Zaman: 16 Eki 2025 01:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 52 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yakıt Tasarrufu Hakk.
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 11:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Merhaba arkadaşlar,
İlk verilere göre Coltumu 0,27 kr ile kullanıyorum, ortalama 7,4/100 km ile, ve bu kullanım genelde basınexpress yolundan başakşehire transit yol olarak gerçekleşiyor. (pek bir trafiğe takıldığım söylenemez)
sizce bu veriler normalmidir. Yeni bir colt kullanıcısı olarak bazen saçma şeyler yapabiliyorum. Çok denyimli bir şöfor olduğumda söylenemez, tasarruf konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba.

Birde shellden 95 oktan alıyordum. Bu sefer 97 aldım bunun bir katkısı olurmu?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Yakıt Tasarrufu Hakk.
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Aracınız AMT mi? PEk trafiğe takılmıyorsanız, biraz daha düşürülebilir bence.. Vites geçişleri 2500-3000 arası yapıldığında o güzergahda 6.5 yakarsınız. Ani kalkışlar olursa yada dur kalk çok olursa değer 7 - 7,5 olur. Ayrıca mesafe uzadıkça ortalamanız iyice düşer.

Ben de basın express'den beylikdüzüne gidiyorum bazen.. Çıktığım saatlerde pek trafik olmuyor.. 90 -110 gibi hızlarla sadece havaalanı civarı ve küçükçekmecede takılıyorum ama ortalama 6,4 falan oluyordu..

97 oktanı 1.3 kullanan arkadaşlar pek önermiyordu, sanırım biraz daha çok yakıyormuş ve vuruntu yapıyormuş.. Ben 95'den şaşmam.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 14:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
97 oktan zaten her istasyonda yok. Benim önerim her zaman aynı yakıtı aynı markadan almak olduğu için 97 oktan yerine 95 oktan almanızı öneririm...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 15:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
bende denizli manisa gezimi 6.2 ortalama ile bitirdim bence kırmızı işık olmasa ve yolun kalitesi daha iyi olsa 5.5 bile görübilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Araca alıştıkça birbirinizin dilinden anlamaya başladıkça dahada düşer yakıt.
ama şimdilik güzergahınıza göre fazla gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 16:37 
Kullanıcı avatarı

Aracım düz vites, dediğim gibi araca alışamamaktan dolayı dur-kalk ve vites geçişlerinde problem oluyor. Akşam ve sabah ortalama 90-100 ile seyir ediyorum banada fazla geldi. Bundan sonra dahada dikkat etmem gerek anlaşılan.

97 oktan içinde önerilerinizi dikkate alacağım 95de kötü değil zaten. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 16:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
http://www.total.com.tr/Os/osturkey.nsf ... enDocument

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 17:33 
Kullanıcı avatarı

Üstat 30 km daha çok gidersin diyo ama zaten 6 TL daha fazla pahalı (ortalama 750 km de)
6 TL lik 95 oktanada 27 km yol gidersin aynı hesap;)

tabi çevreyi koruması, motoru daha çok koruması yanına kar kalır o ayrı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 21:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
mesuttgur yazdı:
Üstat 30 km daha çok gidersin diyo ama zaten 6 TL daha fazla pahalı (ortalama 750 km de)
6 TL lik 95 oktanada 27 km yol gidersin aynı hesap;)

tabi çevreyi koruması, motoru daha çok koruması yanına kar kalır o ayrı..

Bence bu yalan birak daha cok gitmeyi, kullananlarin soyledigine gore daha da az gidiyor 97 oktan.

97 oktanlar zaten katkili, yani 95 oktan benzine katki eklenerek 97 oktan yapilmis durumda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 00:43 
Kullanıcı avatarı

Valla bu sefer dedim bi değişiklik yapim 97 oktan doldurdum depoyu sanki arabanın karakteri değişti 3-5 beygir artmış gibi hissettim.

Bu arada bu akşam eve gelirken şöyle bi rahat kullanim dedim trafikte yoktu tüketime hiç önem vermeden bastım biraz ani hızlanma vs.
benim araçta 7,5 yaktı. normalde 7 nin altında olurdu hep.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 10:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
valla dostlar ben arabamı aldığımdan beri 97 oktandan şaşmadım arabam için en iyisi olsun diye ama sanırım 97 olunca daha çok yakıyor araba. Pazartesi akşamı 95 oktan aldım bu seferde motor gürültülü çalışmaya başladı iki gündür gürültülü gelmeye başladı araba bana... benzinden olsa gerek diye düşünüyorum... Ama 95 alıncada sanki daha az yakıyor gibi geliyor... Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok daha çok gürültü mü, yakıt tasarrufu mu yapmalıyım bilemedim...

Aracın depo kapağında 95+ yazıyor yada +95 tam hatırlamıyorum... Ama dediğim gibi pazartesi günü ilk defa 95 oktan koyduğumdan beri motordan gürültü geliyor gibi bide çekişi düşüyor arabanın...
Bana sorarsanız ekonomi yapıcam diye yakışıklıma eziyet edemem benden bir yılda benzin farkı 1000 TL fazla gitsin ama yakışıklımın fiyakası bozulmasın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 10:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yapılan benzin analizleri sonuçlarında hiçbir 95 oktanlık benzinin 95 oktan olmadığı tespit edildi...Depo kapağında 95+ yazıyor...hal böyleyken 95 oktan almak da düşündürücü...97 oktan alınmalı ki nasılsa o da 97nin altında oktana sahip diye düşünmeden edemiyor insan?!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 13:53 
Kullanıcı avatarı

Yılda 1.000 TL mümkün değil. Bir depo benzinde (45lt) 5,4 TL fark ediyor, ayda iki depo harcasan en fazla 97 oktana yılda 130 TL fazla para verirsin..

95 oktan 3,66
97 oktan 3,78 TL

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 15:00 
Kullanıcı avatarı

Performans arttığına göre demekki motorla daha uyumlu olduğunu düşünüyorum
bundan sonra hep 97 kullanabilirim.
havalarda soğumaya başladı daha çok yakması oktandan dolayımı havalardan dolayımı onu tam çözemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 15:24 
Kullanıcı avatarı

patron 97 oktan benzinle benim cz3 uçuyor bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ve motorumda gayet sessiz çalışıyor 95 aldığımdan beridir ki ben hep benzinimi opetten alırım... motor gürültü yapıyor ne kadar yaktığı umurumda değil ne kadar performansa sahip olduğu önemli kendi yemediğimi nasıl başkasına yedirmiyorsam... beğenmediğim 95 oktanıda bir daha aracıma koymam dostlar parayı sokaktan toplamıyoruz bize bahşedilene zulmetmek bize sadece zarar getirir benzin biran evvel bitsinde içine 97 koyayım diyorum... bu arada arabaların kaputlarını kaldırdığımızda hep BP (British Petrol) ün bilgileri var bir kerede BP den benzin alayım diyorum bakalım o ne kadar gidecek :) belkide arabayı BP ye göre yapmışlardır. Ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 15:45 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Arkadaşlar, ben şu ana kadar(2 hafta içerisinde) iki defa 50 tl lik benzin aldım. birincide 95 oktanlık 14lt ikincisinde 97 oktan 13lt. ilk aldığımda km sayacını çalıştırmadım ama ikinci dolduruşta km sayacını sıfırlayıp bir deneme yaptım. şu anda benzin ışığı yanmaya başladı ve km göstergesinde 145+ km mesafe yaptığım yazıyor. 13 lt benzinle 145 km! Hergün 6.4 kmlik iş yeri-ev(Çankaya-Göztepe arası) güzergahımda tek kişi ve yüksüz olarak sabah ve akşam trafik sıkışıklığı nedeniyle ortalama 50-60 km hızla kullandım. Hafta sonu ise bir kez Göztepe'den Sahilevleri-GüzelBahçe arası güzergahta ortalama 70km hızla kullandım. Aracı iyi tanımadığım için bu yakıt sarfiyatının iyi olup olmadığını bilmiyorum. Aracım Colt 1.5 instyle triptronik vites. Şimdi bazı sorularım var.
-Bu aracın ideal yakıtı 95 mi yoksa 97 oktanlık benzin midir?
-Bu aracın ortalama yakıt sarfiyatı nedir?
-Hangi miktar yakıt sarfiyatı-ortalama- normal kabul edilebilir?
-Yakıt sarfiyatını indirmek için (hızlı kalkış, çok fazla dur kalk, aracı devrinde kullanmak, lastikler, yük gibi bilinen nedenler dışında bu araca yönelik olarak) neler yapmalaıyım?
-Piyasada yakıt sarfiyatını düşürdüğü söylenen borpower adlı bir ürün var. Bu gibi katkı maddelerini kullnamak araca zarar verir mi ve gerçekten yakıt tasarrufu elde edebilir miyiz?
Teşekkür ederim.
Not: Forum içindeki aramalarımda bir sonuca ulaşamadığım için buraya yazdım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 16:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
patron 97 oktan benzinle benim cz3 uçuyor bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ve motorumda gayet sessiz çalışıyor 95 aldığımdan beridir ki ben hep benzinimi opetten alırım... motor gürültü yapıyor ne kadar yaktığı umurumda değil ne kadar performansa sahip olduğu önemli kendi yemediğimi nasıl başkasına yedirmiyorsam... beğenmediğim 95 oktanıda bir daha aracıma koymam dostlar parayı sokaktan toplamıyoruz bize bahşedilene zulmetmek bize sadece zarar getirir benzin biran evvel bitsinde içine 97 koyayım diyorum... bu arada arabaların kaputlarını kaldırdığımızda hep BP (British Petrol) ün bilgileri var bir kerede BP den benzin alayım diyorum bakalım o ne kadar gidecek :) belkide arabayı BP ye göre yapmışlardır. Ne dersiniz?

yakışıklım senin cz3 kaç modeldi?...Bu BP logosu belli yıllarda satılan Coltların hepsinde var ama mesela bendeki 2009 makyajlı Coltta yok...2010 ve 2011lerde durum nedir bilemiyorum...Temsaya BP hakkında mail de atmıştım, sağolsun aradılar...Özellikle şu marka diye belirtmiyoruz ama 95+ oktan olmasını öneriyoruz dediler...Öte yandan BPnin son çevre katliamı sonrası, isterse benim arabayı uçursun ya da ekstra 1 lt tasarruf ettirsin, BP benim için bitmiştir...sizi de duyarlı olmaya davet ediyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 10:50 
Kullanıcı avatarı

Patron benim CZ3 2011 model 6 ağustosta aldım ama şimdiden 4500 km. yi buldum :) hepsi uzun yol tabi erikli, bolu, gebze, izmir yolculukları... BP nin katliamı konusunda da haklısın benim ki sadece deneme amaçlı :) Benim araçta BP nin yağ bilgileri vs. var kaputu kaldırdığında...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 12:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Serviste de zaten BP yağ kullanıyorlar. Sinir oluyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 13:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Herojuuum,

Antalyada Shell Helix kulllanıyorlar...istersen yağını alır gidersin bunu kullanın dersin, seni kırmazlar...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 52 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye