Zaman: 24 Nis 2026 19:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 00:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar diliyorum...

Bugün eşimin diplomasını almak için Bolu izzet baysal üniversitesine doğru yola koyulduk sadece diplomayı almak için boluya gittik ve geri döndük dinlenmedik sadece on dakikada diplomayı aldık... Şimdi müsadenizle madde madde izlenimlerimi yazacağım...

Öncelikle aracım 2011 CZ3 1.3 invite amt

İzlenimlerim:
önce artıları söylemek istiyorum.

1. Colt insanı uzun yolda kesinlikle yormuyor. (590 km) yol yaptım bugün toplamda...
2. 185 km hızda dahi araçtan korkmadan, titremeden, zıplamadan, yüreğiniz ağzınıza gelmeden, gönül huzuru ile ve keyifle seyahat edebiliyorsunuz...
3. Yolda çok gürültülü gidiyor araç diyen arkadaşlara rüzgarı önden aldıklarını göz önünde bulundurursak hak veriyorum bu gürültü 140 km.nin ve üzerinde oluyor. Lakin 2500-3200 devir arası yinede abarttıkları gürültü yani motor gürültüsü kesinlikle oluşmuyor. Rüzgar aracın arkasından geliyor ise kesinlikle kafanız rahat olsun...
4. Aracın yola tutunması ise müthiş... Bu sınıfta daha önce iki araç kullandım palio ve clio symbol ikisindede böyle bir yol tutuş yaşamadım kaldı ki palio da 100 km de hissettiğim güvensizliği colt cz3 de 185 km hızla giderken bile yaşamadım...

Şimdi ise eksilerini yazıyorum eğer bu bir eksi ise bunada siz karar verin ben pek emin olamadım...

1. Boluya giderken uzun yol diyerek cruise control ile 140 km sabitleyip yolun dörtte üçünü bu halde gittim. Dönüşü ise diplomayı bir devlet kurumuna yetiştirmem gerektiği için 170-185 km arası hızla döndüm. Depomun arta kalanını yola çıkmadan önce 120 TL ye doldurdum ve depo doldurmadan önceki haline geldiğinde toplamda 495 km yol yaptı araç. Bu bir artımıdır, eksi midir bunu bilen arkadaşların benimle paylaşmalarını istiyorum...

Bu kadar uzun bir yazıyı okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum... Fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Eğer bu bir eksi ise LPİ denilen bir sıralı gaz sistemi varmış onu taktırmayı planlıyorum elim ilk rahatladığında...

Forumdaki tüm arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 00:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
merhaba,

kmde yaklaşık 25 kuruş yakmışsınız, bu hızlarda 25 kuruş şehirler arası verisi abartılı değil...VıALLLenin tek avantajı garantiyi bozmaması ki oturmuş LPG montaj sektörü garantiyi tehdit edecek unsurları neredeyse ortadan kaldırmış, hatta bazı firmalar motoru sigorta kapsamına dahil etmekteymiş...bu sebeple Vialle gereksiz, zaten Colt için hala tank üretemediler diye hatırlıyorum...iyi bir LPG kiti iyi bir ustanın elinde kmdeki yakışı 12 krşlara kadar düşürebilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 19:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Benim eşim Bolu'lu ve o da İZzet Baysal mezunu.. defalarca kez Bolu'ya gidip geldik (gerçi biz hala diplomalarımızı almadık :D)

Eksi olarak bahsettiğiniz mevzuyu ben şöyle açıklıyım. Aracınız 1.3 motor ve 120km/saat hızdan sonra devir 3000'in üzerinde seyrettiğinden yakıt tüketiminiz de artıyor. Siz o yolu 90km hızla gitseydiniz. Deponuzdaki benzinle 700km'ye varan bir menziliniz olacaktı. LPG'de olsa bu böyle.

Ayrıca İStanbul istikametinden Bolu'ya giderken, özellikle Sakarya'dan sonra eğim artıyor. Bolu yolu uzun yol verisini sağlıklı ölçmeyi engelliyor. Ben sakarya'dan defalarca gittim. Ama 100km hızla sabit de gitsem 6.5litre benzin ortalamasının altına inemedim. Dönüşte ise 5.0litre benzin ortalaması ile Sakarya'ya varmıştım.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 10:03 
Kullanıcı avatarı

Hmm o zaman anlaşılan biz bu hız canavarı ile 120 km hızı geçmeden yol gitmeye devam edeceğiz ama o zamanda araba sanki otobana oturmuş gibi sanki hiç gitmiyormuş gibi geliyor insana :D yalnız şunu söylemek istiyorum gerçekten mitsubishi harika bir araç yapmış bu yavru köpekbalığı böyleyse abisi lancer nasıldır Allah bilir... Gerçi mitsubishi plazada içine kurulduğumda farklı bir dünya gibi gelmişti lancerin içi bana :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 11:29 
Kullanıcı avatarı

bir lpg taktırsam kaç paraya mal olur bana...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 16:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
termin yazdı:
Hmm o zaman anlaşılan biz bu hız canavarı ile 120 km hızı geçmeden yol gitmeye devam edeceğiz ama o zamanda araba sanki otobana oturmuş gibi sanki hiç gitmiyormuş gibi geliyor insana :D yalnız şunu söylemek istiyorum gerçekten mitsubishi harika bir araç yapmış bu yavru köpekbalığı böyleyse abisi lancer nasıldır Allah bilir... Gerçi mitsubishi plazada içine kurulduğumda farklı bir dünya gibi gelmişti lancerin içi bana :)

hızı pek hissettirmiyo araçlar :)
dün arkadaşımın ihtiyacı olduğu için aracımı ödünç verdim, geri vermeye geldiğinde bana babasının arabaya küfrettiğini söyledi :)
ne oldu neden derken kahkahaya boğuldum.

olum kapıkuleye giderken kazara 150 ye çıkmışım, babam gördü ibreyi.hiç hissettirmiyo melet diye küfretmeye başladı diyo :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 09:38 
Kullanıcı avatarı

hakikatende öyle hilmi bey Allah nasip ederse izmirdeki halamı ziyarete gideceğim bayramda babam şimdiden yalanmaya başladı benim arabaya bayramda birlikte gidelim hem arabaya bir siftah etmiş olurum diyor... Benim palioyu zaten gasp etti diye gittim cz3 aldım şimdi buna sarıcak sanırım ileri ki günlerde palio kullanmaya devam edeceğim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 17:00 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
SynTheSizer yazdı:
Benim eşim Bolu'lu ve o da İZzet Baysal mezunu.. defalarca kez Bolu'ya gidip geldik (gerçi biz hala diplomalarımızı almadık :D)

Eksi olarak bahsettiğiniz mevzuyu ben şöyle açıklıyım. Aracınız 1.3 motor ve 120km/saat hızdan sonra devir 3000'in üzerinde seyrettiğinden yakıt tüketiminiz de artıyor. Siz o yolu 90km hızla gitseydiniz. Deponuzdaki benzinle 700km'ye varan bir menziliniz olacaktı. LPG'de olsa bu böyle.

Ayrıca İStanbul istikametinden Bolu'ya giderken, özellikle Sakarya'dan sonra eğim artıyor. Bolu yolu uzun yol verisini sağlıklı ölçmeyi engelliyor. Ben sakarya'dan defalarca gittim. Ama 100km hızla sabit de gitsem 6.5litre benzin ortalamasının altına inemedim. Dönüşte ise 5.0litre benzin ortalaması ile Sakarya'ya varmıştım.

Dosdoğru tespit.
Aynı şeyi Giresun' a giderken ve dönerken yaşıyorum. Gidişte gözümü ibreden ayırmıyorum, mümkün olduğunca az yaktırmaya çalışıyorum. Dönüşte ise yolun son kısımları bu noktalar olduğu için ister istemez gaza basıyorum. Gidişteki ortalamamla dönülşteki ortalamam aşağı yukarı aynı çıkıyor. Kendini çok farkettirmeyen bir eğim sözkonusu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2011 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
hilmi yazdı:
termin yazdı:

hızı pek hissettirmiyo araçlar :)
dün arkadaşımın ihtiyacı olduğu için aracımı ödünç verdim, geri vermeye geldiğinde bana babasının arabaya küfrettiğini söyledi :)
ne oldu neden derken kahkahaya boğuldum.

olum kapıkuleye giderken kazara 150 ye çıkmışım, babam gördü ibreyi.hiç hissettirmiyo melet diye küfretmeye başladı diyo :)

Bu hafta sonu Burdur'dan İnsuyu Mağarası'na giderken Antalya yolunda 70 km/h azami hız levhası olan viraja 110 km/h ile girdim. İnanın bana arabada herhangi bir savrulma, korkutucu bir durum olmadı.

Zaten İzmir dönüşünde de 110 - 130 km/h ile seyrettim. Hızlandıkça hız yapası geliyor insanın :D
Denizliye kadar bir kaç megane golf vb. ile beraber geldik :D herkes bana bakıyordu :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: