Zaman: 02 May 2026 07:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2015 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Muhammed
Araç: Colt 1.3 Elegance AMT
Meslek: Kuyumcu
Kan grubu: Arh+
Arkadaşlar merhaba 1 ay önce 2011 model 26000 km de 1.3 Elegance Amt colt alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

Hemen konuya giriyorum bütün başlıklara baktım ama aradığım cevabı bulamadım sorunum şu,

Aracım BRC Lpg'li, aracı yeni çalıştırdığımda motor ısınana kadar ufak silkelemeler yapıyordu ama motor ısınınca gidiyordu. Fakat dün yarım saatlik bir sürüşümün ardından dik bir yokuşa yukardan girdim ama geriye doğru çıkmak zorunda kaldım geri vitese taktım aracım yukarı doğru geri çıkarken hırçın bir atın sırtından atması gibi silkeleyerek çıkmaya başladı. Durdum ne oluyo dedim bu arabayla daha önce hiç dik yokuşta geri çıkmamıştım el frenini çektim o şekilde daha yavaş kalkmaya çalıştım ama durum aynı bende 10 metre kadar çıktım durumu kurtardım.Düzlüğe çıkınca da silkeledi ama ileri giderken bi sorun çıkmadı.

Daha sonra 20 dk arabayla bi yere gittikten sonra aracı parketim düzlükte geri yanaşırkende sorun çıkmadı 1 saat sonra aracı çalıştırdığımda motor uyarı ışığı ilk defa yandı sonra arabayı parkettim sabah işe gelirken benzinde çalıştırdım arabayı lpgyi hiç açmadım ama motor ışığı yine yandı ve sönmedi. Ama aracın düz yolda gidişinde hiç sorun yok normal yokuşlardada sorun yaşamadım. Devir saatine baktığımda 9-10-11 arasında hareketleniyo yeni çalıştığında.

Aracın eski sahibi motorun bi tane bobinini değiştirmiş zamanında acaba yine aynı bobinden mi sorun yapıyodur.

Tavsiyeleriniz neler olabilir, şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2015 12:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: 2012 colt 1.3 AMT
Meslek: Fotoğrafçı
Merhaba,
Geri geri çıktığınız o dik yokuşta yakıt deponun bir tarafına toplanmış ve bu nedenle motora giden yakıtta kesinti yaşanmış olabilir, tabi bu benim tahminim. En sağlıklısı motor ışığının neden yandığını öğrenmek için özel yada yetkili Mitsubishi servisinde aracınızı bilgisayara bağlatmak. Umarım daha ciddi bir arıza değildir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2015 16:55 
Kullanıcı avatarı

Aracı az önce ikitellide ilker ustada cihaza bağlattım oksijen sensörü arıza vermiş dedi lpgli araçlarda oluyomuş aynı arızayı bi kaçkere daha görürsen getir hallederiz dedi. böyle bi arıza ile kullanırsan yakıt tüketimin benzinde %5 artar lpg de degişmez dedi.

zomuks'un dedigi gibi araç yakıt çekemedi heralde birden yüklenincede boguldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2015 09:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 MT Invite 2006
Meslek: Programcı
Kan grubu: 0Rh+
Bence öncelikle benzinde yapıp yapmadığına bir bakın.
Benim bir önceki aracımda (Hyundai Getz 1.3) aynı sorunu yaşıyordum, uzun yıllardan beri atiker kit takılıydı, arıza ışığı yanmıyordu.
Normalde bir problem yok gibi görünüyordu ama ne hikmetse arabayı geri geri rampa yukarı park etmeye çalışırken silkeleme problemi oluyordu.
OBD II scanner ile LFT ve SFT değerlerini sürekli takip ederdim.
LPGde SFT sürekli dalgalanırdı, bir bakıyosun +20lerde, bir bakıyorsun -20lerde, ne kadar ayar yaptırdıysam bir türlü o sorunu aşamadım.
Yakıtıda fazla yakmaya başlamıştı aracım. LPG Enjektörlerini değiştirince yakıt normale dönüyor gibi olduysada beklediğim gibi olmadı ve SFT parametresi aynı şekilde dalgalanmaktaydı.
En son regülatörde karar kıldık ve regülatörü değiştirince aracımın SFT parametresi normale dönmüştü.
Sanırım aynı zamanda o geri geri giderkenki silkelemede düzelmişti.

Aklınızda bulunsun bir regülatöre baktırın bence. Zamanla eskiyor ve stabil çalışma özelliğini kaybediyor.

Bu arada aracınız 26.000 km deymiş, lpg kitininde yeni olduğunu düşünürsek, regülatörün eskimesi ihtimali ortadan kalkıyor, yinede arızalı olma ihtimali aklınızda bulunsun, bobin olma ihtimali de var tabiki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2015 16:40 
Kullanıcı avatarı

Cevap için teşekkürler söylediklerinizi dikkate alıcam. Bu arada o sorunu hiç yapmadı bi daha çok dik yokuşlarda da denedim şimdilik sorun yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2015 21:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
benim de mekanik olarak sogukken bir benzin/lpg farketmeksizin silkeleme var ama aktüvatörden şüpheleniyorum. söküp yağlama yapacağım yakın zamanda ama rampada silkeleme hatırlamıyorum. ankarada bazı çok dik yokuşlarda titreme oldu en son o da klimadandır diye önemsemedim pek.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: