Zaman: 02 May 2026 08:48

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Hararet Uyarısı
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2015 16:24 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Merhaba arkadaşlar. Son bir iki hafta içinde zaman zaman yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak, başına gelen varsa tecrübelerinizi ve olası yardımlarınızı almak istedim. Forumdan bazı arkadaşlara telefonla danışarak fikir almıştım ama buradaki veri tabanına da sorunun tanımlanması için yazmak istedim. Geçtiğimiz 2-3 hafta içerisinde çeşitli kerelerde seyir halindeyken hararet ışığı yandı kısa süre sonra söndü. ara ara devam etti. Bir süre bir sorun çıkmadan kullandım. Geçen pazar yine oldu. Gerekli kontrolleri yaptım. Suyunu yağını kontrol ettim. Sorun yoktu. Aracımız malum, detaya gerek yok sanırım. Araç henüz 80bini gördü. Bakımı 2 ay önce yetkili serviste yapıldı. LPG bakımı da yine 2-3 ay önce yetkili serviste yapıldı. Yakıtı 2 yıldır hemen hemen aynı istasyondan alıyorum. Arada mutlaka sadece benzinle kullanıma dikkat ediyorum. Akü de yeni. Aracın kronik bir sıkıntısı, kazayla ilişkilendirilecek motor bölgesine bir darbesi falan yok. 5 yıldır kullandığım bir araç. Herşey normal gibi görünüyorken bu problem (varsa) neden olmuş olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Hararet Uyarısı
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2015 17:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Şahin abi hararet lambası nasıl bir hareket halindeyken yanıyor.
Mesela 90km/h sabit hızla devam ederken anlık olarak mı yanıyor. Yoksa dur kalk yaparken mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2015 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Hararet sensörü bozulmaz demi, o zaman hiç uyarı vermez herhalde...
Birde şöyle birşey gördüm Marmara otogaz ın sitesinde
"Araç sürekli hararet yapıyorsa ,motor contası kalitesiz olabilir."
http://www.marmaraotogaz.com/lpg_problem.asp

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2015 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
Kan grubu: AB+
anlık olarak yanıp sönüyorsa müşirinde bir sıkıntı veya elektriksel bir problem olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2015 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: MURAT
Araç: CİVİC Sİ
Meslek: YEDEK PARÇA
Kan grubu: ARH+
yuxu yazdı:
Merhaba arkadaşlar. Son bir iki hafta içinde zaman zaman yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak, başına gelen varsa tecrübelerinizi ve olası yardımlarınızı almak istedim. Forumdan bazı arkadaşlara telefonla danışarak fikir almıştım ama buradaki veri tabanına da sorunun tanımlanması için yazmak istedim. Geçtiğimiz 2-3 hafta içerisinde çeşitli kerelerde seyir halindeyken hararet ışığı yandı kısa süre sonra söndü. ara ara devam etti. Bir süre bir sorun çıkmadan kullandım. Geçen pazar yine oldu. Gerekli kontrolleri yaptım. Suyunu yağını kontrol ettim. Sorun yoktu. Aracımız malum, detaya gerek yok sanırım. Araç henüz 80bini gördü. Bakımı 2 ay önce yetkili serviste yapıldı. LPG bakımı da yine 2-3 ay önce yetkili serviste yapıldı. Yakıtı 2 yıldır hemen hemen aynı istasyondan alıyorum. Arada mutlaka sadece benzinle kullanıma dikkat ediyorum. Akü de yeni. Aracın kronik bir sıkıntısı, kazayla ilişkilendirilecek motor bölgesine bir darbesi falan yok. 5 yıldır kullandığım bir araç. Herşey normal gibi görünüyorken bu problem (varsa) neden olmuş olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?

Şahin bey müsait bir zamanınızda Egerenk Otomotiv Mıtsubıshı yetkılı servisimize uğrarsanız aracınızı bilgisayara bağlayıp sorununu bulmanıza yardımcı olabilirim. isterseniz cep tel vereyım sız ulasın bana :0507 543 60 23 / iş tel: 0232 254 55 55/ dahili 120.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2015 16:16 

@hero4262321
Aslında her seferinde aracı çalıştırdıktan kısa süre sonra oldu bu problem. Dolayısıyla 30-60km arasındaydı hızım. Sorun olmasın diye de daha yukarı çıkmadım zaten.

@canerkaraman
Yazı faydalı gerçekten. İhtimaller arasına alalım. En azından bu yönünde bir sıkıntı olup olmadığına bakılabilir.

@rochester35
Teşekkür ederim. Görüşleri alacağım. Sorun devam ederse illaki bir yetkili servise gideceğim zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2015 17:08 

Teşekkür ederim Vedat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2015 23:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: colt 2008 mt
Meslek: işçi
Kan grubu: ab +
benzer sorunu bende yaşadım.tahminim radyatör tıkanmıştır yada tıkanmak üzeredir.su rahat devirdaim yapmıyordur.herhangi bir radyatörcüye götürün şişletin.nasıl şişliyorlar teknik kısmını bilmiyorum.ama benim sorunumu çözdüler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2015 09:54 

Geçen gün servise götürdüm aracı. Kontrol ettiler. LPG kitine yapılan soğutma bağlantısı üzerinde sızma olduğu tespit edildi. Araç buradan su kaybediyormuş. Contanın dışındaki kireçlenmeyi gösterdi usta. Vaktim olmadığı için Landi Renzo yetkili servisine gidemedim. En kısa sürede gidip contayı değiştireceğim. Bir de sürekli yanmayan hararet ışığının motorda hararet olduğunu değil su eksilmesini haber verdiğini ekledi usta.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: