bilgi ekranında ortalama hız 50 km/h Tüketim 5.0lt/100km
Kullanım şeklim : 70 - 90 km aralıklı hızlanmalar bol dur kalk ve biraz rampalı... dönüşte biraz daha seri 90 - 110 km hızlarla geldim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 12:31 
Kullanıcı avatarı

denizhanxx yazdı:
SynTheSizer yazdı:
denizhanxx yazdı:

Note 2 ile gönderildi

Benim aracım AMT, ama uzun yolda farkedeceğini sanmıyorum. 90'a sabitledim, neredeyse hiç durmadım 6 yaktı dönüşte, özellikle hesabını tuttum buraya yazayım diye. 120 ile giderken de 6-6.5 mümkün değil, değil yani. En az 8 yakıyor 120 ile giderken, 3000 devire yaklaşıyor zaten.

Benim aracim da amt idi. Ve 1.5ti.
120 ile giderken 8lt lpg tuketiyordum. Dilerseniz gün gün verilerimi forumda görebilirsiniz. Burada 2000mesajim varsa neredeyse yarısı tüketim verisidir.

İstanbul'dan rizeye 4 kişi gitmiştik. Radar var diye bolu sonrasi 90-100le gitmiştik. Ust üste 3 depoda 6.5lt lpg ortalaması yakalamistik. Bunlari hep burada paylaştık.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:35 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
120 ile giderken 8lt lpg tuketiyordum. Dilerseniz gün gün verilerimi forumda görebilirsiniz. Burada 2000mesajim varsa neredeyse yarısı tüketim verisidir.

İstanbul'dan rizeye 4 kişi gitmiştik. Radar var diye bolu sonrasi 90-100le gitmiştik. Ust üste 3 depoda 6.5lt lpg ortalaması yakalamistik. Bunlari hep burada paylaştık.

Note 2 ile gönderildi

Sizin aracı alamadık ya hala ona üzülürüm. Ama şu an ki aracımı aldıktan bir kaç gün sonra Sizin indirdiğiniz son fiyatı görünce gerçekten içim acıdı. Ben olsaydım haksızlık diye inanın 1000 TL daha fazla verirdim. Her şeyin hayırlısı. Sağlık ve huzur olsunda gerisi bir şekilde idare edip devam ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 14:48 
Kullanıcı avatarı

Aklıma bir şey takıldı da bir sorayım Sizlere: Fabrikalarda araçlara monte edilen motorlar önceden denendikten sonra mı takılıyor yoksa kuru bir şekilde takılıp araçlara öntakım ve montajın çoğu yapıldıktan sonra yağ ve benzin ya da her neyse bırakılıp ilk defa mı çalıştırılıp deneniyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2013 18:30 
Kullanıcı avatarı

sevgibilgi yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

Sizin aracı alamadık ya hala ona üzülürüm. Ama şu an ki aracımı aldıktan bir kaç gün sonra Sizin indirdiğiniz son fiyatı görünce gerçekten içim acıdı. Ben olsaydım haksızlık diye inanın 1000 TL daha fazla verirdim. Her şeyin hayırlısı. Sağlık ve huzur olsunda gerisi bir şekilde idare edip devam ediyor.

Hocam sattigim insanları görünce hiç koymadi fiyat. Gerçi zor durumda kaldım. 2 bin tl borç aldm arkadasimdan ama olsun. Benim hatam aracimin kazali fotosunu koymakti. Arabayanlar fari kirikmi diye soruyordu. Ilani okumayan cok.

Acelem olmasa hayatta satmazdim. Dun dhde 2000 model 1.3 corollaya 18500 vereni görünce içim ciz etmedi değil.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye