Zaman: 22 Oca 2026 14:21

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
Kan grubu: A+
termin yazdı:
Bunları acep benim arabaya eklettirsem ne kadar tutar Emekcim bir fikrin varmı sevgili dostum... (Yağmur sensörü, far sensörü, Krom ön ızgara, Sis lambası

Yasin, Yağmur ve Far Sensörü sonradan takılıyor mu bilmiyorum, bunları aslında kendi Yetkili Servis'inle görüşmen daha gerçekci bir sonuç çıkarır diye düşünüyorum. İşçilik ve malzeme konusunda da onlarla pazarlık yapabilirsin... Merkezden direkt satış ve montaj olmadığı için, her zaman Servis'den alacağın fiyat daha iyi çıkar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 11:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Tamamdır kardeşim sağolasın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 11:55 
Kullanıcı avatarı

alpkalp yazdı:
Emek Bey ve sevgili arkadaşlar,
Colt yeni versiyonlar için fikirlerimi paylaşayım.2009 üç kapı makyajlı colt sahibiyim..yeni kasa sözünü doğru bulmuyorum,tampon,direksiyon ve aydınlatma gurubu değişimiyle hiçbir araç yeni kasa olmaz,makyajlı demek daha doğru..aracımı alırken bayi birsey demişti unutmuyorum; "mitsubishi politikası gereği diger araclar gibi 2-3 senede model değişikliğine gitmez"..bu güzel birşey..hatırlarsanız bir dönem corolla 1.5 senede bir model değiştirdi,bu son modele gelinceye kadar alıcılarını üzdü..kimse aldığı aracın kısa süre sonra "eski kasa" olarak anılmasını istemez... ama mitsubishinin kötü bir huyu var; birşeyleri verir gibi yaparken başka birşeyleri kısıyor..aslına bakarsanız bugünkü yenilikler oyalama taktikleri..düşünün, bugün kullandığımız colt ilk olarak 2004 yılında üretildi..o sene üretilen en dolu aracı bugün elegance dediğiniz aracın yanına koyun artısı vardır eksisi yoktur..motor,şasi,donanım %95 herşey aynı..makyajlamaya karşı değilim ama far-stop-direksiyon değiştirip 2 sene daha kazanmaya çalışmak bir yerden sonra sıkıyor..bakın 7 sene olmuş hala dön dolaş aynı şeyleri müşteriye sunmak ayıp oluyor! 2005 de ilk geldiğinde yumuşak ve daha kaliteli dashboard vardı,şimdikine bakın..deri direksiyon,cruze control getirmiş dashboarddan kısmış,sert plastikten takur tukur bir malzeme kullanmış. 2005 deki kasada motor kaput izolatörü opsiyonel alabiliyorsunuz(sanırım dizel araclarda bu standart) fakat makyajlı için bağlantı yerleri hazır olmasına ragmen üretmemiş,üretmeyi de düşünmüyor! kaç sene önce esp'li colt alma şansınız varken bugün yok! kendi sınıfında neredeyse her aracın esp'li ve hilholderlı versiyonunu bulmak mümkünken coltta değil. asx'de hillholder varmış,e buna da kullansana! bayiler diyor ki stop start özelliği otomatikleştirilmiş araclarda mümkün değilmiş,hadi ya! işte fiat punto bile çıkardı,6 ileri otomatikleştirilmiş şanzıman+hillholder+start stop. alfa romeo mito da çıkardı,citroen çıkardı..hyundai i20 de bile esp'li alma şansınız var.. coltta 2005 de olan standardı ve güvenliği Temsa kısıyor,göz boyama aksesuarlarla durumu idare ediyor. esp gibi bir güvenliği alıyorsun,yerine tampon altı bilmemnesi,krom ızgara,sport,elegance gibi sacmalıklar..bir spoiler bir sis farı koyuyormuş gibi yapıp 2 tane airbagini elinden alıyor. bunlar sonradan uygulanabilecek şeyler,sisler,spoiler ve marşbieller için kavga dövüş,temsaya binbir rica 2700 lira ödedim,bu indirimli hali. lancerdaki gibi 1500 tl ye body kit adı altında isteyene satsana..güvenlikten kısıp aksesuar koymanın mantığını anlamıyorum..Toyotadan çekilen sabancı gurubu mitsubishiye sahip cıkar diye boşuna bekliyoruz galiba.

Sayın Alpkap,

Yorumunuz için teşekkürler.

ELEGANCE versiyon COLT'un sadece yeni bir donanım paketidir, yani kasa yenileme, makyaj veya oyalama değildir. Genel olarak sonradan eklenmek istenen birçok aksesuarın orjinal donanım olarak sunulan versiyonudur.

Temsa Global, Colt güvenliğinden kısmamıştır, ELEGANCE versiyon 4 airbag'le sipariş edilmesine rağmen Türkiye'ye 2 airbagli araçlar gelmiştir. Bu Temsa Global'den kaynaklanan bir konu değildir ve ileride 4 airbag'li ELEGANCE versiyonu gelecektir. Bu konuda daha önce de açıklama yapmaya çalıştım. Bu nedenle Temsa Global adına böyle bir algı yaratılmasını yanlış buluyorum. Eleştirdiğiniz bir diğer konuda ise, malzeme kalitesinden şikayetçisiniz, ama yurt dışından, yine her yere aynı malzemelerle üretim yapılıyor, düşük veya pahalı malzeme ile ülkeye göre farklı üretim yapmak inanın ki çok daha maliyetlidir, özellikle satış rakamlarına baktığınızda fabrikada farklı bantların açacağı maliyetin boyutunu görebilirsiniz. Stop&Go ile AMT şu an üretilmiyor ve elbette üretilecektir, üretilince de buraya da gelecektir... Bu son yazdıklarınızı Mitsubishi markasına yazdığınızı düşünüyorum.

Hillholder sistemi konusunda ise biz de daha önce de talebimizi ilettik ve konuyu ısrarla takip ediyoruz.

Yorumlarınız ve paylaşımınız için tekrar teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 11:57 
Kullanıcı avatarı

Genel forum eleştirilerinde, Temsa Global'in araçlardan birşeyler eksilttiği veya çıkardığı gibi bir algı var, fakat bu tamamen yanlış bir algı. Çünkü gelen araçlar, gemiden Yetkili Satıcılarımıza direkt sevk ediliyor. Bunun dışında Mitsubishi'nin Tükriye için ayrı bir üretim bandı oluşturması gibi birşey de söz konusu değil. Belli bir ülke için farklı kalitede araç üreten bir markanın o ülkede ayda binlerce adet satış yapması gerekir ki fabrika'daki farklı bantlar nedeniyle oluşan maliyetleri karşılayabilsin... Türkiye ve Mitsubishi ekseninden bakıldığında böyle bir durum söz konusu değildir.

Tabi bunun dışında ürün çeşitliliği veya farklı ürün taleplerini ayrı tutuyorum, o bambaşka bir konu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 12:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Ben alkalp'in yazısına katılıyorum. Colt almadan önce onun değerli yorumları bana çok yol göstermişti.. Aracımı aldığımda ne kadar doğru tespitler olduğunu gördüm. Ancak bahsedilen şeylerin çoğu TEMSA ile ilgili değil. O yüzden sevgili Emek Bey, sizin yapacak çok şeyiniz yok. Mitsubishi son 2 yılda gerçekten rağbet olarak artış gösterdi.. Daha dün bir alışveriş merkezinde Colt, Lancer, Lancer SB ve ASX vardı.. İnsanlar Colt'a binip bakıyorlardı.. Böyle bir durumda eski Colt sahibi biri yeni makyajlı kasaya daha bir özentiyle bakması gerekir.. Satıp bir üstünü almak ister.. Ancak eski Colt kullanıcıları yeni Colt'tan çok tatmin olduğu söylenemez... Öyle olsa yakın arkadaşıma sıfır Grande Punto Evo değil sıfır Colt aldırırdım.

Yeni Colt'tan ne beklerdim..
Daha standart güvenlik donanımıları.. 2005 model ESP'li Coltlarla iftihar ederken aynısını ve daha fazlasını yeni Colt'ta görmek isterdim.
Bagaj hacminin eskisinden daha da verimli kullanılması.. Koltukların ileri geri hareketi kısıtlanmamalıydı..
Otomatik-dijital klima opsiyonu
Daha şık bir yol bilgisayarı paneli
Çok daha rahat koltuklar.
Arka tarafta şişe-bardak konabilecek bir kol dayama

Bunlar fiyatı tabiki artırırdı.. ama en azından ELEGANCE yazdığınız araç.. hakkaten elegans olurdu.. Tabii bu sözlerim Mitsubishi'ye.. 29.600'e bu özelliklerin çoğunu sunabilen, daha sessiz ve dizel motorlu araçlar oldukça.. Colt'un makyajlı versiyonu ancak makyajsız kasanın şanı ile satış yapabilr düşüncesindeyim..

Çünkü değişen birşey olmayınca 2.el yada sıfır almak isteyenler bizlere soruyor..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 13:39 
Kullanıcı avatarı

Şimdi Synthicim sana bi yere kadar katılmak ile birlikte biryerden sonrada katılmıyorum. Bizim Mitsubishi'den beklentimiz uzun yıllar sorunsuzluk, kronik arızalardan uzak olması ve hatırı sayılır bir güvenlik ve konfor donanımı. Ama en büyük beklentimiz sorunsuzluk. Ben Colt'a binene kadar tam bir Fiat hayranıydım. Hala daha tasarımlarını beğeniyorum özellikle Punto Evo ve Bravo ama gel gelelim bu araçların en büyük sorunları kendilerini çabuk salmaları, 1 veya 2 yıl içinde tangır tungur sallanıp durmaları ki inşallah bu arkadaşının aldığı araçta olmaz. Bu sabah baktığımda ve bizdeki donanımlar ile karşılaştırdığımda ise 29500 liraya punto evo alıyorsunuz ve varsayılan bütün güvenlik ve konfor ekipmanları Colt'un direksiyonunun içe derinlikli olmaması dışında herşey opsiyonel yani paran varsa eklettiriyorsun. Sonuç olarak bunları topladığında 38 binlira gibi bir rakama geliyor bu saydıklarımız he bizimkinden tek farkı biraz janti duruyor araçlar en azından ben öyle düşünüyorum. Fakat 38 bin lira gibi bir rakama opsiyonel olarak bir sürü donanım eklettirdikten sonra Bir Lancer'a da o donanımlarla sahip olunabileceğini düşünüyorum. Hemde Mitsubishi güvencesi ve sorunsuzluğu ile o yüzdendir ki. Her ne kadar ürün çeşitliliğinin azlığı ve malzeme kalitesindeki sert plastikin rahatsızlığı dile getirilmiş olsa da bu kişiden kişiye değişmekle birlikte yinede genel not olarak araçlarımızın alınacak diğer otolarda daha iyi olduğunu düşünüyorum. Evet şunuda kabul ediyorum ben seçimimi yapmadan önce Center'larda gezerken Fiat punto evoya bindiğimde farklı bir dünyaya kurulmuş gibi hissettim araç çok farklı geldi bana. Ama bu durumda aracı siz aldıktan sonra alışkanlık yaptığından sanki hiçbir farkı kalmıyor herhangi bir araçtan. Örneğin ben Colt'a bindiğimde ki benim ki showroom aracı olmasına rağmen ilk yola çıktığımda çok tok ve güvenli gelmişti böyle sanki değişik bir duygusu vardı yolda giderken. Şimdi bakıyorum herhangi bir arabadan farkı yok gibi geliyor insan alışınca sanırım o ilkgünkü mükemmelliği hissedemiyor.

Bir yerde arkadaşlarla konuşuyorduk bana senin arabanın süspansiyonu çok sert dediler hiç konforlu değil. Evet doğru süspansiyonu sert lakin otomobil dediğin dört teker üzerinde gitmeli bugün bir C3'ün süspansiyonu yumuşak evet bizdekinden daha konforlu ama yolda giderken insanın yüreği ağzına geliyor heh diyorsun şimdi devrildik devrileceğiz hooopp hoooopp zıp zıp bu yazıyıda bu kadar niye uzattım bilmiyorum. Ama yine de vw'nin sloganı gibi bir Mitsubishi'ye yerine yine bir Mitsubishi tercih edilir. :) Sevgiler, Saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 14:52 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler yorumlar için, konusu gelmişken araçları Forum ve Tepe Nautilus 'da geçen haftasonu sergiledik, Forum devam ediyor oralardayken görmek isteyenler olursa, bu haftasonu bir de Capitol'de sergilenecek...

Bir de Doğan Bey, ben de bireysel olarak yenilerden CZ3'ü daha çok seviyorum ama eski kasa COLT'ların dış tasarımını da sportif ve modern buluyorum. Güle güle kullanın araçlarınızı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Emek Tuzun yazdı:
Bir de Doğan Bey, ben de bireysel olarak yenilerden CZ3'ü daha çok seviyorum ama eski kasa COLT'ların dış tasarımını da sportif ve modern buluyorum. Güle güle kullanın araçlarınızı...

:good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 17:26 
Kullanıcı avatarı

Ben güle güle araba kullanamıyorum kuzen. Gözlerim yaşarıyor gülerken önümü göremiyorum :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 22:55 
Kullanıcı avatarı

janissary arkadaşıma katılmıyorum,konuya japon yeni üzerinden yaklaşmak herşeyiyle japonyada üretilen ve dünyaya satılan bir araçmış havası yaratır. nissan 96 senesinde bile ingiltere sunderland tesislerinde araç üretiyordu,halen burada ve ispanyada üretir. colt'umuzun hollandada üretildigini biliyoruz. özellikle gümrük birliğine geçişten sonra direkt japonyadan araç ihraç etmelerinin japonlar açısından hiçbir avantajı kalmadı..gümrük birliğine dahil ülkelerde üretim yoluna gidiyorlar. colt açısından ele alırsak motor-şasi mercedes'den,şanzımanı alman getrag yapıyor,map sensörü-oksijen sensörü türünden birçok elektronik parça bosch üretimi, e geriye ne kaldı? has mitsu üretimi birşey var; yol bilgisayarını da içeren teyp kısmını sökün mitsubishi marka ama üzerinde made in tailand yazıyor,oradaki fabrikasında üretmiş. aracı komple parçalasak "made in japan" olarak ne çıkar merak ediyorum..birkaç tane mühendisin maaşını yen olarak ödüyor diye yen mi telaffuz edelim? japonların milli politikası gereği üretimlerini yen olarak fiyatlandırabilirler ama "yen cok arttı ama türkiyeye yansıtmıyorlar" gibi bir düşünceyi kabul etmiyorum!
yazdıklarım arasında mitsubishiyi hedef alan eleştiriler olmakla beraber asıl eleştiri Temsa'yadır. 2005 de 3 farklı donanımla ve 5 farklı motorla(1.1 - 1.3 - 1.5 - 1.5 turbo - diezel) ithal edilen colt 7. yıla girerken tek motor seçeneği ve sözümona 3 tane aksesuar takıp elegance,sport adı altında gözboyamaca...bunun sorumlulugunu da japonlara mı atacaksınız?
fiyat aynı olsun herşey olsun diyen yok,güvenliğe önem veren ona göre bir donanım seçer 3 lira fazla verir,sen seçeneği sun müşteri ne yapacağını bilir.. mal budur, ister al ister alma gibi bir durum çıkıyor ortaya..üstelik 2004 yılındaki aynı yemeği tekrar tekrar ısıtıp 7 sene önümüze çıkarıyorlar..sadece bu son cümle mitsubishi'ye sitemdir,gerisi Temsa'yı bağlar.
ben kendi adıma aynı motorun biraz daha güçlendirilmesini,aynı şanzımanın çift kavramalı olarak geliştirilmesini isterim,mitsu o zaman çağı yakalar..rakiplerine bakarsak vw polo coktan dsg'ye geçti, seat ibiza(4 kapı)dsg'li hillholderlı ve 1.4 150hp olarak alınabiliyor,alfa mito çift kavrama şanzıman+otm.+start-stop 135bg olarak alınabiliyor..bu aracların tüketimi üç aşağı beş yukarı colt kadar..punto evo her isteğe göre var,hyundai i20 ve ix20 her donanım var..bakın renault da çift kavramalı şanzıman üretti,ilk megane'da kullanıyor,yakında symbolde bile görürüz..sorunsuzlugu yüzünden bu gözboyama politikasına katlanıyorum.. c3 örneği verilmiş,2 hafta önce 4 kişi yeni kasa dizel c3 ile marmarise gittik geldik,arabada ses namına çıt yok! b sınıfı dizel bir araçtan bahsediyorum. colt makyajlı kasaya eskisinde sadece dizelde olan 2 tane yalıtım keçesini koymuş ama kaput izolatörünü üretmemiş,sonradan bile alamıyoruz,mantığa bak..yenil donanım paketlerinde 2 airbagi japonlar koymamış!! hay allah görüyormusunuz,ne fena şu japonlar:) yani sen Temsa olarak japona dedin mi" kardeşim ben artık turboyu da ithal ediyorum,sunrooflu koltuk ısıtmalıyı da" japon haayır olmaz mı dedi?Birşeyleri veriyormuş gibi yaparken başka şeyleri kısıyor derken haksız mıyım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 00:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
şu günlerde cz3 ile ilgileniyorum yine...girdim bizim Mitsunun Türkiye sitesine...aradım taradım, cz3 yok...fiyat listesinde var ama cz3e dair n bir link n de bir bilgi var...diyelim ki ben Colt versiyonlarından bihaberim ve siteye girdim...Cz3 alma şansım 0, yazıyla "sıfır"...bu da mı Mitsubishinin suçu?!...sağolsun Janissary birkaç foto yayımladı da az çok haberdar olduk...Mitsu ya da Temsa n yapıyor?!...Türkiyedeki onlarca veya yüzlerce Colt kullanıcısı bangır bangır bağırıyor ! " instyle donanım+güvenlik paketi+Hillholder" diye...duyan var mı?...umursayan var mı yok?!...bu yüzlerce "saf" Mitsusever elinden geldiğince ve damarları şişercesine Mitsubishiyi ve Coltu anlatıyor orada burada...Hani fanatik futbolseverler vardır ya ,işte aynı o edayla...Mitsu ya da Temsa n yapıyor?!...kırp çıkar ekle süsle yolla...kakala diyecem de ayıp olacak...inform donanımlı 2 havayastıklı araç da nereden çıktı...siz bu aracı kime satmaya çalışıyorsunuz?...mevcut kullanıcılar bu araca dönüp bakmaz zaten...genel müşteri zaten Mitsubishiyi tanımıyor?...eee ? neyin peşindeyiz?...yıllardır kınadığımız, x,y,z markalarından n farkımız kaldı?...başkaları duyacak diye ödüm kopuyor, alay konusu olacağız...kimse alınmasın ve kusura bakmasın...yazdıklarım benim fikrimdir...Mitsubishiyi Temsada çalışanlardan daha fazla sevdiğime dair iddiaya girebilirim...Mitsubishi felsefesinden vs bahsediyoruz ya?...o felsefeyi biz kullanıcıları derinden hissediyor yaşıyor ve yaşatıyoruz...Temsa için bu felsefe pazarlama stratejisinden öteye geçemez...Temsa çalışanları da bizim gibi ateşli birer Mitsubishi kullanıcısı olsaydı, 2 havayastıklı aracı müşteri tabanımıza izah edemeyiz deyip bu modelleri geri gönderirdi...geçenlerde ANTOTOya gittim...Antalya Mitsubishi Bayii, OPEL yetkili bayii DE olmuş...oh n güzel...yan yana Mitsu ve Opel...çok isabet olmuş...Mitsu ticari sağolsun...Fuso CAnter, L200ler, L300ler...iyi ki varsınız!...Binek felsefemiz diğer markalar karşısında aciz kaldı ama ticariler tam gaz...MaaşAllah...binekleri opelden ticarileri Mitsudan satalım...buna izin veren ticari, ekonomik global her türlü mantığı kınıyorum...Kraldan çok kralcı olmayalım arkadaşlar...bırakalım Mitsu da Temsa da bildiğini okusun...biz burada paylaşıma devam edelim...bırakalım da Mitsuyu Temsa satsın ya da kapatalım bu dükkanı gidelim...açık söylüyorum aracımdan memnunum ama bir gün aracımı değiştirmem gerekirse B sınıfında şu an için COLT almam!...siz getirin şu yukarıdaki donanımları inanın yine aynı satış değerlerini yakalarsınız ama en azından kullanıcılarınızı tam olarak tatmin edersiniz!...

bu yüreği yaralı Mitsuseverin klavyeye aldığı yazı tamamen iyi niyet içeren, aracına sevdalı, marjinal ama orijinal bir kitlenin duygularına tercüman olmak temennisi ile yazılmıştır..."Kimse"yi kırmak incitmek yargılamak veya hedef tahtasına koymak amacı güdülmemiştir...Taleplerimizi duyurmak için bu ve buna benzer eylemlerimiz devam edecektir...BAkalım kim pes edecek?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 00:13 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Çok güzel yazmışsın abi. Elegance diye bangır bangır yaydık forum donanımda orda burda onlarda 2 hava yastıklı geldi. 2 tane arkadaşımı sırf elegance için bekletiyordum ama adamlara şimdi gidin alın diyemiyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 00:16 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
VW bile poloda acayip indirimler yapmış 31.000 liraya colt ile aynı donanımlarda focus satılıyor mitsubishi yerinde sayıyor valla ne diyelim üzülüyorum acayip derecede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 00:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
31.400 liraya Astra classic var, HB...donanımı da Coltu yer :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 13:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Offf çok sıkıldım ya
Donanım haber "Araç tercih kıyaslama" bölümünde klavye dövüyoruz.
insanların colttan haberi olsun diye yırtıyoruz kendimizi ve bunu yaparkende kimseden bi karşılık beklemiyoruz sadece insanların farkındalıklarını arttırmaya çalışıyoruz.
ama bu işten para kazanan adamların umrunda bile değil biz mitsuya gönül verenler sanki tanıtım bizim işimizmiş gibi sahipleniyoruz.
ben eminim şuana kadar satılmış coltların %50 sinden fazlası forumlardaki kullanıcıların çabasıyla satılmıştır.

ama bu kullanıcılar yıllardır azıcık daha konfor diye yırtıyor kendini yok hiçbi gelişme yok.
sırf bu konforsuzluk yüzünden satıcam arabamı.

bundan sonrada kimseye araç tavsiyesinde falan bulunmicam herkes kendi işini kendi yapsın arkadaş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 13:44 
Kullanıcı avatarı

Heeehhh anladınız mı neden benim Lancer Sportback geldi başlığında neden temsaya yüklenip durduğumu... Geldiniz mi kardeşinizin yanına... Bundan sonrası farkındalığı arttırıp TEMSA ve Mitsubishi'ye baskı yapmaktır kimsenin enayi olmadığını artık anlamaları gerek. Eğer Temsa Ticari satmak istiyorsada ne hali varsa görsün...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 16:45 
Kullanıcı avatarı

Merhaba,

Yorumlarınız için yine teşekkürler.

Euro ve Yen konusunda Barış'ın yazdıkları kabul görmemiş ama ben şöyle bir açıklama yapayım o konuda... Colt, evet Japonya'da değil Hollanda'da yani işçilik maliyetinin en yüksek olduğu ülkelerden birinde üretiliyor. Ve bir aracın en pahalı ve maliyetini arttıran parçası motor Japon malı bir ürün ve YEN ile Hollanda'ya gidiyor. Yani orada ne kadar araç Avrupa'dan geliyor gibi görünsede işin kaynağında YEN var. Colt'un eski 1.5 motorları Mercedes ile ortak çalışma idi, şu anki 1.3'ler Mitsubishi.

Diğer konularda, marka ve Temsa/Mitsubishi anlaşmaları konusu benim haddimi aşacağı için herhangi bir yorum yapmıyorum. Ürün kalitesi ve teknolojisi konusunda ise diğer markalarla ilgili yorum yapmayacağım ama karşılaştırmanızda bahsettiğiniz "kalite" de önemli bir kriter ve bu kriter nedeniyle Mitsubishi aldığınızı yazmışsınız. Ama kalite hiçbir zaman bedava değil... Maliyet ve çok çalışma gerektiriyor. Bu yüzden kalite faktörünü de maliyet kalemi içine almanızda fayda var.

Başka bir bilgi, eminim herkesin çok iyi bildiği gibi, distrübitörler bayilerine marka sınırlaması yapamıyor, yani isteyen bayi Renault ile Opel'i veya Mitsubishi ile Kia'yı yanyana satabilir. Bunu yasaklamak yasaktır.

Diğer konular, çalıştığım kuruma karşı hoş olmayan şekilde yazıldığı için cevap yazmıyorum. Normal eleştirilere ve yazdıklarınıza tabiki açığım, okuyor ve dinliyorum ve tabi ki polemiğe ve aşırı durumlara kaçmadıkça cevap yazmaya da devam edeceğim.

Teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 17:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Emek bey forumda kimsenin amacının sizleri gücendirmek olduğunu düşünmeyin. Tepkilerin en aşırı olanı bile aslında duygusal olan tepkiler. İnandiği güvendiği bir markanın bazı hallerini anlayamıyor ve doğal olarak bu da bazen tam hedefe odaklı olmayan tepkilere yol açıyor. tıpkı annemizin babamızın bizim belirli konulardaki başarısızlıklarımız karşısında takındığı tavır gibi.
Yanlız başka marka satma konusuna ben de çok taraftar değilim. Yani ayrı yerlerde filan olur da yan yana satış olunca insan düşünmüyor değil. Örneğin eyüp mar oto hem opel hem mitsu'yu yan yana satıyor. tamam kanun filan ok ama fiyat birliği de yasak olmasına rağmen opel markasında gizli fiyat birliği olduğunu herkes bilir. isterseniz kendiniz deneyin hiç bir bayi size diğerinden fazla indirim yapmaz. bu konuda umarım temsa da hassas davranıyordur. (mesela sözü geçen ant otonun genele oranla mitsu astışında düşüş görülürse bunun artık opel de satıyor olmalarından kaynaklanmayacağını söyleyemez)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 17:19 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
Emek bey forumda kimsenin amacının sizleri gücendirmek olduğunu düşünmeyin. Tepkilerin en aşırı olanı bile aslında duygusal olan tepkiler. İnandiği güvendiği bir markanın bazı hallerini anlayamıyor ve doğal olarak bu da bazen tam hedefe odaklı olmayan tepkilere yol açıyor. tıpkı annemizin babamızın bizim belirli konulardaki başarısızlıklarımız karşısında takındığı tavır gibi.
Yanlız başka marka satma konusuna ben de çok taraftar değilim. Yani ayrı yerlerde filan olur da yan yana satış olunca insan düşünmüyor değil. Örneğin eyüp mar oto hem opel hem mitsu'yu yan yana satıyor. tamam kanun filan ok ama fiyat birliği de yasak olmasına rağmen opel markasında gizli fiyat birliği olduğunu herkes bilir. isterseniz kendiniz deneyin hiç bir bayi size diğerinden fazla indirim yapmaz. bu konuda umarım temsa da hassas davranıyordur. (mesela sözü geçen ant otonun genele oranla mitsu astışında düşüş görülürse bunun artık opel de satıyor olmalarından kaynaklanmayacağını söyleyemez)

Aydın Bey,

Gücenmek duurmu yok tabi ki. Sadece tarz olarak farklılaşan bazı mesajlar, soru-cevap niteliğinde olmadığı için ve sadece yargı içerdiği için cevap yazmıyorum. Yoksa gücenme asla yok, hele ki Mitsubishi için bu derece tutkuyla burada yer alan arkadaşlara. Sonuçta ne söylenirse söylensin herkes düşüncesini ifade ediyor, ben de saygıyla okuyor ve anlamaya çalışıyorum, size de mesajınız için teşekkür ederim.

Blok muafiyetinin kalkmasını aslında ben de bireysel olarak istememiştim hiçbir zaman ama etik kurallar gereği bu şekilde bir baskı yapılamaz (yapan markalar olabilir, olacaktır da). "Keşke olmasaydı" düşüncenize sonuna kadar katılıyorum, teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 00:20 
Kullanıcı avatarı

Emek Bey, tabi ki şahsınızı hedef alan çıkışlar değildir bunlar,yılların verdiği birikimdir..çok önceleri dh'deki forumdan başlayıp daha ciddi bir zemin olan buraya geldik coğumuz..şikayet konusu olan noktalar yıllardır coğu arkadaşımız tarafından yazılıp çizilen şeylerdir. mitsubishiden ziyade temsa daha cok eleştri almaktadır. Temsa'nın ticari platforma daha cok ağırlık verdiği konusunda arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu hemfikirdir.
iki adet colt aracımız var,ilkini 2007 sonunda aldık,ikincisi makyajlanan colttur ve aralarındaki farkları çok iyi biliyorum. bu zamana kadar çeşitli nedenlerle Temsa'ya 3 defa mail yazdım,yalnızca birisine yanıt aldım..diyor ki; falanca numaramızı ararsanız ilgili arkadaşımıza sorunlarınızı iletebilirsiniz.Temsanın sitesinde sorunların iletilebileceği ne bir mail adresi ne de bir telefon no'su yok! Bir tane tel no vermeniz için 3 tane mail yazmam gerekiyormuş..arkadaşımızın gözlemi cok doğru,temsa cz3 satıyor ama sitesinde tek bir resim ve bilgi yok!
Diyorsunuz ki bayilerimizin yanyana iki ayrı markayı satmalarını engelleyemeyiz..bunu isteyen yok..bence satsınlar da..işi bilen tecrübeli kullanıcı her iki markayla test sürüşüne çıktıgında mitsubishinin neden kaliteli oldugunu anlar.. Peki size hemen bir örnek vereyim: merkezi bir yerde oldugundan çok satış yapan bayilerinizden Ulugöl'e o servis yakışıyor mu? Yanyana farklı marka satmasına karışamayız diyorsunuz da ,basık,loş,daracık servislerinde kamyonu ticarisi dahil sıkış tepiş 3 ayrı markaya(skoda-mitsu-citroen) hizmet vermelerine(vermeye çalışmalarına) diyecek bir sözünüz olsa gerek! Garanti kapsamında geri vitese geçmeyen colt'umuzun debriyaj balatasını değiştirmek için 1.5 ay yalan söylediler,oyaladılar. Temsa onay verdi parcayı bekliyoruz dediler..15 gün oyaladıktan sonra "parcanız geldi ama yanlış göndermişler" dediler..daha sonraki 1 ay boyunca bugün - yarın,temsada yokmuş japonyadan sipariş edildi gibisinden oyalama taktikleri..debriyaj balatasının stokta olmadığı servis varmıdır Allahaşkına? sonra başka serviste öğrendim ki bizim araç için Temsaya hiçbir istekte bulunulmamış! şanzımanı indirip resmini cekmeleri ve o şekilde garanti kapsamında istekte bulunmaları gerekiyormuş zaten.. 3 farklı markaya yanyana servis hizmeti vermeye çalışan bu bayiniz şanzıman gibi vakit alıcı işlere girmek istemiyor kısacası.. bu durumu anlatan uzun bir mail yazdım kendilerine ve etik davranmadıkları için bir daha asla ne bayilerini ne de servislerini kullanmayacağımı ifade ettim..telefon,plaka adres bilgilerimi de içeren bu maili Temsa'ya da forward ettim..ve ne ulugölden ne temsadan tek bir telefon,tek bir mail GELMEDİ!!! hazır bir yetkili bulmuşken sizin vasıtanızla ilgililere belki iletmeyi başarırız aksayan yönleri.. yanyana farklı marka satabilir diyorsunuz da yanyana 3 ayrı markaya servis vermesi doğrumudur,normal ise neden buna benzer başka bir örnek yok, belki yetkililerden tatmin edici bir yanıt alır bizimle burada paylaşırsınız.. evimin dibindeki servisi neden kullanamadığımın yanıtını alırım umarım.
konumunuz gereği burada yazılıp çizilen sitemkar cümlelerimize katılmanızı beklemiyorum.. haklısınız veya haksızsınız gibi bir yaklaşım da beklemiyorum.. baglı bulundugunuz gurubu savunur nitelikteki ifadeleriniz de gayet doğal ama hiç değilse "aksaklıkları ve mitsubishiye gönül vermiş bir yığın insanın Temsa hakkındaki samimi eleştirilerini yetkililere her fırsatta ileteceğinizi" belirten bir cümle kursaydınız sevinirdik.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 144 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye