Zaman: 17 Eki 2025 02:20

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2015 22:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
Arkadaslar 2000den beri araba kullanirim.iyide söför sayilirim Allaha sukur.ancak motordan ve aractan hic anlamam.(colt'um var)Ne zaman benzinciye ugrasam abi yagina suyuna bakayimmi diyor pompaci bende gerek yok diyorum.Aracim 2013 34000kmde 15binde bir Azizogluna goturuyorum.Yagina suyuna orda bakiliyor.Benim yapacagim bir yag-su ilavesi var mi?Silecek suyu koymaktan baska birsey yapmiyorum.kisin maviantifirizli cam suyu koyuyorum.Coolant diye kapakli bir su haznesi var motorda oraya ilave etmelimiyim.Birde motor antifirizi ve cam antifirizi ayri urunler mi?Bu konularda aydinlatirsaniz beni cok sevinirim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2015 22:28 
Kullanıcı avatarı

Yag kontrolu yapiyorum.onu biliyorum.su ilavesi mevzusu merakim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2015 02:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
hikmetayhan yazdı:

Sıvı kontrolleri için düz bir zeminde aracı park edin, 15-20sn kadar rölantide bekleyin, ardından stop edin. Ertesi gün yağ ve suyu motoru çalışmadan kontrol edin.

Soğutma suyu nasıl kontrol edilir?

öncelikle sabah motor soğukken radyatör kapağını açtığınızda suyu rahatça görebiliyorsanız seviye iyidir. Göremiyorsanız antifriz ekleyerek(mavi) tamamlanabilir. Ancak çok az bi şey alması gerekir. Colt kolay kolay suyunu eksiltmez. yarım çay bardağı kadar eklemeler problem olmadığını gösterir. Ama ekle ekle bir türlü dolmuyorsa yedekte sıvı azdır.

aracımı 60bin km'de lpg'li aldım, şu anda 97300km civarında, aldığımdan beri suyuna ekleme yapmadım, eksilmiyor çünkü, colttan yanlış bir kullanım yapmadığınız sürece eksilme yapmaz. tahminim fabrikadan çıktığı gibi duruyor su :D

aküye yakın noktadaki soğutma sıvı yedek deposu maalesef saçma bir noktada olduğu için rahat bir şekilde görünmüyor, aracın sağ tarafından bakıldığında biraz belli oluyor. ortalarında filan olması gerekiyor. üzerinde min max seviye çizgileri de var ama lifte kaldırılıp alttan bakıldığında rahatça görünüyor. yandan bakıldığında ortalarda ise problem yoktur. öte yandan radyatör suyunda eksiklik yoksa yedek depoda yeterli su vardır. bu arada her radyatörü açtığınızda su/antifriz eklemeniz gerekmez. radyatörün yeteri kadar dolu olduğunu emin olunca su koymaya gerek yok.

Soğutma suyunda eksiklik varsa motor iyice ısındıktan sonra klima/havalandırma en sıcakta bile yeteri kadar sıcak hava üflemez.

not: silecek suyuna kireçli su koymayın, püskürtme uçlarını tıkıyor. aracımın eski sahibinde çeşme suyu koyulmuş sanırım, sol püskürtmede tıkanıklık vardı, biraz uğraştırmıştı ama toplu iğne, tığ gibi şeylerle çıkarmıştım. şu anda hala canavar gibi :D

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2015 18:39 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
hikmetayhan yazdı:

Sıvı kontrolleri için düz bir zeminde aracı park edin, 15-20sn kadar rölantide bekleyin, ardından stop edin. Ertesi gün yağ ve suyu motoru çalışmadan kontrol edin.

Soğutma suyu nasıl kontrol edilir?

öncelikle sabah motor soğukken radyatör kapağını açtığınızda suyu rahatça görebiliyorsanız seviye iyidir. Göremiyorsanız antifriz ekleyerek(mavi) tamamlanabilir. Ancak çok az bi şey alması gerekir. Colt kolay kolay suyunu eksiltmez. yarım çay bardağı kadar eklemeler problem olmadığını gösterir. Ama ekle ekle bir türlü dolmuyorsa yedekte sıvı azdır.

aracımı 60bin km'de lpg'li aldım, şu anda 97300km civarında, aldığımdan beri suyuna ekleme yapmadım, eksilmiyor çünkü, colttan yanlış bir kullanım yapmadığınız sürece eksilme yapmaz. tahminim fabrikadan çıktığı gibi duruyor su :D

aküye yakın noktadaki soğutma sıvı yedek deposu maalesef saçma bir noktada olduğu için rahat bir şekilde görünmüyor, aracın sağ tarafından bakıldığında biraz belli oluyor. ortalarında filan olması gerekiyor. üzerinde min max seviye çizgileri de var ama lifte kaldırılıp alttan bakıldığında rahatça görünüyor. yandan bakıldığında ortalarda ise problem yoktur. öte yandan radyatör suyunda eksiklik yoksa yedek depoda yeterli su vardır. bu arada her radyatörü açtığınızda su/antifriz eklemeniz gerekmez. radyatörün yeteri kadar dolu olduğunu emin olunca su koymaya gerek yok.

Soğutma suyunda eksiklik varsa motor iyice ısındıktan sonra klima/havalandırma en sıcakta bile yeteri kadar sıcak hava üflemez.

not: silecek suyuna kireçli su koymayın, püskürtme uçlarını tıkıyor. aracımın eski sahibinde çeşme suyu koyulmuş sanırım, sol püskürtmede tıkanıklık vardı, biraz uğraştırmıştı ama toplu iğne, tığ gibi şeylerle çıkarmıştım. şu anda hala canavar gibi :D

Cok faydali bilgiler.cok tesekkurler.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz