Zaman: 01 May 2026 16:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2014 15:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
merhaba aracı 1 yıl önce almıştım (2006 mitsubishi colt 1.5 did) klima aldığımda çalışmıyodu almadan gaz bastırdım baktım klima çalışıyo aldım yola çıktım klima bi devreye giriyo bi devreden çıkıyor vakit bulup baktıramadım şimdi arabayı klimacıya götürdüm bi yerde kaçak vardı onu yaptı müşür arızalı olabilir dedi değiştirip baktı yine aynı klima kompresörünün değişmesi gerektiğini söyledi klima çalışıyo kendi kendine devreye girip yine kendi kendine devreden çıkıyor başına böyle bir olay gelen var mı?eski kasa coltlarda klima kompresörü kronik arızalıymış sıfırı çok pahalı çıkma alsam o da ne kadar dayanır yol gösterebilecek arkadaş var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2014 17:19 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
Klimayı devreye sokan elektrikli bir kampana,kompresör kısmı ayrı olay. Kompresör arızalı olsa hiç soğutma olmaz. Değişimden ziyade tamir ile kurtulabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2014 22:24 
Kullanıcı avatarı

İnternetten istanbulda klima işinden anlayan birini aradim o da klima kompresorunden olamayacağını sorunun büyük ihtimal elektriksel olduğunu söyledi uygun bi vakitte istanbul yolu gözüküyor çıkma kompresorler 500 tl yan sanayi 600-1000 arasi var orjinalini sormadım bile

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 00:40 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
Merhabalar, geçmiş olsun sanırım sıkıntı elektrik etemelli
Klima kompresörü orijinal 1700+kdv olması lazımdı.

Otokat sitesinde 5 adet muadili marka da yazıyordu daha ucuz olma ihtimali var.

teşekkür ederim 2 gündür arabaya dahi binmedim bu sıcaklarda klimasız işim zor :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 07:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: Colt 1.3
Meslek: Öğretmen
Arkadaşım Aliexpress de sanırım uygun fiyata vardı bi bak istersen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2014 00:36 
Kullanıcı avatarı

osoriko yazdı:
Arkadaşım Aliexpress de sanırım uygun fiyata vardı bi bak istersen

http://www.aliexpress.com/item/HIGH-QUA ... 91403.html
fiyat olarak uygun ama böyle bir kargo ücreti olabilir mi yoksa fiyat iyiymiş teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2014 16:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: colt 1.5 amt instyle
Meslek: grefiker fotografçı
Kan grubu: arh+
selam kocasinan sanayi sitesinde bi usta var . bendede klima çalışmıyordu oraya gönderdiler klimamın pervanesi arızalıymış yeni pervane takıldı gaz basıldı toplandı klima çalışıyor faka bir süre sonra çalışmıyordu . onun içinde birşey söylediler fakat o parça için üzerimde para yoktu mevsim kıştı o sebepten yaza doğru gelirim dedim bu aralar onu yaptırıcam aynı yere . sanırım 200 tl gibi bir fiyat dediler ama açma kapama yaptıkları için 2. kez işçilik almayacaklar daha uygun olacak.. bahçelievler kocasinan san. sit. sakallı dindar kişiler sanırım sorsanız gösterirler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2014 00:09 
Kullanıcı avatarı

emre kaya yazdı:
selam kocasinan sanayi sitesinde bi usta var . bendede klima çalışmıyordu oraya gönderdiler klimamın pervanesi arızalıymış yeni pervane takıldı gaz basıldı toplandı klima çalışıyor faka bir süre sonra çalışmıyordu . onun içinde birşey söylediler fakat o parça için üzerimde para yoktu mevsim kıştı o sebepten yaza doğru gelirim dedim bu aralar onu yaptırıcam aynı yere . sanırım 200 tl gibi bir fiyat dediler ama açma kapama yaptıkları için 2. kez işçilik almayacaklar daha uygun olacak.. bahçelievler kocasinan san. sit. sakallı dindar kişiler sanırım sorsanız gösterirler..

gaz basıldı en son devreye girip çıkıyodu 2-3 gün geçti şimdi kompesör devreye giriyo gibi ancak soğutma şimdi hiç yok siz yaptırınca o parçanın ne olduğunu bana yazarsanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2014 21:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Yarı otomatik olduğu için ara ara devreye girip çıkması normal diyebiliyorum ama hiç sogutmuyorsa tabi bilemem. Ben yolda giderken sigorta tarafından röle sesi geliyor sürekli. Klima bir devreye girip bir çıkıyor gibi ama sürekli soğuk üflüyor. Hiç soğutmuyorsa tabi başka sorun olabilir. Gaz bitmiş olabilir, kaçak olabilir..

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2014 17:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
Klima sıcaklık ayar düğmesini en sola veya en sağa getirmediğiniz müddetçe ara ara devreye girerek çalışır, fan devri sabit olmak üzere içerden aldığı sensör verisiyle birlikte devreye girip/çıkar, yarı otomatik klima dediği budur işte, neyse, eğer en sona getirmenize rağmen yine devreden çıkıyorsa klima sistemine fazla gaz/yağ basılmış olabilir, aşırı basınçtan sistem kendini korumaya alır, eğer istanbuldaysanız erten mekanik e bi uğrayın ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2014 22:52 
Kullanıcı avatarı

sıcaklık düğmesini en sona almama rağmen yine çalışmıyor tahminim klimada kaçak var lüleburgazdaki klimacı kaçak yok dedi ama gazı bastıktan sonra klima biraz çalıştı sonra devreden çıktı bir dahada kompresör çalışmasına rağmen soğutma yok problemi yaşadıktan sonra erten mekaniği aramıştım ancak kpss sınavımdan dolayı gidemedim bu hafta içi kısmetse erten mekaniğe gidicem bizim burda tek bildikleri onu değiştir bunu değiştir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: colt 1.5 amt instyle
Meslek: grefiker fotografçı
Kan grubu: arh+
selam arkadaşlar kompresöre baktırdım içi açıldı . korktuğum başıma geldi. kopresörün içinde silindir ve 4 adet piston var bildiğimizden biraz farklı , pistonların etrafında teflon tarzı bi kaplama var bu kaplamalar 2 pistonda çizilmiş kalkmış ve silindirinide çizmiş. buradan sızan yağ dönüp dolaşıp açma kapama valfine dolup tıkıyor ve valf klimayı açamıyor. bazen tıkanıklık gidiyor ve klima çalışıyor birkaç dakika sonra tekrar kapanıyor. piston ve silindir bulmak nekadar kolaydır bilmem ama sonuç olarak . yan sanayi yada çıkma almış olsam bile; yağ klima sisteminde dolaştığından sızmalarla oluşan kirlilik bütün sisteme yayılmış. komple temizlik yapılacak bunun için tampon dahi sökülecek. ıvırı zıvırıyla çıkmada alsam 1300 tl kadar tutacak . sıfır alsam 2200 civarını bulacak bende yaptırmaktan vazgeçtim klimasız devam mecburen. kilma devreye giriyor birkaçdakika çalışıp kapanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 12:17 
Kullanıcı avatarı

MMakyajsız çıkma bulacağınız kompresör yine sorunlu olacak... Ama makyajlı ile makyajsız arasında kompresör farkı var. Bu işten anlayan usta bilir bunu, belki makyajlının kompresörü makyajsıza takılabilir. Sonuçta aynı motor, aynı klima. Makyajlının çıkmasını bulabilirsiniz. İleride problem çıkarmaz.

amazonda sıfırı 500 paund; http://www.amazon.co.uk/dp/B00AJU92IM/?tag=kribal-21

Ebay üzerinde çıkma 75 paund; http://www.ebay.co.uk/itm/2007-MITSUBIS ... 0878625086

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
Aynı problem benim araçtada var. 2008 makyajsız kasa.
Soğutmada problem yok ama ilk defa bakım anında Denizli Özpamda Erdal Usta farketti. 2012 de o zaman 1350 TL + kdv fiyatı vardı serviste. Haliyle beklemeye aldım. Bir ara gidip Erdal usta açacaktı kompresörü içine bakar 300-500 arası bir miktara yapılır demişti. O şekilde kaldı. Ben bir süre problem çıkarmasın diye klimayı kullanmadım.
İzmirde Dikmen ustaya gittim bakım için aynı sorundan bahsetti. Fakat makyajsız kasalarda sıfır da alıp taksam aynı arızayı çıkardığından bahsetti. Hatta dizel bi Colt vardı dükkanda bu aracın kompresörünü değiştirdiklerini 6 ay geçmeden aynı arızayı verdiğini söyledi. Denedik aynı ses onda da var. Kullanmaya devam et deyince başladım klimalı yaşamaya. Yaklaşık 1.5 sene oldu sürekli klima açık kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım inşallah ta yaşamam.
Bendeki ses araç çalışırken klimayı açtığımda gaz verip araç yürüdüğünde hırıltı şeklinde bir ses geliyor motordan. Zaten sesten anlarsınız farklı olduğunu. Bu ses ilk yürümede belli oluyor seyir halinde de duyuluyor. Bazen ses kayboluyor ama ara ara aynı hırıltıyı duyuyorum.
Bir ara İsviçreden 300 Euro ya bulmuştum getirtecektim ama vazgeçtim. Klima kompresörü makyajsız kasalarda kronik sorun. Servisin söylediği Makyajlı kasalarda kompresör Mitsubishi marka makyajsızlarda farklı bir marka. Arızadan dolayı böyle bir değişikliğe gidilmiş Coltlarda. Özpamda söylenen bu. Garantiden bir sürü değişim yaptıklarını söyledi Erdal usta.
Şimdide diyorum keşke 2-3 daha verip makyajlı alsaydım diye ama nasip buymuş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 00:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Yeni kasada ki uymuyor mu acaba ? Hırıltı bende de oluyor ama ne ısıtma ne de soğutma da sıkıntı yok. Canavar gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2014 18:05 
Kullanıcı avatarı

sonunda arabamı istanbula erten mekaniğe dün bıraktım aracın problemi klima düğmesiyle klimayı açıyosun ancak kapayınca kapanmıyo daha önceki sahibi klima devreden çıkmasın diye herhalde bi köprü attırmış klima radyatörüde tıkalıymış bunun sonuncuda klima bi devreye girip bi çıkyomuş köprü attırmasınında nedeni herhalde buymuş bunun sonucuda kompresörde iş yapmaz hale gelmiş sıfır kompresör radyatör değişimi işçilik filan herşey 2500 tl fiyat bana çok yüksek geldi karşılamam şuan çok zor ustaya çıkma kompresör bakmasını söyledim onunlada 1500 filan olabileceğini söyledi bu ne ya :( ustanın dediğine göre densonun kompresörlerinde herhangi bir problem olmadığı problemin problemin asıl kaynağının radyatör kanallarının küçük olmasıymış bundan dolayı çok kısa zamanda tıkanıp kompresörün bozulmasına neden oluyomuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2014 19:41 
Kullanıcı avatarı

evet arkadaşlar sonunda aracımın kliması çalışıyor Erten Mekaniğe teşekkürler,klima radyatörü değişti sigorta kutusundaki düzeltmeler yapıldı ve çıkma klima kompresörü takıldı ve klimam çok güzel soğutuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 12:34 
Kullanıcı avatarı

Geçmiş olsun probleminiz çözülmüş. Masraf olarak ne kadar gitti ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 19:12 
Kullanıcı avatarı

1300 tl ye maloldu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2014 21:21 
Kullanıcı avatarı

evet uzun bir aradan sonra (40 günde) çıkma aldığım klima kompresörümde gidiyor klimayı açıyorum 5 dakika çalışıyo sonra kötü bir koku geliyor ve klima devreden çıkıyor ve klimayı aç kapa yapmadan klima tekrar soğutmaya başlamıyo kötü koku gelmezse devamlı çalışıyor bugün erten mekaniği aradım ve klima kompresörünün gitmeye başladığını söyledi aldığım yerle bi görüşmemi söyledi ikitellide UÇKUN OTOYU aradım adamlar kabullenmiyo yok elektronik parçaymışta yok ellerinde başka çıkmada yokmuşta sonuçta ikinci elmişte 40 gün ya yazık günah astron klimayı aradım ellerinde olduğunu
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 9649/detay
ama ürün farklı duruyo daha önce bi arkadaşın önermiş olduğu aliexpress sitesinde
http://www.aliexpress.com/item/HIGH-QUA ... 91403.html
bu ürün var bu bizim kompresörün aynısı aliexpress nasıl bir site güvenilirmi bide alibaba da buldum
http://turkish.alibaba.com/product-gs/a ... 07606.html
bu arada bizim kompresörler toyota yaris ve citroen c4(tam emin değilim)ile aynı kompresör şimdilik sizlerden fikir almak istiyorum maddiyattan dolayı bekleyeceğim zaten yazda geçti yaza kadar vaktim var

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: