Zaman: 13 Ara 2025 11:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt Almalı mıyım?
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2015 16:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet G.
Araç: YOK
Meslek: Memur
Kan grubu: ARh+
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.

Tecrübeli bir sürücü değilim hatta acemiyim, ilk arabamı alacağım inşallah. Bu konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi merak ediyorum.
Bana (hatta eşime de) uygun araba araştırıyorum. Açıkçası almak istediğim araç Mitsubishi Colt. Fakat bazı tereddütlerim var. Örneğin otomatik vitesi nasıl, yokuş kalkış desteği yok sanırım, o durumlarda debriyaj da olmadığı için nasıl bir yöntem izlemeliyim, bu durum eşime de sıkıntı çıkarır mı? Herkes biliyor İstanbul trafiğinde vitesle uğraşmak istemiyoruz, acemiliğimizden de dolayı gaz-fren şeklinde kullanmak istiyoruz.

İkinci olarak arabayı alıp 6 ay sonra satıp yeni almak gibi düşüncem yok yani alıp sorunsuz şekilde uzun bi süre (3-5 yıl) kullanma niyetindeyim, o sebeple uzun dönemde de sıkıntı çekmeyeceğim sadece bakımını yaptırıp servise-sanayiye uğramadan (tabiki istisnai-zorunlu durumlar ortaya çıkabilir) kullanmak istiyorum.

Ayrıca malum ülkemizde benzin fiyatlar ve dolar kuru vs ne olacağı belli olmuyor bu sebeple aracı yakıt hesabı yapmadan rahatça ''Lpg'' ile kullanmak istiyorum.

Bunları göz önünde bulunduracak olursam, bana tavsiyeniz nedir, eski yada yeni kasa colt al, rahat edersin mi dersiniz, yoksa hayır colt güzel araba ama sana uygun değil mi dersiniz?

Teşekkür ederim.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt Almalı mıyım?
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2015 16:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
Kesinlikle almalısınız. Eski kasa veya yeni kasa fark etmez, bütçeniz yetiyorsa eğer hangisinin tipi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Lpg 'yi hemen takın, rahat edin =)) Ayrıca vites konusunu bende acemi olmamama rağmen dert edip manuel almıştım ama keşke dedim. Geri kaydırma yapıyormuş ama bu sorun olduğundan değil, yarı otomatik olduğundan. Başka bir araç alıp tam otomatik olarak kullanmaktansa, sorunsuz ve sıkıntısız colt tercih etmenizi tavsiye ederim. Yokuşlarda da el freni ile kalkış yaparsınız. Manuelde debriyaj ile uğraşmaktan daha kolay ki sonuçta dik yokuşlarda araç manuel olsa yine el freni ile kalkış yapılıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2015 22:36 
Kullanıcı avatarı

Cevaplar ve tavsiyeler için teşekkür ederim.

Bütçem 30.000 tl. Almışken yeni kasa almak istiyorum zaten arasında pek de fiyat farkı yok. Eski kasalar 25.000 yeni kasalar ise 30.000 gibi. Sanırım vurma-çarpma-çizme vs durumlarda eski kasa - yeni kasa arasında maliyet bakımından bi fark olmaz. Çok tecrübem olmadığı için bu ihtimalleri de düşünüyorum maalesef (Allah korusun).

Bir diğer düşündüğüm araç otomatik Honda Jazz ama nedense ben Colt'a daha yakınım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2015 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
Ben 1,5 yildir colt kullanicisiyim. Acaba bu araci satarsam yerini doldurabilir miyim dusuncesi var :) arac sizi kendine bagliyor, hem performansi hem de yakit tuketimi basarili. Tam bir fiyat performans araci. Yeni kasa amt coltun sundugu donanim, diger markalard 40 bin liradan basliyor.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2015 00:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa Küçük
Araç: Colt 1.3 makyajlı kasa
Meslek: Tasarımcı
Kan grubu: 0 +
pentatlon yazdı:
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.

Tecrübeli bir sürücü değilim hatta acemiyim, ilk arabamı alacağım inşallah. Bu konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi merak ediyorum.
Bana (hatta eşime de) uygun araba araştırıyorum. Açıkçası almak istediğim araç Mitsubishi Colt. Fakat bazı tereddütlerim var. Örneğin otomatik vitesi nasıl, yokuş kalkış desteği yok sanırım, o durumlarda debriyaj da olmadığı için nasıl bir yöntem izlemeliyim, bu durum eşime de sıkıntı çıkarır mı? Herkes biliyor İstanbul trafiğinde vitesle uğraşmak istemiyoruz, acemiliğimizden de dolayı gaz-fren şeklinde kullanmak istiyoruz.

İkinci olarak arabayı alıp 6 ay sonra satıp yeni almak gibi düşüncem yok yani alıp sorunsuz şekilde uzun bi süre (3-5 yıl) kullanma niyetindeyim, o sebeple uzun dönemde de sıkıntı çekmeyeceğim sadece bakımını yaptırıp servise-sanayiye uğramadan (tabiki istisnai-zorunlu durumlar ortaya çıkabilir) kullanmak istiyorum.

Ayrıca malum ülkemizde benzin fiyatlar ve dolar kuru vs ne olacağı belli olmuyor bu sebeple aracı yakıt hesabı yapmadan rahatça ''Lpg'' ile kullanmak istiyorum.

Bunları göz önünde bulunduracak olursam, bana tavsiyeniz nedir, eski yada yeni kasa colt al, rahat edersin mi dersiniz, yoksa hayır colt güzel araba ama sana uygun değil mi dersiniz?

Teşekkür ederim.

Mehmet hocam bende ehliyeti aldım ardından 2009 model yeni kasa 1.3 manuel colt denk geldi aldım. Evvelinde de mitsu da satışını yapan bir dostum tavsiye etmişti. Coltu alalı yaklaşık 1 sene olacak ve kendimce artılarını eksilerini yazayım:

artıları:
- İçi inanılmaz geniş ve ferah. Özellikle arka diz mesafesi çok iyi. Dışarıdan bakıp içine ilk defa binen kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyor :)
- Motoru çok sessiz. Ve şu zamanki yayalar yol bakmayıp araba sesi gelmiyor diye yola çıktıklarında kornayı bol bol kullanıyorum. (belki de burası için geçerlidir)
- Motoru (şeytan kulağına kurşun) sorunsuz ve performanslı. Servisçi arkadaş "zaten bu araçlar bize arıza için gelmez sadece bakıma gelir" diye iş yapamamaktan şikayetçi :)
- Yakıtta cimri. Şehir içi dur kalk fazla ise rahat 8 lt yi buluyor ama şehirlerarası yollarda sakin kullanarak kilometre de 18-20 kuruş arası yaktım (2 yetişkin bir çocuk ve full dolu bagaj ile) Bu yüzden tüp taktırma ihtiyacı duymadım. Lakin tüp kullananlarda motora uyum olayını çok başarılı buluyorlar.
- Cruise Control. Bak bu özelliği kullanmak hem yakıtı az yaktırıyor hemde yorulmamayı sağlıyor. Ve bu segmente bir araçta olması inanılmaz.
- Acemi bile olsanız araba size güven veriyor. Yani durması olsun ivmelenmesi olsun değişik bir ruhu var. Şimdiye kadar deneyip memnun kalmayan bir kayınbabam var o da hep dizel araç kullandığı için.( alt devirlerde tork veremediği için. Malum atmosferik motor)
- Klimasının gücü yeterli ve soğutuculu torpido var. Klima açıkken motoru boğmuyor fazla.
- Agresif görünüşü. Tabi bu kişiden kişiye değişir.
- Arka koltukların 2 kademede yatırılması ve muazzam bagaj hacmine ulaşmak.
- 4 hava yastığı, direksiyondan müzik sistemini kumanda etme, mp3 cd çalar ve aux bağlantısı, 4 hoparlör ve 2 tweeter, elektrikli aynalar.

eksileri
- Her ne kadar koltukları tam yatıyorda olsa bagaj küçük. Gerçi ben memleket dönüşünde öyle bir yerleştiriyorum ki eşyaları bizimkiler şaşıyor.
- Gaz pedalının gecikmeli tepkisi. Tabi bunda artık her sistemin mekanikten elektriğe geçmesi ve de cruise control un olması. Ama alışılıyor tabi bir kaç stop etmeden sonra :)
- Temsa'nın destek yönünden berbat olması ve bu yüzden hem aksesuar hemde yedek parça konusunda sıkıntılı olması. Ben geçen kış komple ön tampon davlumbaz ve çerçeveyi bir köpeğe vurunca kırdım ve serviste 2400 tl ye yaptırdım. Arabayı yeni almıştım ve kaskosu da yoktu. Yedek parçası muadil olarak bulunmuyor ve bu yüzden orjinalini de sadece serviste bulabildiğim için ayıla bayıla verdik o parayı. El freni butonuna bile 40 tl vermek zorunda kaldım düşünün yani. Sırf bu yüzden bundan sonraki aracım ASX olur diye düşünürken şimdi kararsızım. Lakin parçalar kaliteli yani öyle çin malı felan değil.
- Yüksek olmasından dolayı yan rüzgarlardan etkileniyor.
- Amortisörler biraz sert. Yukarıda dediğim gibi araç yüksek olduğundan ve virajlarda yan yatma eğilimini normal araçlara göre daha fazla göstereceğinden böyle düşünülmüş. Yolları bozuk yerlerde veya hız tümseğinin çok olduğu yerlerde bu sertlik insanın canını sıkıyor.
- İç aksamdaki plastik unsurların sert olması. Tamam uzun ömürlü eyvallahta tahta gibi. Gerçi B segmente fazla birşey beklemeyeceksin.
- Kolçak yok. Uydururum derseniz sıkıntı yok ama uyumlu markalı kolçağı 200 tl gibi.
- Arka camlar otomatik değil. Avrupa da araç içinde bırakılan çocuklar gibi durumlardan dolayı enazından çocuk açabilsin diye manuel yapılmış felan diyorlar ama ben yine de instyle donanımda olduğu gibi otomatik olmasını isterdim.
- ESP yok. Bazı eski modellerde güvenlik paketinde varmış ama standart değil. Acemi şoförler için elzem olduğunu düşünüyorum.
- Yol sesini çok alıyor. İdeal bir lastik ile bir nebzede olsa azaltılıyor ama yine de parlak olmayan asfaltlarda bayağı ses alıyor. Dediğim gibi bu segmente göre normal tabiki de.
- Abartmış gibi olmayayım ama 6. viteste olmalıydı manuelde :D

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Uzun lafın kısası fiyatına göre çok iyi bir araba. Pişman etmez. Biniciye gider. Şimdiki aklım olsa yine alırdım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2015 00:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
2012 mayısta sizinle aynı durumdaydım. 2008 colt 1.3 invite amt aldım 49000 km de . 52000de lpg taktırdım su an 114000 km de aracım. Ve çoğunlukla eşim kullanıyor okula gelip giderken.
Gözünüz kapalı alabilirsiniz benim kullandığım kasalarda klima kompresör arızası var kronik. Onun haricinde problem yok yakıtı güzel çekişi gayet iyi içi geniş. Kullanmayan bilemez bu aracı. Galerici değilseniz al sat yapmayacaksanız gidin ve colt sahibi olun bir an önce. Ki ben tutulmuyor sözüne inanmıyorum geçen sene lancer alacaktım aracı ilana koydum 3. Gün istediğim fiyatı veren 3 kişi çıktı. Yani her malın müşterisi var ve düzgün araç satılıyor.
Bakim harici şimdiye kadar sadece balata değişimi yaptırdım. Esim kullandığı halde sıfır problem.
Sadece yokuşta kaydırma konusunda problem yaşarsınız o da el freni ile halledilir alıştıktan sonra.
Kendim primera kullanıyorum ama izmir şehir içinde hala colt kullanmaya devam ediyorum çünkü şehir içi hem pratik hem seri hem de rahat .
Gözünüz kapalı alabilirsiniz

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2015 11:29 
Kullanıcı avatarı

merhaba arkadaşlar, hala colt aramaktayım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 3137/detay

bu ilan hakkında ne dersiniz, galeriyi aradım fakat adamların araba hakkında pek bilgisi yok, sadece birkaç parça boya olduğunu söyledi, lpg takılma zamanı, servis kaydı vs hakkında bilgi alamadım. ne yapmamı önerirsiniz.

ayrıca etrafınızda varsa satılık colt, bana yönlendirebilirsiniz, teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2015 13:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
pentatlon yazdı:
merhaba arkadaşlar, hala colt aramaktayım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 3137/detay

bu ilan hakkında ne dersiniz, galeriyi aradım fakat adamların araba hakkında pek bilgisi yok, sadece birkaç parça boya olduğunu söyledi, lpg takılma zamanı, servis kaydı vs hakkında bilgi alamadım. ne yapmamı önerirsiniz.

ayrıca etrafınızda varsa satılık colt, bana yönlendirebilirsiniz, teşekkür ederim.

Ben olsam galeriden tercih etmem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2015 14:12 
Kullanıcı avatarı

Haklısınız hocam, adam araba satıyor fakat araba hakkında bilgisi yok ya da var da söylemiyo. En iyisi galeriden uzak durmak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2015 20:58 
Kullanıcı avatarı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1211/detay

bu ilan hakkında ne dersiniz arkadaşlar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2015 21:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozan
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Öğretmen
Bu araç sağ arkadan ağır hasar kayıtlı ama fiyatı biraz daha düşerse uygun gibi. Ama kaç aydır neden satılmadı anlayabilmiş değilim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-ogretmenden-temiz-kmsiz-colt-231390810/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2015 00:10 
Kullanıcı avatarı

2. Sahibinden Temiz Colt
İlan No: 242918880
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 8880/detay

Ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2015 16:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: zaza
Araç: Colt CZ3 AMT
Meslek: Özel Sektör
1.5 ay dır colt kullanıcısıyım amt aldım fakat daha çok manuel kullanıyorum kullanışı çok zevkli hele bide gazı köklediğinde füze kalkıyor hissi vermiyor mu ona bitiyorum işde :)
şimdi bunu satarsam başka ne araç alabilirim diye günlerce düşündüm tek alacağım yine colt ve yeni kasası olacağı kanısına vardım dostum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2015 02:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kurt
Araç: Colt 2012
Meslek: Stok Yöneticisi
Merhabalar Arkadaşlar,
Kısmetse 1 hafta içinde 2012 Elegance sahibi olacağım. Yakında ailemiz 4 kişi olacak ve o yüzden güvenli bir araç arayışına çıkmak zorunda kaldık çünkü ilk çocuğumuz varken bile araç ihtiyaç olduğunu hissettirdi. Bir çok arabaya baktım ve eşimin de kullanmak istemesi dolayısı ile otomatik araçlara bakmak zarureti vardı. Fakat piyasadaki araçların fiyatları maalesef ki inanılmaz yüksek. Ve en sonunda 2006 civarı 100 bin km de araç alacağıma 2012 Colt bana f/p olarak çok mantıklı gözüktü.
Sizlerden ricam tecrübelerinize dayanarak bir kaç kafa karışıklığı hissettiğim sorulara uygunsanız yanıt vermenizdir, teşekkürler,
Eşim acemi ve Colt yarı otomatik kullanımı sırasında çok sıkıntı çeker mi ki kaydırma yazıları biraz beni de ürpertti, manuel den zor olmasa gerek diye düşünüyorum fakat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Agresif bir kullanımımız olmayacaktır, bebekler var sonuçta, ses rahatsız eder mi 2012 kasada.
2012 model 50 bine yakın expertizi ve usta incelemesi çok temiz boya görmemiş bir Colt 33 bin tl fiyat sizce nasıl.
Son olarak Aracın tekere inen beygirinde kayıp biraz fazla 30 hp yakın gözüküyor, araştırmalarımda bunun otomatiklerde normal olduğu ve sağlıklı bir test olmadığı söyleniyor. Usta bakmış ve arabaya saat gibi demiştir.
Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız benim için kıymetli final kararım için etkili olacaktır.
Herkese sağlıklı mutlu kazasız günler diliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2015 09:58 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Colt iyi güzel seviyoruz fakar iki çocukla bagaj sizi çıldırtabilir. Ben tek çocukla zorlanıyorum. Yokuş kalkış yok evet ama çok dik yokuşlarda el frenine ihtiyaç duyuyorum. Yakıt yönünde araç çok iyi hele lpg varsa tadından yenmiyor.

Ses öyle dizeller gibi değil. Fakat sert süspansiyonlardan yol ve tümsek sesleri. AMT den dolayı 1.-2. viteslerde 3000 bin devirlerde vites yükselttiğinden motor sesi oluyor. Fakat çevre yollarında veya TEM de lastik ve rüzgar sesi dışında ses yok. Bu sınıfta yani B sınıfında olan şeyler bunu dert etmeyin çocuklar mışıl mışıl uyuyor :)

Fiyatıda makul bu arada gerçekten araçta boya değişen hasar kaydı yoksa iyi derim. Ben bu fiyatları uzun süre kabul etmedim forumda da çok yazdım ama piyasa artık buraya geldi yapacak birşey yok...

Tek kusur dediğim gibi bagaj. Bagajı görmeden etmeden almayın... Yoksa sorunsuz ve bakımdan bakıma ustaya servise giden bir araç.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2015 10:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Armağan
Araç: 2005 Colt 1.3 Amt İnstyle SR
Yarı otomatikte sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum eşiniz belki tereddüt edebilir ama ben eşime el freni ile dik yokuşta kalkmayı denettirdim çok kolaymış dedi :) şimdi sıkıntı yaşamıyor kullandıkça alışıyorsunuz zaten. Ses yalıtımına gelirsek segmenti için normal düzeyde bendeki 2005 model sadece motor sesini fazla alıyor ama yeni kasaların ses yalıtımının biraz daha iyi olduğunu söylerler zaten. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum 20.000 km yaptım şehir içinde ve uzun yolda güven veriyor amortisörlerin sert yapısından dolayı şehir içinde konforu etkiliyor ama güzel yol tutuyor zorlamama rağmen hiç sapıtmadı. Beygir kaybını önemsemeyin bende de aynısı olmuştu yetkili servise sorduğumda ölçüm tekniğinin yanlış olduğunu belirttiler. Fiyatıda piyasaya göre normal

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2015 13:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kurt
Araç: Colt 2012
Meslek: Stok Yöneticisi
Fikirleriniz için teşekkür ederim,
İnşallah hayırlısı ise haftaya diye el sıkıştık. Bagaj sorununu da köşeli çanta kullanmam diyerek kendimi avutuyorum. Bana göre Güzel bir araç ve uzun süre kullanmak istiyorum Allah nasip ederse.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2015 15:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
2 çocukla sıkıntı olabilir. Şehir içinde sorun olmazda şehir dışı uzun yola çıkarsanız bagajda problem yaşarsınız. Bende 2008 amt olanı var tek çocuk varken bile bagaj yetmiyordu. Çocuk arabası zaten bagajı doldurmaya yetiyor tek başına. 2. Çocuktan sonra mecburen sedan araca geçtim.
Araç yönünden sorun yaşamadım 3.5 sene oldu yaklaşık 65000km yaptım bunun 62000kmsi lpg ile. Son 2 yildir eşim kullanıyor eşlerin kullanımı malum. Öyle olmasına rağmen bakim dışında sadece ön balata değişimi yaptırdım .
Şimdiden hayırlı olsun

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz