Zaman: 05 Mar 2026 22:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt vs Punto EVO
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: CRW
Araç: CZ3-2011
Haftasonu arkadaşımın yeni Punto Evo'sunu teslim aldık. Arkadaşım önceden otomatik vites kullanmadığı için aracı ben teslim aldım ve şehir içinde uzun uzun deneme fırsatım oldu. Yeni bir Colt kullanıcısı olarak her iki aracın iyisiyle kötüsüyle farklılıklarını yazıyorum:

- Öncelikle itiraf etmek lazım Punto Evo için Fiat yapabileceğinin en iyisini yapmış. Bu sınıftaki bir araca koyulabilecek herşeyi koymuş, hatta fazla fazla koymuş. En çok hoşuma gidenler, ESP ve Hillholder ın otomatik viteslerde standart olması.
- Start&stop tüm araçlarda standart. Tabi bu özelliğin faydalı olup olmaması yoruma açık. Ben açıkcası çok beğenmedim, çünkü ışıklara gelince araç stop etmiş gibi oluyor. Her sefer sağdaki soldaki araçlar kafaları çevirip "Yazık, acemi heralde" der gibi bakıyorlar. Ayrıca uzun vadede bujilere fazla yüklendiğinden dolayı sorun çıkarabileceğini düşünüyorum. Bir olumsuz yanı da, bu özelliği kapatsanız bile, bir sonraki kullanımda kendi kendine yine aktif olması. Yani her araca bindiğinizde kontağı çevirip bu özelliği kapatmanız gerekiyor
- Aracın içi ve konsolu gerçekten etkileyici. Piyano siyahı kaplı göğüs ve sportif göstergeler göz dolduruyor. Arkadaşıma aldığımız aracın dışı beyaz, içi ise koltuklar ve konsol olmak üzere kırmızı. Dolayısıyla çok hoş bir kontrast oluşturuyor. İç aydınlatma gerçekten estetik ve kapı kollarındaki ve torpido üzerindeki loş aydınlatmalar iç mekana ayrı bir hava katıyor.
- Dijital klima çift yönlü, yani sürücü ve yolcu tarafı sıcaklıkları ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Bu özellik benim Honda Civicde bile yok (C segmenti). O yüzden ayrı bir dikkatimi çekti.
- Ön görüş oldukça başarılı, görüşü engelleyebilen A sütünları mantıklı bir kalınlıkta tutulmuş. Ancak aynı şeyi arka görüş için söyleyemeyeceğim. El aynası boyutundaki dikiz aynası yüzünden arka tarafı görebilmek için kafanızı sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor.
- Yol bilgisayarı oldukça zengin bir menüye sahip. Araçla ilgili tüm uyarıları 2 satır halinde yazılı olarak sürekli geçiyor. Hava durumu, motor ve yağ durumu, bakım periyodlarını vs. sürekli ekranda görebiliyorsunuz.
- Dış tasarım olarak eski moda çizgiler var. Özellikle beyaz araçta ön kısımdaki siyah plastikler ve arka stoplar çok sırıtıyor, araçla uyum içinde değil. Sanki sonradan modifiye edilmiş gibi gözüküyor. Ayrıca ön çizgi ve arka çizgi farklı tasarımcıların elinden çıkmış gibi. Biri gel gidelim diyor, diğeri kır kıçını otur diyor sanki. Dış tasarım olarak ne makyajlı ne de makyajsız Colt un yakınından bile geçmiyor.
- Süspansiyonlar oldukça sert. Makyajsız kasayı bilmiyorum ama Colt'un süspansiyonları bu ölçülerdeki ve ağırlıktaki bir araca göre gayet makul ve rahat. Ancak Evo da, her çukur ve kasisi böbreklerinizde hissediyorsunuz. Araçta yay yerine kalas kullanmışlar sanırım.
- "Bu da olsun" diye konulmuş bir çok özellik araçta sırıtıyor. Örneğin kol dayamayı kullandığınızda sağ omzunuz neredeyse kulağınıza değiyor. Şaka yapmıyorum, gerçekten böyle. Beşinci saniyeden sonra kol dayamayı direk kaldırdım. Ayrıca sportif göstergeler hoş duruyor ama 77 beygirlik bir araçla hangi spor yapılabilir anlamadım. B segmentindeki araçlara bu tip sportif ayrıntıların eklenmesi bence komik oluyor. Küçük Momo direksiyon, yarış koltukları, Ralli tipi ikili emniyet kemeri, GT tipi kanat ya da kısa vites kolu gibi.
- Koltuk ayarlamak, atom çarpıştırmaktan daha zor bu araçta. Ayar kolu, koltukla yan kapı sütünu arasında sıkışmış. Ayarlayabilmek için evliya sabrına, çelik gibi sinirlere ve kanca gibi bir kola ihtiyaç var.
- Benzin depo kapağı içerden açılmıyor ve kontak anahtarıyla açılıyor??? Fiat beni arasaydı, tanesi 4 kuruştan 10.000 tane tel gönderirdim. En azından Türkiyeye gelenlere koyarlardı. Alevli malevli iç aydınlatma için paraya kıyıp, bu tel için cimrilik yapmaları hoş olmamış.

Gelelim benim için en önemli teknik ayrıntılara

- Aracın motoru 77 beygir. Tekrarlıyorum 77 beygir.. Üniversitedeyken bitirme projesi olarak hazırladığımız robotun gücü bile 35 beygirdi. Araç kelimenin tam anlamıyla gitmiyor. Hani gaza basma şiddetinizle arabanın ivmelenmesi arasında bir orantı vardır. Bu araçta öyle birşey söz konusu değil. Gaza ister basın ister basmayın, araç kendi uygun gördüğü şekilde gidiyor. Gazı köklediğimde bile araç "Delikanlı hele bi dur, bi soluklan" der gibi davranıyor. Motor gücü gerçekten bir baş ağrısı ve üzüyor. Tahminim ve umudum, Fiat'ın 90 beygirlik motorunu bu sene sonunda bu araca da eklemesi. Yoksa bunca özellik eklenmiş bir araca yazık olur. Evo dan inip Colt'a bindiğimde motor gücünün ve kalitesinin ne olduğunu, bir kez daha hissettim. Gaz pedaline basınca arabalar gidiyor...muş
- Vites kutusu en az motor kadar sıkıntılı. Her vites geçişinde öne ve arkaya ritmik hareketler yaptırarak bel ve boyun bölgesindeki kireçlenmeleri önlüyor. Otomatik viteslerde, değişim sırasında çok ciddi yığılma oluyor. Colt'larda bu geçişler çok daha makul seviyelerde. Ayrıca BMW lerde de olan ve anlam veremediğim, geriye çekince vitesin büyümesi ileri itince küçülmesi ise hakkaten kafa karıştırıcı ve bence tehlikeli

Gelelim kullanmakta olduğum makyajlı Colt CZ3'e.
- İç tasarımı direk geçiyorum çünkü bahsedecek birşey yok. Özellikle Evo'yla karşılaştırırsam biraz mahçup olurum. Malzeme kalitesinden iç tasarıma kadar bir çok konuda Colt maalesef sınıfta kalıyor. İkinci el Colt bakarken, incelediğim tüm Colt'larda kapı ve göğüsteki plastik parçaların tamamının bi şekilde yerinden oynadığını ve bastırınca çıtırdadığını görmüştüm. Şimdilik benim araçta yok ama 10 bin- 20 bin km lerde bi daha gözden geçireceğim
- Dış tasarım konusunda Colt kesinlikle 5-6 adım önde. Makyajsız kasa özellikle ön kısmı ve CZ3 lerdeki stop tasarımıyla hep çok hoşuma gitmiştir. Evo da eksik olan tasarımdaki bütünlük Colt'ta sağlanmış. Artık bizim gözümüzün alıştığı ama aslında oldukça dikkat çekici olan bir çok ayrıntı, Colt'u dış tasarım olarak kendi sınıfında özel kılıyor.
- Motor gücü konusunda CZ3, 95 beygir ve 125 Nm torkuyla fazlasıyla tatmin edici. 2 aydır kullanıyorum,ne bir yokuşta ne sıkıntılı yollarda ne de hızlanma yavaşlama durma konularında beni üzdü. Aracın hafif olması da bu konularda avantajını hissettiriyor. Evo'yla sadece bir kez sollamaya kalkıştım ve karşı şeritten gelen Yusuf Yusuf sesleriyle sollamaktan vazgeçmem bir oldu. (Sesler benden de gelmiş olabilir)
- Enteresandır, Colt un beyazı ile Evo beyazı arasında çok ciddi bir fark var. Colt porselen beyazı olarak geçiyor ve gerçekten çok kaliteli duruyor. Aynı tonu yeni Lancer'da da gördüm ve Mitsubishi'ye özgü bir renk diye düşündüm. Evo'daki beyaz daha çok şirket arabası beyazı gibi duruyor. Zaten şah olan dış tasarımı iyice şahbaz oluyor bu renk tonuyla. Ayrıca Evo'nun siyah rengini de inceledim. Uzaktan şık gözüküyor ama yakınına geldiğinizde, bir de güneş ışığı varsa, araba patlıcan gibi mosmor gözüküyor. Niye böyle birşey yapmışlar anlam veremedim.
- Vites geçişlerinde, yarı otomatik şanzımana göre gayet rahat geçişlere imkan veriyor Colt. Ayrıca ileri itince vitesi büyültüyor, geri çekince küçültüyor. Bu sanki daha mantıklı..
- Geri görüş rahat, ön görüş de başarılı ama belki A sütünu daha ince olsa daha güzel olurdu.
- Colt'larımızda ESP, VSA, Hillholder gibi özellikler yok ancak inanın Evo'da sürekli kendimi diken üstünde hissettim. Aracın ön tasarımı ve kaporta sacı bi şekilde güven vermiyor. Colt'ta ise çok daha güvenli bir kafes tasarımı var. Bu da hemen hemen herkes için çok önemli bir ayrıntı.

Özetlemek gerekirse,

Fiat hiçbir zaman başarılı olamadığı motor ve şanzıman kutusundaki eksikliklerini elektronik ekipmanlarla, bol makyajla, ve estetik detaylarla kapatmaya çalışmış. Ortaya çıkan sonuç iyi mi? Bence şehir içinde kullanılacak bir araca göre iyi, hem de bu paraya karşılığını fazlasıyla veriyor. Özellikle bayanlar için ve ayağımı yerden kessin diyenler için ideal.
Mitsubishi ise, araba konusunda tecrübeli herkesin bildiği ve tanıdığı motoruna güvenerek, özellikle iç tasarımı ikinci plana atmış ve araba böyle olur demiş. Colt CZ3 benim amacıma fazla fazla hizmet eden ve aldığım günden beri keyifle kullandığım bir araç. Bu son makyajda da iç tasarımı toparlamadığına göre bir sonraki kasaya kadar iç kısımda çok ciddi bir değişiklik yapmayacaktır. Ama keşke Fiat ın bu stratejisini biraz da olsa uygulasa, geniş bir müşteri portföyü olan B segmentinde adını çok rahat duyurabilir. Evo'yu alan herkes "Fiat olmasına rağmen" alırken, maalesef Mitsubishi kaliteli motorunu ambalajlamayı becerememiş.

Biraz uzun oldu, ben de bittikten sonra farkettim. Okuyan herkese sevgiler saygılar.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Punto EVO vs Colt
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 14:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Çok güzel bir paylaşım olmuş.
Teşekkür ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 14:58 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Mükemmel bir karşılaştırma olmuş. Bende böyle bir kıyaslama yapmak istiyordum. Aklımdaki tüm soru işaretleri cevap buldu. Çok teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 15:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: barış
Araç: Colt 1.3 Invite, AMT
Alabileceğimiz araçları araştırırken Colt dışında aklımı kurcalayan bir tek Punto kalmıştı, o da birkaç gün. Böyle bir karşılaştırmayı görseydim hiç kafam bulanmazmış bak boş yere. Elinize sağlık..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 15:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
süpersin aga :good: :good: :"": :"":

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 16:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Keyifli bir yazı, bilgi paylaşımı için teşekkür ederim. Nitekim araç alırken punto&colt hep kıyaslanır. Umarım bu yazı yeni alıcılarada ulaşır...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 17:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: MuRaT
Araç: CZ3
Meslek: Sig.
Valla araç almayı düşünürken ben de bakmıştım punto evo ya. Sadece iç dizaynını beğenmiştim...Nedense bir türlü ısınamadığım için puntolara şimdi iyi ki almamışım diyorum...

Ben de arabamı severek kullanıyorum. Daha doya doya basamadım ama hakkını vereceğine eminim. Bugüne kadar hiç bir zorlanma hissetmedim. Sağından solundan ses gelmedi ... İç konfor olarak benim için tek eksiği kolçak başka da birşey yok.

Yollarda bu aralar eski yeni çok mitsubishi ye rastlıyorum.
Bazen nedense keşke hiç olmasa da o ayrıcalık sınırlı sayıda insanda olsa diye de düşünmüyor değilim:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 17:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Ben evo 105 beygirlik testine katıldım. Performans olarak yeterliydi ayrıca süspansiyonlar kesnilkile Colt'takinden çok daha iyiydi.. Yolu çok bozuk biryerde 80-90km hıza kadar çıktım.. Ne yol sesi ne de süspansiyonlar rahatsız etmedi.. Aracın akustiği gerçekten çok dikkat çekiciydi çünkü vites değiştirdikçe bir motor sesini bkliyorsunuz ama sankirolanti gbi kısık homurtular duyuyorsunuz.. Uzun yolda çok güzel birşey bence..

Direksiyondaki city özelliği bence güzel değil.. Ani mavevralarda tüy gibi direksiyonla ne yaparım bilemiyorum..

Dış tasarım esi puntoda daha iyiydi.. maserati'ye benzeyen bir ön ızgara vardı.. Bunda fiat 500 bozması bişi olmuş..

son olarak iç tasarım benim hoşuma gitmedi.. Önüne gelen kırmızı siyah birleştirip, bişiler yapıyor.. bence sade ve teknolojik görünüm önemli.. Ayrıca doblodaki direksiyonun aynısı ile içeride ne kadar portiflik olur o da tartışılır.. Baştan o direksiyon değiştirmesi gerek fiat'ın..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 17:42 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Ben evo 105 beygirlik testine katıldım. Performans olarak yeterliydi ayrıca süspansiyonlar kesnilkile Colt'takinden çok daha iyiydi.. Yolu çok bozuk biryerde 80-90km hıza kadar çıktım.. Ne yol sesi ne de süspansiyonlar rahatsız etmedi.. Aracın akustiği gerçekten çok dikkat çekiciydi çünkü vites değiştirdikçe bir motor sesini bkliyorsunuz ama sankirolanti gbi kısık homurtular duyuyorsunuz.. Uzun yolda çok güzel birşey bence..

Direksiyondaki city özelliği bence güzel değil.. Ani mavevralarda tüy gibi direksiyonla ne yaparım bilemiyorum..

Dış tasarım esi puntoda daha iyiydi.. maserati'ye benzeyen bir ön ızgara vardı.. Bunda fiat 500 bozması bişi olmuş..

son olarak iç tasarım benim hoşuma gitmedi.. Önüne gelen kırmızı siyah birleştirip, bişiler yapıyor.. bence sade ve teknolojik görünüm önemli.. Ayrıca doblodaki direksiyonun aynısı ile içeride ne kadar portiflik olur o da tartışılır.. Baştan o direksiyon değiştirmesi gerek fiat'ın..

Doğan 1.4 multiar kullanmışsın sanırım. O aracın donanımı biraz daha farklı diye biliyorum ondan dolayı ekstradan yalıtım yapılmış olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 18:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Benim cok yakin arkadasimin evo olmayan puntosu var. Suspansiyonlar colt'tan cok daha konforluydu. Ama arabanin gitmedigi dogru bg olarak. Gerci yeni aldigimizda hakkaten kotuydu sonradan biraz motor acildi gibi ama yine de basinca gitmiyor arac iste. Daha dogrusu gidemiyor.

Dis tasarim olarak puntolari her zaman begenmisimdir. Ozellikle arkasi cok hos duruyor. Punto evoda da cok fazla bir degisiklik yok, onu da begeniyorum yani. Bunun yaninda Coltun kopekbaligi cakmasi onu berbat gorunuyor. Eski on dizayn cok daha guzeldi. Tabi zevk meselesi.

Ayrica gogus kismindaki malzeme kaliteliydi (yumusak plastik) ama mesele direksiyonun yanindaki kollar resmen ici bos dandik plastikten yapilmis. Her basisimda kopacak gibi geliyordu. Hic begenmedim.

Sizin test ettiginiz arac 2 kapi spor modeli olmasin?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
catalyst yazdı:
Benim cok yakin arkadasimin evo olmayan puntosu var. Suspansiyonlar colt'tan cok daha konforluydu. Ama arabanin gitmedigi dogru bg olarak. Gerci yeni aldigimizda hakkaten kotuydu sonradan biraz motor acildi gibi ama yine de basinca gitmiyor arac iste. Daha dogrusu gidemiyor.

Dis tasarim olarak puntolari her zaman begenmisimdir. Ozellikle arkasi cok hos duruyor. Punto evoda da cok fazla bir degisiklik yok, onu da begeniyorum yani. Bunun yaninda Coltun kopekbaligi cakmasi onu berbat gorunuyor. Eski on dizayn cok daha guzeldi. Tabi zevk meselesi.

Ayrica gogus kismindaki malzeme kaliteliydi (yumusak plastik) ama mesele direksiyonun yanindaki kollar resmen ici bos dandik plastikten yapilmis. Her basisimda kopacak gibi geliyordu. Hic begenmedim.

Hayır 4 kapıydı.. Bizim arkadaşla dizelini teste gittik ama sadece multiair vardı.. En dolu modeldi, ESP falan herşey vardı.. Davlumbaz içlerinde yalıtım keçesi bile vardı.. Motor kaputunun içi de ağzına kadar doluydu.. Minik bir Bravo gibiydi.. Hatta sonradan Linea'ya bindik de ıyyy iğrençti ya.. Rezalet ötesi..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 19:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
test için teşekkürler. dizel olanı merak ediyorum aslında. sizinki benzinli sanırım zira dizelde dualogic yok diye biliyorum.
ben de ne zamandır yapmak istiyorum bir test bakalım hangi araçla yapacağız.
bu arada madem elinizde civic var bir de lancer kullanıp karşılaştıma yazsanız güzel olur. diyecem gelin benim aracı test edin ama bizimki fazla donanımlı kaçar 1.8 olduğundan. şimdi haksız rekabet olmasın. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 20:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Aga 135 bg lik punto evo vardı iki kapı fuarda ben ona hasta olmuştum 35000 TL dediler o zaman ama harikaydı. Şimdi bilmiyorum olsa fena olmazdı herhalde koltuklar vs. vs. çok ciksti abi araçta bu yıl gelecekmiş türkiyeye komple modifiye idi araç polis amcaların sevmediği arabalardan :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
SynTheSizer yazdı:
catalyst yazdı:

Hayır 4 kapıydı.. Bizim arkadaşla dizelini teste gittik ama sadece multiair vardı.. En dolu modeldi, ESP falan herşey vardı.. Davlumbaz içlerinde yalıtım keçesi bile vardı.. Motor kaputunun içi de ağzına kadar doluydu.. Minik bir Bravo gibiydi.. Hatta sonradan Linea'ya bindik de ıyyy iğrençti ya.. Rezalet ötesi..

Konforu arkadasin yazdigi kadar dramatik degildi. Sence?

Arkadas 2 kapilisini ya da sport suspansiyon olani denemis olabilir.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt vs Punto EVO
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 23:57 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

valla hafta sonu dynamic punto evo 1.4 multiair inceledim aracın içi acayip hoşuma gitti sürmedim ama içi colta göre çok üstündü kalite olarak.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 00:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Janissary yazdı:
valla hafta sonu dynamic punto evo 1.4 multiair inceledim aracın içi acayip hoşuma gitti sürmedim ama içi colta göre çok üstündü kalite olarak.

Resim

Jan"im bırak da olsun...bizdeki iç tasarım taa 2004 yılına ait biliyorsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 00:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Valla şu ev durumu olmasa direk araba alacam. Arabasızlık acayip koymaya başladı :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 00:28 
Kullanıcı avatarı

Abi bu para senin şahsi paran değil mi niye kıvranıp duruyorsun ev alacağım diye veyahutta niye kendi arzuladığın biryerde ev almıyorsan yada ev alamama sebebin nedir kuzen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 00:37 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
Abi bu para senin şahsi paran değil mi niye kıvranıp duruyorsun ev alacağım diye veyahutta niye kendi arzuladığın biryerde ev almıyorsan yada ev alamama sebebin nedir kuzen.

Para benim para ama malüm ailemle yaşıyorum ev almamı istiyorlar bi an önce arabayı gereksiz masraf görüyolar. Ev içinde içime sinen fiyatı ve lokasyonu uygun bir ev daha bulamadım açıkçası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 10:54 
Kullanıcı avatarı

Eeee beklentiler farklı tabi kuzen mesela ben beylikdüzünde şöyle 110 bin TL ye kadar 160 Metrekare bi ev bulsam şöyle en fazla 7-8 yaşında gözümü kırpmayacağım. Ama hiç sıkmıyorum kendimi nasip ne zamansa o zaman...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: