Zaman: 24 Eki 2025 15:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 17:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
Sayın Admin;

Demek istediğim daha doğrusu öğrenmek istediğim; -"benzinin 3,20 TL, Motorinin 3,00 TL olması için" ülkemizde "Ne, Nerede, Nasıl, Neden, Ne zaman bir de Ne kadar ve Kim?" veya kimler tarafından yapılabileceği sorusu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2012 mitsubishi colt elegance 1.3MT
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
sevgibilgi yazdı:
Sayın Admin;

Demek istediğim daha doğrusu öğrenmek istediğim; -"benzinin 3,20 TL, Motorinin 3,00 TL olması için" ülkemizde "Ne, Nerede, Nasıl, Neden, Ne zaman bir de Ne kadar ve Kim?" veya kimler tarafından yapılabileceği sorusu?

Hocam ekonomi aslında o kadar da karışık birşey değildir. Ürettiğinden fazlasını tüketiyorsan, ülkenin kaynaklarını, imkanlarını potansiyelini akılcı bir şekilde kullanamıyorsan dışa bağımlı oluyorsun. bu da beraberinde borçlanmaya neden oluyor. bu şekilde devam ettiğinde bu borçlanma giderek artıyor. Bir devlet için düşündüğümüzde devlet borçlarını kapatmak için kaynak üretemiyorsa,üretimi artıramıyorsa çareyi vergilere zam yapmakta veya yeni vergiler çıkarmakta buluyor. Bu durumda esas sorun çözülmediği için zamanla tekrar aynı problemleri yaşayıp yine vergilere ve hizmetlere zam yapmk zorunda kalıyorsun. Bir kısır döngü anlayacağın.Türk ya da Yabancı bütün geçmiş devletlerin sonunu hazırlayan en önemli sorun budur. geçmişte onlarca örneği var. vatandaş artık bitme noktasına geldiğinde devletin de pili bitiyor. acı tablo bu... Evet petrol ve petrol ürünleri konusunda ülkemizin mazeretleri var. bu konuda dışa bağımlıyız. ancak bugün ekonomisini ve gelişmişlik düzeyini bizimle karşılaştıramayacağımız ülkeler var petrolü olmayan. ama oralrda bile benzin motorin ve doğalgaz gibi ürünlerin fiyatı bizdekinin yarısı kadar.(örnk Suriye...)
Tabi bunda bizim milletimizin geniş sabrının ve müthiş tahammül yeteneğinin de katkısı var. Yunanistanda İspanyada gördük. Krizle boğuşurken iflasın eşiğindeyken bile millet maaşların düşürülmesi veya vergilerin artırılması gibi teklifler karşılığında hemen anında sokaklara döküldü. Türkiyeye bakıyoruz resmen Vergi mucidi bir ülke... ama halk sabır konusunda inanılmaz bir erdeme sahip. Ötv sözde lüks tüketim vergisi... Ama Allah için yıllar geçti ülkemizde ve dünyada lüks anlayışı değişmedi mi? yakıt lüks bir ürün mü veya ulaşım araçları... İslamda vergi deyince medine dönemini hatırlıyoruz Zekat toplanıyordu. (Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır ifadesi burdan geliyor galiba) Orana bakıyorsunuz malın cinsine göre kırkta bir den başlıyor. mantık olarak baktığınız da bir verginin yüzde on civarlarında olması gayet makul. ama aynı ürün yada hizmetlerden alınan vergilerin toplamı yüzde 50-60 hatta 70 lere ulaşıyorsa bunun artık hiçbir* makul tarafı kalmıyor. Bir vergi malın yada hizmetin kendisinin ederi kadar veya ederinden fazla olabilir mi? Türkiyede oluyor. Birileri kızacak ama ben buna yasal hırsızlık diyorum ve bu vergi Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır ifadesindeki yerini bulmuyor.
herneyse bizde ekonomi bu şekilde yönetildiği sürece, trilyonlar kazananlar vergi kaçırırken ülkenin vergi yükü dar ve orta gelirlinin sırtında olduğu sürece, kayıtdışı ekonomi cenneti olduğumuz sürece hortumcular, yandaşlar rüşvetçiler memleketi olduğumuz sürece ne yakıtta ne de başka ürünlerde o hayal ettiğiniz rakamlara ulaşamazsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 01:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
sevgibilgi yazdı:
sotsuga yazdı:
dün akşam depomu fulledim. 115 tl benzin aldım. toplam gidilen yol 385 km. 115/385= 0,2987 kuruş. bu hesaba göre 100 km de 6,2 lt benzin yakmışım. çok iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. benzin 4,75/lt.

Düşünüyorum da benzinin 3,20 TL, Motorinin 3,00 TL olması için neler yapmamız gerekiyor? Her attığımız adımda %18 KDV yetmiyormuş gibi birde nerdeyse artık her mala, hizmete ÖTV eklemek hatta bunu gelir düzeyimize göre hiçte adil olmayan bir oranda ödemek, Sizce sorun bu değil mi?

Ya Allah aşkına bu forumun tek amacının benimkisi kara seninkisi sarı muhabbetinin olduğunu hiç düşünmüyorum. Yani sadece bu km bu kadar yaktı bu hız bu kadar uçtu yazmak olmamalı? Ne, Nerede, Nasıl, Neden, Ne zaman bir de Ne kadar :kır: ve Kim?

Bir gün bu topraklardan uzaya çıkıldığını ve geri dönüldüğünü görsem çokta zoruma gitmez bu ödediğim.....

konu başlığı colt yakıt tüketimi olduğu için bunları yazdım. gayet net ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum. eğer konu başlığımız benzin 3,20 nasıl olur olsaydı yukarıdaki bu soruları bende sorar ve cevap arardım. diğer yazdıklarınızın benim yazdıklarımla ne alakası var anlamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 02:03 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Ali hocam şehiriçi değer mi bu? Şehir dışı ise ortalama hız ne kadardı?

levent bey, tam yarı yarıya diyebiliriz. 385 km içerisinde ankara-kırıkkale arası yaptığım yol var. onun haricinde şehiriçi ve şehir içinin de yaklaşık 250 km si eşim tarafından kullanıldı:) şehir dışı hiç 90 nın altına inmedim 110 un üstüne çıkmadım. giderken arabada 5 yetişkin vardı gelirken 3 yetişkin döndük.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 11:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Eş faktörü varsa bence ortalama gayet iyi. :-P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 23:09 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Eş faktörü varsa bence ortalama gayet iyi. :-P

kesinlikle katılıyorum ve eş faktörünün çok etkili olduğunu bildiğim için özellikle belirtmek istedim. bana göre de çok iyi bir ortalama. ben colt aldığım için çok memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2013 18:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
slm.bende yeni colt sahibi oldum.yakıt olarak fena değil şimdilik. 0 km aldım.şehiriçinde 5,7 lt gördüm.ank/sıhhıye.merak ettiğim amt şanzıman mı yoksa manuel şanzımanda mı kullansam daha ekonomik olur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2013 09:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3İnvite GP KP-AMT
Meslek: İnşaat Mühendisi
hikmetayhan yazdı:
slm.bende yeni colt sahibi oldum.yakıt olarak fena değil şimdilik. 0 km aldım.şehiriçinde 5,7 lt gördüm.ank/sıhhıye.merak ettiğim amt şanzıman mı yoksa manuel şanzımanda mı kullansam daha ekonomik olur?

Ben bu konu hakkında fikir yürüttüğümde normalde araç düz yolda normal hızlanma şartlarında iken ister manuelde ister otomatikte ve ister düz şanzumanda(mekanik parça ağırlığını aynı sayarsak) üçüde normal kullanımda aynı yakar. Çünkü üçünde de aynı işlem olur. Ama iş normal düz yol kullanımdan çıkıp dur-kalk trafiği, yokuş aşağı yokuş yukarı veya performanslı kullanıma geldiğinde değişir. AMT manuelde iken çok hızlı vites değiştirir ve bir sonra yapacağınız hamleyi Siz bildiğinizden ona göre düşürüp arttırırsınız. Ama AMT otomatikte iken vites değişim süresi uzun olup Sizin verdiğiniz tepkiye göre vitesi ayarlamaya çalışır ve çoğu zaman vitesin sanki boşa alındığını gibi bağırdığını hissedersiniz. Yani yazılıma yüklenen veriler doğrultusunda karar verir ve bunlar en optimum kullanım şartları olur. Zaten adamların testlerinde sanırım her gün İstanbul trafiğine giren bir araç için veri yoktur. Çünkü normal trafiklerde yol ona göre yapılır 50 km ise bu hızla akıcı, 120 km ise yine bu hızla akıcı olur. Yani sadece anormal bir durumda trafik şıkışır, kaza gibi hava şartları gibi, tatil dönüşü gibi.

Kısacası çoğu arkadaşımızın önceden de forumda yazdığı gibi normal akıcı trafikte veya uzun yolda otomatik modda ama sıkışık trafikte veya yokuş aşağı - yukarı eğimli yollarda ya da performanslı kullanımda ise manuel modda kullanmak hem daha zevkli hem daha hızlı vites değişim aralığı hem de daha az yakıt tüketimi olacağını düşünüyorum.

İyi çalışmalar, Gününüz aydın, içiniz mutlu olsun Sevgili forumdaşlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 14:21 
Kullanıcı avatarı

5.7 bir kez gördüm.genelde 7

En son hikmetayhan tarafından 28 Nis 2013 20:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: colt yakıt tüketimi
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 18:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Amt elle vites degistirirken manuel hissi vermiyor. Vites değişimleri gecikmeli oluyor. Kolu ileri attığınızda yarım saniye süre sonra vites değişiyor. Ben buna hiç alisamadigimdan hep auto modda kullanirdim.

Amt vites değişimini devire göre değil tork a göre yapar. Bence en ideali auto modda kullanıp elle tumseklerde müdahalede bulunmak. Gereksiz yere 1e atıyor çünkü.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2013 08:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alikemal
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT
Meslek: Mühendis
Merhaba arkadaşlar,

Hafta sonu günübirlik İstanbul'dan Çanakkale gezisi yaptım yakıt değerlerini bildirmek istedim. Araç içi toplam 210kg vardı. Güvenli bir yolculuk olması açısından ortalama 90-110km/h hızla gittim. 50km şehir içi toplamda 800km yol yaptım ve yakıt olarak 7.2/100km lpg yaktım. Bu ekrandaki yakıt tüketim değeri değil reel olarak aldığım yakıt değeridir.

Selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2013 17:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Bursa çıkışı depoyu fulledim. 120 km sabit hızla (her lambaya itinayla takılarak) izmire vardım. 349 km yol gelmişim. Şimdi depoyu gene fulledim. 24,40 Lt LPG aldı. Basınç farkı dolayısı ile az LPG almadı ise yaklaşık 7 lt/100 km eder.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2013 18:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: volkan
Meslek: elektrik
merhaba arkadaşlar bu ara dertlıyım benım colt 170000 de bakımdan cıktı ama son 6 aydır çok fena yakıyor gibi 50 tl ye 110 yada 120 km gıdebılıyorum bırde yavaş kullanıyorum ne yapmam gereklı . neyde sıkıntı olabılır .. saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 16:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
kışın kışlık lastiklerle 6,7yi görmüştüm. yazın bir deneme daha yapacam bakalım ne yakacak. lpg de kendi yaptığım ölçümlerle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 21:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bu gece istanbul'a doğru yola çıkıyoruz ailecek :) Dizel için baya kapsamlı bir tüketim verisi aktaracağım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2013 21:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT/ 2008
Meslek: Basın Yayın
Kan grubu: 0Rh+
Bugün günübirlik İzmit'e gidip geldim. 100/120 arası hız ile klima sürekli açık vaziyette gittim. Ortalama giderken 5,7 gelirken Orhanlıda yol yapım çalışmasından dolayı kısa bir trafik vardı 3-5 km dur kalk ile gittim. Dönüş ortalaması 6.0 dı. Araç benzinli. Otomatik modda gidip geldim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2013 22:23 
Kullanıcı avatarı

cebeci57 yazdı:
Bugün günübirlik İzmit'e gidip geldim. 100/120 arası hız ile klima sürekli açık vaziyette gittim. Ortalama giderken 5,7 gelirken Orhanlıda yol yapım çalışmasından dolayı kısa bir trafik vardı 3-5 km dur kalk ile gittim. Dönüş ortalaması 6.0 dı. Araç benzinli. Otomatik modda gidip geldim

Gayet iyi bence

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2013 08:58 
Kullanıcı avatarı

son yaptığım hesaba göre yakıt tüketimim 7,4 Lt. olarak gerçekleşti. benzin 4,57. yani km de 0,34 Kuruş.
hesaplamayı 1000 km yol giderek yaptım. tamamı şehir içi. ayrıca aracımın sınırlarını zorladığımı söyleyebilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2013 10:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozaN
Araç: 2011 CoLT 1.3 AmT
Meslek: memur
şehir içi için bence güzel maşallah..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2013 22:05 
Kullanıcı avatarı

6.5-7.0 lt sehirici ort.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1237 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye